Arogantni vodici na cestach

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

aj ano, ale iba slaba kopia a aj to im akosi drbe s tymi cenami :roll:
http://www.tntrade.sk/prime-drivemocion ... 20400.html
http://www.alza.sk/SK/prime-led-drivemo ... 105877.htm
http://www.tovar.sk/vizitka-tovaru-9061540-drivemocion/

ked si to objednas sam, vyjde ta to lacnejsie... pripadne kupime viac :wink:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

V platnosti mame novy cestny zakon, prisnejsia pravidla, zvysene pokuty a hla..., bolo nieco malicko po jednej hodine v noci, vychadzam na most, som v zaradovacom pruhu, vyhodim lavu smerovku a idem sa zaradit. Vidim za sebou o nieco rychlejsie iduce auto, tak som pridal plyn, aby som ho zbytocne neobmedzil. To mu ale nestacilo a zacal mi blikat dialkovymi, tak som sa mierne uhol (doslova natlacil na zvodidla). Zrazu vidim v spatnom zrkadle, ze ma ide obehnut, aj ked nepouzil smerovku, tak som pustil plyn, aby som trosku spomalil. Auto ma obieha v rychlosti mozno 80 km/h, navyse na moste, dokonca cez dvojitu plnu ciaru, nehovoriac o tom, ze nevyhodil ani smerovku pri obiehani a zaradovani... a hla, to auto bola policajna Fabia Comi, ktora nemala zapnute ani len vystrazne a zvukove znamenia, takze islo o niekolko priestupkov behom par sekund.

Uz som si myslel, ze je vsetko v pohode, mozno sa mu nechcelo brzdit, tak ma predbehol..., ale to nebolo vsetko. Asi minutu sa vliekli za nejakymi tromi autami, nakolko v protismere isli auta. Zrazu zacali pribrzdievat a sup to cez dvojitu plnu vlavo do protismeru, cuvanie a odstavenie auta za kamion. Samozrejme vsetko co i len bez vyhodenia smerovky, jazda cez dvojitu plnu asi ako na cvicisku autoskoly. Hlavne je, ze sa schovali za stojaci kamion a mohli tak odchytavat vodicov porusujucich predpisy. Ale to, ze tato posadka spravila niekolko priestupkov behom minuty az dvoch, pocas ktorych som bol v ich blizkosti, tak to ich evidentne nezaujima.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

to, ze v poslednych dnoch je pocasie ake je, s tym nic nenarobime. ale trocha viac ohladuplnosti by neuskodilo nikomu. BEUSakom by som lamal ruky nohy ako sa pripajaju, beriem, ze sa snazia dodrziavat grafikon, ale nech si dementi uvedomia, ze maju v autobuse zivych ludi a nie dobytok... vcera som chytil dvoch takych samovrahov, co nemali problem sa pripojit z vedlajsej bez brzdenia, doslova na drzaka a pritom obmedzili auta iduce po hlavnej, ci odbocovat na vedlajsiu opat bez dania prednesti... nestalo sa nic, ale nahodou pojde daky mlady neskuseny vodic a neubrzdi tak ako sme ubrzdili my, tak ma autobusar na krku peknych par paragrafov...

ale ine som chcel. tiez vcera, ked nam perinbaba ukazala, ze este nepatri do stareho zeleza, tak na tuhovskej pri colaloke a MB si idem pekne do roboty, za mnou daka ibiza ci cordoba a oproti multikara s malou radlicou a vovnutri dvaja degesi v oranzovych vestach. ja si idem svoje, vidim, ze multikara sa s tym neserie, hadze ho zo strany na stranu a evidentne to robi soferovi dobre na ego, lebo sa chysta odbocit. ja som pridal, prebehol som odbocku a len pozeram, ze on bez smerovky preletel poza mna a popred tu ibizu do ulicky. len som v zrkadle videl ako ibiza isla do smyku, neviem, ci zatiahol rucnu alebo co, ale ten dement by ho inac nabral s tou radlicou. keby to spravil mne, ze som na mieste toho v seate, tak asi pilka za nim a uz ho taham z kabiny, takyto degesi ma dokazu neskutocne nasrat. to ze ide ako kkt je jeho vec, smerovku nech si strci doprdele, ale ked uz s radlicou letim na ine auto stylom som dement a mam radlicu vsetci uhnite, tak by som mu tu radlicu narval do nemenovaneho otvoru, aby ju mal vzdy poruke...

hojko, svedkom podobnych kravin zo strany chlpatych som bol uz viackrat, nic s tym nenarobis ani keby si mal videozaznam, skoncilo by to u nacelnika v supliku... kym ma tymito vystrelkami neohrozia, beriem to tak, ze je to nutne zlo a ze si daco kompenzuju... ja z mojej pozicie s tym nic nenarobim a ani nechcem, pichat do osieho hniezda sa nevyplaca :?
Prílohy
tato skatula ale s pluhom
tato skatula ale s pluhom
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Za arogantné považujem ťahať niekoho z kabíny a.......... :) Ja osobne som kľuďas za volantom.. a aj keď mi niekto urobí niečo podobné.. iba potrúbim a prípadne ak je možné, mu niečo vyvediem tiež.

