Zákon o cestnej premávke
-
triple
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
http://www.f1.sk/spravy/index.php?clanok=29523
nejaké ifno som našiel a ak to nebude stáť majland strávim tam celý výkned
nejaké ifno som našiel a ak to nebude stáť majland strávim tam celý výkned
-
Kibo
Hardcore addict
no nebude to sice za chvilu, ale sam som prekvapeny rychlostou postupujucich prac 
ceny za skolu smyku su 130/170€ ale skor ma zaujima skola defenzivnej jazdy
s kamaratom sme rozhodnuti peniaze na ten smyk obetovat, je to v podstate investicia do mojho bezpecia, cize to nie su penaize do luftu a este sa mozno aj zabavime
co sa tyka este tych vodicov, milujem osvetlovacov, ci na motorke, aute alebo kamione. najhorsie su tie sku**** fabie, kde iba trosku pootocis ziarovku a uz svieti na hviezdicky a je to strasne neprijemne a hlavne vecer a ked je takto uprsane pocasie
ludia si neuvedomia ani taku jednoduchu vec, ze ked zastavim za inym autom, alebo v podzemnej garazi, ze sa staci pozriet pred seba a vidim ci mi svetla svietia v rovine alebo ci vobec svietia, potom jazdi ako jednaokovy bill alebo hvezdar 
ceny za skolu smyku su 130/170€ ale skor ma zaujima skola defenzivnej jazdy
s kamaratom sme rozhodnuti peniaze na ten smyk obetovat, je to v podstate investicia do mojho bezpecia, cize to nie su penaize do luftu a este sa mozno aj zabavime
co sa tyka este tych vodicov, milujem osvetlovacov, ci na motorke, aute alebo kamione. najhorsie su tie sku**** fabie, kde iba trosku pootocis ziarovku a uz svieti na hviezdicky a je to strasne neprijemne a hlavne vecer a ked je takto uprsane pocasie
Kibo:Tie fabie sú na cestách od toho aby oslňovali. Známy keď ešte mal fabiu si to dal vyladiť v škodovke a aj tak to mal na kkt.
+Taký postreh:
Čo som si poslednou dobou všimol na BA obchvate, tak postupne viac a viac je vodičov, čo sa serú dopredu. Návesť a vjazd na dialnicu, spravidla sa 2 pruhy zlievajú do jedneho a vkuse sa nejaký dilino sere v tom prude čo zaniká (zbieha sa do mojho pruhu). Všetko upchate, ja idem krokom a on (dnes ona) po vyšrafovanom smelo dopredu a až v mieste, kde vzniká pripájací prúd na dialnicu sa nacpe predteba hlava nehlava, veď uhni sa.
Keď je niekde zips, tak púšťam pripájacie autá, tolerujem keď sa niekto ponáhla a poteší ma, ak mi niekto poďakuje. No toto už je o zdravom rozume.
+Taký postreh:
Čo som si poslednou dobou všimol na BA obchvate, tak postupne viac a viac je vodičov, čo sa serú dopredu. Návesť a vjazd na dialnicu, spravidla sa 2 pruhy zlievajú do jedneho a vkuse sa nejaký dilino sere v tom prude čo zaniká (zbieha sa do mojho pruhu). Všetko upchate, ja idem krokom a on (dnes ona) po vyšrafovanom smelo dopredu a až v mieste, kde vzniká pripájací prúd na dialnicu sa nacpe predteba hlava nehlava, veď uhni sa.
Keď je niekde zips, tak púšťam pripájacie autá, tolerujem keď sa niekto ponáhla a poteší ma, ak mi niekto poďakuje. No toto už je o zdravom rozume.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
-
Kibo
Hardcore addict
to si mi povedal z duse, zboznujem ked pred seba pustim auto z pripajacieho a derie sa tam druhe, ktore samozrejme aby to stihlo musi prudko zrychlit a potom slipanut na brzdy pricom sa tam aj tak nezmesti, ja na brzdy, vsetci za mnou a on este zablokuje aj pripajaci... nedajboze ze zacne vytrubovat. doprial by som mu aby tak dakoho trafil a ten dotycny mu dal taky preplesk, ze pripajacie pruhy by zdaleka obchadzal. alebo nech ho zrovna karosa MHD, nasiju mu vseobecne ohrozenie a moze si piskat cestou do roboty na bicykli ci tym busom 
To mi pripomenulo situaciu z preplneneho parkoviska pri obchodnom centre. Mala by sa davat prednost tym, co idu po obvodovej ceste, ale kedze to bolo cele plne, tak niektori pustali aj ludi z bocnych uliciek. Ja som tak vsak ostal zasekany v jednej ulicke, pretoze vpredu bola dama, ktora viac ako hodinu pustala vsetky auta, nakoniec som to spolu s ostatnymi obisiel cez uvolnene miesta na kraji a odchod vyzeral tak, ze som sa musel z bocnej ulicky vystrcit co mozno najviac, aby ten na hlavnej pochopil, ze inak sa neda, nastastie sa nasli tolerantni vodici a pustali takto ludi. Ja som potom tiez pustil niekolko aut na krizovatkach ale na konci ma nasrala jedna zenska, ktora spravila presne to, co opisal Kibo - natlacila sa na auto pred nou a ked som ho pustil, tak vystartovala za nim pi*a. Proste sebectvo a debilita, stacilo jej pockat 10 sekund a dostala by sa na rad, ale nie...
