OVB - skusenosti

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ako poznate spolocnost OVB?

Mam s nimi dobru/-e skusenost/-i
67
20%
Nemam s nimi dobru/-e skusenost/-i
112
33%
Nemam s nimi ziadnu skusenost / nepoznam ich
156
47%

Celkom hlasov: 335

pinco
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa pinco »

toto som vždy na OVB miloval, každý bol najmúdrejší a každý jeden behal ako pes okolo horúcej kaše...

alebo povieš na rovinu, že hovno o tom vieš alebo sa pôjdeš spýtať svojho R2/R3 aby ti poradil?!

omg, však sa spamätaj. Aby mne nejaký 20-ročný fagan, ktorý vyliezol zo strednej školy a jediné peniaze videl od rodičov ako príspevok na diskotéku radil o tom ako funguje život?

baccardi, palo, skôr ako začnete rozoberať vašu duchaplnú debatu o životnom poistení, ma prosím oboznámte o tom, aké poistky máte uzavreté vy. Ale skúsme to pravdivo, nie v šýle vymýšľať si, že "môj LD raz na školení povedal, že..."
Palo22
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Palo22 »

pinco napísal:alebo povieš na rovinu, že hovno o tom vieš alebo sa pôjdeš spýtať svojho R2/R3 aby ti poradil?

omg, však sa spamätaj. Aby mne nejaký 20-ročný fagan, ktorý vyliezol zo strednej školy a jediné peniaze videl od rodičov ako príspevok na diskotéku radil o tom ako funguje život?

baccardi, palo, skôr ako začnete rozoberať vašu duchaplnú debatu o životnom poistení, ma prosím oboznámte o tom, aké poistky máte uzavreté vy. Ale skúsme to pravdivo, nie v šýle vymýšľať si, že "môj LD raz na školení povedal, že..."
ahoj, podľa mna nejde o vek, ide o poznatky, kludne nech ma aj 15 rokov, ak mi niečo rozumne predostrie.. len si musim uvedomit aj ja, že nesmiem slepo verit, ale čo to naštudovat..

ako si predstavuješ odpoved na tvoju otázku, chceš konkretne produkty, alebo nastavenie poistných sum, alebo?
pinco
Darca
Darca

podľa mňa ide o vek, pretože s vekom idú aj poznatky. Ako mi môže človek, ktorý ani nevie, čo všetko obnáša napríklad kúpa bytu, radiť o tom aké riziko podstupujem ak beriem hypotéku, aké riziko beriem na seba ak v prípade kúpi auta cez leasingovú spoločnosť mi auto ukradnú. Sú to veci, ktoré len tak nenaštuduješ, keď vyťukáš www.etrend.sk.

Veľmi veľa ľudí, ktorí pre OVB pracujú ani len netušia, čo znamená mať peniaze. Majú len akúsi hmlu pred sebou a vidinu, že raz zarobia veľké peniaze...

Skús trebárs začat produktmi...
Palo22
Amateur
Amateur

pinco napísal:podľa mňa ide o vek, pretože s vekom idú aj poznatky. Ako mi môže človek, ktorý ani nevie, čo všetko obnáša napríklad kúpa bytu, radiť o tom aké riziko podstupujem ak beriem hypotéku, aké riziko beriem na seba ak v prípade kúpi auta cez leasingovú spoločnosť mi auto ukradnú. Sú to veci, ktoré len tak nenaštuduješ, keď vyťukáš www.etrend.sk.

Veľmi veľa ľudí, ktorí pre OVB pracujú ani len netušia, čo znamená mať peniaze. Majú len akúsi hmlu pred sebou a vidinu, že raz zarobia veľké peniaze...

Skús trebárs začat produktmi...
ano suhlasim s tebou že vek má na to určitý vplyv, hlavne čo sa týka všeobecnych skuseností a zažitého.

ano nenaštuduješ to ale predsa len, je to jednoduchšie ako kedysi. dalším problemom je že často novinári, ktorí píšu článok na danú tému, sami nemaju poriadne páru o čom to je, ale je to prirodzené, nemôžu mať prehlad o všetkom.. obzvlásť ked to v živote nerobili..
seriozny poradca by ale mal mat aspon základny prehlad, vediet vysvetlit klientovi pre aj proti leasingu či spotrebného úveru na auto.. atd.. ale to uz sa dostavame k urovni poradenstva v SR, a ta je zatial mizerna.. na tom sa asi jasne zhodneme

to s tými peniazmi.. nuž velke peniaze su lakave,, tak niet divu..

