Zákon o cestnej premávke

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

50 v obci mi osobne na jednej strane vyhovuje a na druhej nie. co sa tyka spotreby, tak ta sa zlepsi. neviem si ale predstavit niektore bratislavske useky a auta iduce 50 (napriklad patronka). celorocne svietenie schvalujem. taktiez svietim celym rokom. tych par korun (teda po novom €) na ziarovkach nie je az taky velky vydavok. zimne pneumatiky su podla mna trochu nedotiahnute. ked je zima, automaticky by mali mat vodici zimne pneumatiky obute. ja som mal auto prezute asi mesiac pred prvym snehom. ked sa rano vodic s letnymi zobudi, pozrie von a hla lala zrazu uvidi sneh, sotva pojde prezuvat auto. cyklisticke vesty mi pripadaju ako zbytocnost, kedze cyklisti musia mat na bicykli blikajuce svetlo. ked cyklisti blikaju, tak je to super, ale ked nie, tak ma az mrazi niekedy ked vidim v tme neosvetleneho cyklistu. najkrajsi priklad je asi certova pec a caste zakruty, kde vidno cyklistov pomerne casto. velmi ma ale potesilo zvysenie rychlosti na dielnici v meste :) kedze ako vzorny sofer som tuto rychlost doteraz neprekracoval (aspon nie casto a o vela), tak hadam uz nebudem mat na sebe stale nalepene nejake bmw s 320 HP pod kapotou, ktore by slo rado rychlejsie.
muffy69
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa muffy69 »

takze pre mna ako cyklistu nie su tie prilby najpriaznivejsie aj ked prilbu nosim na dlhsie vzdialenosti a nevadi mi. lenze kazde rano chodim do skoly na bicykli a moju dedinu a mesto deli ani nie kilometrovy usek, ale predsa uz je to mimo obce. casto stavaju na tomto useku policajti. urcite sa mi niekedy podari zabudnut si prilbu ked pojdem do skoly a potom dostanem pokutu? neviete kolko sa za to bude platit?
co sa tyka tej 50-ky v obciach, to uz aj ja chodim niekedy viac na bicykli :lol: ak to ma prispiet bezpecnosti v poriadku ale nepoznam vela ludi co by dodrzovali 60 v dedine nie to este 50
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

ono teraz bola v obci 60 a jazdilo sa tych cca 70, po novom 50 a bude sa jazdit cca 60 (mozno :oops: ) - ratam s tym, ze ludia obvykle prekracuju povolenu rychlost v priemere o 10 km/h
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

Dnes som šiel autom a všimol som si, že podaktorí skutočne spomalili na tých avizovaných 50, no mal som akurát nervy že ich musím obehnúť.
Sú skrátka úseky, kde 50 nema čo robiť.
Dolnozemská,Panónska - časť, ktorá už ide na nový most, výjazd z Ba cez Raču a podobne.... Tam skrátka 50 nepatri nakolko má každý smer dva vlastne pruhy.
A s tou spotrebou nesúhlasím nakolko pri 50ke nepojdem na trojke lebo to má spotrebu relativne velku ale na 4 je to zas malo. Pojdem si radšej tak ako doposial.
Martinekk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martinekk »

No dnes som si to vyskúšal aj ja. Je to naprd, tú 50tku by mali koncipovať inak. Na rovej ceste, skoro obchvat TN, to je des... Tam patrí osemdesiatka, pri 50tke mám pocit že cúvam, čo všetci obiehajú. Je to pravda, pri ťétke štvorka jedine po rovine. Kopec=podotáčky a na štvorke sa ísť nedá. Takže radím trojku. Ale 50 na trojke? Tiež kravina ako hrom. Vír v nádrži. Čo máme robiť my, s malým obsahom motora? Toto dokonili poriadne. Kopec, automaticky idem pod 40km/h lebo sa mi neoplatí ísť rýchlejšie (spotreba, nad 50 pokuta) a takto málo zas môže dakto považovať za bezdôvodne pomalú jazdu. A to nehovorím, že svojou jazdou (pomalou?!) sa môže stať že niekomu za mňou povolia nervy, a obehne ma tam, kde sa to nesmie/je to nebezpečné... Ale k*viť auto si kvôli tomu nebudem. Svietenie nieje problém, žiarovky od výroby nikto nemenil, a to má auto 20 rokov a bohviekoľko nalietané.