Pred dvoma týždňami sa mi tak pod oknami trieskali dvaja vodiči.. do 5 minút pribehlo 5 policajných áut.. ale nakoniec nič vážne sa nestalo.. odniesli si to len krvavé nosy.. a možno trauma jedného škôlkára, ktorý z auta sledoval otca, ako iného vodiča vyťahuje z kabíny a rozbíja mu nos.. si viem predstaviť, čo z neho bude, až veľký sadne za volant.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

pozri, ked ma niekto obehne stylom bonzaiiiii, nech sa omota okolo lampy, jeho vec, tak isto ci ide na cervenu alebo cez dve plne, on sa ohrozuje, nie mna, ale ked ide vyslovene na mna ako v tomto pripade na toho seata..., tak neviem. ja sa viem ovladat, tiez si akurat zatrubim ci sa rozkrikujem, za cely cas co mam vodicak som vystupil z auta imozna raz ci dva razy, ked uz bol chalan vonku a tahal z kabiny on mna a navyse za jeho vlastnu blbost :D
na rovinu mi povedz, ze keby na teba ta multikara s pluhom isla ako v tomto pripade, tazko si mozno predstavit konkretnu situaciu, ale chalan v tom seate nestihol ani zatrubit, bol rad ze je bez ujmy :) nehovorim, ze by som ho stlkol ako zito, ale ja byt na jeho mieste, tak mu idem zapriat pekny den :twisted:
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Kibo.. ťažko povedať, čo by som urobil, ale ako sa poznám, chvíľu by mi trvalo, kým by som sa spamätal.. a zatiaľ by tá multikára pekne ušla. Určite by som ju nezačal naháňať, akurát keby sme obaja mali tú istú cestu, možno by som ju dobehol a možno by som na neho nejak riadne zatrúbil. Obiehať a zastavovať vlastným autom by som neskúšal, keďže by ma určite zroloval (radlica vydrží takmer všetko).. a policajti by to možno aj tak nakoniec na mňa zhodili.. nestálo by mi za to.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

keby som ho mal nahanat po ulickach v meste, dam naho bobek, ale kedze to tam poznam a cesta viedla na parkovisko za budovou, nemal by moc kam utiect...
inac s tym sokom to beriem, ale nasledne by ma mozno ten amok hnal za nim..
ako sam sa nad sebou divim, ze odkedy nosim v aute staru rozperu medzi tlmice v kufri, mam nutkanie ju pouzit :D :oops:
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Kibo napísal:ked nam perinbaba ukazala, ze este nepatri do stareho zeleza
S tým snehom to je hlavne z rána zaujímavé... Dnes som si išiel po TT, po jednej z bočnejších uličiek, ešte bol na ceste všade sneh, aj na hlavných cestách. Išiel som pomerne pomaly, ale aj tak. Prehádzam po sídlisku, kde sú z oboch strán pri ceste kolmo zaparkované autá, keď si to predomňa vycúva Felicia zadkom do polky cesty. Takže na ľade a snehu klasický losí test, chlapík čo išiel oproti bol dosť ďaleko, ale aj tak zastavil a sledoval ako to tam narovnávam. V speťáku som už len videl, ako sa asi zosral, pretože cesta už bola volná no on si dal do 1 a vrátil sa do pôvodnej pozície, z ktorej zase videl prd či niečo ide a mohol takto vycvičiť niekoho ďalšieho.
Nakoľko som mal voľný protismer, tak som neskončil v jeho dverách a môžem si len na to spomenúť, že aj keď je to moja prvá zima s vodičákom tak som to relatívne vyriešil a nespravil nejakú blbosť typu plné brzdy a vytočiť kolesá, aj keď som to nikdy predtým nikdy netrénoval. :oops:

Chápem že tam bolo nakydané snehu, takže dostať auto z parkoviska bez pretočenia kolies vždy nejde, ale aj tak sa snažím, keď nevidím či niečo ide vycúvavať pomaly a plynule, (niektorý hádžu pravú smerovku aby ich vodič lepšie videl) a nie vystreliť o 2m do cesty, nakuknúť cez zaparkované auto a keď tam niečo uvidím tak do 1 a rýchlo sa schovať a tak stále dokola, toto pod činžiakom sledujem pravidelne, potom sa niekomu podaria aj takéto kúsky:
Prílohy
100_2360.JPG
100_2358.JPG
100_2344.jpg
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

myslis "sobi test"? :D
inac este k tomu snehu, niekedy sa inac z toho snehu ani vyjst neda ako vystrelit, ale je rozdiel vystrelit z parkoviska rovno na cestu a na uzavretom parkovisku...
ale hentoho fitipaldiho na tej modrej boleslavskej impreze si asi zaramujem :D
Prílohy
sobi test.jpg
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Dosiel mi list z mestskej policie, ze som sa dopustil priestupku IP24a s obmedzenim B33. Neviem co to ale je, to prve je dopravne obmedzenie, ale to druhe neviem. Je to z ulice pred zeleznicnou stanicou, je tam zakaz statia. Je mozne, ze som tam cakal aj 15 minut, nepamatam si na to, mozno nejaky zakaz odbocenia ci vjazdu, ak som sa tam otacal. Nevie mi niekto pomoct, co to B33 znamena? Dakujem.
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

