iPhone 3G vs Nokia 5800 xpressmusic

Všetko o mobiloch, PDAčkach...

Ktorý?

iPhone 3G 16 gb
29
52%
Nokia 5800 xpressmusic
27
48%

Celkom hlasov: 56

seth82
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

pershing: ja viem, ze pri dodrziavani navodu nemusi dojst vzdy k uspesnemu vysledku...v kazdom pripade, ako som uz vyssie aj napisal, je to vec skusenosti.

ob3l1x: asi mas kratku pamat :) Asi rok dozadu na IRC som stale klial na E90tku, dokonca jeden z programov si mi certifikoval prave ty. Nebudem predsa zasahovat crackovanim do (vtedy) 25 tisicoveho telefonu a zaruka v trube. V kazdom pripade, bohvie ci to vtedy bolo vobec mozne, pretoze ak ano, tak by si mi to vtedy istotne poradil ^^. Anyhow, ta kraxna nebola schopna prehrat ani len film. Takze tolko k tomu...A co sa tyka iPhone a hracky - to je dost pochybne, hlavne ked ho porovnam s Nokiami N95 a vobec - neviem co tam komu chyba okrem ''lepsieho fotaku'' a prednej kamery...

//no vidis, hack nebol mozny, teda nadaval som opravnene :) To, ze nestracam zaruku neviem, ale az by som dosiel do shopu reklamovat nokiu s rozbitym S60 v3 a stazoval by som sa, ze mi tam nieco nefunguje, tak neviem neviem, ci by ma neposlali priamo dpc...anyway posledny krat - zla skusenost robi svoje, prave preto si symbianovy phone asi nikdy nekupim a prave preto si myslim, ze iPhone je aj v ohlade OS lepsim vyberom. Staci 2 minuty na pawn a potom je vsetko totalna hracka.
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

seth82 vtedy este hack nebol mozny ...
hackom o zaruku neprichadzas ...
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Masaker »

obelix.. mam skusenosti aj s htc.. a ver mi ze htc ma slabu reakciu na dotyk na display
TraiTor
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TraiTor »

ob3l1x napísal:iphone ? hracka ...
5800xm ? prvy mobil od nokie s dotyk displayom nebral by som ...
na tvojom mieste vezmem nieco ako HTC Touch HD ...
Seth82 to kde si nabral ze je problem s instalaciou a certiikovanim ? hacknem ti telefon za 5 minut a mozes si tam instalovat colen chces ...
ked ti mam pravdu povedat kebyze si mam kupit nieco s dotyk display kupujem nieco s WM ...
nj ja by som to tiez tak povedal :) k+ ;) ifon hracka a nokia ma prvy pokus s dotykovim displayom cize nic uzasne sa nedeje a nic nove nokia nepriniesla ;) podla mna sa len potrebovala zaradit medzi poprednych predajcou (netvrdim ze nejsu ale myslim v tomto vyzsom LVL :D ) ktory tvoria dotykace ako na beziacom (LG samsung Se(zacina) HTC )

Premna moc velky booom robia okolo toho jak pri Itehle ;)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

TraiTor napísal:nj ja by som to tiez tak povedal :) k+ ;) ifon hracka a nokia ma prvy pokus s dotykovim displayom cize nic uzasne sa nedeje a nic nove nokia nepriniesla ;) podla mna sa len potrebovala zaradit medzi poprednych predajcou (netvrdim ze nejsu ale myslim v tomto vyzsom LVL :D ) ktory tvoria dotykace ako na beziacom (LG samsung Se(zacina) HTC )

Premna moc velky booom robia okolo toho jak pri Itehle ;)
napis sem dovody prosimta k tej tvojej 'hracke' a iPhone nie je nahodou uplne prvy pokus o dotykovy display u Applu?? A nie je to iba uplne nahodou ich prvy telefon?? Na to, ze Nokia ma 22 rocnu skusenost (prvy v roku 1987) s vyrobou ''telefonov'' je vyhovorka na dotykovy display celkom biedna...