//autoeditácia príspevku ( 03 Feb 2009, 20:00 )
pinco napísal: Skús trebárs začat produktmi...
mám ižp a k tomu urazovku.. ak chces konkretne mena spoločnosti ,, kludne ti info hodim do ss.. aby tu niekomu nahodou nevadila reklama..
pinco
Darca
Darca

prečo OVB vypúšťa do terénu ľudí, ktorí o peniazoch vedia veľký prd?

Na prvom školení mi bola povedaná krásna vec a to, že viem o peniazoch viac ako polovica ľudí na Slovensku. Pre mladého chlapca celkom povzbudivé, pre reálne žijúceho človeka pi***** ako voda v koši.
Palo22
Amateur
Amateur

pinco napísal:prečo OVB vypúšťa do terénu ľudí, ktorí o peniazoch vedia veľký prd?
pre peniaze..
pinco
Darca
Darca

mohol som si na otázku odpovedať aj ja...

Tvoja odpoveď mi stačí k tomu, aby som prostredníctvom OVB nikdy nič neriešil.
Palo22
Amateur
Amateur

pinco napísal:mohol som si na otázku odpovedať aj ja...

Tvoja odpoveď mi stačí k tomu, aby som prostredníctvom OVB nikdy nič neriešil.
no a ja ti doporučim, či už to bude ovb, alebo ktokolvek iný, bud obozretny, pytaj sa. žiadaj odpovede. predajcovia, ktorý vedia len dobre predavat to nemaju radi, poradca je rád, ak sa jeho klient pýta, lebo vie že rozmýšla a počuva. samozrejme.. vynimajuc extremy, ked človek chce odpovede na otázky, ktore sa nedaju zodpovedat..
pinco
Darca
Darca

dôležité je aj to, aby poradca vedel viac ako klient. Nie vždy to tak býva.
Palo22
Amateur
Amateur

pinco napísal:dôležité je aj to, aby poradca vedel viac ako klient. Nie vždy to tak býva.
v komplexnosti určite.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

presne tak, vek je predsa pre mna dolezity, nenechal by som si poistku, alebo nebodaj hypoteku(!) uzavriet od 20 rocneho cloveka omg.
Palo22
Amateur
Amateur

Frco napísal:presne tak, vek je predsa pre mna dolezity, nenechal by som si poistku, alebo nebodaj hypoteku(!) uzavriet od 20 rocneho cloveka omg.
radšej by si si nechal vybehat hypoteku 40 ročnemu človeku, ktorý o tom vie napr. menej? ako som uz vyššie písal, len samotný vek, je málo ako posudzovacie kriterium, mladý šikovny chalan so skusenostami ti moze niekedy pomoct viac ako starší človek , čo sa mu velmi nechce.. berte to prosím len ako príklad na absurdnosť posudzovania len podla veku.. i ked i to moze byt rozlišovacím kriteriom na úvod..
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

ano urcite mas pravdu. Lenze bohuzial, aj ked je ten mlady akykolvek skiller, tak vzdy sa bude najskor hladiet na vek ;)
vinar
Novice
Novice

Len na marko financny poradca

Príspevok od používateľa vinar »

Ahojte,
vsetci tu pisete ake je OVB alebo ine spolocnosti. Co takto si uvedomit, o com je vlastne financne poradenstvo? Nadavate na poistky, ano ak vam k nicomu niesu. Ale co ak mate hypoteku(alebo iny uver) a deti-rodinu. A zrazu sa vam nieco stane, pridete o zdroj prijmu, kto to potom vsetko vyplati? Ze vam banka zoberie dom, ci byt, to uz je v poriadku?! Ved, ste jej doverovali, poznaju vas, tak to je v pohode....
Odporucal by som vam si pozriet relaciu na CT 1 Krotitele dluhu, utorok o cca 21:20, mozno vas niektore nestastne prihody zaskocia a mozno potom pochopite ulohu financneho poradcu.
Beriem vsak, ze nieje poradca ako poradca, zial sa medzi nimi najdu aj len predajcovia.
A len pre informaciu, skuste si nieco nastudovat o tom ako fuguje ta vami tolko obavana pyramida a aky je rozdiel medzi strukturalnou firmou tzv. frachisingom, na ktorom principe funguje vacsina financnych ale i inych spolocnosti. napr. na