test, B33 je oznacenie pre dopravnu znacku

// konkretne pre zakaz statia: http://sk.wikipedia.org/wiki/Zoznam_dop ... _Slovensku
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Mateq: V TT v centre som tiež niečo podobné zažil. Šiel som si kúpiť kebab (neviem ako sa ta ulica vola, asi najlepší kebab v meste).
Idem si po ceste a zrazu z parkoviska si to cúva žena a rovno na mňa. Len tak tak ma nezobrala ani neviem ako. Pri kebabe zastavím, akamrát vybehol kúpiť. Ona medzitým vycúvala, zastaví vedľa mňa a ťuká si na čelo s výrazom "či som kkt že som jej tam "vbehol" keď ona cúva". :D :mafia:
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Frikso - no ale zase - treba na obranu vodicov povedat tolko, ze je neskutocne, kolko blbeckov VIDI rozsvietenu spiatocku, no napriek tomu sa rozhodne obist auto poza - aby toho nebolo malo, tak este aj v tesnej blizkosti - niekedy to vyzera skoro ako pokus o samovrazdu.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

KoCi: Keď cúvam, dívam sa.
Môže byť, že cúvajúci nemá rozhľad, tak sa musí trocha vystrčiť a aj okolidúci by mal predvídať, že môže cúvať neskúsený vodič.

V tomto prípade ona cúvala naľavo odomňa, čiže cúvala cez celý jeden pruh (moj protismer). Tam ospravedlnenie nie je.

Sám bývam v križovatke, kde cúvam z poza veľkej tuje. Pri cúvaní pozerám cez tuju + do dopravného zrkadla a na tretí smer. Do mierneho kopca. Vživote som na tej križovatke nikoho ani len neobmedzil ani neohrozil. A keď sa raz stane, určite mu nepojdem ukazovať že je dilino. :roll:
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Ja hlavne uvazujem nad jednou vecou. Naco parkujete predkom ked mate potom problem s vyjazdom ...
Pri parkovani zacuvanim mi trva parkovanie 15s a som na mieste ... Vychadza sa este kratsie a s krasnym rozhladom.
Plexxak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Plexxak »

Shark pravda, ale toto plati kym mas mensie auto a zaparkujes takpovediac hocikde, ale ked som presedlal na kombi, co je takmer 5 m dlzky tak som pochopil ze vchadzanie predkom na parkovacie miesto je lahsie ako ist "kufrom" a sledovat to, zaroven vychadzanie neni nijak komplikovane len treba sledovat vsetky zrkadla a zaroven kontrolovat predok :)
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Plexxak ano s Kiou Ceed Combi a Bratovou Oktavkou Kombi mi to trva dlhsie ale radsej sa budem trapit pri parkovani ... Ako pri vyjazde.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

ked parkovat kolmo tak jedine cuvat do miesta ... ci s kombikom ci s kratkym nevidim rozdiel ... aspon ma potom nikto neustreli ked budem vyparkovavat :-) ... vynimkou je napr. tesco, kde je miesta na otocenie s kamionom a casto si kludne vyjdes aj predom cez miesto pred tebou :-) ...
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

.. a kto pisal ze cuvam len pri opustani parkovacieho miesta.. napr kolkokrat si aj pred nakupnym centrom radsej zacuvam (pokial viem, ze nejdem na nejaky nakup ktory musim ulozit do kufra) a tam je ta frekvencia ludi daleko vyssia - to ze cloveka serie, ze ludia vidia rozsvietene spiatocky, no napriek tomu sa bezhlavo vrhaju pod auto, este neznamena ze ich v zrkadlach nevidi - btw s firemnym pickupom takto kolega skoro zramoval susedku s taskami - isla za autom tak, ze v bocnych spatakoch ju vidno nebolo - no jasne ze mu este vynadala.
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Ja kolmo vchadzam predkom, pretože je to pri vchádzaní veľmi expresné, už mám v oku koľko môžem zatočiť, takže keď parkujem napr. na pravú stranu. tak plný rajd doprava, keď ľavým svetlom miniem veďľajšie auto, o nejakú otáčku povolím a potom zase plný rajd a stojím vždy tak ako mám, neobmedzím ani autá zamnou...

Pri vychádzaní je to myslím jedno, pretože aj keď by som (viď na obrázku) vychádzal predkom, aj tak sa musím kapotu vysunúť do cesty, pretože od vodiča cez A stlpik nevidím kvôli susednému autu. To už radšej kúsok cúvnem a vidím cez okno zadných dverí (bočné na kufri kombi). Chce to len ísť pomaly neni problém, pri Tescu alebo kde naviac čaká na vaše miesto už niekto ďalší, tak vás určite pustí.
Napísať odpoveď