sice neskoro ale predsa.... v autoskole som mal feliciu 1.3, doma sme mali 3.0 sigmu a 1.3 favorita pick-up v tej dobe... pocas autoskoly som sa subezne ucil aj na pick-upe - akonahle som oficialne drzal vodicak v ruke, otec ma posadil do sigmy, vysvetlil ako funguje automaticka prevodovka atd a prejavil vo mna doveru, ze auto s vyse 200 konmi pod kapotou zvladnem a isli sme sa previezt...a bolo.... ono je to o psychike a som mu zato vdacny, ze ma podporil a nezakazal mi sadnut si do silneho a velkeho auta.... takze tvoj "svokor" nech berie do uvahy viac faktorov a ak tak ti, co neprejdu psychotestami ktore by mali podla mna byt, tak tym nech nieje dovolene soferovat viac ako 1,4....triple napísal:včera som sa tak bavil so "svokrom" ked som mu umýval-leštil auto a povedal podľa mňa celkom zaujímavú vec..
vodičom začiatočníkom, ktorý práve dostali vodičák by mohlo byť zakázané jazdiť po dobu dvoch rokov na aute s vyšším obsahom ako 1,4..
btw: ked vytunis "jednastvorku" a bude to mat vacsi tah ako "jednaosmicka" napr, tak potom co? nad tym neuvazoval?....
Napriklad tusim v Anglicku mozes do veku 21 rokov soferovat len diesel. Jensosn Button mal taku aferu ked zacal jazdit v F1, ze ho chytili policajti v nejakej velkej rychlosti, avsak riadil diesel, tak neprisiel o vodicak.triple napísal:včera som sa tak bavil so "svokrom" ked som mu umýval-leštil auto a povedal podľa mňa celkom zaujímavú vec..
vodičom začiatočníkom, ktorý práve dostali vodičák by mohlo byť zakázané jazdiť po dobu dvoch rokov na aute s vyšším obsahom ako 1,4..
mňa osobne by je*lo ale drvivej väčšine je***ých mladých týpkov čo si myslia že vedia kerovať by to pomohlo ni?
A tvoj svokor je oldschool a nech si tie rady necha pre seba, najlepsie by bolo, keby si ludia porobili vodicaky a nesoferovali by, tak ako tomu dnes byva. Spravis si na skole ci po skole vodicak, ale rodicia ti nedaju ani tu zhnitu Feliciu co stoji pred barakom len preto, ze sa boja, ze ju znicis. Ale kde sa mas potom naucit jazdit, ved si spravil vodicak, naucil si sa jazdit a jedine co je po ziskani opravnenia potrebne, tak to je prax. A na to vela rodicou kasle a nedaju svoje dieta soferovat, takze potom ked sa o dva ci tri roky dostane v praci k auto, pripadne ide odviest opiteho kamarata, tak je to 5x nebezpecnejsie ako keby jazdil hned.
Ja takých poznám viac než dosť. Napr. u nás v triede má vodičák 18 ľudí z 20 a aktívne jazdíme asi tak štyria z toho jedna spolužiačka na automate (práca so spojkou 0bodov). Niektorí nesedeli za volantom odkedy maju vodičákGothaR napísal:Odkial mas, ze vacsina rodicov nedava svoje auto detom? Ja nepoznam nikoho, kto by nemohol...
Otras!
-
Kibo
Hardcore addict
GothaR, ja som si musel auto bud "ukradnut" alebo si zadovazit svoje... najprv bola prva moznost a potom druhaGothaR napísal:Odkial mas, ze vacsina rodicov nedava svoje auto detom? Ja nepoznam nikoho, kto by nemohol...
Tak podobne je to aj u nás. Vodičák má pomaly polovica triedy a viem o tom, že pravidelne jazdíme možno 3. Spolužiakovi som sa aj čudoval, prečo nešiel on za volant, keď som išiel s jeho otcom a s ním z Bratislavy do Nitry, ale on mi odpovedal, že je pre neho pohodlnejšie, keď nemusí šoférovať. Nato som mu odpovedal, že bude stokrát nebezpečnejšie, keď sadne za volant sám a sporadicky. Takýmto šoférom sa dávajú výstižné prezývky "sviatoční"Frikso napísal:Ja takých poznám viac než dosť. Napr. u nás v triede má vodičák 18 ľudí z 20 a aktívne jazdíme asi tak štyria z toho jedna spolužiačka na automate (práca so spojkou 0bodov). Niektorí nesedeli za volantom odkedy maju vodičák![]()
Otras!
-
nordkapp_pb
Hardcore addict