Najtazsi jazyk na svete

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
BX
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa BX »

No neviem ako vy, ale mne sa zda Spanielcina strasne lahka :D Teda nieze by som ju uplne vedel, ale urcite je lahsia ako Nemcina :P
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Aramejstina je tiez celkom tazky jazyk, respektive vyzera dost tazko....tie slova sa zapamatavaju dost tazko...
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

No, spýtam sa aj ja na Váš názor.. idem na gympeľ, rozmýšľam o jazykoch medzi španielčinou a ruštinou popri angličtine.. na jednej strane je španielčina dosť používaná (Južná Amerika, Európa) - avšak na strane druhej je ruština slovanský jazyk, všetci vravia, že ľahký, keď sa naučím azbuku (čo sa dá zmaknuť aj za týždeň).. Je to druhý jazyk, plánujem stavať na angličtine, takže ide fakt o to, aby to nebolo ťažké a netrebalo sa vo vyšších ročníkoch veľa učiť, nie o použití vo svete.. súhlasíte s názorom, že ruština je ľahšia? Zatiaľ som rozhodnutý pre ňu.
neutronmind
Expert
Expert

Príspevok od používateľa neutronmind »

Samozrejme rustina, ja ju mam taktiez, myslim, ze sa to da na dvojku (mozno aj na jednotku, zavisi od ucitela) zvladnut takmer bez ucenia (testy a diktaty sa totiz daju zohnat na nete, ak budete mat ucebnicu Raduga). :) A azbuka nie je taka tazka, ako sa zda...
redliner
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa redliner »

Ja ovládam základy ruštiny a musím ti povedať že nie je to ťažké,niektoré slová sa podobajú našim.Môj brat sa už učí ruštinu na ZŠ majú to ako náhradu za varenie a nesťažuje sa že by to bolo ťažké. Ak by som sa mal ja rozhodovať medzi tými 2 jazykmi bral by som ruštinu,ale vraj ani španielčina nieje taká ťažká. Rozhodni sa :)
Janette
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janette »

to mARILYN mANSON:
jednoznacne lahsia ako nemina xD kedysi som sa ju ucila 3 roky ... (samozrejme,ze z toho nic nemam) Niektore casy su podobne, ale clovek by sa mal zamysliet, ze ci sa ti to zijde v buducnosti. Predsa len spanina sa pouziva v Latinskej Amer. a v Span (co je dost daleko). ... A pre niektorych ludi je Rakusko a Nem. blizsie ...
Fran. je tazka ... co sa tyka vyslovnosti. Maju to dost komplikovane.
____
Ja by som si zvolila aj spaninu aj rustinu xD oboje sa zijde
DarX
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa DarX »

je to invidualne, niekomu je tazsia madarcina, niekomu japoncina....

ale aspon mame nejake prvenstvo :)
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

Nemáme prvenstvo, je to hoax.. Čítaj druhý - tretí príspevok v téme.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

matus87 napísal:Keď nerátam slovenčinu tak dobrý jazykolam je podľa mňa fínština, islandština a japončina. Najľahšia aspoň pre mňa sa mi zdá byť taliančina a angličtina, čiže románske.
Tak kámo fínštinu som sa učil/učím tak trochu ako samouk a ich gramatika vôbec nie je zložitá, slová vyzerajú krkolomne ale nemáš absolútne žiaden problém s výslovnosťou (píš ako počuješ) až na ozaj pár kombinácií. A čo je sranda majú o dosť menej písmen ako naša abeceda, akurát v cudzích slovách používajú aj ostatné písmená.
Čínština je ťažká akože prečo? Som to zbežne prezrel ale nikto asi nedal presvedčivý argument. Za to, že má čínske znaky? Neviem, ale keď sa nad tým zamyslíte, možno to je len iný systém, ale môže byť celkom logický.
Dieťa vrhnuté z jedného prostredia do druhého sa naučí akýkoľvek jazyk ako materinský. Z toho mi jednoznačne vyplvýa, že ľudská reč sa riadi rovnakými princípmi a pravidlami, nech ide o akýkoľvek jazyk - v zásade musí mať rovnaký základ ako ktorýkoľvek iný.
Janette
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janette »

begbeee napísal: Čínština je ťažká akože prečo? Som to zbežne prezrel ale nikto asi nedal presvedčivý argument. Za to, že má čínske znaky? Neviem, ale keď sa nad tým zamyslíte, možno to je len iný systém, ale môže byť celkom logický.
Dieťa vrhnuté z jedného prostredia do druhého sa naučí akýkoľvek jazyk ako materinský. Z toho mi jednoznačne vyplvýa, že ľudská reč sa riadi rovnakými princípmi a pravidlami, nech ide o akýkoľvek jazyk - v zásade musí mať rovnaký základ ako ktorýkoľvek iný.
Je tazka. (Ale nie natolko, aby sa cudzinec ju nevedel naucit) Obsahuje 4 rozne sposoby (resp. prizvuky) vyslovovania na jeden znak. Pomylis sa, mas ine slovo z toho ... Zapamatat si niekolko tisic znakov .. a niektore su si podobne takmer ako vajce vajcu ... :/
Samozrejme aj prostredie hraje dolezitu rolu. Viem, o com hovorim.
PsychoS
Professional
Professional

Príspevok od používateľa PsychoS »

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa tak to som zmaturoval z najtazsieho jazyka na planete. niet divu ze anglinu som zvladol lepsie. HAHA.
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

podla mna je najtazsi albancina a thajcina :)
Aiden
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Aiden »

a co taka bengalcina? :)...pismo "divne", velmi komplikovana vyslovnost, ktora je zrejme na nej najtazsia
kazdopadne ako jazyk sa mi paci uz len kvoli tomu, ze je podobna sanskr(i)tu - na mrtve jazyky mam slabost

mors vincit omnia...nec spe, nec metu
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Janette napísal: Fran. je tazka ... co sa tyka vyslovnosti. Maju to dost komplikovane.
Vyslovnost, nie je vobec tazka a nieto pre nas Slovakov, mozno s Rkom na zaciatku... ale inac pohodicka, plus gramatika nie je tiez komplikovana, len clovek keby videl ako oni jednuducho skladaju vety, frazy... fakt niekedy sa pozastavujem ked si to prekladam...
Napísať odpoveď