Obrana proti divej svini

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Vlado6230
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Vlado6230 »

Frko napísal:zver utoci fakt ojedinele vecsinou sa zlakne,,ale ked je zranena alebo dako nakazena vtedy zautoci hocikedy, takze pokial toho diviaka nenapadnes tak nemalo by ti hrozit nic :) a nezabudaj ze diaviak je este nic ako medved :D a tych teraz bude
v tomto sa ale mylis. Vela polovnikov alebo aj ludi co sa vyznaju by ti povedalo opak. Diviak je najnepredvidatelnejsie zviera v lese. Od neho nevies co cakat ak je sam a ak ho vyrusis! On je s tych co neujde, ale utoci. Medved sa moze zlaknut alebo ujst on ma svoju pomyslenu hranicu utok/utek. talze s diviakom je to horsie.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Godlub napísal:No jeden horár u nás zabil už dvoch diviakov nožom keď naňho zaútočili, treba len rýchlo a rázne jednať a hlavne vedieť kde pichnúť.
A svisť ju potom balil do fólie... :roll:
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Kali: to či autor článku má vojenský výcvik alebo sa len tak prezentuje mi je pomerne u análneho otvoru. No pokiaľ bude ľudí nabádať k tomu, aby sa pred divým prasaťom bránili "seknutím ťažkým nožom typu bowie, ktorý má aspoň 1kg..." kto vie čo je to nôž typu bowie - bežný lovecký nôž a predstaví si absurdnosť sekať nožom do lebky diviaka, ktorá bez problému odolá výstrelu z revolveru 357magnum (rážou si niesom istý, proste to veľké hovado)... stačí si uvedomiť, že tvárové kosti diviaka vydržia čelné zrážky dvoch týchto zverov v plnej rýchlosti :)

k portálu specnaz.cz sa viac vyjadrovať nebudem, môžme založiť nové vlákno... v skratke len toľko, že stačí sa chvíľu venovať military veciam a prežiť si pár nocí bez stanu v daždi v prírode a pochopíš
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Takze precitanych 6 stran, zaujimave citanie, ale sa pozrite na toto: Chlapik nestihol ani vypalit a to cakal, ze sa nieco bude diat. A potom este toto: Psi dobiedzaju no da ich do laty. Aj ked je pravda, ze mi to pride celkom krute, taketo spravanie na oboch videach.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

IDDQD to isti :D
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

stoporko napísal: to či autor článku má vojenský výcvik alebo sa len tak prezentuje mi je pomerne u análneho otvoru. No pokiaľ bude ľudí nabádať k tomu, aby sa pred divým prasaťom bránili "seknutím ťažkým nožom typu bowie, ktorý má aspoň 1kg..." kto vie čo je to nôž typu bowie - bežný lovecký nôž a predstaví si absurdnosť sekať nožom do lebky diviaka, ktorá bez problému odolá výstrelu z revolveru 357magnum (rážou si niesom istý, proste to veľké hovado)... stačí si uvedomiť, že tvárové kosti diviaka vydržia čelné zrážky dvoch týchto zverov v plnej rýchlosti
Prave preto pisal o slabych miestach kde je mozne diviaka sekat a kde ho treba stirelat (vid to ucho tam asi nepisal nadarmo)

Dalsia vec, ten clanok a konkretne ten odstavec o zabiti diviaka ani neni tak urceny pre obycajnych ludi ako skorej pre poloprofesionalnych vojakov alebo niekomu kto s armadou ako takou ma skusenosti.

Obycajny clovek tie rady v praxi zrejme ani nedokaze vyuzit takze skorej mu sluzia ako iste znalosti co by priblizne asi mal a co by asi nemal robit.
stoporko napísal:k portálu specnaz.cz sa viac vyjadrovať nebudem, môžme založiť nové vlákno... v skratke len toľko, že stačí sa chvíľu venovať military veciam a prežiť si pár nocí bez stanu v daždi v prírode a pochopíš
Nebojsa uz mam take skusenosti :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Toto video jasne ukazuje oba spôsoby jedinej moznej obrany. Bud na strom alebo uskocit do strany, lebo diviak utok neopakuje, ani nepodryva stromy, ani cielene neutoci na tenke svaly...
kali520
Darca
Darca

begbeee napísal:Toto video jasne ukazuje oba spôsoby jedinej moznej obrany. Bud na strom alebo uskocit do strany, lebo diviak utok neopakuje, ani nepodryva stromy, ani cielene neutoci na tenke svaly...
Takze v tom pripade ak ma diviak trafi tak uz utok nebude opakovat, tak v najhorsom vyjdem len mozno s nejakymi pomliazdeninami. O nejake udupanie sa uz nemusim bat.

