2. spravne si poznamenal:
...citi ako (presne: akoby) clen smeru...
to sa aj ty mozes citit ako slameny vdovec
Ja som reagoval čisto na tvoje obhajovanie Fica nech to stojí, čo to stojí. To, že Gašparovič bol zvolený v demokratických voľbách je mimo kontext. Ide tu práve o to, ako ho podporoval Fico a celý smer počas kampane, ako sa Gašparovič cítil ako člen smeru, hoci ním nebol. Napriek tomu, že nie je strannícky kandidát smeru. A napriek tomu, že si na jeho a Mečiarovom chrbte staval Fico v 98.krija napísal:frikso, vyjadril som sa k tomu vyssie. prezidentom sa stal v demokratickych volbach a bol obcianskym kandidatom, na rozdiel od ciernej vdovy.
snad neklameTlačovú besedu napokon ukončil vetou, že z politiky čoskoro odíde. Reagoval tak na otázku, či by chcel posilniť prezidentské právomoci, lebo má záujem o túto funkciu. “Do roku 2014 ja už v politike nebudem, môžete byť kľudná,” odpovedal novinárke Fico.
Pravdepodobne si si pomylil temu s temou Kriza financny trhov. V samotnom clanku, z ktoreho pochadza ten graf sa cituje:beardie napísal:a ideme do sraciek
pan alibista v plnej parade,Tomasito napísal:Pravdepodobne si si pomylil temu s temou Kriza financny trhov. V samotnom clanku, z ktoreho pochadza ten graf sa cituje:
- "Je ilúziou si myslieť, že akýmikoľvek opatreniami hociktorej vlády by sa Slovensko stalo ostrovom rastu uprostred rozbúreného mora hospodárskeho poklesu vo svete,"
povedal člen Bankovej rady NBS Peter Ševčovic.
Sagittarius napísal:Fico by asi vedel pochváliť aj to, keby sme mali najväčší pokles v EÚ a povedal, že máme len o 0,3 % menší pokles ako má Holandsko (príklad) ale Holandsku by bolo na 26. mieste EÚ. Toto je reakcia na to ako minule chválil, že náš pokles je menší ako priemer EÚ, predtým chválil, že ako jediný budeme mať ekonomický rast, predtým, že budeme mať najväčší ekonomický rast. Ako to pôjde ďalej? Uvidíme.
riesenie si nepocul, lebo nepocuvas.. a ty ani nevies posudit co je riesenie a co je politicky blud, lebo sa riadis tym ako ohodnotia riesenie ini.. a mainstreamovych, to ako myslis koho? lebo to mi neje dost jasne..krija napísal:hlavna vec, ze tu krizu tu budeme mat pomaly jeden rok (s USA aj dva), ale ja som od mainstreamovych ekonomov riesenie tejto krizy nepocul. dokonca sa obavam, ze ani nebudem. bez ohladu na farbu dresov hraju vsetci len o cas, lebo vedia, ze ten vyriesi vsetko, aj tuto krizu. nehrajte sa tu na expertov, ked ste v danej problematike na urovni fica!
tak este raz, a teraz uz velmi opatrne, aby niekomu zase nepukli nervykrija napísal:riesenie som pocul a ciny vidim denne v TV. ako to riesia? uz som to sem raz dal v inej teme:
"Současná neviditelná ruka trhu šátrá v kapsách daňových poplatníků."
a ako som vyssie uviedol robia to tak vsetci z duhoveho politickeho spektra. realitu dnesnych dni nevyvratis ani ty. ak sa o to pokusis budes nam tu klamat, nie len nam, ale hlavne sam sebe. ale na to sme si uz zvykli.
no to ze studujes libinst.cz sluzi na tvoju velku chvalu, a za to mas u mna velke plus, a podporujem ta vsetkymi desiatimi, len citaj svetove diela ktore su tam spristupnene, citaj vsetky zborniky a podobne, len dotoho, pridaj si najlepsie kapacity ekonomov aj medzi friendov na facebooku ako ja.. precitaj si hlavne adama smitha ktory je znova v knihkupectvach.. a dal by boh aby si nasaval prave z tychto zdrojov..krija napísal:pozri nebudem tu pisat slohovu pracu ako ty. ci sa kriza da riesit inak alebo nie, je kazdemu z cela jasne. dostava to ale riadne KO, ked ti co su zodpovedni si dopraju dovolenky, vysoke platy, odmeny, dividendy...a na druhej strane budu zmychat do poslednej kvapky krvi prostych obcanov.
regulacia, o tej sme uz diskutovali v predmetnej teme. keby si zacal pomenovavat veci spravnymi pojmami tak by mozno doslo medzi nami aj k nejakemu konsenzu. spravny pojem je DEregulacia.
riesili sme to sice v inej teme, ale riesenie ponuka aj mises vo svojej knihe: Teória peňazí a hospodárskeho cyklu, pripadne F. A. Hayek: Soukromé peníze/Potřebujeme centrální banku? alebo Murray Rothbard: Peníze v rukou státu. dve posledne spominane knihy je mozne najst na libinst.cz
ale riesenie, ktore ponuka rakuska skola som v tom mainstreame naozaj nepocul, necital, nevidel. rakuska skola + samozrejme nech jedinym miestom pre tych spekulantov je v stavkovej kancelarii. tam mozu spekulovat kolko chcu, lebo budu spekulovat za svoje!