Nas buduci prezident

Diskusie na politické témy...

Koho budete volit v 2. kole prezidentskych volieb

Ivan Gasparovic
72
34%
Iveta Radicova
108
52%
nikoho
24
11%
este neviem
5
2%

Celkom hlasov: 209

zmija1313
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa zmija1313 »

Ale ale, co som to premeskal... Ked uz bolo jasne, ako to dopadne, tak bolo treba zacat s tym, z niekto to berie "emotivne"...ako tak pozeram na tie casy a pocet prispevkov jednotlivych pisatelov, tak mam pocit, ze vsetci z toho boli riadni emo :lol:

Co sa tyka tej "stability", tak spominat CR a hned za tym Ukrajinu ako dva priklady "nestability" bez akehokolvek vysvetlenia rozdielnosti situacie v tych krajinach je dost "brutalne".
Ano, my tu mame perfektnu stabilitu - ked sa zacalo krizovat, vsetci svorne vypinali hrude "Nas sa to netyka! To len media nafukuju a chcu Slovensku zle." Odrazu sa to zacalo tykat aj nas (teda viacero ludi si to zacalo vsimat a brat ako realitu) a bolo treba zmenit hesla na "Za to moze Dzurinda. A media, samozrejme." Vsetci najvysssi ustavni cinitelia si po grotesknych tlacovkach zatlieskali, zasli na panaka a mohli dalej pokojne spat. Ked uz to zacalo byt zle, tak prisli so super opatreniami odkukanymi kade-tade po svete a okrem ineho z penazi danovych poplatnikov "zadotovali" automobilky, ktore uz pri vstupe do nasej "stabilnej" krajiny dost zaujimave zlavy dostali.
Prezident sa dusuje, ze bude naplnat "socialne programy vlady" - slovo, ktorym maskuje zvysene vydaje zo zatial vcelku solidneho statneho rozpoctu. Pozrime sa do CR. Tam je prezidentom clovek, ktory ma oproti tomu nasmu trosku lepsie vzdelanie a dokonca ma vlastny nazor (ktory dokaze ako-tak suvisle formulovat) a dokaze pouzit to minimum kompetencii, ktore ma na skutocne cinnosti. Ako Klaus vyhlasil - recesia je chripka a tu treba vylezat (z pohladu ekonoma vedomeho si dnesnych pomerov je to snad spravny a trefny postoj, z pohladu obycajneho cloveka a statu je to zlozitejsie). Lenze ak by politici len lezali, mohli by im zostat nejake strednedobe nasledky v podobe znizenych preferencii. Takze treba rychlo rychlo zacat rozhadzovat peniaze zo statneho rozpoctu. Ako tomu zabranit? Z hladiska prezidenta napr. tak, ze podpori pad vlady, tym padom trosku zabrzdi parlament v case, ked su schvalenie "socialnych programov" nebezpecne blizko.
Ci Klaus sledoval svojimi skutkami aj tento ciel a ak ano, ci mu to aj vyjde zatial nevedno. Dokonca sa zda, ze pad vlady naopak urychlil prijimanie "socialnych opatreni" - vymenou za rychlu dohodu celeho spektra stran o dalsom vyvoji exekutivy. Minimalne sa da na tomto ale ukazat, ze aj prezident nieco zmoze a mal by byt ten, ktory nie je bezvyhradne nalepeny na vladu, hoci je "jeho strana" vo vlade.
U nas zostalo len pri klasickom komunistickom aplauze, kde sa tlieska, tlieska a malokto vie, comu vlastne - ci uz je to realne ako na tlacovke u Radicovej, alebo imaginarne medzi vladou a prezidentom a mocou a obcanmi.
Podme teda aj my tlieskat, sledovat skvelu suhru nasich ustavnych cinitelov pri rieseni problemov, ktore vlastnymi silami aj tak nemozme vyriesit. Mozme akurat tak podporit velke zavody riadene zahranicnymi spolocnostami (a samozrejme podporit aj ostatne osvietenske opatrenia) - ten pocit bezpecia nas nakrmi a upokoji pred spanim...

Inak pridavam, ze nie som nejakym obdivovatelom V.Klausa, len som sa na jeho priklade snazil rozvinut uvahu na temu "stabilita v SR".
ob3l1x
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ob3l1x »

vysvetlite mi nieco co za tych 5 rokov spravil gasparovic co pomohlo slovensku, slovakom, ...
som jediny koho nenapada vobec nic ?
vvsetci co za nim stali spravili nieco svetoborne ? teda aspon nieco co by nedokazala spravit aj cvicena opica ?
a v podstate je to aj tak jedno slovensky prezident je len obycajna babka ktora nic nezmoze ...
neviem preco ale jediny prezident za ktoreho sa aspon nieco dialo (nehovorim ze to bolo idealne ale aspon sa nieco robilo) bol schuster ...
momentalne budeme mat dalssich 5 rokov rovnakeho deduska za prezidenta a predpokladam ze este viac zmagori ...
samozrejme vsetci vladni predstavitelia budu nadalej na svojom poste a slovensko pojde do riti ...
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Čo pre slovensko urobila Radičová? Bola ministerkou práce, sociálnych vecí a rodiny. Čo urobila v tejto pozícii pre obyvateľov tohoto štátu?
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