Takže, niečo je na tom dobré ale niečo nie. Tie prilby pre cyklistov schvaľujem, bolo to treba.
Fuj, to som sa zas rozpísal a je mi z tejto situácie zle, idem sa radšej naobedovať :x
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

no mam z toho zmiesane pocity, isiel som si ako vacsina predpisovych 50 a skusal ci je lepsie pod otacky na 4 alebo tocit na 3 :? na starom aute to bolo v pohode, tu je to horsie. navyse to, ze mam pocit, ze sa vleciem ako spomaleny film ani nevravim... aj tak este lietaju okolo samovrahovia 80 a obiehaju hlava nehlava. horsie vsak je, ked dakto ide tych predpisovych 50 po svojom a je z toho 40ka ako vysita a brzdi premavku. viac by ma zaujimalo ako to bude napriklad s 80kou co bola vzadu na panonskej, 40kou co mam okolo baraku... znacky zatial nepilili, daco som pocul aj v spravach, ale stale je to take neurcite, ze podla mna ani benga este nevedia.
dalsia vec co sa mi nepaci, na BA obchvate este cez vikend povypinali komplet vsetky svetelne tabule s informaciami o povolenej rychlosti, nehodach a kolonach, cize ani panboh netusi, aka je tam povolena rychlost. nadobudam z toho taky pocit, ze chcu este aj na tom ryzovat z nevedomosti soferov :roll:
postrielat :evil:
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Dnes jak som mal odvoz do práce, tiež sme šli 50km/h.. no myslel som si, že ideme 30-40km/h.. bol to des. Ale vodič celkom trefne poznamenal.. na to, aby na Slovensku mohla byť obmedzená rýchlosť v obci na 50km/h, majú slovenské mestá strašne málo obchovatov, kde by sa dalo ísť rýchlejšie.

Som zvedavý, ako poriešia Južnú triedu v KE.. hlavne v časti Ryba -> most VSS.. je to priemyselná časť, takže deti tam takmer nevidno, ľudia len skoro ráno do práce a poobede z práce.. a po tej dlhej ceste sa treba terigať 50km/h.. dúfam, že tam čoskoro dajú 70km/h ako to je presne na tej istej ulici, ale opačným smerom most VSS -> Ryba..
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

co mozu povazovat za antiradar? ked mam v navigacii mozne pozicie radarov ako POI nemozu z toho vyvodzovat nasledky, alebo...?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

jackb napísal:co mozu povazovat za antiradar? ked mam v navigacii mozne pozicie radarov ako POI nemozu z toho vyvodzovat nasledky, alebo...?
To nie, su zakazane iba detektory radaroveho ziarenia. Je tam vynimka na informacne zariadenia ako je napriklad radio, takze tam podla mna spada aj to tvoje GPS. Tusim na predchadzajucej strane som daval link na vacsinu zmien v zakone a toto sa tam spomina, tak si to pozri.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

počkať, sú zakázané DEKEKTORY alebo RUŠIČKY radaru? Pokiaľ má kamoš v aute detektor a stopnú ho zelení, má z toho problém? dík
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ano, po novom su zakazane uz aj detektory.
"K zákazu rušičky radarov pribudol aj zákaz detektora radarov. Za detektor radaru nie je považované autorádio (dopravné spravodajstvo o radaroch) a ani poznámky v papierovej alebo elektronickej forme.(8/2209, §3,3)"
http://drahovsky.blog.sme.sk/c/180721/Z ... 22009.html
drunkenR!DER
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa drunkenR!DER »

Martinekk napísal:No dnes som si to vyskúšal aj ja. Je to naprd, tú 50tku by mali koncipovať inak. Na rovej ceste, skoro obchvat TN, to je des... Tam patrí osemdesiatka, pri 50tke mám pocit že cúvam, čo všetci obiehajú. Je to pravda, pri ťétke štvorka jedine po rovine. Kopec=podotáčky a na štvorke sa ísť nedá. Takže radím trojku. Ale 50 na trojke? Tiež kravina ako hrom. Vír v nádrži. Čo máme robiť my, s malým obsahom motora? Toto dokonili poriadne. Kopec, automaticky idem pod 40km/h lebo sa mi neoplatí ísť rýchlejšie (spotreba, nad 50 pokuta) a takto málo zas môže dakto považovať za bezdôvodne pomalú jazdu. A to nehovorím, že svojou jazdou (pomalou?!) sa môže stať že niekomu za mňou povolia nervy, a obehne ma tam, kde sa to nesmie/je to nebezpečné... Ale k*viť auto si kvôli tomu nebudem. Svietenie nieje problém, žiarovky od výroby nikto nemenil, a to má auto 20 rokov a bohviekoľko nalietané.

