Debilitou je ohanat sa tu stale tym, ze iba vyuzivas moznosti. Pytas sa, preco by si to nemohol vyuzivat, ked nikomu neskodis? Mozno ziadny pragmaticky dovod nemam, ale moja odpoved je z principu. Z principu, ze to nie je urcene Tebe a preto nie je spravne to vyuzivat. Kecy o tom, ako nas oj*bavaju zakony tak preco nie my, argument 14 rocneho decka.
///
KoCi napísal:Je to tema o Pinheadovom ZTP preukaze, alebo co mi uslo?
Prispel si do debaty dacim, co stoji za zmienku? Ak sa budeme bavit mimo temu, modi to tu upravia nemaj strach.
Edit///Pinhead...Kazdemu to co si zasluzi, ano, to na com pracuje ano, ak pracuje na niecom, co si nezasluzi...je to uboziak, v nasom vykladovom slovniku, si to Ty.
Toto nie je o zavisti, ani o...hrani sa na papeza...chlapec moj mily, toto je o zakladoch moralky, nieco, co je aspon pre mna dolezitym znakom, sucastou kulturneho spolocenstva. Mas pocit, ze sa na daco hram? Je mi to jedno, nepoznas ma. Ja sa poznam a viem, aky som. Viem, ze som sa mohol dostat na vysku bez akejkolvek snahy, bez akehokolvek ucenia, ale miesto toho som sa poctivo pripravil a dostal sa tam. Zivot nie je o tom, vyuzit kazdu sancu, ktora sa mi naskytne, ale vyuzit take sance, aby sa pri spatnom pohlade na svoj zivot nemusle za seba hanbit.
Pinhead napísal:To je len k šikovnosti a možnostiach..... Kto si vie vybaviť výhody, ten ich môže aj užívať...... O tom či je to správne polemizovať nemienim, ale proste v tejto republike to tak je........ a buď sa v tom človek naučí chodiť, alebo potom môže nadávať........
O šikovnosti a možnostiach vravíš? A výhody vybaviť? Čiže, keď si "vybavím" svojou šikovnosťou a možnosťami, že budem niekoho napríklad okrádať, tak je to podľa tvojej logiky dobré, nie? Však som si dokázal zabezpečiť výhodu. Bože, poviem to tak, ako to vidím ja, si úbohý. Robia to iný, tak budem aj ja, čo je na tom? Užívať niečo, čo nie je určené pre mňa, ale pre ľudí, čo to potrebujú. Ale možno to aj fakt potrebuješ, lebo tvoje zmýšľanie je choré. Napínaš tu svaly, tváriš sa ako najväčší macho pod slnkom, kto sa ti tu vyhráža? Nik, to len ty si asi potrebuješ dokazovať svoju "silu". Proste asi vážne tebe treba preukaz ZŤP. Prajem krásny deň.
KoCi napísal:Je to tema o Pinheadovom ZTP preukaze, alebo co mi uslo
Ale KoCi, však téma znie "Sedláckosť najhrubšieho zrna". A podľa mňa ju pinhead splňuje do bodky.
Zas dalsie stado pokrytcov ktori nadavaju ostatnym do nemoralnych debilov ale keby sami mali tu moznost, chcem ich vidiet povedat nie. Keby som mohol ja mat ztp preukaz beriem ho vsetkymi desiatimi. Miesto na parkovisku sa da najst vzdy ale tym sa vyhody toho preukazu ani zdaleka nekoncia. S chutou by som ho vyuzival kedykolvek by som mohol a absolutne sa za to nehanbim. A ak mi tu niekdo chce povedat ze som nemoralny, nech sa pozrie do zrkadla a da si facku. Ja sa aspon dobre zasmejem.
Gangy napísal:Zas dalsie stado pokrytcov ktori nadavaju ostatnym do nemoralnych debilov ale keby sami mali tu moznost, chcem ich vidiet povedat nie. Keby som mohol ja mat ztp preukaz beriem ho vsetkymi desiatimi. Miesto na parkovisku sa da najst vzdy ale tym sa vyhody toho preukazu ani zdaleka nekoncia. S chutou by som ho vyuzival kedykolvek by som mohol a absolutne sa za to nehanbim. A ak mi tu niekdo chce povedat ze som nemoralny, nech sa pozrie do zrkadla a da si facku. Ja sa aspon dobre zasmejem.
Takze podla teba je to spravne?Je to v poriadku,ak ludia rozmyslaju ako Ty?
