Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
TomKocuR
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TomKocuR »

G0lDiER_ napísal:Asus je podla teba horsi nez Acer ? ocividne nemas prakticke skusenosti :)
a ty máš aké? denne vídavam acery ktoré fungujú, občas sa vyskytne nejaký ktorý má slabú výdrž na baterku, kdežto všetkým kamarátom ktorí majú Asus nevydrží notebook na baterku ani pol hodiny, jeden kamoš musel asus niekoľkokrát reklamovať kvôli DVD mechanike.
Inak krátka výdrž na baterku je bežne videná u Aceru a Asus, to už o niečom hovorí.
Veľký rozdiel tam samozrejme nie je, v nižších/stredných cenových kategóriách ide proste o strašné šmejdy, preto sa tam vždy skôr vyplatí kúpiť napríklad Toshibu.

pánt sa zlomil pri otváraní, nie pri páde alebo nejakom násilnom kroku, zlomil sa kolík, ktorý drží baterku a tá účinnosť chladenia (skoro žiadna - ak je notebook položený priamo na stole, po chvíli sa vypne kvôli prehriatiu) ... myslíte že ak ide o jeden chybný kus, prejavilo by sa na ňom toľko chýb? Kdeže :)
Prílohy
MSI
MSI
manager666
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa manager666 »

Co ma vydrz notebooku so znackou ? Netrep tu blbosti...ja zas poznam ludi,co maju Asus a no problemo, a samozrejme aj Acery... A jednoznacne aj MSI...lebo sam mam od nich notebook...a presne ten typ,co mas na obrazku som mal tiez...takze viem o com hovorim... Mal si proste "stastie" na zly kus... pretoze takych MSI ma v mojom okoli dost ludi a nestazuju sa..iba ty
ale uznavam ze od msi nie je vacsina vhodna na kazdodenne prenasanie...
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

jj managera musim podporit , oco si tiez teraz kupil novy MSI a ziadny problem. vlastne s MSI som ani ja nemal nikdy problem (mal som uz odnich 2 dosky). Neviem preco sa vsetci ludia pustaju do MSI ked to je dobra znacka :wink:
TomKocuR
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

manager výdrž má všetko spoločné so značkou, to koľko po čase vydrží notebook na baterke závisí v prvom rade od baterky, ktorá závisí od výrobcu, skús si po dvoch rokoch porovnať výdrž baterky na asuse a na dell-ku a uvidíš o čom hovorím. To nie je len o tom ako pracuje nový notebook, to je o tom ako vydrží súboj s časom.
Opäť zdôrazňujem, že nepíšem svoj názor, ale názory ľudí, čo vlastnia, resp. pracujú v e-shopoch.
BTW: neviem čo porovnávate notebooky s doskami, ja mám tiež matičnú dosku MSI, a čo? Si zober aké vymakané dosky alebo grafiky má Asus a aké sračky sú ich notebooky - taká toshiba je na ďaleko vyššej úrovni aj keď je za rovnakú cenu.
MSI nie je ničím výnimočná firma, majú široký sortiment, nízke ceny, ale tie nízke ceny nie sú také vďaka dobrosrdečnosti firmy. Čo by sa dalo čakať od firmy so sídlom na taiwane...

a čo do riti znamená "nie je vhodná na každodenné prenášanie"? Šak keď nechcem prenášať tak si kúpim desktop.

A za chybu kusu by som považoval povedzme nefungujúcu DVD mechaniku, ale kua žeby sa prejavilo toľko závad na jednom konkrétnom notebooku? A zlomený pant? No akože keď firmu čo spraví takýto výrobok niekto nazve kvalitnou... Dajte mi jeden jediný dôvod prečo by som nemal uprednostniť Toshibu alebo FSC pred MSI, Asusom alebo Acerom.
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

TomKocuR
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

skúsiš, uvidíš, ja už sa k tomu na tomto fóre vyjadrovať nebudem, každopádne však ponúkajú dosť výhodný pomer cena/výkon.

