Vybrane slova po L

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
marťan
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa marťan »

Sepiroth :arrow: Vybrané slová po B, M, P, R, S, V a Z sa učí v 2hej alebo 3tej triede ale po L neskôr v 5tej alebo 6tej, myslím. :)
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

digo napísal:aj my... lyko, lysy, lytko, lyzica, blyskat sa, mlyn, plyn, blyzky, lyziar...
to je tusim vsetko :)
//aha ked som si precital tie prispevky vyssie, zistil som, ze ich je podstatne viac
tak ty si inak dával pozor na slovenčine :D
hneď a zaraz ťahaj zopakovať vybrané slová :) :wink:
penegal
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa penegal »

marťan napísal:Sepiroth :arrow: Vybrané slová po B, M, P, R, S, V a Z sa učí v 2hej alebo 3tej triede ale po L neskôr v 5tej alebo 6tej, myslím. :)
Dcera chodi do druhej triedy a prave z vybranych slov po L dostala banan(5). :shock:
joejoe
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa joejoe »

my sme sa po L ucili co si ja pamatam tak : lyko,plytky,mlyn,plyn,lyzica,lyze...dalej si neviem :-D
zvonenie33
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zvonenie33 »

penegal napísal:Dcera chodi do druhej triedy a prave z vybranych slov po L dostala banan(5). :shock:
ja som sa to tiez ucil v druhej alebo tretej triede. Este pred normalnymi vybranymi slovami
Vlado6230
Star
Star

Príspevok od používateľa Vlado6230 »

vybrane slova po L -ale vraj su to vynimky a nie prave vybrane slova. Na nich sa práve prejavuje špeciálny štatút skupiny D, T, N, L - kde sa pise "y" toto som nasiel :)

lyko, lykožrút, lykovec, lysý, lysina, lyska, Lysá, lysec, lýtko, lýtkový, lyžica, lyžičiar, lyžička, mlyn, mlynár, mlynček, mlynárik, mlynica, plyn, plynáreň, plynový, plynár, plynárenský, plynný, plytký, plytčina, slýchať, nedoslýchavý, neslýchaný, lyže, lyžovať, lyžovačka, lyžiarsky, lyžiar, plyš, plyšový, blýskať sa, blyskáč (lúčna bylina so žltými kvetmi), blýskavica, blysnúť (sa), blyšťať sa, vzlykať, lýra, lyrika, lyrický, lýceum, oplývať, plynúť, plytký, plytčina, splývať, vplyv, vplývať, zlyhať, zlyhávať

-tu su aj odvodene
vojtk
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa vojtk »

my sme ich na ZDS nespominali, a zakladku som skoncil pred 4 rokmi. Nikdy som nebol talent na slovencinu, ale ked môzu byt vbrane slova po L, preco by nemohli byt aj po D a inych tvrdych spoluhlaskach? Zda sa mi to nepriridzene, nas vzdy ucili ze vybrane slova su len po obojakych...ale s nikym sa nechcem hadat, par vybranych slov naviac alebo aj nie, zivot mi to nezmeni :)
Vlado6230
Star
Star

Príspevok od používateľa Vlado6230 »

Vlado6230 napísal:vybrane slova po L -ale vraj su to vynimky a nie prave vybrane slova. Na nich sa práve prejavuje špeciálny štatút skupiny D, T, N, L - kde sa pise "y" toto som nasiel :)
:roll:
vojtk - sak tu mas napisane ze tam je aj napr. D :D
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Inak ja som sa vybrane slova po "L" nikdy na 100% neucil, teraz to pocujem prvykrat. :shock:
Bolldar
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Re: Vybrane slova po L

Príspevok od používateľa Bolldar »

tomasso napísal:Caute, mam na Vas jednu otazku. Nasiel som dnes na stole sestrin zosit, otvoril som ho len tak, ze si ho pozrem. Pozeram a zrazu vidim: Vybrane slova po L. Uz ste niekedy poculi o vybranych slovacj po L? ja nie, devat rokov som chodil na ZS, teraz chodim na gymnazium a dnes som to prvykrat videl...Sestra sa so mnou hadala, ze im ich nadiktovala ucitelka. ona chodi do siedmej triedy. Pocul o tom uz niekto???
Neviem ako u vas, ale u nás v čechách jsou odnepaměti, čili typuji, že i na slovensku musí být, jelikož jsou si tyto dva jazyky neskutečně podobné (skor rovnaké) :)

BTW vyjmenovaná (vybraná) slova po: B; F; L; M; P; S; V; Z aneb BeFeLeMe Pes Se VeZe po pr**li dolů z meze (alespoň takto nás to učili v první třídě, abychom si to zapamatovali)

PS: vybraná slova po F= Fyzika (jako jediné)
Bobrik
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bobrik »

Vybrané slová po L tak to som ešte fakt nepočul veď obojaké sú len B P M V R Z S ...F...
DAMON88
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DAMON88 »

jj ja som o nich pocul dokonca som sa ich ucil v 4 triede tusim tam su napr. lyze lyzica a tak :D
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

Existuju, takze o com je tato tema? Niekto sa ucil niekto nie, ale existuju, aj ked ako niekto pisal, nie su to vybrane slova v pravom slova zmysle. Avsak existuju, ucila sa ich moja mama, moj 30 rocny brat ako aj ja.
Bobrik
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

DAMON88 napísal:jj ja som o nich pocul dokonca som sa ich ucil v 4 triede tusim tam su napr. lyze lyzica a tak :D
To fakt ja som teraz v 9 ročníku a neučil som sa to tak to sa musím v Pondelok spýtať slovenčinárky
Thek_SVK
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Thek_SVK »

Bobrik napísal:To fakt ja som teraz v 9 ročníku a neučil som sa to tak to sa musím v Pondelok spýtať slovenčinárky
nestaci si ich precitat na nete ? :wink:
fizz napísal:No tak ty si pycha skolstva.
My sme sa tiez vybrane slova po L nikdy neucili - viem ich. Nie naspamat ale proste z hlavy.
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Presne tak ako aj Thek_SVK viem, ze kde ma byt po "L" tvrde a kde makke. :)
Bobrik
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Thek_SVK napísal:My sme sa tiez vybrane slova po L nikdy neucili - viem ich. Nie naspamat ale proste z hlavy.
No stačí si ich prečítať, len mi sme viedli debatu čí sme sa ich učili v school alebo nie!!!
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

fizz ono, to ci sa ich niekto uci v skole alebo nie neovplyvni. Kazda skola ma vlastne osnovy a aj ked nechapem, ako to moze nejaka skola vynechat, stat sa moze.

bobrik, preboha, pis jak clovek a k "v school" sa radsej nevyjadrujem, ale ano, bolo to cool :?
jollyk
Novice
Novice

Príspevok od používateľa jollyk »

sak lyzat, olyzat ,polyzat, a vylyzat vsetko je stale s tvrdym tak o co vam sakra ide :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

//autoeditácia príspevku (23 Nov 2010, 7:00)
Vigor si ma uplne zmjatol som myslel ze si dajaka pekna kocka a z teba sa nakoniec vykluje chlap, nem dobry napad si davat fotku zeny a mat chlapske nazory potom davas falosnu nadej nam skoro vsetkym ;)
Georgeo88
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Georgeo88 »

no vybrane slova po L určite existujú.Ja som sa ich tiež učil a to som už tretiak na vysokej.Myslím,že to bolo na druhom stupni.Vtedy sme sa myslím učili aj tie nezmyselné vzory ako gazdiná,kuli... :sly:
Napísať odpoveď