A na tvojom mieste by som slovo pokrytec dobre zvazil..Tu pises,ze nemas problem zneuzivat ZTP.Ak sa vsak nieco stane tebe,tak je uplne samozrejme sa hned odvolavat a poukazovat na"zlych"ludi.Ak si uz zvolis cestu"moralneho ignorovania",tak nou aj zi.A nestazuj sa,ked ti napriklad donesie postar rozbalenu zasielku.Pretoze potom prave Ty,vyzeras ako pokrytec-aspon pre mna.
Pinhead napísal:
Dieg0,
k Tvojim hrozbám...... nedávaj hrozby pokiaľ ich nedokážeš naplniť...... v prípade záujmu Ti veľmi rád poskytnem kontakt na moju osobu, aby si mal príležitosť naplniť svoje silné slová, alebo skôr dostať lekciu slušného správania, ktorá by sa Ti isto hodila a naučila by ťa v budúcnosti vážiť slová........
Môžem sa opýtať kde konkrétne som ti slúbil že ťa zbijem etc?Povedal som že si zaslúžiš dolámať ruky ... nič čo nie je pravda.Dúfma že budeš mať plno retardovaných detí aby tie preukazy mali právom .A vôbec ešte nechápem ako to vôbec môžeš robiť.Ja keď budem môct beztrestne zabíjať ľudí myslíš si že ich budem zabíjať?Nie.A prečo?Lebo práve tam je ta hranica medzi normalnostou a koko*izmom ktory teba postihol.
//GothaR: toto si dorieste cez SS
//Dieg0 : ja som uz doriesil tymto prispevkom //GothaR: ale ocakav, ze Pinhead ti na to bude chciet odpovedat
Dieg0 napísal:Hanbi sa.Tazko povedat cloveku co to nezazil ale 18 rokov zijem s bratom co je tazko zdravotne postihnuty a teba stretnut tak si zasluzis iba polamat ruky
1.
ešte musím dať dodatok, neznášam decká ktoré som mal v contact liste v icq, ktoré si ma náhodne vybrali, a žiadna konverzácia iba spamy a referaly na tieich poje**** online hry nech sa zaregistrujem cez ich odkaz ... nie som ko*ot. Ale to sa da zvladnuť,
ale keď vám začnú nadávať že ste zmdri, že ste im na to neklikli, a že ste najsprostejší to je už sila ... neznášam ich, nechápem, ale furt si ma tieto decká pridávajú do contact listu asi nejaký vyje*** spolužiak zavesil moje icq číslo na net ... 2.
Neznášam takých poje****, ktorí sa chvascú svojimi vecami, majú reči, ako keby bol nejaký veľký "čávo", a keď im človek povie, nech tú vec ukážu, zrazu ju nemajú, nevedia kde ju doma majú, atď, začnú používať tie najtrápnejšie výhovorky ... proste stoja najnižšej úrovne 3.
Neznášam psa, ktorý býva s jednou rodinou v bytovke, keď mu otvoria dvere, tak začne štekať jak ko*ot, ktorý má hlasivky ako 5 psov, rúti sa schodami ako keby bolo tsunami, a každého kúše, neznášam, každý sa ho bojí, aj keď nie je veľký, taký stredný pes, ale však poznáte pes charakteruzuje svojho majiteľa a v tomto prípade úplná pravda. 4.
Taktiež neznášam zaje*ané televízie ako napríklad markíza, tá ktorá mala normálne spravodajstvo, teraz tam je ten, kto si zaplatí, resp. veľké kuriozity automaticky, ale keď vidíte že nejakú vec, napríklad nejakých podnikateľov ktorí zúročilia akcie, ešte im robia reklamu a tak isto už aj jojka robí takéto podvody, na tých telkách aj tak hovno je, to radšej chodiť 3 krát do týždňa do kina ... 5.
A pravdaže nesmiem zabudnúť, na typ ľudí, viem všetko, prežil som všetko, a môžem ti rozkazovať, lebo ja som už strašne skúsený ko*ot, a čo poviem to spravíš, už vyslovene ako šikanovanie alebo neviem ako to mám nazvať, takýto ľudia ma strašne najebávajú
// písal som srdcom, všetko čo mi prekáža, určite si ešte na nejaké veci spomeniem ...
Pinhead napísal:nerobím to kvôli nejakým pocitom či uspokojeniu....... Proste sú to výhody, naskytla sa mi šanca ich využiť a to som aj urobil....... Nič viac, nič menej....
