aha, mal som dojem, že prítomnosť tejto možnosti záleží od GK a nie od NB, keďže som sa dočítal, že táto GK ( ATI 3650 ) toho je schopná.FT napísal:Túto možnosť prepínania medzi integrovanou a diskrétnou máš len ojedinele a, samozrejme, u drahších modelov. Pokiaľ viem, tak z tých dostupnejších a relatívne lacnejších notebookov to ponúka len Lenovo Thinkpad T500.
no počkať, tak 3 či 4 GB? Ja nevravím, že ukáže 4 GB, ale 3 GB aj niečo. Tak je to napísané aj napr. tu - http://blogs.technet.com/askperf/archiv ... y-ram.aspxFT napísal: S tými 3GB ram má Runes pravdu, 4GB a viac dokážu využiť až 64-bitové systémy. A áno, na prednej strane vľavo od zvukových výstupov je čítačka kariet, vpravo je koliesko na reguláciu zvuku - to poteší.
1440x900 je štandard. Žiaľ 1680x1050 sa akosi veľmi neuchytilo, u 17" verzií, som to videl len kdesi u MSI. No a 1920x1080 mi pripadá až príliš širokouhlé ( využitie vidím jedine pri pozeraní full HD filmov - na to ho však radšej pripojím k TV ).FT napísal:škoda nižšieho rozlíšenia, pripojený externý monitor by bol ešte lepší (vyššie rozlíšenie, lepšie farby a pod.).
trochu ma štve, že 17" NB neosádzajú výrobcovia rovno viac ako 6-článkovými batériamiFT napísal:S výdržou batérie to samozrejme bude bieda, no výrobcovia rátajú, že pri takýchto modeloch je pre potencionálnych zákazníkov výdrž nie veľmi podstatná.
myslel som to tak, že to, na čo sa odporúča dávať veľký pozor je (ne)prítomnosť diskrétnej GK v NB.FT napísal: podľa toho, čo som sa dočítal, tak bez diskrétnej GK ani na krok. ( Ak by som vyberal NB s intergovanou GK, tak to by som siahol asi po nejakom lacnom Acery. )
model Toshiba 1CE ma zaujal práve tým, že má 512 MB, čo v cenovej kategórii 17" NB do 800 EUR nei je bežné. Ak by vysvitlo, že mi stačí integrovaná GK, tak by som asi zobral nejaký lacnejší model, čím by som sa prepracoval najskôr k nejakému Aceru, keďže ich model s Core 2 Duo procesormi sa dajú kúpiť aj pod 600 ( a možno aj pod 500 ) EUR, zatiaľ čo u ostatných značiek je to aspoň o 100 EUR viac pri rovnakej konfigurácii. No model s 512 MB GK som nenašiel ani u Aceru za takú cenu, koľko stojí teraz 1CE.