Najtazsi jazyk na svete
No, spýtam sa aj ja na Váš názor.. idem na gympeľ, rozmýšľam o jazykoch medzi španielčinou a ruštinou popri angličtine.. na jednej strane je španielčina dosť používaná (Južná Amerika, Európa) - avšak na strane druhej je ruština slovanský jazyk, všetci vravia, že ľahký, keď sa naučím azbuku (čo sa dá zmaknuť aj za týždeň).. Je to druhý jazyk, plánujem stavať na angličtine, takže ide fakt o to, aby to nebolo ťažké a netrebalo sa vo vyšších ročníkoch veľa učiť, nie o použití vo svete.. súhlasíte s názorom, že ruština je ľahšia? Zatiaľ som rozhodnutý pre ňu.
-
neutronmind
Expert
-
redliner
King
- Kontaktovať používateľa:
Ja ovládam základy ruštiny a musím ti povedať že nie je to ťažké,niektoré slová sa podobajú našim.Môj brat sa už učí ruštinu na ZŠ majú to ako náhradu za varenie a nesťažuje sa že by to bolo ťažké. Ak by som sa mal ja rozhodovať medzi tými 2 jazykmi bral by som ruštinu,ale vraj ani španielčina nieje taká ťažká. Rozhodni sa 
-
Janette
Expert
to mARILYN mANSON:
jednoznacne lahsia ako nemina xD kedysi som sa ju ucila 3 roky ... (samozrejme,ze z toho nic nemam) Niektore casy su podobne, ale clovek by sa mal zamysliet, ze ci sa ti to zijde v buducnosti. Predsa len spanina sa pouziva v Latinskej Amer. a v Span (co je dost daleko). ... A pre niektorych ludi je Rakusko a Nem. blizsie ...
Fran. je tazka ... co sa tyka vyslovnosti. Maju to dost komplikovane.
____
Ja by som si zvolila aj spaninu aj rustinu xD oboje sa zijde
jednoznacne lahsia ako nemina xD kedysi som sa ju ucila 3 roky ... (samozrejme,ze z toho nic nemam) Niektore casy su podobne, ale clovek by sa mal zamysliet, ze ci sa ti to zijde v buducnosti. Predsa len spanina sa pouziva v Latinskej Amer. a v Span (co je dost daleko). ... A pre niektorych ludi je Rakusko a Nem. blizsie ...
Fran. je tazka ... co sa tyka vyslovnosti. Maju to dost komplikovane.
____
Ja by som si zvolila aj spaninu aj rustinu xD oboje sa zijde
Tak kámo fínštinu som sa učil/učím tak trochu ako samouk a ich gramatika vôbec nie je zložitá, slová vyzerajú krkolomne ale nemáš absolútne žiaden problém s výslovnosťou (píš ako počuješ) až na ozaj pár kombinácií. A čo je sranda majú o dosť menej písmen ako naša abeceda, akurát v cudzích slovách používajú aj ostatné písmená.matus87 napísal:Keď nerátam slovenčinu tak dobrý jazykolam je podľa mňa fínština, islandština a japončina. Najľahšia aspoň pre mňa sa mi zdá byť taliančina a angličtina, čiže románske.
Čínština je ťažká akože prečo? Som to zbežne prezrel ale nikto asi nedal presvedčivý argument. Za to, že má čínske znaky? Neviem, ale keď sa nad tým zamyslíte, možno to je len iný systém, ale môže byť celkom logický.
Dieťa vrhnuté z jedného prostredia do druhého sa naučí akýkoľvek jazyk ako materinský. Z toho mi jednoznačne vyplvýa, že ľudská reč sa riadi rovnakými princípmi a pravidlami, nech ide o akýkoľvek jazyk - v zásade musí mať rovnaký základ ako ktorýkoľvek iný.
-
Janette
Expert
Je tazka. (Ale nie natolko, aby sa cudzinec ju nevedel naucit) Obsahuje 4 rozne sposoby (resp. prizvuky) vyslovovania na jeden znak. Pomylis sa, mas ine slovo z toho ... Zapamatat si niekolko tisic znakov .. a niektore su si podobne takmer ako vajce vajcu ...begbeee napísal: Čínština je ťažká akože prečo? Som to zbežne prezrel ale nikto asi nedal presvedčivý argument. Za to, že má čínske znaky? Neviem, ale keď sa nad tým zamyslíte, možno to je len iný systém, ale môže byť celkom logický.
Dieťa vrhnuté z jedného prostredia do druhého sa naučí akýkoľvek jazyk ako materinský. Z toho mi jednoznačne vyplvýa, že ľudská reč sa riadi rovnakými princípmi a pravidlami, nech ide o akýkoľvek jazyk - v zásade musí mať rovnaký základ ako ktorýkoľvek iný.
Samozrejme aj prostredie hraje dolezitu rolu. Viem, o com hovorim.
Vyslovnost, nie je vobec tazka a nieto pre nas Slovakov, mozno s Rkom na zaciatku... ale inac pohodicka, plus gramatika nie je tiez komplikovana, len clovek keby videl ako oni jednuducho skladaju vety, frazy... fakt niekedy sa pozastavujem ked si to prekladam...Janette napísal: Fran. je tazka ... co sa tyka vyslovnosti. Maju to dost komplikovane.