Keď vidíš na parkovisku miesto s označením hendikepovaných, neznamená to, že tam parkujú hendikepovaní, ale Chuck Norris, a keď tam zaparkuješ si hendikepovaný.
pryja napísal:Olihope, ty by si mal zalozit samostatnu temu o tom, co vsetko nenavidis, lebo to casto nema s temou sedlackost nic spolocne.
podla mna by sa mala premenovat tema, pretoze olihope nie je ani zdaleka jediny kto napisal daco co nie je sedlacina. A dalsia vec, co je to sedlacina ? Povedzte mi neikto definiciu
Thek_SVK napísal:A dalsia vec, co je to sedlacina ? Povedzte mi neikto definiciu
Slovo sedlák je odvodene od slova sedliak...
sedliak -a mn. -ci m.
1. roľník: zámožní, drobní s-i
2. zastaráv. príslušník dedinského obyvateľstva, dedinčan: robotný, prefíkaný s.
3. hovor. pejor. nevychovaný človek (aj ako nadávka)
4. hovor. figúrka v šachu (pešiak) a v kolkoch: blokovať s-a;
trafiť s-a;
sedliačka -y -čok ž. k 1 – 3;
sedliacky príd. i prísl.: s. chlapec, s-e šaty, s-e správanie;
obliekať sa (po) s.;
sedliactvo -a s.
1. sedliacky stav
2. sedliaci;
sedliačik -a mn. -ovia m. zdrob. expr.;
sedliačisko -a s. i m. zvel.
Zdroj: Krátky slovník slovenského jazyka 4
4., doplnené a upravené vydanie. Redigovali: J. Kačala – M. Pisárčiková – M. Považaj. Bratislava: Veda 2003.
sedliak, -a, mn. č. -ci m.
1. trochu zastar. poľnohospodár, ktorý na vlastnom gazdovstve obrába zem a chová dobytok, roľník: bohatý, zámožný, stredný s., drobní s-i;
Vidieť, že je to bohatá dedina, samý hrubý sedliak (Tomašč.) majetný. Ste druhým sedliakom v dedine. (Jil.) Sedliak vajce a kuracinu dochováva len na odpredaj. (Gab.) Prišiel k majetnému sedliakovi za paholka ku koňom. (Taj.) V jeseni chodila vyhrabávať sedliakom zemiaky. (Ondr.) Keď sa zo sedliaka stane pisár, mysli, že je cisár. (Taj.);
tvrdohlavý s. (Urb.);
2. v triednej spoločnosti príslušník dedinského, najmä roľníckeho obyvateľstva (odlišujúci sa od mešťanov i odevom), dedinčan (op. pán): správa sa ako s. nezdvorilo;
Ale čože, sprostý sedliak! Rád si, keď, sa naješ. (Kuk.) Surový sedliak, barbarský analfabet ide žartovať s potomkom patriarchu Abraháma. (Vám.);
Thek_SVK napísal:podla mna by sa mala premenovat tema, pretoze olihope nie je ani zdaleka jediny kto napisal daco co nie je sedlacina. A dalsia vec, co je to sedlacina ? Povedzte mi neikto definiciu
Ano mas pravdu, ale uz psa oznacit za sedliaka, lebo sa nevie spravat, mi to nedalo
Gangy napísal:Zas dalsie stado pokrytcov ktori nadavaju ostatnym do nemoralnych debilov ale keby sami mali tu moznost, chcem ich vidiet povedat nie. Keby som mohol ja mat ztp preukaz beriem ho vsetkymi desiatimi. Miesto na parkovisku sa da najst vzdy ale tym sa vyhody toho preukazu ani zdaleka nekoncia. S chutou by som ho vyuzival kedykolvek by som mohol a absolutne sa za to nehanbim. A ak mi tu niekdo chce povedat ze som nemoralny, nech sa pozrie do zrkadla a da si facku. Ja sa aspon dobre zasmejem.
Len sa zasmej. Mozno je to pre Teba tazko uveritelne, ale nie som pokrytec a nemusim si davat pri pohlade do zrkadla facku.
Neznasam ludi zo stredneho slovenska, ktori sa snazia rozpravat blavacky, káámo néé?
Susedu, ktora dokaze zjapat cez 3 poschodia na svojho 15rocneho syna, ze si ma dat pozor cez cez cestu a dva krat sa pozriet na kazdu stranu a zo skoly ma ist hned domov.
Neznasam ludi co menia hlas ked sa rozpravaju so zvierami, tutuli aka si ty pekna macicka..
Neznasam ludi typu "dam ti cez pi*u", "nosim pistol s obuskom", "mam svaly som pekny", abstinentov a kindermafie