http://www.etrend.sk/podnikanie/uctovni ... 16058.html

A ako funguje vas zamestnavatel(teda ak ste zamestnany). Skuste sa zamysliet, ci i on nezije z vasho zisku :)
Palo22
Amateur
Amateur

Re: Len na marko financny poradca

vinar napísal:Ahojte,
vsetci tu pisete ake je OVB alebo ine spolocnosti. Co takto si uvedomit, o com je vlastne financne poradenstvo? Nadavate na poistky, ano ak vam k nicomu niesu. Ale co ak mate hypoteku(alebo iny uver) a deti-rodinu. A zrazu sa vam nieco stane, pridete o zdroj prijmu, kto to potom vsetko vyplati? Ze vam banka zoberie dom, ci byt, to uz je v poriadku?! Ved, ste jej doverovali, poznaju vas, tak to je v pohode....
Odporucal by som vam si pozriet relaciu na CT 1 Krotitele dluhu, utorok o cca 21:20, mozno vas niektore nestastne prihody zaskocia a mozno potom pochopite ulohu financneho poradcu.
Beriem vsak, ze nieje poradca ako poradca, zial sa medzi nimi najdu aj len predajcovia.
A len pre informaciu, skuste si nieco nastudovat o tom ako fuguje ta vami tolko obavana pyramida a aky je rozdiel medzi strukturalnou firmou tzv. frachisingom, na ktorom principe funguje vacsina financnych ale i inych spolocnosti. napr. na

http://www.etrend.sk/podnikanie/uctovni ... 16058.html

A ako funguje vas zamestnavatel(teda ak ste zamestnany). Skuste sa zamysliet, ci i on nezije z vasho zisku :)
ach jaj na uvod, cerstvo namotivovaný človiečik. nič viac na Tvoj príspevok, iba jedna zakerná otázka, vieš, ak prídeš o zdroj príjmu teda stratiš zamestnanie, aby som bol konkretny, v akom prípade, v akej výške za akých podmienok za teba niekto niečo platí? ked už tu tak horkokrvne rozpravaš o tom? vysvetlí to nám "neznalym nadavajúcim" prosim.
baccardi42
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa baccardi42 »

ufff....
dako sa to tu rozbehlo....clovek vas tu chvilu necha samych a takto to dopadne :)

neviem ani naco,mam reagovat...
moja poistka??? klasika IZP + URAZ...o produktoch by som sa asi nemal vyjadrovat...

Frco,prosim ta,aky jed rozdiel medzi 20-rocnym chalanom a serioznym poradcom??? mozes nejako zadefinovat,ako by teda mal vyzerat poradca..

no a strata prijmu??
tak to nevidim podobne ako vinar,pretoze ziadna poistka ta neochrani pred financnou krizou alebo prepustanim,na to sa vytvara klientovi rezerva,aby mal peniaze prave pre taketo pripady...sporiaci ucet trebars,proste Kratke peniaze..

uznavam Palo22,si dobry,merat si sily s tebou je tazke,vyznas sa...ale som rad,ze tu taky clovek je,znova ma to tu zacalo bavit... :oops:
Palo22
Amateur
Amateur

baccardi42 napísal:ufff....
dako sa to tu rozbehlo....clovek vas tu chvilu necha samych a takto to dopadne :)

uznavam Palo22,si dobry,merat si sily s tebou je tazke,vyznas sa...ale som rad,ze tu taky clovek je,znova ma to tu zacalo bavit... :oops:
ved je dobre, ked to žije.. a trochu aj vecne žije.. nejde o meranie sil, každy mame jednu dieru v zadku a na každeho sa da truhla vyrobit.. rád si vymenim poznatky a sa priučim, a budem debatovat k veci, nie len emotivne..PS.vdaka za uznanie
dell_89
Novice
Novice

