nohy mozes mat kludne kazdy druhy trening a brucho hoci aj kazdy den a neviem ale ja by som si dal spolu prsia a triceps kedze pri cvikoch na hrud sa dost zapaji triceps tak aby si ho nemal vkuse namahany tak by som dal prsia a triceps spoluSonyPeto napísal:hehe chalani povedzte,ci mam priradit ku bicepsu a prsiam tie ramena...abo ich dat skor ku tricepsu a chrbatu...
Ale najlepsie,teda najvhodnejsie sa mi zda asi ze:
prvy den makat prsia biceps
druhy den makat chrbat a triceps
treti den volno
stvrty den makat plecia brucho a tie nohy,teda drepy? moze to byt? potom uz ako mi to bude vychadzat...len aby boli dva dni makat a den volno..hm ??
Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
-
tomasito13
Star
- Kontaktovať používateľa:
-
The Calvin
Star
V prvom rade by som ti odporucil sustredit sa na techniku. Nie je nic horsie, ako ked vidim v posilke mlade ucha ako sa morduju s pre nich obrovskymi vahami, pricom sa to skor podoba na kamasutru. Technika je zaklad. Ak nevies ako cvicit, mozes si ublizit. Radsej mensie vahy, ale poriadne.
Jo a nezabudni na stravu... vid par postov dozadu.
Nuz ak treningu... tazko povedat.
Kazdemu vyhovuje nieco insie. Ked som cvicieval sam, snazil som sa za ten tyzden komplexne cele telo (3-4x do tyzdna). Teraz ked chodim cvicit s Grosayom - ide ma je***, bo on ma energie ako plemenny byk Boris von Tvrdolin.
A hlavne ked s nim mam cecky, tak druhy den idem do roboty s rukami na spagatoch...
Jo a nezabudni na stravu... vid par postov dozadu.
Nuz ak treningu... tazko povedat.
A hlavne ked s nim mam cecky, tak druhy den idem do roboty s rukami na spagatoch...
-
tomasito13
Star
techniky su dobre povysvetlovane na youtube len zadaj nazov cviku a tam ti to nejaky cutler, coleman, ci iny poradi
avsak najlepsie by bolo ak by ste mali niekoho co sa do toho aspon trochu vyzna a ked nie tak skuste sa v posilke opytat niekoho, neverim ze by ti povedali daj pokoj neukazem ti, vecsina nabuchancov len vyzera nebezpecne no su to mili ludia 
Ako ja doma uz cvicim 6 mesiac...daco uz viem o tom no,skusam treningy,cem daco poradit...
A cem sa opytat,mozem mat srvatky kolko chcem
lenze nie susenej ale v tekutej podobe,lebo sused chova kravy a ma toho na milu ryt
ked robi syr a tvaroch...tak to je vedlajsi produkt,srvatka...
No a ci to je dobre pri cviceni,takto pit tak ako to je abo skorej vysusit?
A cem sa opytat,mozem mat srvatky kolko chcem
No a ci to je dobre pri cviceni,takto pit tak ako to je abo skorej vysusit?
-
tomasito13
Star
-
Grosay
Star
kinjeril napísal:Nie je nic horsie, ako ked vidim v posilke mlade ucha ako sa morduju s pre nich obrovskymi vahami, pricom sa to skor podoba na kamasutru.
/// Calvin SFX: zatial chod 3x tyzdenne cele telo. To ti uplne staci.
-
The Calvin
Star
Tak ja som tam bol zatial s kamaratom co cvici neaky ten mesiac dva presne neviem a je nanom za ten cas vidno ze cvici takze odneho si nechavam ukazovat ako a co
a chcel by som sa opytat je dobre zacinat neaky ten plan alebo ako sa to vola hned od zaciatku ked necvicim ani tyzden alebo odkedy odporucate zacat nieco viac
a chcel by som sa opytat je dobre zacinat neaky ten plan alebo ako sa to vola hned od zaciatku ked necvicim ani tyzden alebo odkedy odporucate zacat nieco viac
Ja som zacinal bez planu
len take cvici ako tlaky...jednorucky na biceps...
kym som nabral trosku sily ...
ted mam plan,pozral som daco uz aj,cvicim rozne cviky....
a ted dvyham na tlaky o 30 kg viac a na biceps o 20 kg viac takze asi tak
ale sila ide stale hore,to citit...