erytrocyt napísal:Ako si mám vysvetliť tú modrú farbu na juhu slovenska?Nebude to mať svoje dôvody?
Určite má, určite by bolo divné, ak by tá farba bola červená, keď jeden z hlavných podporovateľov túto časť obyvateľstva označuje za najväčsích hajzlov. Koľko % z nich má skutočne také záujmy (alebo ešte lepšie, vyvíjajú aktívnu činnosť) proti suverénnemu Slovensku? Najväčší rozruch robí nezmyslená agenda SNS, ktorá len pridáva % madarským nacionalistom na maďarskom (!) území, keď sa tieto informácie objavia v ich médiách.

Škoda, že si nereagoval na tú podstatnú 1. časť môjho príspevku, v 2. som sa snažil vyzvať na rešpektovanie hlasov z oboch táborov (koniec-koncov aj v severných krajoch, kde nemožno vyťahovať maďarskú podporu bolo dostatok hlasov, aby sme to vnímali ako vôľu podstatnej časti obyvateľstva.
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

Ja hlavne nechapem, co vsetci od Radicovej cakali. Same prazdne frazy, ktore by realne nemala svojimi kompetenciami ako naplnit. Je to obycajna populistka, vysledok kampane a ludskej naivity, ako nas spasi. Gasparovic nie je mozno idealny kandidat, ale z tychto dvoch...

Okrem poukazovania na jeho obcasne prekecnutie som inak pocas 42 stran tusim ani nic ine nepocul. Pricom naozaj nevie, podla coho sudite, ze je jeho vystupovanie zle. Prekecne sa kazdy z nas, dokonca aj ja, dokonca aj vy...s troskou nadsadzky mozme povedat, ze aj teta spasitelka Iveta sa prekecne obcas, ak teda mozme jej vetu o tom, ako nebude urcite v tychto volbach kandidovat, povazovat za brept vsakze :) .
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Key5ers0ze »

erytrocyt napísal:http://volby.sme.sk/c/4287232/interakti ... denta.html
Ako si mám vysvetliť tú modrú farbu na juhu slovenska?Nebude to mať svoje dôvody? Proti maďarom nemám nič, ale vadilo by mi ak by oni zvolili prezidenta, ktorý bude prezidentom aj mne.
trochu schyzofrenia volicov Gasparovica a sucasnej koalicie nemyslite? na jednej strane im vadi ak maju slovenski obcania(ktori zhodou okolnosti ziju na juznom Slovensku)volebne pravo na druhej strane sa rozcertia ked sa spomenie magicke slovo autonomia..

su ludia v Tornali horsimi ludmi, horsimi obcanmi ako si ty alebo ja?? primitivny argument s mapkou :roll:

mne vadi, ze ty a tebe podobny zvolili prezidenta mne, prezidenta, s ktorym nesuhlasim, prezident, ktory robi len a len hanbu.. odteraz su pre mna menejcennymi obcanmi ludia, ktori volili IG preto, lebo ich hnevalo, ze IR v prvom kole zvitazila na juhu Slovenska
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

erytro ... krasne cakal som kedy nieco podobne urobi gasparovicov zastanca ... na otazku otazkou ? cize vsetci vieme ze nic nespravil ... co spravila radicova ? urcite toho spravila viac (aj ked na to mala len 1 jediny rok) ako gasparovic a cela jeho vlada za 5 rokov ....
a aby si nepovedal ze nic nepoviem ...
urobila to ze porusila zbytocne debilne prispevky ktore boli nepodstatne ...
zmenila vzdelavanie nezamestnanych ... a podobne vecicky ...
ale gasparovic nieco spravil ? mal na to 5 rokov ... ja som nic nepostrehol ...
ked je taky otvoreny a chce len to najlepsie pre slovensko precoo nepustil kazdeho novinara do svojho "hniezdocka" ? preco ? ten clovek nevie suvisle rozpravat ... nema vlastny nazor ... pre slovensko neurobil nic ... a predpokladam ze to tak aj zostane kedze ma za sebou vladu aku ma ...
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Key5ers0ze napísal: mne vadi, ze ty a tebe podobny zvolili prezidenta mne, prezidenta, s ktorym nesuhlasim, prezident, ktory robi len a len hanbu.. odteraz su pre mna menejcennymi obcanmi ludia, ktori volili IG preto, lebo ich hnevalo, ze IR v prvom kole zvitazila na juhu Slovenska
Kde som napísal, že som volil IG len preto, že IR v prvom kole vyhrala iba na juhu? Poprosím link na môj príspevok.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Obelix.. ochraňuj nás od praktík alá Schuster.. len nech sa Gašparovič aj naďalej tíško venuje svojmu hokeju a závodeniu.. a na nič nešahá..
;)
erytrocyt napísal:http://volby.sme.sk/c/4287232/interakti ... denta.html
Ako si mám vysvetliť tú modrú farbu na juhu slovenska?Nebude to mať svoje dôvody? Proti maďarom nemám nič, ale vadilo by mi ak by oni zvolili prezidenta, ktorý bude prezidentom aj mne.
Ak Ti to nevadilo posledných 5 rokov, tak by Ti to nemalo vadiť ani v prípade Radičovej.. :)
http://www.hojko.com/post1138990.html#1138990
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Key5ers0ze napísal:su ludia v Tornali horsimi ludmi, horsimi obcanmi ako si ty alebo ja?? primitivny argument s mapkou :roll:
Keď si prečítaš nasledujúcu vetu, tak z toho vyplýva, že zrejme to tak niektorí myslia.
erytrocyt napísal:Proti maďarom nemám nič, ale vadilo by mi ak by oni zvolili prezidenta, ktorý bude prezidentom aj mne.
No ale Radičová nie je Maďar, nemala žiadne poznámky proti nikomu. Na rozdiel od nej Gašparovič mal nejaké tie poznámky proti menšinám, u jeho kolegov z SNS a Smeru to bolo jednoznačné.

