Key5ers0ze napísal:wolodo-hotelak sa nezaprie
gangy, za chvilu bude fajcenie v baroch aj tak minulostou..
Presne tak, takze dovtedy by som to v tom svojom radsej trpel.
//Musim sa vyjadrit k tym hram. Nechapem preco su sipky a futbal trapne.ja ked niekde sedim tam vzdy chcem nieco robit a hravam vsetko, billiard, futbal aj sipky. Preto je aj Ziarcan, kde vsetko menovane maju moj najoblubenejsi podnik. Taktiez je dost priestranny, celkom kludny a neje*e tam hudba tak ze mi ide usi odtrhnut. To je pre mna najlepsia kombinacia. Relativny klud, relativne cisty vzduch a cim viac kadejakych hier tym lepsie. Co som najviac miloval bol Air Hockey, ale uz tu nikde neni
s tym musim len suhlasit, sice na druhej strane by mu odpadli naklady na prerobenie casti baru na nefajciarsky aj ked to by ho za tu dobu stalo tych zakaznikov, ktori fajcia..kazdopadne chapeme sa
Key5ers0ze napísal: nezabudni na slovenske pivo, strasne ma irituju bary, v ktorych .....
Pivo by som rozhodne cez pipu neriesil, podaval by som jedine tretinkove pivo... pokial to ma byt slusne urcite nic capovane
TO Gangy na fajcenie by som to uz nedaval naozaj nie... neoplati sa to. Neviem ale 99% ludi co poznam nemaju problem si ist dokonca vonku zapalit pokial je to slusny podnik a ludia tam chodia tkay ktori vedia ako sa spravat. Ehm k tomu nenavidim ked v slusnom podniku vidim ako su wc zadrbane (dosky atd.) od pohasinanych spakov.
/edit: k tym sipkam, futbalu atd. Zalezi to od toho aky typ chce zvolit.. pokial to bude mat vyriesene tak ze to tam bude trochu hlucnejsie, a zabavnejsie neni problem aby to tam bolo. Aby to nevadilo ked sa budu ludia rozpravat a dalsi budu buracat nad stolnym futbalom, Aku skupinu bude uprednostnovat tak na to to prisposobi, pokial od 15-19 tak stolny futbal sipky ano ale pokial od 20-30 (slusny podnik) tka by som to tymto smerom neriesil lebo sa tam ti mladi budu len hrnut a uz to nebude (slusny podnik) musi si vytvorit predstavu aku klientelu chce zaujat a tej sa drzat, splnat podmienky pre nich a nie pre inu skupinu ktora to bude zvrhavat inym smerom
will.i.am: Treba vybavit vela veci, rozne povolenia ako su hasici, hygiena atd..., najvacsi problem byva s hygienou, pretoze su uz dost prisne normy. Napriklad musis mat zvlast umyvadlo pre zamestnancov, neviem ci nahodou aj WC uz nemusi byt samostatne pre zakaznikov a zamestnancov, budu ta buzerovat za drez, pohare, nadoby, tepla a studena voda, chladiace priestory, skladove priestory... Vzduch v miestnosti: objem miestnosti sa musi 10x prefiltrovat za hodinu, takze ak mas miesnost 10x10x3m, tak potrebujes mat zariadenie, ktore ti odfukne 3000 kubikov za hodinu. Pre alkohol potrebujes vybavovat veci na colnej sprave, potrebujes cisty vypis z registra trestov. Od kapacity baru zavisia dalsie veci - napriklad WC a umyvadla. Ohladom hygieny to bude aj prevadzkovy poriadok, budes musiet mat nieco take vypracovane, v pripade, ze chces podavat miesane napoje, tak potrebujes niekoho kto bude dbat na dodrziavanie spravnej vyroby a praxe,..., ten prevadzkovy poriadok ti musi schvalit Urad verejneho zdravotnictva... Zivnost, registracna pokladna, v pripade 5 (alebo 3?) a viac automatov je to staly dozor herne..., tak to su uplne jasne veci aj pre teba... Budes potrebovat revizie pre plyn, elektriku, vypracovane veci pre poziarnu ochranu a ine. Pre nejaku takuto prevadzku potrebujes tusim este aj schvalenie otvaracich hodin, to zrejme schvaluju na mestskom urade, ale oddelenie ti povedat neviem.
Ak by som to mal zhrnut, tak by bolo asi najlepsie zaplatit projektanta/stabvara za to, ze ti vypracuje projekt, vybavi ti povolenia na hygiene, Statna veterinarna sprava, Urad verejneho zdravotnictva, urad hlavneho architekta, u poziarnikov, zabezpecis si poziarneho technika a revizie, ktore som spomenul kusok vyssie. Vybavis si opravnenie na predaj alkoholu a registraciu na colnom urade. Ak budes mat vsetko vybavene, tak by si snad mohol zacat aj s objednavanim tovaru, vacsinou davaju dealeri rozne akcie, ze dostanes zariadenia zadarmo, ci uz pipa, sudy, chladnicka, rozny spotrebny tovar, vyrobu reklamnych predmetov... A na zaver, ak sa nemylim, tak este budes musiet v nejakom intervale podavat hlasenie o vydaji a prijme alkoholu (liehu).