Ak ma diviak pri sebe mlade a chrani ich a pri utoku ma netrafi tak si ma uz potom vobec nebude vsimat a ja mu tie male mozem kludne aj zobrat.

Begbee zamysli sa nad tym ci ta veta utoci len raz dava logiku. Raz utoci mozno len zo strachu ale nie v pripade ked utocit chce z dovodu ochrany mladat alebo podobne.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Ano, som presvedceny, ze keby ta bachyna pri obrane mladych raz sekla, utok by uz opakovat rozhodne nemusela, pretoze pre tie mlade by si bol potom nebezpecny asi ako jarny vanok :wink:
kali520
Darca
Darca

begbeee napísal:Ano, som presvedceny, ze keby ta bachyna pri obrane mladych raz sekla, utok by uz opakovat rozhodne nemusela, pretoze pre tie mlade by si bol potom nebezpecny asi ako jarny vanok :wink:
Ale to nedava vobec ziadnu logiku. Ten diviak pokial bude citit ohrozenie utok opakovat rozhodne bude, to je pud sebazachovi.

To natom videu bola len splasena svina, nie utok diviaka.

//autoeditácia príspevku ( 05 May 2009, 18:57 )

A v uvode tohoto videa zase nevyzera ten diviak zeby prestal mat zaujem o obet aj po vilezeni na strom. Minimalne sa okolo toho stromu motat bude.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Iste. V jednom z 10 000 pripadov.
Nie som sice polovnik, ale v rodine ich mame dost, robim sem tam honca a par "splasenych" prasiat som videl, ale este som nevidel, ze by sa nejake otocilo, aby zautocilo znova.
I ked iste...neda sa to vylucit.
//: Ale už nema agresivne spravanie..som presvedceny, ze po chvili by odisiel. Jeho/jej umyslom by nebolo ta zabit, ale odstranit prekazku v ceste prip eliminovat nebezpecenstvo pre mlade, ked pominie (vylezie na strom) po chvilke by isto aj s mladymi odbehla.
eureka
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa eureka »

Zo zivota : ujo mi je polovnik ked boli na lov tak zbadal diviaka ktoreho chcel strelit ale ho vydel odbehol na meter zastal ujo zacal utekat a svina zanim co sa mu neopaltilo ked je tlsty jak to prasa a pomalsy dobehla ho on sgegol na zem svina mu zlomila ruku a pomliazdila rebra ach au tak neoplati sa pred tym utekat
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

omg pises ako kkt, troska si to po sebe precitaj pred tym ako to odosles.
KoCi
Darca
Darca

nepise ako kkt, ale ako diva svina.. takze sa schovaj za strom, alebo pouzi inu z mnozstva (ne)uzitocnych rad. Pomoct by mohlo strelit cez ucho, alebo udriet po frnaku- prelamat vazy neskusaj, je bez chrbtovej kosti...
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

KoCi napísal:nepise ako kkt, ale ako diva svina.. takze sa schovaj za strom, alebo pouzi inu z mnozstva (ne)uzitocnych rad. Pomoct by mohlo strelit cez ucho, alebo udriet po frnaku- prelamat vazy neskusaj, je bez chrbtovej kosti...
udriet do rypaka... omg... to je ako pokusit sa ju zastrelit cez oko... (za obojim ma hrubu kostenu prepazku)
Frko
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Frko »

zrazu su svas doktori a znalci zveri :D
KoCi
Darca
Darca

Stoporko napísal:udriet do rypaka... omg... to je ako pokusit sa ju zastrelit cez oko... (za obojim ma hrubu kostenu prepazku)
evidentne si nepochopil, k comu bol prispevok miereny :D
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

KoCi napísal:evidentne si nepochopil, k comu bol prispevok miereny :D
asi nie :) ak si svoj post myslel ironicky, tak sa hlboko omluvam. Lebo ked citam tuto temu, vidim ze querty nie je jediny sebevrah na fore...
Frko
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Frko »

akurat bola reportaz na tv joj, o utokoch divých zvierat,,,,takze bacha nepriblizovat sa k mladatam akychkolvek zvierat :)
Tripmaster
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tripmaster »

Ked som zbadal toto video, napadlo ma to sem dat. Vidno tam, ze ta svina sa neotocila...
Napísať odpoveď