a po čase sa môžeš radovať z toho že ti chladenie na notebooku nestíha, z ničoho nič sa ti reštartuje, dramaticky ti klesne výdrž akumulátora, že máš blbý displej, nekvalitné plasty ktoré sa časom začnú rozpadať, atď., atď.
kraco
Novice
Novice

novy notebook

Príspevok od používateľa kraco »

Man svoj stvrty notebook v zivote, pouzivam ho denne niekedy cely den, vela cestujem, takze Vam podam postrehy. Je to LENOVO R 500 a iny stroj ako od Lenova nikdy nechcem. Je to sice skaredy klasicky dizajn, kupoval som ho na zaklade referencii a tie sa potvrdili. Vsetko co tvrdili je pravda, ziadna zavada za prvy rok a baterka ma vykon ako nova. Na druhe miesto by som dal HP, na tom mi po roku praskol ram na boku, na tretie Toshibu, tu som po roku a pol dal frajerke a ma ho dodnes v pohode. a posledny je ACER ktorych sme mali vo firme 6 kusov a vsetky odisli do roka a pol. Takze tvrdenie o chybnom kuse asi neobstoji. ACER nikdy v zivote. Planujem si ale o pol roka kupit notebook od SONY
http://vaio.sony.sk/view/ShowProductCat ... 4057642194
http://vaio.sony.sk/view/ShowProductCat ... 4057642194
TomKocuR
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

u hp ale dosť záleží od modelu
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

nazdar, ktory ntbk by ste si kupili vy?

Dell: http://www.datacomp.sk/default.asp?cls= ... tiid=25617
Fujitsu: http://www.datacomp.sk/default.asp?cls= ... tiid=28609

viem, ze Dell je vyborna znacka, ale o Fujitsu toho vela neviem.
Na Dellovi mi vadi slabsia pamat a grafika. toz ale ramku by som dal vymenit za lepsiu a bolo by to stale pod cenou FS

aby som nezabudol vyuzitie: office, gimp, filmy, autoCAD, mozno ProE
TomKocuR
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Hm skús sa popozerať po Fujitsu-Siemensoch založených na AMD, podľa mňa AMD má vydarenejšie chipsety, ak ale chceš Intel, tak medzi týmito dvoma to vyjde podobne, Ak by si vymenil disk a RAMky u Dellu tak ti cena vyjde podobne. Čo sa týka kvality, v tejto kategórii na tom budú zrejme tiež podobne...
Spolubývajúci má Fujitsu-Siemens Amilo z tej modelovej rady, ale na AMD, s dvoma grafickými jadrami (jedno vypínateľné) a je to celkom slušný notebook.
manager666
Star
Star

to Zelovoc:
Ten prvy nie je znacky Dell, ale Lenovo :wink:
Urcite by som bral Lenovo. Je to vyssia trieda nez FS, co sa kvality a servisu tyka. 8)
to TomKocur:
AMD ma vydarenejsie chipsety ? Tak toto mi vysveltite, prosim vas. Fakt by ma zaujimalo ako to myslite. Dalsi clovek,ktory je zasadnuty na jednu firmu :roll:
TomKocuR
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

To nie je o zasadnutosti na jednu značku :) to je objektivita, Intel má všeobecne lepšie procesory, ale AMD má na chipsetoch featurky, ktoré intel nemá, má výkonnejšie onboard grafické karty, plus navyše AMD má na chipsetoch hybrid crossfire, teda to, že pri bežnej práci ide len onboard grafika - nižšia spotreba, pritom dostatočný výkon, a pri vyššej záťaži (hry) sa zapne druhé jadro, v niektorých prípadoch výkonnejšie, ktoré značne zdvihne výkon, a pritom sa stále využíva aj výkon onboard jadra. PRETO si myslím že má AMD lepšie čipsety, nie preto že som zahľadený do jednej značky. :)
skôr mi to pripadá že tu je niekto iný kto vidí len intel...
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

lenze Lenovo ma take softwarove vychytavky ako napr.:
ThinkVantage Active Protection System - ktory chrani disk pred otrasmi
ThinkVantage Access Connections - jednoduchy a vyborne pracujuci spravca profilov na pripojenie cez kabel, alebo wifi
Power Manager - spravca napajania, o ktorom vacsina uzivatelov napr. takych Asusov moze len snivat, baterka sa zbytocne nenabija pokial ma nad vami nastavenu uroven nabitia, ma to profily, ktore sa same prepinaju podla toho ci idete na baterie alebo zo siete...
...atd...