Re: OVB - skusenosti

Príspevok od používateľa dell_89 »

zdravim OVB je jedna z najvacsich firiem V Europe. Preco ju nepozna vela ludi? Lebo nepotrebuje reklamu, ma miliony klientov a to skutocne neprehanam. Ale na druhej strane je treba dat si pozor nieje poradca ako poradca... Lebo su ti, ktory chcu zarobit a ti, ktori sa chcu postarat o klienta. velmi rad Vam zodpoviem na dalsie otazky. moj mail [email protected]

//autoeditácia príspevku ( 14 Feb 2009, 14:12 )
ako to v OVB funguje Vam rad vysvetlim. Podotykam nieje to ziadna "rychlovka" tak ako Vam to vysvetlili. Ras sa s Vami nezavazne porozpravam.
Palo22
Amateur
Amateur

zas nejaka naspeedovaná R2 :cry:
draco
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa draco »

Ked pocujem skratku OVB chyta ma amko doslova, preco? No mozu za to ludia co tam robia. Taki pokruteni agenti s tepolu vodou.

Prvy krat sa mi stalo, ze ma oslovil jeden chlapik ze ci si nechcem privyrobit, ze nejaka administrativna cinnost, skratka vypomoc v kancelarii popri studiu (ziadne OVB nespominal). Prisiel som na pohovor, kde bolo asi tak 8-10 ludi, som sa potesil, ze vyzera to slubne. Prisiel vylesteny zalud v obleku, struhal pozy jedna radost... Rozdal uchadzacom formulare klasicke (napis meno, mesto, zvier, vec :D ) potom asi hodinu nas nechal cakat akoze ma vela prace (medzitym odislo par uchadzacov), potom dobehol z vedlajsej kancelarie a priniesol dalsie formulare, resp. testy alebo akoby som to nazval. To ste mali vidiet, take testy nerobia ani kozmonauti v NASA a teraz si nerobim srandu. Test mal asi 20 stran a pytali sa na take veci akoby som sa uchadzal o miesto guvernera SNB minimalne. Po asi hodine, nas prisiel skontrlovat, ze ci neodpisujeme lebo ponuka seriozne miesto :lol: . Toto kedsom pocul skoro ma tam vystrelo. No a nasledovalo dalsie kolo, osobny pohovor. Tam sme dosli uz len traja. Ja, mlada baba (nohy od zadku az po zem) a jedna pani v najlepsich rokoch. Prva isla ta pani, potom baba a nakoniec ja. Hned ako som vstupil do supermodernej kancelarie, som si vsimol v kosi tie nase NASA testy. No nevzdal som to, hovoril som si: "Chlapce nevzdavaj to, prinajhorsom budu aspon skusenosti." Mr. Bombastic neskutocne pracovne vytazeny zacal s vysluchom, vsetko prebehlo ok. Pytal sa na skolu, zaujmy, co som robil a podobne standardne veci co sa pytaju asi na kazdom pohovore. Stupla mi nalada trochu. A BUMM :!: :!:

Chlapik zacal: "Poculi ste uz o firme OVB?" Skoro ma vystrelo... Vysvitlo z toho ze je to nejaky top manager alebo ako si to hovoril, ktory zhanal ludi "agentov s teplou vodou" aby robili v "jeho tyme" a zhanali ludi, skratka dalsi financny poradcovia. Cize ziadna administrativna praca formou vedlajsieho pracovneho pomeru sa nekonala. A to inzerat hovoril o pomocnej administrativnej praci formou VPP, priblizne 10-15 hodin tyzdenne.

