Kontaktne sosovky

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Nosite ich?

Ano
89
28%
Nie
142
44%
Nie ale chcem
90
28%

Celkom hlasov: 321

DexterZA
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa DexterZA »

Dnes som bol na vysetreni, nebanujem, ze som nesiel ku ocnemu lekarovi ale do optiky na to specializovanej. Sice ma to stalo navyse 15 eur, no spokojnost nadmieru. Za hodinku a pol mi bolo vsetko vysvetlene, naucil som sa sosovky aplikovat, naucil som sa co to o "udrzbe", mam z toho dobry pocit.
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nestik »

nie nenosim, ani nepotrebujem oci mam dobre :) nastastie
Godlub
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Godlub »

Otec nosí a je s nimi spokojný...je to riešenie keď sa napríklad niekomu nehodia okuliare a vyzerá v nich ako Harry Potter.
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ST1 »

DexterZA napísal:Dnes som bol na vysetreni, nebanujem, ze som nesiel ku ocnemu lekarovi ale do optiky na to specializovanej. Sice ma to stalo navyse 15 eur, no spokojnost nadmieru. Za hodinku a pol mi bolo vsetko vysvetlene, naucil som sa sosovky aplikovat, naucil som sa co to o "udrzbe", mam z toho dobry pocit.
jj mne vcera bolo vysvetlene a presiel dn a som spokojny uz teraz xDa na prvy krat som si dal u doktorky sosovku do oka :D sestricka nato ze som prvy co to spravil na prvy krat xD. Len mam otazku u cez doktorku ma sosovky stoja za mesiac 33eur na jedno oko a co ma kamos plati za 3 mesiace tolko...Mam si objednat z netu alebo ist do optiky ? a odtial brat ? ako to rrobite vy ? dakujem za rady..
JumperAL
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa JumperAL »

ST1 napísal:jj mne vcera bolo vysvetlene a presiel dn a som spokojny uz teraz xDa na prvy krat som si dal u doktorky sosovku do oka :D sestricka nato ze som prvy co to spravil na prvy krat xD. Len mam otazku u cez doktorku ma sosovky stoja za mesiac 33eur na jedno oko a co ma kamos plati za 3 mesiace tolko...Mam si objednat z netu alebo ist do optiky ? a odtial brat ? ako to rrobite vy ? dakujem za rady..
mne davala doktorka vzdy skusobne kontakne na 7 dni, kym som nenasiel spravny typ tak som si objednaval u nej a teraz uz len z netu.
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

JumperAL napísal:mne davala doktorka vzdy skusobne kontakne na 7 dni, kym som nenasiel spravny typ tak som si objednaval u nej a teraz uz len z netu.
aha a ako zistim ze ake potrebujem ? a odkial si ich objednavas ?
JumperAL
Medium Star
Medium Star

ST1 napísal:aha a ako zistim ze ake potrebujem ? a odkial si ich objednavas ?
No to ti musia niekde zmerat zakrivenie, atd. Prvykrat si z netu objednavat je blbost, lebo nepoznas tie potrebe parametre. Potom su aj kontaktne napr. pre velmi suche oci.
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

ja nemam ziaden problem az nato ze mi slzia pri silnom svetle oci a ked nemam slnecne okuliare tak nic nevidim vonku...a tj na kok a preto mam sosovky teraz.

//autoeditácia príspevku ( 02 May 2009, 19:28 )
a este aku znacku pouzivas a kolko platis ?
peter:-)
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa peter:-) »

Mam okuliare a neplanujem šošovky.Okulire sa mi nosia pohodlne.
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

peter:-) napísal:Mam okuliare a neplanujem šošovky.Okulire sa mi nosia pohodlne.
mno a ja lutujem ze som si skorej nedal sosovky som vyhodil majland za okuliare halvne ze moja ocna si za mesiac pyta 33eur a objavim na nete take ake mala v ordinaci vyvesene... omg http://www.kontaktne-sosovky.sk/soflens ... k/d-69182/ alebo CIBA vision...da mi letaky od uplne inych vyrobcov ako mne da sosovky...

//autoeditácia príspevku ( 03 May 2009, 9:30 )
a mam este jeden nevysvetlitelny problem... Mam teraz tie skusobne ossovky a neviem zaostrit z oboma ocami poriadne vidim rozmazane a mam ich tak max 2 hodky denne... Co si mam oko vycistit ? ja uz fakt nefim lebo som si preplachoval pred spanim oci poriadne lebo sa mi to zdalo a dneska tiez ... a mam ich obratene na misku..
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Ako dlho ich mas? Ja som sa citil podobne, ked uz koncila doba pouzivania.
JumperAL
Medium Star
Medium Star

Mne niektore kontaktne co som mal na mesiac vydrzali 3 tyzdne a potom sa uz nedali nosit, ine som mal zase vyse mesiaca a stale ako nove
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

mam dake so znackou complete a mam ich od stvrtku...este teraz som si ich skusal nasadit, ale furt daco citim v oku a bolo to aj predtym ako som dostal sosovky sa mi to stavalo ze som napr. nieco citil mesiac v oku a potom nic a potom sa to zase vratilo. Ocnej som sa pytal a ona ze to nic neni ze sa mi to len zda...Asi zmenim ocnu lebo ked mi nasadila sosovky tak v jednom oku som nic necitil a v druhom hej. Takze jej v pondelok volam a este ako ma chce od**at o peniaze a dava si tam nehorazne sumi za sosovku mesacnu tak tj moc si myslim...
Mozno to neni chyba ocnej, ale si myslim ze som neni spokojny a vela doktorov ma pood**bavalo kade tade, takze som uz vela lekarov pochodil a zmenil...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

V tom pripade ti mozno proste nesedi sosovka, to sa stalo aj mne. So skusobnymi Acuvue som nemal najmensi problem, mohol som ich mat aj 16 hodin vkuse. Potom som si kupil za drahe peniaze inu znacku (uz neviem aku) a nevedel som cez ne zaostrit a este k tomu ma zacalo vzdy nenormalne stipat oko.
FX4087
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa FX4087 »

chvála bohu ich nepotrebujem a keby nastala situácia že áno, tak radšej okuliare, jednak je mi zo zavádzania šošoviek do oka zle a je to potencionálne nebezpečné.
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

FX4087 napísal:chvála bohu ich nepotrebujem a keby nastala situácia že áno, tak radšej okuliare, jednak je mi zo zavádzania šošoviek do oka zle a je to potencionálne nebezpečné.
a ako by to bolo nebezpecne ?? pokial si nebues sklbat oko tak nic sa nemoze stat a sosovky sa vyberaju uplne lahko, len si treba zvyknut ze sa dotykas oka... :)
FX4087
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

ST1 napísal:a ako by to bolo nebezpecne ?? pokial si nebues sklbat oko tak nic sa nemoze stat a sosovky sa vyberaju uplne lahko, len si treba zvyknut ze sa dotykas oka... :)
šedý zákal pri neudržovaní, všelijake poranenia oka....
no mne to je nepríjemné... sa mi z takého dvihá žalúdok ked vidím dakoho jak si šprta v oku
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

prave preto mas pripravok, nato taku vodicku v ktorej umyvas sosovky + davas aj do prenosky(krabicky) na sosovky :)
FX4087
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

ST1 napísal:prave preto mas pripravok, nato taku vodicku v ktorej umyvas sosovky + davas aj do prenosky(krabicky) na sosovky :)
To viem.. ale môj názor aj tak nezmeniš...šošovky nikdy.
a navyše bríle robia charakter
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

To možno... ale sú oveľa menej praktické.
Napísať odpoveď