A k tebe tomasito...sused ma kazdy den novu
vzdy cerstvu,je to horke ale ked sa to osladi,nemal by byt problem...proteiny? tie potrbeujem 
A k tebe tomasito...sused ma kazdy den novu
-
tomasito13
Star
tak to pi na litreSonyPeto napísal:Ja som zacinal bez planulen take cvici ako tlaky...jednorucky na biceps...
A k tebe tomasito...sused ma kazdy den novuvzdy cerstvu,je to horke ale ked sa to osladi,nemal by byt problem...proteiny? tie potrbeujem
nemam ponatia, ake zlozenie ma cerstva srvatka (teda o zlozeni ponatia mam, ale nie o percentach) - skus si to zistit a podla toho sa zariad, kedy a kolko
pokial to ma dost vela bielkovin, tak by som daval radsej vecer ako pred treningom a pripadne na desiatu (miesto poobedia)... v zavislosti od jedalnicka
pokial to ma dost vela bielkovin, tak by som daval radsej vecer ako pred treningom a pripadne na desiatu (miesto poobedia)... v zavislosti od jedalnicka
ma to dost bielkovin,som informovany...radsej vecer? tak budem na obed davat a vecer zhruba tie dve hodky po treningu,bo ja cvicievam okolo tej piatej siestej,to bude good ?smejo napísal:nemam ponatia, ake zlozenie ma cerstva srvatka (teda o zlozeni ponatia mam, ale nie o percentach) - skus si to zistit a podla toho sa zariad, kedy a kolko
-
tomasito13
Star
to sonypeto: no ja som na tom s cvicenim asi tak jak ty, zacinal som doma len s jednoruckami a zakladnymi cvikmi, potom som chodil do posilky kde som cvicil taky smiesny split a teraz mam doma lavicku a cvicim 3* tyzdne full body a o mesiac sa chystam na objemovku, ale nic moc nie som 
a co sa tyka srvatky tak pil by som ju taktiez na desiatu a vecer, to by malo stacit ak to bdues takto robit kazdy den
a co sa tyka srvatky tak pil by som ju taktiez na desiatu a vecer, to by malo stacit ak to bdues takto robit kazdy den
Ako ja som aj braval srvatku,dva tyzdne,kazdy den,susena sladka srvatka,som to tu aj pisal par stran dozadu a chcem vyskusat takuto cerstvu...ono je to to iste ako aj ta kupna,lenze oni to susia .... aby to mohli predavat,to je vsetomasito13 napísal:to sonypeto: no ja som na tom s cvicenim asi tak jak ty, zacinal som doma len s jednoruckami a zakladnymi cvikmi, potom som chodil do posilky kde som cvicil taky smiesny split a teraz mam doma lavicku a cvicim 3* tyzdne full body a o mesiac sa chystam na objemovku, ale nic moc nie som
A takato cerstva ma omnoho viac bielkovin ainich kvalitnich latok pre moje telo potrebne
Moc spekulujes. Problem zaciatocnikov je vacsinou v tom ze sa pytaju ake partie maju cvicit miesto toho ake cviky maju cvicit. Takze vyser sa na nejake mizerne splty a davaj 3x do tyzdna cele telo. Ak velmi trvas na spltie tak davaj v jeden den spodok tela a druhy den vrch tela alebo to urob takto:SonyPeto napísal:hehe chalani povedzte,ci mam priradit ku bicepsu a prsiam tie ramena...abo ich dat skor ku tricepsu a chrbatu...
Ale najlepsie,teda najvhodnejsie sa mi zda asi ze:
prvy den makat prsia biceps
druhy den makat chrbat a triceps
treti den volno
stvrty den makat plecia brucho a tie nohy,teda drepy? moze to byt? potom uz ako mi to bude vychadzat...len aby boli dva dni makat a den volno..hm ??
1 den: drep, mrtvy tah, militari press, nieco na lytka, bucho
2 den, bench press, pritahy v predklone, bench uzkym uchopom (uzkym tak aby boli zatazovane tricepsi) bicepsovy zdvih.
