Windows Vista
Windows Vista
Kupil som notebook a mal som na tom vistu. Pokazila sa mi a hladam kde by sa dala stiahnut ale nwm kde. Neviete kde by sa dala? mam original cd-key ktory som mal pri kupe a teraz nechcem kupovat originalku. Takze pls poradte.
P.S.: Mam cd-key na vistu basic thx
-
cORP.
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Windows Vista
na disku nebola skryta recovery particia ? resp. asi si nedostal k tomu ziadne recovery cd ze ?Natro napísal:Kupil som notebook a mal som na tom vistu. Pokazila sa mi a hladam kde by sa dala stiahnut ale nwm kde. Neviete kde by sa dala? mam original cd-key ktory som mal pri kupe a teraz nechcem kupovat originalku. Takze pls poradte.
-
lobobo
Expert
- Kontaktovať používateľa:
Vacsina notebookov ma recovery managera... spustis ho bud niekde v systeme ale pri spustani... neako skratkou alebo tlacitkom... neakym efkom alebo kombinaciu...k notebookum sa nedavaju instalacne cd... jednoducho ti obnovy system z disku... formatne, nahra znova vsteky programy ktore tam boli odnova aj cely win...
Omfg ked si tam mal nainstalovanu vistu tak mas na disku urcite skrytu particiu kde je instalacka tej Visty ktoru mozes kedykolvek spustit. Ked to chces spravit, navod ako na to najdes v manuali co si dostal k notebooku.Natro napísal:Tak ale ako mozem mat instalacku v compe?
Tipujem to na nejaky software na cistenie disku, vacsina takychto programov maze thumbnailove subory.deMarkqo napísal:nechcem zakladat novu temu tak to pisem sem: mam vistu ultimate sp1 ..a vsetky videa a filmy maju spravene miniaturi v zlozkach...taky nahlad.......a uz asi taky tyzden vsetky filmy a videa co som stiahol za poslednu dobu tuto minuaturu nemaju a nechapem preconeviete poradit ?
Druha moznost je ze videa ktore si stiahol su formaty ako .mkv .flv .mp4 atd. ktore Vista implicitne pre vytvaranie thumbnailov nepodporuje. Ak je v tomto pes zakopany, staci nainstalovat najnovsi K-lite codec pack (najprv ale odinstaluj akekolvek ine kodeky ktore mas) a po instalacii si zafajknut volbu ktora znie asi "Make thumbnail generation possible for these formats:".
Tretia moznost je ze si generaciu thumbnailov proste uplne vypol. Zapnes ju tymto sposobom: Otvor si nejaky priecinok v prieskumnikovy, klikni na usporiadat -> Moznosti priecinka a hladania -> Zobrazenie -> odfajkni "vzdy zobrazovat ikony namiesto miniatur".
Nic dalsie ma uz nenapada.
Gangy: tak som preinstaloval codeky ( K-lite mam uz dlhu dobu ) a zaskrtol som tu volbu, tak teraz vsetky .mkv maju miniaturu co do teraz nemali, super
ale .avi stale nemaju miniaturu
...ono chcel som si dat ATI catalysty 9.1 a PC mi tak zblbo, ze som sa musel vratit k 8.12 a odvtedy mi tusim robi toto s miniaturami..
deMarkqo:Tak presne taky problem som mal aj ja s ovladacmi 9.1.Ked som zistil, ze vysli ovladace 9.1, tak hlavne kvoli gta iv som si ich nainstaloval.Po nainstalovani vobec pocitac nenasiel grafiku, hodilo mi rozlisenie 800x600 a ziadne ine sa nedalo nastavit.Tak som sa opat musel vratit k ovladacom 8.10 (ktore som dostal na cd s kartou).Ziadne ine ovladace nechceju na mojom pc ist iba tie co su na cd.Neviete kde by mohol byt problem?