Vybavovania mas dost, ak pojde vsetko ako ma, tak mozno o take tri mesiace by si to mohol mat uz otvorene.
Ako tu uz bolo spomenute, tak ciste zachody robia svoje, najma tie muzske, cize pekne vyvonane, dostatok toaletneho papiera a mydla..., obetovat tu jednu az dve stovky pravidelne den co den, aby ti to tam upratovacka za hodinku pred otvorenim vyumyvala.
PS: Vela kaviarni je slusnych a na urovni, no v nejakej oddelenej casti maju par automatov, pretoze automat je zlata bana pre vela podnikov. 30 percent ide tebe, takze ked sa do jedneho automatu hodi len 50 tisic mesacne, co sa urcite hodi, tak mas na zaplatenie tych najcastejsich nakladov. A ked uz podnik na urovni, tak investovat napriklad do kameroveho systemu, tri kamery ta nezabiju a urcite to dvihne dojem a bezpecnost pre navstevnikov. Co sa tyka hudby, tak v pripade jukeboxu by si mal dostat aj repro sustavu zadarmo, pripadne tam mozes pustat hudbu z radia, ale neviem ci sa za to platia nejak zvlastne koncesionarske poplatky alebo poplatky pre IFPI a SOZA, to si musis zistit sam. V niektorych podnikoch zacina fungovat Videoboard - to mas plazmu na ktorej bezia reklamy a mas wifi internet v podniku zadarmo, viac na videoboard.net).
hojko vniesol tu najtvrdsiu realitu ktoru podnik musi splnat
Len tak ma napadlo dodat k hojkovmu, wc oddelene pre zamestnancov by mala byt samozrejmost uz aj zakonovo sa mi zda
A este umyvadla za barom zvlast na ruky a zvlast na pohare
no co som bol teraz v praci tam sme robili prave bar..majitel dal 1,5 mil za vsetko komplet a teraz to lutuje..je to luxusny bar ceny su ako inde ale proste to nejde..dokonca je tam aj 8 hracih automatov ale trzby mimo automatov sa pohybuju na hranici 150€ za den..treba sa pozriet kjolko barov je v okoli a ako prosperuju lebo v dnesnej dobe si ludia dvakrat rozmyslia ci pojdu pit do baru alebo do krcmy..hlavne treba vyuzivat take dni ako su katarinska zabava,velka noc,stefanska a pod..v tychto dnoch mas najvacsie trzby..a hlavne treba schopneho prevadzkara a casnicky/kov...my sme dali aj jednu kameru za bar aby bolo vidno na casnikov a aby nemohli oje*avat..pravdupovediac ten bar zije iba z piatkov co su tam diskoteky inac by to bolo na krach..ludia akoby sa stranili normalnych cistych barov a radsej pojdu do nejakej zadymenej krcmy
co sa tyka hygieny, mama aj teta robia na hygiene. Sice v PP, ale aspon by som vedel co ako treba
k fajciarom.. urcite nebudem stavat stenu na oddelenie, a do roka bude aj tak uplny zakaz...
inak predstavujem si tam navstevnikov od 18... rozmyslal som povedzme od 20:00 len od 18. aby tam nechodili deti ktore robia bordel a aj tak tam nechaju 2 €
Cenami ichnechcem velmi odstrasit, pretoze situacia je aka je.. a financna kriza aj ked nie tak ako inde, ale zasahuje... a aby sa mi nestalo, aby tam nechodilo apr bohatych ludi...
A nepremyslal si nad nejakym 'shisha barom' ?
Ber to iba ako napad....ale paci sa mi zopar podnikov v Prahe, kde prides vyvalis sa na gauc, donesu ti vodnu fajku, cajicek a uz bafkas
That's not a bad idea
Taky kutik ... Vo vitrinke vyber Tabakov, Uhlikov atd. A uz by sa to len donieslo a vesele pafkanie
Mna, mi-chaua, Gothara, Gangyho a Jina by si sa asi nezbavil
To by sme tam spravili stretavku neee?
K teme: v akej je to lokalite? Pretoze ked pocitas s fajcenim vonku, tak vecer by mohli mat susedia problem s nadmernym hlukom, ktory by produkovali fajciari vonku.
Ono, pri tej lokalite treba počítať aj s tým, že pokiaľ by to bola časť obytného domu, resp. polyfunkčného objektu, tak treba myslím súhlas obyvateľov daného objektu, aby bola prevádzka možná aj po 22:00.