Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
tomasito13
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomasito13 »

SonyPeto napísal:hehe chalani povedzte,ci mam priradit ku bicepsu a prsiam tie ramena...abo ich dat skor ku tricepsu a chrbatu...
Ale najlepsie,teda najvhodnejsie sa mi zda asi ze:
prvy den makat prsia biceps
druhy den makat chrbat a triceps
treti den volno
stvrty den makat plecia brucho a tie nohy,teda drepy? moze to byt? potom uz ako mi to bude vychadzat...len aby boli dva dni makat a den volno..hm ??
nohy mozes mat kludne kazdy druhy trening a brucho hoci aj kazdy den a neviem ale ja by som si dal spolu prsia a triceps kedze pri cvikoch na hrud sa dost zapaji triceps tak aby si ho nemal vkuse namahany tak by som dal prsia a triceps spolu
SonyPeto
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa SonyPeto »

ach chalaani potrbeujem zostavit daky fajn trening...poradte
ked mam doma lavicku,rovnu...cinku veliku,jednorucky dve...hm ?
No a zavazia mozem samozrejme menit aj tam aj tam...
The Calvin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa The Calvin »

Pridavam sa k prispevku nadomnou mohol by niekto poslat alebo neako poradit teda aspon mne ako zacat cvivit . Vcera som bol prvykrat v posilke dnes ties a nechcem tam chodit len aby bolo ale aby aj nieco bolo vidiet :)
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

V prvom rade by som ti odporucil sustredit sa na techniku. Nie je nic horsie, ako ked vidim v posilke mlade ucha ako sa morduju s pre nich obrovskymi vahami, pricom sa to skor podoba na kamasutru. Technika je zaklad. Ak nevies ako cvicit, mozes si ublizit. Radsej mensie vahy, ale poriadne.
Jo a nezabudni na stravu... vid par postov dozadu.

Nuz ak treningu... tazko povedat. :) Kazdemu vyhovuje nieco insie. Ked som cvicieval sam, snazil som sa za ten tyzden komplexne cele telo (3-4x do tyzdna). Teraz ked chodim cvicit s Grosayom - ide ma je***, bo on ma energie ako plemenny byk Boris von Tvrdolin. :D
A hlavne ked s nim mam cecky, tak druhy den idem do roboty s rukami na spagatoch...
tomasito13
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

techniky su dobre povysvetlovane na youtube len zadaj nazov cviku a tam ti to nejaky cutler, coleman, ci iny poradi :-D avsak najlepsie by bolo ak by ste mali niekoho co sa do toho aspon trochu vyzna a ked nie tak skuste sa v posilke opytat niekoho, neverim ze by ti povedali daj pokoj neukazem ti, vecsina nabuchancov len vyzera nebezpecne no su to mili ludia :-D
SonyPeto
Medium Expert
Medium Expert

Ako ja doma uz cvicim 6 mesiac...daco uz viem o tom no,skusam treningy,cem daco poradit...
A cem sa opytat,mozem mat srvatky kolko chcem :D lenze nie susenej ale v tekutej podobe,lebo sused chova kravy a ma toho na milu ryt :D ked robi syr a tvaroch...tak to je vedlajsi produkt,srvatka...
No a ci to je dobre pri cviceni,takto pit tak ako to je abo skorej vysusit?
tomasito13
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

pokial to mas takto ze hned od kravy myslim ze je to asi najlepsie pretoze sa tam nic nepridava a je tam veeela proteinov, ak ti to bude chutit tak kludne pi :-D
Grosay
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grosay »

kinjeril napísal:Nie je nic horsie, ako ked vidim v posilke mlade ucha ako sa morduju s pre nich obrovskymi vahami, pricom sa to skor podoba na kamasutru.
:lol: stara paka prehovorila :D chlope, este mame pred sebou vela namahy, pokial si budeme moct povedat, ze sme pokrociliii :) no zatial, co ty marodis, ja sa doma mordujem. Aj teraz tu pisem s rozklepanymi rukami, bo som prave domakal. Hned, ako budes sposobily, tak sa ozvi a ideme ti sposobit svalovicu!