//guess.whoo:kolko skusenosti mas s dotykovymi displaymi od SE, alebo applu? Mozem ti s cistym svedomim povedat, ze na display iPhonu sa nechyta ani HTC (ani s modelom touch HD) ani Samsung a ani LG (HTC pouzivam, LG VIEWTY som taktiez mal moznost a o Omnii a XPerii, ktora ma mimoriadne dodrbane touch ovladanie, ani nepisem. Tak len veselo odporucaj.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ob3l1x napísal: kebyze si mam kupit nieco s dotyk display kupujem nieco s WM ...
plne suhlasim..nezmysel kupovat nieco co ma dotykovy display a nema WM..porozmyslaj este nad Xperiou - odporucam
TraiTor
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TraiTor »

seth82 napísal:napis sem dovody prosimta k tej tvojej 'hracke' a iPhone nie je nahodou uplne prvy pokus o dotykovy display u Applu?? A nie je to iba uplne nahodou ich prvy telefon?? Na to, ze Nokia ma 22 rocnu skusenost (prvy v roku 1987) s vyrobou ''telefonov'' je vyhovorka na dotykovy display celkom biedna...

//guess.whoo:kolko skusenosti mas s dotykovymi displaymi od SE, alebo applu? Mozem ti s cistym svedomim povedat, ze na display iPhonu sa nechyta ani HTC (ani s modelom touch HD) ani Samsung a ani LG (HTC pouzivam, LG VIEWTY som taktiez mal moznost a o Omnii a XPerii, ktora ma mimoriadne dodrbane touch ovladanie, ani nepisem. Tak len veselo odporucaj.
hracka :) dobry gameplayer by som povedal a dobry player to ma ;) aj je to prvy mob od apllu... a ktej nokie som tohovoril preto ze nie vsetko sa na poprve moze podarit....

Guess whoo .. tak rozmyslaj dalej bo Xperia teda moc dobra neni stymi panelmi :D iked uz ich opravili :D ale to menu je take strohe
mne sa na ifone nepaci ze ma iba teplotny dotykovy display (jak na notacoch touchpad...) ja som si skusil tiez Viewty ( spoluziak) ja mam omniu a HD som mal iba raz v ruke ;)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

no tak ale ked chces telefon s funkciami a nie stylovku tak jednoznacne vyhrava xperia pred iphonom
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

guess.whoo napísal:no tak ale ked chces telefon s funkciami a nie stylovku tak jednoznacne vyhrava xperia pred iphonom
a ja sa este raz pytam - cim xperia funkciami predci iphone a ako si dosiel k tomu, ze prave iphone je stylovka a nie spominana experia?

TraiTor: prave ten dotykovy na iphone ma obrovsku vyhodu v citlivosti a spolahlivosti odozvy. Nech HTC, alebo hociaka ina znacka skusa co chce, aj tak to ovladanie (touchflo napriklad) nebude tak pohodlne ako v pripade iPhonu. Nechapem, preco ho nezacali pouzivat aj oni, v tom momente by som si Touch HD alebo Omniu HD zadovazil. Avsak mam s nimi skusenosti a niekedy je to bez stylusu utrpenie (pripad Xperia, zla odozva spominaneho oknoveho menu, pripadne zla odozva pri klikani prstom na polozky v textovom menu). Vsetko aj tak smeruje k WM 6.5, ktore ako samotny M$ oznamil, bude velmi podobne uzivatelskym rozhranim prave iPhonu. Zistili aj oni, ze to je ta cesta..
Rattata
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Rattata »

pripajam sa k sethovi.... vsetky znacky sa snazia urobit zariadane ktore bude konkurovat iphonu (aj tato nokia).... ale co, vlastne iphone je shit :D
Pre mna po priamom pouzivatelskom porovnani WM a Os X, tak WM uz nikdy. Komfort pouzivatela je omnoho omnoho vyssi pri os x. Hl sem piste seci, co nemali moznost porovnavat a skutocne funkcie iphonu abo napr htc nemali moznost odskusat.
i-Cube
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa i-Cube »