takze by som nevahal a zobral radsej to Lenovo, ta grafika co je v tych oboch NB nie je na hranie (iba na obcasne), ale na pracu a Lenovo je vacsi pracant ako vacsina inych NB
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

sundevil napísal:lenze Lenovo ma take softwarove vychytavky ako napr.:
ThinkVantage Active Protection System - ktory chrani disk pred otrasmi
ThinkVantage Access Connections - jednoduchy a vyborne pracujuci spravca profilov na pripojenie cez kabel, alebo wifi
Power Manager - spravca napajania, o ktorom vacsina uzivatelov napr. takych Asusov moze len snivat, baterka sa zbytocne nenabija pokial ma nad vami nastavenu uroven nabitia, ma to profily, ktore sa same prepinaju podla toho ci idete na baterie alebo zo siete...
...atd...

takze by som nevahal a zobral radsej to Lenovo, ta grafika co je v tych oboch NB nie je na hranie (iba na obcasne), ale na pracu a Lenovo je vacsi pracant ako vacsina inych NB
tak sa spytam, je FS zla znacka?
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

zelovoc napísal:tak sa spytam, je FS zla znacka?
nehovorim, ze zla, ale z porovnania Lenovo vs FS je FS ta menej lepsia
zla je iba jedna: ACER
martin_pin
Novice
Novice

Príspevok od používateľa martin_pin »

caute,potrebujem poradit pri kupe notebooku,rozmyslam medzi asus pro 5 a hp pavillion dv 1110 a hp pavillion 1120,ja sa moc nevyznam tak by som bol rad ak by si to niekto porovnal a poradil,ked tak aj nieco ine v rovnakej kvalite,potrebujem to do skoly,filmy,hudba takze nic spickove. a este by som rad vedel ake prislusenstvo by ste mi odporucili kupit napr. aj na internet aby som ho doma chytil
Aiden
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Aiden »

po nedavnej uspesnej kupe Dellu pre priatelku som sa rozhodol pre kupu notebooku aj pre seba...zaujal ma DELL Latitude E6500? aky je vas nazor na tuto Eckovu radu? tu ho maju zhruba o 300€ lacnejsie ako v eshope dell.sk

primarne bude urceny na pracu - CAD, Photoshop, Premiere, Office...cize o vykon v hrach mi prilis nejde ale dost podstatna je pre mna vydrz baterie :)...hoci planujem dokupit aj 9 clankovu, nie su ten procesor a graficka karta nenazrani? :)

thx
manager666
Star
Star

Vynikajuci vyber Aiden :wink: . Snad sa da vytknut len rozlisenie displeja,ktore by mohlo byt vyssie nez je 1440x900...
Vydrz bude s 9clankovou bateriou fajn, avsak ktovie ci pre teba dostacujuca...odhadujem to na 4hodiny prace. :P
TomKocuR
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

sundevil napísal:nehovorim, ze zla, ale z porovnania Lenovo vs FS je FS ta menej lepsia
zla je iba jedna: ACER
aj Asusy sa kazia jedna radosť
Lord ANAKIN
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Lord ANAKIN »

TomKocuR napísal:aj Asusy sa kazia jedna radosť
- kazy sa vsetko ale Acer kraluje (niekedy na to biedne bolo aj MSI momentalne je to lepsie) s osobnych skusenosti ... staci sa pozriet na niektore technicke riesenia tejto firmy (za malo penazi malo muziky takze netreba sa cudovat) no a na druhej strane mas jednoznacne produkty od IBMka/Lenovo (len skoda toho dizajnu)

- ASUS je perfektny svojou zarukou ked sa pokazi pride kurier a do par dni ho kurier donesie s5 opraveny ...
Napísať odpoveď