Vybrane slova po L
-
zvonenie33
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
vybrane slova po L -ale vraj su to vynimky a nie prave vybrane slova. Na nich sa práve prejavuje špeciálny štatút skupiny D, T, N, L - kde sa pise "y" toto som nasiel
lyko, lykožrút, lykovec, lysý, lysina, lyska, Lysá, lysec, lýtko, lýtkový, lyžica, lyžičiar, lyžička, mlyn, mlynár, mlynček, mlynárik, mlynica, plyn, plynáreň, plynový, plynár, plynárenský, plynný, plytký, plytčina, slýchať, nedoslýchavý, neslýchaný, lyže, lyžovať, lyžovačka, lyžiarsky, lyžiar, plyš, plyšový, blýskať sa, blyskáč (lúčna bylina so žltými kvetmi), blýskavica, blysnúť (sa), blyšťať sa, vzlykať, lýra, lyrika, lyrický, lýceum, oplývať, plynúť, plytký, plytčina, splývať, vplyv, vplývať, zlyhať, zlyhávať
-tu su aj odvodene
lyko, lykožrút, lykovec, lysý, lysina, lyska, Lysá, lysec, lýtko, lýtkový, lyžica, lyžičiar, lyžička, mlyn, mlynár, mlynček, mlynárik, mlynica, plyn, plynáreň, plynový, plynár, plynárenský, plynný, plytký, plytčina, slýchať, nedoslýchavý, neslýchaný, lyže, lyžovať, lyžovačka, lyžiarsky, lyžiar, plyš, plyšový, blýskať sa, blyskáč (lúčna bylina so žltými kvetmi), blýskavica, blysnúť (sa), blyšťať sa, vzlykať, lýra, lyrika, lyrický, lýceum, oplývať, plynúť, plytký, plytčina, splývať, vplyv, vplývať, zlyhať, zlyhávať
-tu su aj odvodene
my sme ich na ZDS nespominali, a zakladku som skoncil pred 4 rokmi. Nikdy som nebol talent na slovencinu, ale ked môzu byt vbrane slova po L, preco by nemohli byt aj po D a inych tvrdych spoluhlaskach? Zda sa mi to nepriridzene, nas vzdy ucili ze vybrane slova su len po obojakych...ale s nikym sa nechcem hadat, par vybranych slov naviac alebo aj nie, zivot mi to nezmeni 
-
Bolldar
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
Re: Vybrane slova po L
Neviem ako u vas, ale u nás v čechách jsou odnepaměti, čili typuji, že i na slovensku musí být, jelikož jsou si tyto dva jazyky neskutečně podobné (skor rovnaké)tomasso napísal:Caute, mam na Vas jednu otazku. Nasiel som dnes na stole sestrin zosit, otvoril som ho len tak, ze si ho pozrem. Pozeram a zrazu vidim: Vybrane slova po L. Uz ste niekedy poculi o vybranych slovacj po L? ja nie, devat rokov som chodil na ZS, teraz chodim na gymnazium a dnes som to prvykrat videl...Sestra sa so mnou hadala, ze im ich nadiktovala ucitelka. ona chodi do siedmej triedy. Pocul o tom uz niekto???
BTW vyjmenovaná (vybraná) slova po: B; F; L; M; P; S; V; Z aneb BeFeLeMe Pes Se VeZe po pr**li dolů z meze (alespoň takto nás to učili v první třídě, abychom si to zapamatovali)
PS: vybraná slova po F= Fyzika (jako jediné)
sak lyzat, olyzat ,polyzat, a vylyzat vsetko je stale s tvrdym tak o co vam sakra ide

//autoeditácia príspevku (23 Nov 2010, 7:00)
Vigor si ma uplne zmjatol som myslel ze si dajaka pekna kocka a z teba sa nakoniec vykluje chlap, nem dobry napad si davat fotku zeny a mat chlapske nazory potom davas falosnu nadej nam skoro vsetkym
//autoeditácia príspevku (23 Nov 2010, 7:00)
Vigor si ma uplne zmjatol som myslel ze si dajaka pekna kocka a z teba sa nakoniec vykluje chlap, nem dobry napad si davat fotku zeny a mat chlapske nazory potom davas falosnu nadej nam skoro vsetkym
-
Georgeo88
Light Star
no vybrane slova po L určite existujú.Ja som sa ich tiež učil a to som už tretiak na vysokej.Myslím,že to bolo na druhom stupni.Vtedy sme sa myslím učili aj tie nezmyselné vzory ako gazdiná,kuli...