nie som apple pozitiv, nemam rad ich notbuky, hrajkal som sa aj s iphonom, aj s tou nokiou...iphone si ma ziskal ovladanim...to ovladanie je fakt namakane. ta nokia ma neuchvatila. jablko ma dostalo so svojim telefonom. nasledujuci phone, ktory si pojdem kupit, bude urcite tento...(spociatku som odolaval, a ten telefon sa mi nepozdaval a hral som formu, ze:"pche, apple.. to je sracka.."...tož tento phone je vynimka :) )
rackom
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa rackom »

nechcem sa velmi vyjadrovat ku konstrukcii a tak, lebo ani jeden som v ruke nedrzal, ale z mojho pohladu je nokia z pohladu dalsej rozsiritelnosti a customalizacie omnoho lepsia. ako fajn, existuje uz unlock na iPhone ale aj tak symbian ma vecsie moznosti. dajme tomu, ze iPhone ma lepsiu dotykovu vrstvu a ovladanie a odozvu a tak, ale to bude asi preto ze iPhone je vyvyjany len apple a neda si sahat do toho ziadnymi programami 3tich stran, co je mozno dost velka skoda.
Rattata
Light Professional
Light Professional

no tak tymto si vyjadril ze o tom nemas ziadne relevantne informacie a toto co si tu napisal je blud.
Momo46
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Momo46 »

...neda si sahat do toho ziadnymi programami 3tich stran, co je mozno dost velka skoda....
Keby si my toto napísal asi pred dvoma rokmi(tipujem) tak ti uverím...Ale teraz určite nie..ďakujem za názory.
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Este jedna otazka z mojej strany.Aky je rozdiel medzi iphonom 1G,2G a 3G?
Stopa
King
King

Príspevok od používateľa Stopa »

1G neexistuje a 2G je len "slangovy" nazov, avsak ujal sa kvalitne :)
2G oproti 3G:

:plus: pevnejsia konstrukcia
:plus: lahsi unlock
:minus: absencia 3G
:minus: nie vsetky sluchadla vopchas bez obrezania
:minus: nema GPS
:minus: / :plus: dizajn (subjektivne, mne sa viac paci 2G)
to bude asi vsetko
Rattata
Light Professional
Light Professional

3g je trocha tensi, lahsi podla mna uz na pohlad. Najvacsia nevyhoda jednoznacne chyba GPS, ktoru uz teraz velmi casto vyuzivam v google maps pri navigovani. Krasne mi to zobrazi moju poziciu a najde cestu ktorou sa dostanem kam chcem, vazne premakane. Nevraviac o tom ze v najblizsich tyzdnoch ma vyjst plnohodnotna navigacia G-map.

2g ma podla mna vyhodu iba v jednoduchsom unlocku, ibaze pre niekoho kto unlock nepotrebuje to je zbytocne.
Stopa
King
King

Príspevok od používateľa Stopa »

tak na to G-map sa nespoliehaj, sance, ze sa hlasova navigacia dostane do appstore su mizive

edit:\\dodo_mt: zase som o nieco mudrejsi :D
dodo_mt
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa dodo_mt »

Stopa napísal:1G neexistuje a 2G je len "slangovy" nazov, avsak ujal sa kvalitne :)
iPhone 1G existoval mal len 4GB pamat ;)

dodo
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Rattata napísal:3g je trocha tensi, lahsi podla mna uz na pohlad. Najvacsia nevyhoda jednoznacne chyba GPS, ktoru uz teraz velmi casto vyuzivam v google maps pri navigovani. Krasne mi to zobrazi moju poziciu a najde cestu ktorou sa dostanem kam chcem, vazne premakane. Nevraviac o tom ze v najblizsich tyzdnoch ma vyjst plnohodnotna navigacia G-map.

2g ma podla mna vyhodu iba v jednoduchsom unlocku, ibaze pre niekoho kto unlock nepotrebuje to je zbytocne.
Kamos co ma iphone spominal ze tam je navigacia volaka len ze to taha data z netu ci co a ked chces byt navigovany musis si kupit modul gps do konektoru.Co je na tom pravdy?
Napísať odpoveď