Maturita
-
Tomika
Expert
- Kontaktovať používateľa:
uf, pochvalte sa, kto mal dnes matiku? keby mi zalezi na tom ako som napisal asi si hodim slucku
v porovnani s predchadzajucimi rokmi boli ulohy nejasne, komplikovane zadane a hlavne sa mi nelubili tie s vysledkami s desatinymi miestami. pri tolkych vypoctoch bol dost problem nepomylit sa o 1 stotinu 
-
Yxo
Medium Star
Ten priklad sa mi zdal dost mätuci... Mne vyslo 22,22% s tym, ze som ratal ze sa zlacnenim znizil predavacov zisk a nie netto cena fotaka. Niektorym spoluziakom vyslo 33,33%, pretoze ratali ze sa zlacnenim suma predavacovho zisku nezmenila ale znizila sa cista cena fotaka. Tak neviem kto z nas to pochopil spravne...mariska napísal:inak nevie niekto ako vysiel ten priklad s tymi fotakom a ziskom co sa tam mali pocitat tie percenta??
-
tukilluki
Medium Expert
ma to byt 22.22% pravdepodobne, sak zadanie vravi ze on znizil jeho predajnu cenu, nie vyrobnu, teda on si odrezal zo zisku pricom ta vyrobna zostala tych 70% povodnej = 252eur. Teda novych 100% je 324sk a jeho zisk je (324 - 252)/3.24 co je 22.22%. Logicky ked zmensil cenu predajnu tak jak moze mat vacsi zisk ako predtym?
Mimochodom mam 5 zle(preratavali sme test na matike dnes) myslite ze to bude stacit na percentil 75?(percentil = pocet ludi kolko si prebehol)
Edit: ale ten priklad je fakt trosku zaludny lebo aj my sme museli tu nasu profku uplne presvedcit na 22.22 lebo nevedela presne ktore riesenie ma byt spravne ked to ratala. Tiez jej vyslo aj 22.22 aj 33.33 ale logiccky ak tam nie je proste dane ze sa znizilo netto fotaka tak si odrezal zo zisku teda nemoze ho mat vyssi jak predtym. U nas na gympli je to trochu lepsie vsetci su medzi 5 az 15 zle
asi 
Edit: ale ten priklad je fakt trosku zaludny lebo aj my sme museli tu nasu profku uplne presvedcit na 22.22 lebo nevedela presne ktore riesenie ma byt spravne ked to ratala. Tiez jej vyslo aj 22.22 aj 33.33 ale logiccky ak tam nie je proste dane ze sa znizilo netto fotaka tak si odrezal zo zisku teda nemoze ho mat vyssi jak predtym. U nas na gympli je to trochu lepsie vsetci su medzi 5 az 15 zle