Zákon o cestnej premávke
-
Kibo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
vyhovorit jednu letnu a 3 zimne je v pohode, v zivote som nezazil detailistu, ktory by mal na rezerve sezonnu gumu 
co sa tyka tych gum, nevidel som ich zatial vela, ale tych par nemalo vyslovene napis run flat, ale skor loga ci skratky jednotlivych vyrobcov, napr. Michelin ako prvy so svojim PAX, Bridgestone RFT, Dunlop DSST, GoodYear EMT, ale to uz je v dakom logu zakomponovane, Pirelli MIRS... cize policajt sa z toho lahko zmagori
co sa tyka tej rychlosti, dal by som im po gulach tym novym radarom, vyzeral dost velky na fotkach
ono mozno casom to zacnu tolerovat, len teraz su na koni, ze je z nich cela motorizovana verejnost dosrana 
co sa tyka tych gum, nevidel som ich zatial vela, ale tych par nemalo vyslovene napis run flat, ale skor loga ci skratky jednotlivych vyrobcov, napr. Michelin ako prvy so svojim PAX, Bridgestone RFT, Dunlop DSST, GoodYear EMT, ale to uz je v dakom logu zakomponovane, Pirelli MIRS... cize policajt sa z toho lahko zmagori
co sa tyka tej rychlosti, dal by som im po gulach tym novym radarom, vyzeral dost velky na fotkach
K tom doklade o kalibracii radaru: bavili sme sa o tom uz v teme o fintach na policajtov a vyzera to tak, ze ide o hoax, ktory vypustil do sveta nejaky policajt
Kamarat policajt mi totiz vravel, ze oni tych radarov az tak vela nemaju a preto si tieto oficialne veci vedia ustrazit, cize ked si ten doklad budes pytat a tvarit sa ako strasny sef, tak ti akurat zvysia pokutu na maximalnu moznu sumu
Ovela lepsie je udajne priznat si priestupok a ked natrafis na normalneho policajta, tak odides s minimalnou moznou pokutou.
-
Shark NX
Addict
Suhlas s Gotharom ... Ak na trafis na normalneho tak sa nehraj na sefa ... to kludne ukecas. Ale tym ze vystrelis s ciachovanim/kalibraciou si na tebe zgustne ...
Ale zo starym chrenom ktory ti tvrdi ze DayLight ktory mas na urovni hmloviek (Homologizovany, s certifikatom EU) s ktorym svietis len cez den (Po zapnuti svetiel sa automaticky vypina) moze evokovat motorku ... Tam neukecas nic ...
Ja som si dovolil do neho pichnut ze ked mi Fiesta v jeho ociach evokuje Motorku tak ich Golf asi evokuje lietadlovu lod.
Potom sa s nim nic nedalo ... chcel mi vziat technicak aj vodicak ... Pomohol len pravnik na telefone. Netusim co mu povedal ale nasraty mi vratil telefon a poslal ma to teplych krajin.
Ale zo starym chrenom ktory ti tvrdi ze DayLight ktory mas na urovni hmloviek (Homologizovany, s certifikatom EU) s ktorym svietis len cez den (Po zapnuti svetiel sa automaticky vypina) moze evokovat motorku ... Tam neukecas nic ...
Ja som si dovolil do neho pichnut ze ked mi Fiesta v jeho ociach evokuje Motorku tak ich Golf asi evokuje lietadlovu lod.
Potom sa s nim nic nedalo ... chcel mi vziat technicak aj vodicak ... Pomohol len pravnik na telefone. Netusim co mu povedal ale nasraty mi vratil telefon a poslal ma to teplych krajin.
-
Hossa1881
Medium Professional
ked uz chceli tu 50 tak to mali spravit tak ako napr v Ostrave kde su dvojprudovky priamo v meste a na urcitych castiach je 80 km/h. Teraz ked idem z MT do ZA tak este niesom ani na konci martina smerujem do vrutok a predomnou kolony zamnou kolony take ake doteraz neboli, toto rozhodne nepridalo plynulosti a ani zivotnemu prostrediu a to sa tiez kazdy rad vystatuje ako treba setrit prostriedie...kde su rovne cesty s minimom prechodov nech sa daju vysie rychlosti a tie 40 tiez nijak nemiznu...
-
drunkenR!DER
Light Expert
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
aby sa veci riesili rozumne a nedajboze este aj efektivne z pohladu ekonomickeho, alebo ekologickeho - to by nemohli byt na kompetentych poziciach zmrdi a vohnouti najvacsieho zrna, ale aspon ciastocni odbornici ... zial bohu hurá systém je v tomto nasom malom absurdistane preferovaný ... nezáleži na tom kde je pravda, alebo ci to niecomu/niecomu pomoze, dolezite je ze riesenie je politicky korektne, nediskriminuje mensiny, da pracu povalačnej chátre študovanych socilogov, filozofov a ekologov, prinesie 5 korun do rozpoctu, ktore premrdame na nejaku kktinu a podobne ...
efektivitu hladaj v sukromnej sfere, vo verejnej by to bola analogia s bojom proti veternym mlynom ! ! !
efektivitu hladaj v sukromnej sfere, vo verejnej by to bola analogia s bojom proti veternym mlynom ! ! !