Takže, niečo je na tom dobré ale niečo nie. Tie prilby pre cyklistov schvaľujem, bolo to treba.
Fuj, to som sa zas rozpísal a je mi z tejto situácie zle, idem sa radšej naobedovať :x
Tak to mas pravdu na elektricnej 50 ???? :roll:
Martinekk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Kedysi tam bola osemdesiatka... Je to proste volovina.
drunkenR!DER
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa drunkenR!DER »

Martinekk napísal:Kedysi tam bola osemdesiatka... Je to proste volovina.
aj mne sa zda ale cosi sa tam stalo tusim nie ?
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

tiez sa pridavam, ze je tot take nijake - idem dole furcou po secovskej, cela cesta prazdna, no pri tej 50ke som mal pocit ako ked na bicykli troska dupnem do kopca :?
Martinekk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

drunkenR!DER napísal:aj mne sa zda ale cosi sa tam stalo tusim nie ?
To si nepamätám, šoférujem len da a pol roka... Myslím že dakto sepálil nejakého blbečka keď si cestu skrátil zo zastávky cez cestu, hoci je tam podchod.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

teraz vecer na exprese hovorili, ze dnes pokutovali ako sprosti, chlapik sa tam stazoval, ze ho namerali tusim 57km/h a dostal 32€ pokutu :roll: keby isiel 67 tak prosim, bolo by jasne, ze dotycny si to sinul, ale takto...
uz ked si tak dupu a stoja si za tou nestastnou 50kou, mohli prvy tyzden byt mozno trosku zhovievavejsi, kym si to ludia natrepu do makovic. ved polka naroda ani nevie, kadial moze ist kolko... ale aky pozicaj, taky vrat. ked ma drapnu za hocijaku kravinu, so vsetkou slusnosotu budem na nich hladat nedostatky tiez, obiehanie, rychlost, nech ma aj poje****, ale vychutnam si ich :twisted:
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

Kibo napísal:ale aky pozicaj, taky vrat. ked ma drapnu za hocijaku kravinu, so vsetkou slusnosotu budem na nich hladat nedostatky tiez, obiehanie, rychlost, nech ma aj poje****, ale vychutnam si ich :twisted:
nuz nie som si isty, ci to bude tak ako hovoris, teda kto si koho vychutna :)

// no tak hadam uz ty vies, co ano a co nie :)
Kibo napísal:zmenil sa cestny zakon, nie mentalita policajtov :wink:
ved toto, ved toto
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

aspon to skusim, ked bude treba, zmenil sa cestny zakon, nie mentalita policajtov :wink: a navyse mi na aute nikdy nic nenasli, nakolko si davam pozor, aby bolo vsetko fit, ci uz dokladovo alebo vybava :wink:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Tak to mas stastie Kibo. Ja sa bojim toho, ze ked ma stopnu policajti, tak pri nejakom odpore si podaju auto. Uz len ked mi povie povinnu vybavu, tak som jasny, pretoze mi pukol disk na aute, takze je pouzita rezerva, ktora ma navyse letnu pneumatiku. Takze na aute su 3 zimne a jedna letna pneumatika, co by ani tak nevadilo ako skor to, ze rezerva v aute nie je. A co v pripade druheho auta v lete, kedze su tam nepredpisane 19-tky elektrony a rezerva sa nevojde do otvoru v kufri??? Ci ju budem mat priviazanu o zadnu sedacku??? :D Ale ak by ma stopli za rychlost, tak ako prve si pytam doklad o kalibracii radaru :)

Edit: Dokazal by som arugmentovat tym, ze tam mam pneumatiky Run-flat, cize sa da jazdit aj na defekte a tu je tusim udelena vynimka, ze netreba rezervne koleso, hmm??? Su tie pneumatiky napisom Run-flat oznacene alebo to nejde rozoznat od obycajnych???
Napísať odpoveď