/// Calvin SFX: zatial chod 3x tyzdenne cele telo. To ti uplne staci.
The Calvin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa The Calvin »

Tak ja som tam bol zatial s kamaratom co cvici neaky ten mesiac dva presne neviem a je nanom za ten cas vidno ze cvici takze odneho si nechavam ukazovat ako a co :)
a chcel by som sa opytat je dobre zacinat neaky ten plan alebo ako sa to vola hned od zaciatku ked necvicim ani tyzden alebo odkedy odporucate zacat nieco viac :P
SonyPeto
Medium Expert
Medium Expert

Ja som zacinal bez planu :D len take cvici ako tlaky...jednorucky na biceps...
kym som nabral trosku sily ...
ted mam plan,pozral som daco uz aj,cvicim rozne cviky....
a ted dvyham na tlaky o 30 kg viac a na biceps o 20 kg viac takze asi tak :D
ale sila ide stale hore,to citit...
A k tebe tomasito...sused ma kazdy den novu :D vzdy cerstvu,je to horke ale ked sa to osladi,nemal by byt problem...proteiny? tie potrbeujem :)
tomasito13
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

SonyPeto napísal:Ja som zacinal bez planu :D len take cvici ako tlaky...jednorucky na biceps...
kym som nabral trosku sily ...
ted mam plan,pozral som daco uz aj,cvicim rozne cviky....
a ted dvyham na tlaky o 30 kg viac a na biceps o 20 kg viac takze asi tak :D
ale sila ide stale hore,to citit...
A k tebe tomasito...sused ma kazdy den novu :D vzdy cerstvu,je to horke ale ked sa to osladi,nemal by byt problem...proteiny? tie potrbeujem :)
tak to pi na litre :-D a cvici poriadne a o rok je z teba arnold :-D
SonyPeto
Medium Expert
Medium Expert

hah nerob si srandu lol :P
tak taketo cerste to obsahuje veeela bielkovin,a ako vravis ze aj proteinov :) tak potom paradne,bo som cel kupovat proteiny,ale takto sa mi to viac opalti,zadarmo :P hehe a ty ako dlho cvicis? aby som vedel skym mam tu cest pisat :P
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

len to s tou srvatkou neprehanaj, lebo tu laktozu vyprdis :)

SonyPeto napísal:tak taketo cerste to obsahuje veeela bielkovin,a ako vravis ze aj proteinov :)
:hehe: :hehe: :hehe: :hehe:
SonyPeto
Medium Expert
Medium Expert

Hah sak jasne ze nie,ja to cem davat tak ze po obede,pred treningom,po treningu....tri krat dodna bude stacit nie?

//autoeditácia príspevku ( 04 Mar 2009, 21:58 )
smejo napísal:len to s tou srvatkou neprehanaj, lebo tu laktozu vyprdis :)

:hehe: :hehe: :hehe: :hehe:
a ty co sa tolko smejes? :D
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

nemam ponatia, ake zlozenie ma cerstva srvatka (teda o zlozeni ponatia mam, ale nie o percentach) - skus si to zistit a podla toho sa zariad, kedy a kolko

pokial to ma dost vela bielkovin, tak by som daval radsej vecer ako pred treningom a pripadne na desiatu (miesto poobedia)... v zavislosti od jedalnicka
SonyPeto
Medium Expert
Medium Expert

smejo napísal:nemam ponatia, ake zlozenie ma cerstva srvatka (teda o zlozeni ponatia mam, ale nie o percentach) - skus si to zistit a podla toho sa zariad, kedy a kolko

pokial to ma dost vela bielkovin, tak by som daval radsej vecer ako pred treningom a pripadne na desiatu (miesto poobedia)... v zavislosti od jedalnicka
ma to dost bielkovin,som informovany...radsej vecer? tak budem na obed davat a vecer zhruba tie dve hodky po treningu,bo ja cvicievam okolo tej piatej siestej,to bude good ?
tomasito13
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

to sonypeto: no ja som na tom s cvicenim asi tak jak ty, zacinal som doma len s jednoruckami a zakladnymi cvikmi, potom som chodil do posilky kde som cvicil taky smiesny split a teraz mam doma lavicku a cvicim 3* tyzdne full body a o mesiac sa chystam na objemovku, ale nic moc nie som :-D

a co sa tyka srvatky tak pil by som ju taktiez na desiatu a vecer, to by malo stacit ak to bdues takto robit kazdy den
SonyPeto
Medium Expert
Medium Expert

tomasito13 napísal:to sonypeto: no ja som na tom s cvicenim asi tak jak ty, zacinal som doma len s jednoruckami a zakladnymi cvikmi, potom som chodil do posilky kde som cvicil taky smiesny split a teraz mam doma lavicku a cvicim 3* tyzdne full body a o mesiac sa chystam na objemovku, ale nic moc nie som :-D

a co sa tyka srvatky tak pil by som ju taktiez na desiatu a vecer, to by malo stacit ak to bdues takto robit kazdy den
Ako ja som aj braval srvatku,dva tyzdne,kazdy den,susena sladka srvatka,som to tu aj pisal par stran dozadu a chcem vyskusat takuto cerstvu...ono je to to iste ako aj ta kupna,lenze oni to susia .... aby to mohli predavat,to je vse :)
A takato cerstva ma omnoho viac bielkovin ainich kvalitnich latok pre moje telo potrebne :P
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