-
hojko
Site Admin
Uz tu bola spomenuta spotreba..., v noci som zachytil nieco v TV a pytali sa nejakych tych magov na automobilovy priemysel co a ako, tam padli vyjadrenia, ze spotreba je nizsia o par percent pri 50-tke, ze optimalne je jazdit na tretom prevodovom stupni. Mne osobne to je ale jedno, kedze mam automat a jazdit na sekvencnej prevodovke nemam potrebne.
vela by si chcel, ved oni vobec na to neboli pripraveni, uz tyzden pred mali davat 40tky dole, staci pozriet na hranice. tam stale su stare tabule, toto je pripravenost ? a ze vraj do mesiaca by mali byt namontovane nove, ze uz su objednane. az do mesiaca ? po prijati zakona ? to nezda sa im, ze je trosku neskoro ? tabule mali objednat uz ovela skor.drunkenR!DER napísal:jj to ma sere najviac nech aspon tie 40tky daju dopc tak ako hovorili
cestny zakon je pripraveny jedine na papiery, v praxi ma velke nedostatky.
a odvolavat sa na to, ze to zachrani zivoty tak to je drist az to boli.
zachrana zivotov nezavisi od cestneho zakona, ale od samotnych ludi. je skoda, ze zomru alebo utrpia zranenia ti, co jazdia normalne, bo do nich narazi magor, ktory nevie co so sebou. zakon nespravi nic. policajti by museli stopovat kazdy jeden den, skoro na vsetkych hlavnych cestach a to nie je sanca, aby vykryli vsetko.
najlepsie by bolo keby sa namontovali fotaky, ci do miest na hlavne tahy, ale i bocne, ci na dialnice, na rychlostne cesty, na nebezpecne useky, fotaky k semaforom, kde sa najviac porusuje cervena. a pokuty, uz len podla databazy SPZetiek, posielat postou danemu majitelovi vozidla. stat by najprv musel vela milionov do toho investovat, ale po rokoch by sa im to vratilo a boli este aj ziskovi a dokonca by sa znizila aj korupcia.znamenalo by to aj menej prace pre policajtov a akcie zamerane hlavne na alkohol v krvi, bezpecnu jazdu a povnnu vybavu. len to by sme museli mat aj kus ine zmyslanie. myslim, ze tie fotaky, by vela veci vyriesili.
Na tom principe funguju v Holandsku a je to nadhera. je tam na cestach 80tka?tak vsetci krasne idu 80tkou a nikto sa neobehuje.mentalita je ina.skoda. jazdi sa tam fakt super. a policajtov tam ani nevidno.ale uz ked maju akciu tak to stoji za to..odstavi pruh a vsetci na danom useku prejdu kontrolovou, najma fukat davaju.
a to ze jazdi cierny passat je OK, len i keby oni jazdili normalne. bo to su tak isto cestni pirati. to co vyvadzaju oni na cestach.
ti co doteraz porusovali predpisy, budu i teraz.novy cestny zakon im v tom nezabrani. normalnych ludi, co si bezne nemozu dovolit utracat velke peniaze na pokuty, i 1000SK pokuta strasne mrzi, bo je to skrt v rozpocte. cize tie vysoke pokuty uskodia zas len obycajnym ludom. ludia co jazdia na bavorakoch a inych luxusnych autickach to ani nepocitia, pretoze si to mozu dovolit. tak nech mi vysvetlia pre koho je ten zakon dobry a pre koho nie. ja si myslim, ze zas budu poskodeni len normalni ludia s normalnymi mzdami.
tento zakon je cisto o tom, ako co najskor zaplnit statnu pokladnicu.
//samozrejme, porovnavat nas s holandskom nie je velmi trefne, pretoze holandsko je uplne niekde inde, my sa za nimi asi 15 rokov po zadu.ale je to stat od ktoreho by sme si mali zobrat priklad co sa tyka dopravy. a ak sa cheme priblizit k rozvinutejsim statom, tak treba zacat daco robit.
Tazko zovseobecnovat, kazde auto ma prevodovku inak sprevodovanu, to zabudli pripomenuthojko napísal:Uz tu bola spomenuta spotreba..., v noci som zachytil nieco v TV a pytali sa nejakych tych magov na automobilovy priemysel co a ako, tam padli vyjadrenia, ze spotreba je nizsia o par percent pri 50-tke, ze optimalne je jazdit na tretom prevodovom stupni.
-
hojko
Site Admin
Co ma dostalo je, ze od noveho zakona ocakavaju az 35 zivotov, ktore by mal zachranit. Ked si precitam net a pozriem sa na tie cisla, ze za tyzden zahynulo na cestach 10 ludi, cez vikend 5 ludi atd..., tak mi to cislo pride dost smiesne. Kolko veci pribudlo, kolko buzeracie a teraz sa dozviem, ze ma zachranit len 35 zivotov???
-
JaJeNiektoIny
Light Professional
Podľa mňa je 35 ľudských životov dosť veľa, aj za cenu tej "buzerácie". A veľa ľudí sa ťažko zraní pri autonehodách, tak asi aj počet tých sa zníži.hojko napísal:Co ma dostalo je, ze od noveho zakona ocakavaju az 35 zivotov, ktore by mal zachranit. Ked si precitam net a pozriem sa na tie cisla, ze za tyzden zahynulo na cestach 10 ludi, cez vikend 5 ludi atd..., tak mi to cislo pride dost smiesne. Kolko veci pribudlo, kolko buzeracie a teraz sa dozviem, ze ma zachranit len 35 zivotov???
"aj keby to ma zachranit jeden ludsky zivot, sa to oplati" (co ked to bude zrovna ten tvojhojko napísal:Co ma dostalo je, ze od noveho zakona ocakavaju az 35 zivotov, ktore by mal zachranit. Ked si precitam net a pozriem sa na tie cisla, ze za tyzden zahynulo na cestach 10 ludi, cez vikend 5 ludi atd..., tak mi to cislo pride dost smiesne. Kolko veci pribudlo, kolko buzeracie a teraz sa dozviem, ze ma zachranit len 35 zivotov???