a vobec co tam po nafte a benale ? ... LPG
Benzin vs. Nafta
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
-
Stenky
Professional
praveze na dizlakoch je najviac sexi ten tah "vodspod"
ja som zaryty benzinak, ale ironickou nepriaznou osudu boli zhruba 80% vsetkych aut na ktorych som jazdil naftaky
(holt, firmene auta
)
//nordkap: LPG by som zakazal, to je ciste kacirstvo! z LPG idem grcat odkedy sa snazim kupit Toyotu Celicu 5 generacie (ST182) a v polsku je drviva vacsina prerobena na LPG. co za debila da do benzinoveho sportaka (velmi klasickeho a sexi) LPG? (okrem sekvencneho LPG, vraj sa to dava namiesto nitra.... ale ajtak) LPG? he? to budem radsej jazdit na pozuvane kapesniky...
ja som zaryty benzinak, ale ironickou nepriaznou osudu boli zhruba 80% vsetkych aut na ktorych som jazdil naftaky
//nordkap: LPG by som zakazal, to je ciste kacirstvo! z LPG idem grcat odkedy sa snazim kupit Toyotu Celicu 5 generacie (ST182) a v polsku je drviva vacsina prerobena na LPG. co za debila da do benzinoveho sportaka (velmi klasickeho a sexi) LPG? (okrem sekvencneho LPG, vraj sa to dava namiesto nitra.... ale ajtak) LPG? he? to budem radsej jazdit na pozuvane kapesniky...
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
LPG miesto nitra ? preco ? naco ? nechapem ... no nic - je pravda ze LPG nepatri do sportovych aut ale inak v tom nevidim vobec problem ... radsej budem jazdit za rovnake peniaze na 10 rocnom 7er BMW so 4 litrovou V8 a modernym odborne namotovanym a odborne udrziavanym LPG systemom (sekvencia napr.) ako na nejakej naftovej mrdke s cervenym Ickom a cervenym Deckom
(citaj octavia "f turbodýzlu")
... ked si vybrat cisto medzi nafta vs. benzin tak v drtivej vacsine pripadov benzin ... ovsem ze ked budem chcet patrola na jazdenie v tazkom terene a brodenie riek a tahanie lode do chorvatska a neviem co tak si nekupim benzinoveho
... ked si vybrat cisto medzi nafta vs. benzin tak v drtivej vacsine pripadov benzin ... ovsem ze ked budem chcet patrola na jazdenie v tazkom terene a brodenie riek a tahanie lode do chorvatska a neviem co tak si nekupim benzinoveho
-
Stenky
Professional
dakde som cital ze montuju sekvencne LPG systemy a namiesto LPG to plnia nitrom... potom za jazdy na benzin fukaju nitro do motora. neviem nakolko je to uskutocnitelne.
dakto na tom fore dokonca aj pisal ze nitro ma vyssie tlaky nez LPG a system by ho neudrzal...
no v kazdom pripade. kupit si sportak a dat tam LPG je kacirstvo akeho su len poliaci schopni
dakto na tom fore dokonca aj pisal ze nitro ma vyssie tlaky nez LPG a system by ho neudrzal...
no v kazdom pripade. kupit si sportak a dat tam LPG je kacirstvo akeho su len poliaci schopni
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
Do takého terénneho (nie SUV) auta pasuje diesel lepšie ako benzín..... Ale, do normálneho osobného auta patrí benzínový motor..... Čisto osobne mám najradšej veľkoobjemové atmosférické (žiadne prepĺňanie či kompresor) benzínové motory..... Úžasný zvuk, záťah od najnižších otáčok, obrovská výkonová rezerva, kultivovanosť...... Kto to zažil, ten vie o čom hovorím..... Spotreba???? Neriešim..... ale v zásade platí, že každá sranda niečo stojí.....
-
Stenky
Professional
jooooj hociaka atmosfera benzin s karburatormiPinhead napísal:do normálneho osobného auta patrí benzínový motor..... Čisto osobne mám najradšej veľkoobjemové atmosférické (žiadne prepĺňanie či kompresor) benzínové motory..... Úžasný zvuk
//oprava: nie hociake, ale neskodovacke, alebo fajne nastavene karburatore, kvalitne
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
Kvalitne urobeny benzinovy motor, ci premakany turbodiesel, az tak to nerozlisujem.
BTW mam doma feliciu 1,9D, to je auto!!
Ked ho natocim, ma to zvuk ako traktor, ktory bol 14 rokov zabudnuty v nejakej sope. Inak, nic zle proti tomu auticku, mala sporeba, posilovac riadenia- do mesta idealne- nenarocne 
BTW mam doma feliciu 1,9D, to je auto!!
Aj medzi mulicami sa nájde jednorožecnordkapp_pb napísal:hociaka isto nie ... vid napriklad. klasicke skodovacke motory minulej ery ... podla tebou zvolenej logiky splnaju vsetky predpoklady, ale ja napriek tomu je to viac menej ruch a nie zvuk![]()
...
Ten motor však musel mať na míle ďaleko od série z mladej boleslavy. Ale inak majú tieto motory potencial s uložením nad poháňanou zadnou nápravou..
benzin od 2.0 a vyššie... Kultivovany chod, rovnomerný záťah, klud, viac otačok, menej časte radenie, spolahlivosť, male naklady na udržiavanie, vykon, pôžitok z jazdy, od V6 a vyššie nádherný zvuk...
Nad naftou by som možno rozmyšlal keby som spravil ročne 25tis kilometrov a viac... A aj to by bolo moje druhe auto ktore by som použival len na dlhe cesty, šak do to má očúvat
Nad naftou by som možno rozmyšlal keby som spravil ročne 25tis kilometrov a viac... A aj to by bolo moje druhe auto ktore by som použival len na dlhe cesty, šak do to má očúvat
mali sme mitsubishi sigma V6 3,0 benzin a bola radost sa na tom vozit... ale to zralo aj male deti popri ceste
, teraz mam carismu 1,9 TD, a mozem povedat ze na dialkove cesty o 5-6l mensia spotreba - ono to spravi svoje, aj ked nemozem porovnavat 2 tak rozdielne motory... ide o to, ze kazdy si najde nieco co mu viac vyhoduje a na co auto bude vyuzivat... ak niekto s tym chce robit frajera v meste a hrat sa na pretekara - tak nech si vezme benzin... pokial me niekto rad jazdu na dlhe trate - nech si vezme diesel... ved dnesne diesle uz ani nerapocu tak, vykon maju jak hovado a vydrzia viac ako benziny(co sa kilomtraze tyka)..a ludia co sa so mnou uz viezli, vedia,ze aj na tom ubohom starom 90 konovom diesliku co mam v aute som sa dokazal vyblaznit viac nez dost
.... takze keby som mal teraz zbytocne prachy vo vrecky - uz aj si kupujem audi A6 3.0 TDi, alebo aspon A4 2.0 TDi