A tot nedavno, asi pred dvoma ci troma tyzdnami som bol opat na jedom pohovore. Dostal som do ruky letak, kde ponukali pracu pre studentov popri studiu, jednalo sa o pracu v kancelarii. Poziadavka bola ovladat pracu vo Worde a Excell a tusim tam bola komunikativnost a samostatnost nejaka sa mi zda. Hovorim si no ked spominaju tu pracu s pc tak to sa da, to bude dobre. Zavolal som na cislo a ozval sa chlapik, zapisal si kontaktne udaje a ze sa coskoro ozve. Velmi prijemny hlas. Ubehlo par dni a pozval ma na pohovor do jedneho saloniku v hotely. Prisiel som tam 10 minut pred dohodnutym casom, a uz tam boli nejaky ludia, vyplnali formular. Tak som zaklopal a dostal som tiez formular a pero (velmi som sa potesil lebo pero nebolo z OVB ale nejaka ina firma). Slubny zaciatok som si horovil, ludia co tam cakali vyzerali ze su uz na dochodku hadam, teta rozmyslala velmi co napise do formularu aj jeden pan ten sa nervoze pytal ci neviem co to je za firmu. Po vyplneni formularu si ma pozvali dnu. Predstavili sme sa s dalsou koleginou a prebehli vsetky standardne ceremonie. Vyzvedali sa na skolu, dost ich zaujal odbor a tak, zenska skumala formular a stale sa krutila okolo kolonky zaujmy. Nedalo jej ze som tam napisal informacne technologie, internet, veda a vyskum, priroda, sport :D ale to je jedno. No boli velmi nadseni obaja, evidentne som ich zaujal lebo som tam bol uz dva krat dlhsie ako predchadzajuci uchadzac. Po skonceni rozhovoru o mne pan presiel do druhej casti pohovoru. Poznate firmu OVB? Strhol som a ako zo zleho sna. Slusne som odpovedal ze samozrejme poznam, vysypal som z rukava "poucku" co je to za firmu, ostali zarazeni obaja ze odkial to viem tak pekne hmm... zeby som mal nejake skusenosti predchadzajuce ? :roll: Potom som s nadhladom povedal: "Prepacte mi, ale nema zmysel pokracovat dalej v pohovore, lebo nemam zaujem." Uplne som ich s touto vetou dostal, cudovali a ze preco. Nasledne som im vysvetlil, ze inzerat bol napisany takto a takto, ze preco tam nenapisali ze sa jedna o firmu OVB alebo aspon ze je to v oblasti financneho poradenstva a ze slovne spojnie vypomoc v kancelarii znamena uplne nieco ine. Nasledne inak prijemny pan vytazne vyhlasil ze som si musel pomylit konkurz. Prekvapene som sa na neho pozrel a povedal som mu ze urcite nie, predsa som Vam volal na cislo v inzerate a Vy ste mi nasledne volali a dohodli sme si stretnutie na dnes a v tuto hodinu. Pan ostal nahle prekvapeny (akoby som ho nachytal v susedovej zahrade na ceresniach) a nadalej trval na svojej hypoteze o mojom omyle. Kolegyna sa nervozne zacalal hrabat v papieroch a tvarila sa ze akoze ona tam neni :D . S tazkym srdcom som sa zodvihol, slusne rozlucil a zazelal vela stastia a odkracal som von. Na chodbe som dalsim uchadzacom povedal ze je to OVB a ze ziadna administrativna vypomoc. Jeden pan sa hned zdvyhol a tiez odysiel prec.

Najblizsie ocakavam ze ked pridem na pohovor na inzerat v zneni "Hladame pokusneho kralika na testovanie novych farmaceutickych vyrobkov" zasa natrafim na OVB. Tak toto je moja skusenost s OVB. Poprosim vsetkych financnych poradcov z OVB nech na moj prispevok nereaguju, ked si myslia ze mi daco vyhovoria a budu ma presviedcat o serioznosti kolegov a podobne. Radsej mi dajte -K. Tam nemusim toho citat tolko a zbytocne si zvysovat adrenalin a tlak. :?

okrem toho, som sa asi 3x nevedel zbavit chlapika co stale dookola recitoval basnicky a kreslil na papier fungovanie bankovnictva, aj ked som ho zastavil a poveal mu ze toto nepotrebujem pocuvat nech mi len poradi konkretny pordukt aj tak musel svoju doslova odslova nabiflenu basnicku zopakovat ako verklik, a ked poradil produkt bol som stastny ako blcha ze uz je koniec, a potom po 5 rokoch setrenia penazi prostrednictvom poradeneho produktu som zistil ze na istej sume penazi som zarobil smiesnych par SK, a inde by som dostal hadam 2-3x viac

AMMEN AUS
Napísať odpoveď