Tak si radsej od neho nenechaj ukazovat a spytaj sa niekoho kto cvici nejak ten rok dva, mozno by bolo lepsie ak by sa aj on spytal.Calvin SFX napísal:Tak ja som tam bol zatial s kamaratom co cvici neaky ten mesiac dva presne neviem a je nanom za ten cas vidno ze cvici takze odneho si nechavam ukazovat ako a co
Nechcem tym povedat ze cvici zle, ale urcite by som si nenechal radit od niekoho kto cvici iba mesiac.
A mohol by si mi vysvetlit aky je rozdiel medzi proteinom a bielkovinou?sonypeto napísal:tak taketo cerste to obsahuje veeela bielkovin,a ako vravis ze aj proteinov
majro napísal:ako mam dosiahnut rozsirenie ramien ? Razz nejake cviky alebo mam potlapkat 3 krat po ramene a povedat alofoK ?? Smile)
zda sa mi na to najlepsie upazovanie s jednoruckami.. neviem..
Kyselinar porad mi Smile)
Ale ja sa teraz chystam robit ten vzpieracsky cvik resp trh a clean & jerk nadhod, hadam vies co to je.
Inak s tym strecingom si trocha mimo, sory ale neda mi
...yet we found that stretching has no effect on delayed onset muscle soreness or on risk of injury.
Effect of stretching on delayed onset muscle soreness
The results of five studies (77 subjects) imply that stretching reduces soreness in the 72 hours after exercising by, on average, less than 2 mm on a 100 mm scale. Most athletes will consider effects of this magnitude too small to make stretching to prevent later muscle soreness worth while.
Effects of stretching on risk of injury
The pooled estimate from two studies was that stretching decreased the risk of injury by 5%. This effect was statistically non-significant. Even if this effect was not simply a sampling error it would not be large enough to be of practical significance. In army recruits, whose risk of injury in the control condition is high (approximately 20% over the training period of 12 weeks), a 5% reduction in relative risk implies a reduction in absolute risk of about 1%. Thus, on average, about 100 people stretch for 12 weeks to prevent one injury and (if the hazard reduction was constant) the average subject would need to stretch for 23 years to prevent one injury.21 Most athletes are exposed to lower risks of injury so the absolute risk reduction for most athletes is likely to be smaller still.29 30
http://www.pubmedcentral.nih.gov/articl ... d=12202327
Takze strecing je vhodny iba ak mas skratene svaly a to maju vacsinou nie zdravy ludia.
Akoze ja cvicim kazdu partiu aspon dvoma cvikmi 
Poznam dake cviky jo...
A k tej srvatke,noo da sa povedat ze proteiny su vlastne bielkoviny s vitaminmi
A ja si radim od chalana,co cvici uz par rokov,bol 2 krat vicemajster slovenska do nejakich 80 kilo asi...tak dako
Noooa on mi radi takyto plan
1 den:prsia biceps
2 den:chrbat triceps
3 den:ramena brucho
4 den:nohy
5 den:volno
Ale som sa ho spytla na to ze bruchoi mozem vlastne aj kazdy den cvicit,tak povedal ze k ramenam mozem dat nohy..
Cize tym sa vlastne mysli ze stvrty den nebude a v tom tretom sa brucho da prec a daju sa tam namiesto neho nohy....4 den bude potom volno...co na to vravite ?
Poznam dake cviky jo...
A k tej srvatke,noo da sa povedat ze proteiny su vlastne bielkoviny s vitaminmi
A ja si radim od chalana,co cvici uz par rokov,bol 2 krat vicemajster slovenska do nejakich 80 kilo asi...tak dako
Noooa on mi radi takyto plan
1 den:prsia biceps
2 den:chrbat triceps
3 den:ramena brucho
4 den:nohy
5 den:volno
Ale som sa ho spytla na to ze bruchoi mozem vlastne aj kazdy den cvicit,tak povedal ze k ramenam mozem dat nohy..
Cize tym sa vlastne mysli ze stvrty den nebude a v tom tretom sa brucho da prec a daju sa tam namiesto neho nohy....4 den bude potom volno...co na to vravite ?