SonyPeto napísal:hehe chalani povedzte,ci mam priradit ku bicepsu a prsiam tie ramena...abo ich dat skor ku tricepsu a chrbatu...
Ale najlepsie,teda najvhodnejsie sa mi zda asi ze:
prvy den makat prsia biceps
druhy den makat chrbat a triceps
treti den volno
stvrty den makat plecia brucho a tie nohy,teda drepy? moze to byt? potom uz ako mi to bude vychadzat...len aby boli dva dni makat a den volno..hm ??
Moc spekulujes. Problem zaciatocnikov je vacsinou v tom ze sa pytaju ake partie maju cvicit miesto toho ake cviky maju cvicit. Takze vyser sa na nejake mizerne splty a davaj 3x do tyzdna cele telo. Ak velmi trvas na spltie tak davaj v jeden den spodok tela a druhy den vrch tela alebo to urob takto:
1 den: drep, mrtvy tah, militari press, nieco na lytka, bucho
2 den, bench press, pritahy v predklone, bench uzkym uchopom (uzkym tak aby boli zatazovane tricepsi) bicepsovy zdvih.
Calvin SFX napísal:Tak ja som tam bol zatial s kamaratom co cvici neaky ten mesiac dva presne neviem a je nanom za ten cas vidno ze cvici takze odneho si nechavam ukazovat ako a co
Tak si radsej od neho nenechaj ukazovat a spytaj sa niekoho kto cvici nejak ten rok dva, mozno by bolo lepsie ak by sa aj on spytal.

Nechcem tym povedat ze cvici zle, ale urcite by som si nenechal radit od niekoho kto cvici iba mesiac.
sonypeto napísal:tak taketo cerste to obsahuje veeela bielkovin,a ako vravis ze aj proteinov
A mohol by si mi vysvetlit aky je rozdiel medzi proteinom a bielkovinou?
majro napísal:ako mam dosiahnut rozsirenie ramien ? Razz nejake cviky alebo mam potlapkat 3 krat po ramene a povedat alofoK ?? Smile)

zda sa mi na to najlepsie upazovanie s jednoruckami.. neviem..

Kyselinar porad mi Smile)
:lol: ja som ti to uz hovorl velakrat, ked nebudes drepovat a robit mrtvoli budes furt tak uzky :lol:

Ale ja sa teraz chystam robit ten vzpieracsky cvik resp trh a clean & jerk nadhod, hadam vies co to je.

Inak s tym strecingom si trocha mimo, sory ale neda mi :D :

...yet we found that stretching has no effect on delayed onset muscle soreness or on risk of injury.

Effect of stretching on delayed onset muscle soreness
The results of five studies (77 subjects) imply that stretching reduces soreness in the 72 hours after exercising by, on average, less than 2 mm on a 100 mm scale. Most athletes will consider effects of this magnitude too small to make stretching to prevent later muscle soreness worth while.

Effects of stretching on risk of injury
The pooled estimate from two studies was that stretching decreased the risk of injury by 5%. This effect was statistically non-significant. Even if this effect was not simply a sampling error it would not be large enough to be of practical significance. In army recruits, whose risk of injury in the control condition is high (approximately 20% over the training period of 12 weeks), a 5% reduction in relative risk implies a reduction in absolute risk of about 1%. Thus, on average, about 100 people stretch for 12 weeks to prevent one injury and (if the hazard reduction was constant) the average subject would need to stretch for 23 years to prevent one injury.21 Most athletes are exposed to lower risks of injury so the absolute risk reduction for most athletes is likely to be smaller still.29 30

http://www.pubmedcentral.nih.gov/articl ... d=12202327

Takze strecing je vhodny iba ak mas skratene svaly a to maju vacsinou nie zdravy ludia.
SonyPeto
Medium Expert
Medium Expert

Akoze ja cvicim kazdu partiu aspon dvoma cvikmi :P
Poznam dake cviky jo...
A k tej srvatke,noo da sa povedat ze proteiny su vlastne bielkoviny s vitaminmi :P

A ja si radim od chalana,co cvici uz par rokov,bol 2 krat vicemajster slovenska do nejakich 80 kilo asi...tak dako :P
Noooa on mi radi takyto plan
1 den:prsia biceps
2 den:chrbat triceps
3 den:ramena brucho
4 den:nohy
5 den:volno

Ale som sa ho spytla na to ze bruchoi mozem vlastne aj kazdy den cvicit,tak povedal ze k ramenam mozem dat nohy..
Cize tym sa vlastne mysli ze stvrty den nebude a v tom tretom sa brucho da prec a daju sa tam namiesto neho nohy....4 den bude potom volno...co na to vravite ?
Napísať odpoveď