Takto aj Maďarom vadí, že im je zvolený prezident, ktorý má vyhlásenia proti nim. :) Neuvetieľné, že? :wink:

To ešte sme nespomenuli tých, ktorí majú problém už aj s tým, že by prezidentom bola žena, a tých je určite tiež dosť. :lol:

Ale tu nikto nemá predsudky, ale kde, my sme veľkí demokrati, tolerantní a nemáme ani problém s menšinami. :lol: Slovom, nie činmi. :)
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

erytrocyt napísal:Kde som napísal, že som volil IG len preto, že IR v prvom kole vyhrala iba na juhu? Poprosím link na môj príspevok.
ty sa velmi rad hras so slovickami, co? :D uz aj v minulom prispevku, ale odpoviem ako by si odpovedal ty: a kde ja som napisal, ze myslim prave teba?
ja som napísal:odteraz su pre mna menejcennymi obcanmi ludia, ktori volili IG preto, lebo ich hnevalo, ze IR v prvom kole zvitazila na juhu Slovenska
tebe som adresoval toto:
ja som napísal:mne vadi, ze ty a tebe podobny zvolili prezidenta mne, prezidenta, s ktorym nesuhlasim, prezident, ktory robi len a len hanbu..
co bola odpoved na toto:
erytrocit napísal:Proti maďarom nemám nič, ale vadilo by mi ak by oni zvolili prezidenta, ktorý bude prezidentom aj mne.
hrajme sa :wink:
Johnyy
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Johnyy »

Gasparovicovi gratulujem, aj ked z toho nadseny niesom.

Volil som Radicovu, pretoze, podla mna, by bola lepsou a aktivnejsou prezidentkou s nadhladom na vec a bezproblemovou komunikaciou.

Schopnosti kandidatov, jazykova zdatnost, vystupovanie, politicka minulost ci schopnost sa vyjadrovat, alebo robit aj nieco navyse, uz ziadnu rolu nehrali.
Otavrali sa ovela "dolezitejsie" temy ako autonomia, madari vs. slovaci, rozdelenie Cesko - Slovenska.
Vyjadrovat sa k tomu uz radsej ani nejdem, lebo je mi to vsetko tak smiesne, pritom je to vsetko umelo vyprodukovany politicky konflikt.
Je mi zle zo sucasnej politickej sceny na Slovensku.

Osobne moje najvacsie sympatie ako osobnost vhodna na prezidenta SR mal Milan Melník. Mal jasne a dobre nazory. Tu podporu od hovniakov by som prekusol...
Bobala
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bobala »

priemerna vyska iq slovenskeho obcana 72
Steven666
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Steven666 »

Bobala napísal:priemerna vyska iq slovenskeho obcana 72
a na to si došiel ako?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

clovek by si zelal, aby tu bolo tak o 300 000 madarov viac, bohuzial... :(
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Je smutne, ked po prezidentskych volbach na Slovensku, niekomu chyba ku zvoleniu jeho kandidata viac madarskych hlasov...
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

hlasy ludi z juzneho Slovenska su tak slovenskymi hlasmi ako hlas moj ci hlas Jana Slopu
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Su, ale pre mna osobne to smutne je tak ci tak. Bodka.
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

pre mna je smutne ked ludia hlasuju za parky a pivo a ked ludia hlasuju preto, lebo ich niekto strasi autonomiou. bodka
Bobala
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bobala »

Steven666 napísal:a na to si došiel ako?
nijak..tak som povedal tak bude
Napísať odpoveď