NHL (aktualne)

O športe...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa begbeee »

Nikto si z neho srandu nerobí. Ja som mu to prial oveľa viac ako Sharkymu, i ked i ten si zasluzi.
Omg, trošku nadhladu vam nechyba??? Takychto obrazkov je po nete vela a je to sranda, takisto tam mozem dat trapne obrazky zosmiesnujuce trapneho Crosbyho ale Hossov je pribeh je unikatny v NHL.

Tak plz..berte veci trosku odlahcene :wink:
Stoffo10
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Stoffo10 »

hossa je geniálny hráč, ale teraz si to musí vyžrať - jasné, že bude terčom posmeškov a nielen médií ale aj fanúšikov, atď ale robiť to nemal jednoducho ak by ostal v pittsburghu boli by ešte silnejší a už len z princípu lojality a väčšieho platu nemal odchádzať
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

Z principu lojality ku klubu, kam bol nie na zaklade svojho rozhodnutia vymeneny a klubu, v ktorom stravil 2 mesiace?
Z principu vacsieho platu? Zobral menej, aby mohol hrat za suverenne najlepsi klub v NHL za poslednych cca 10-15 rokov.

Mas aj nejake...ehm, normalne dovody preco to nemal robit?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Stoffo10 napísal:hossa je geniálny hráč, ale teraz si to musí vyžrať - jasné, že bude terčom posmeškov a nielen médií ale aj fanúšikov,
Potiaľto súhlasím :)
- eXo -
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa - eXo - »

Stoffo10 napísal:hossa je geniálny hráč, ale teraz si to musí vyžrať - jasné, že bude terčom posmeškov a nielen médií ale aj fanúšikov, atď ale robiť to nemal jednoducho ak by ostal v pittsburghu boli by ešte silnejší a už len z princípu lojality a väčšieho platu nemal odchádzať
fakt nevies v tomto pripade o com hovoris stravil s Pens jedno play off nebol tam niekolko rokov a v tom plate sa takysto mylis ved mu ponukali obrovske ponuky ako z Edmontonu a tak ale zobral aj mensi plat len aby mal sancu bojovat o SC a mal tento rok smolu verim ze buduci mu to vyjde
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Hossov krok je diskutabilný.
a) V prvom rade jeho krok pokazil biznis, pretoze siel pod cenu. Z hladiska biznisu (=NHL) bol tento moment najdolezitejsi. Vyplyva z neho vela argumentov pre hracov i GM.

b) Dlhodobá zmluva v Pens by mu zrejme priniesla SC tak ci tak.
Dlhodobé zmluvy má Crosby, Malkin, Staal a Fleury (akoze aj Hossa) - základ dynastie a sanca na pohar prakticky kazdu sezonu. Navyse by mal lepsi plat a nekazil by trh.

c) Detroit mu priniesol co? Najvyssi potencial ziskat SC v nasledujucej sezone.

Vybral si. Bola to jeho slobodná volba. Nikoho nezradil, lebo bol volny agent. Respektujem jeho volbu. Je to slobodny clovek.
Stoffo10
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Stoffo10 »

- eXo - napísal:fakt nevies v tomto pripade o com hovoris stravil s Pens jedno play off nebol tam niekolko rokov a v tom plate sa takysto mylis ved mu ponukali obrovske ponuky ako z Edmontonu a tak ale zobral aj mensi plat len aby mal sancu bojovat o SC a mal tento rok smolu verim ze buduci mu to vyjde
veď to hovorím- mohol byť v pittsburgu- tam mal vyšší plat, nebol by zradcom a z takého tímu,kde sa cítil dobre sa po roku neodhchádza navyše s argumentom, že detroit má vyššie šance na sc?? smiešne :?
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

Ty si necital co som pisal? Po jakom roku? Bol tam 2-3 mesiace. Aky zradca, ved bol do Pitt vymeneny, nevybral si ten klub. Takze preco by mal byt zradca?

To, ze Detroit ma velku sancu vyhrat pohar je skratka fakt poslednych vela sezon.

Co je na tom smiesne?
- eXo -
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa - eXo - »

Stoffo10 napísal:veď to hovorím- mohol byť v pittsburgu- tam mal vyšší plat, nebol by zradcom a z takého tímu,kde sa cítil dobre sa po roku neodhchádza navyše s argumentom, že detroit má vyššie šance na sc?? smiešne :?
ehm mam s teba pocit ze obcas nevies co pisem resp. ze citas nieco uplne ine ako je napisane ... :)
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

begbeee napísal:...ale Hossov pribeh je unikatny v NHL.
nedavno som ti poslal SS, kde som spominal, ze o unikatny pribeh nejde, a to dokonca ani v NHL.

mas moje pozehnanie tu SS zverejnit :wink: .
begbeee napísal:Hossov krok je diskutabilný.
a) V prvom rade jeho krok pokazil biznis, pretoze siel pod cenu. Z hladiska biznisu (=NHL) bol tento moment najdolezitejsi. Vyplyva z neho vela argumentov pre hracov i GM.

b) Dlhodobá zmluva v Pens by mu zrejme priniesla SC tak ci tak.
Dlhodobé zmluvy má Crosby, Malkin, Staal a Fleury (akoze aj Hossa) - základ dynastie a sanca na pohar prakticky kazdu sezonu. Navyse by mal lepsi plat a nekazil by trh.

c) Detroit mu priniesol co? Najvyssi potencial ziskat SC v nasledujucej sezone.

Vybral si. Bola to jeho slobodná volba. Nikoho nezradil, lebo bol volny agent. Respektujem jeho volbu. Je to slobodny clovek.
ad. a) nemam presne info, ale ak si dobre spominam tak to bolo na 5 rokov za nejakych 35 mega USD. v detroite dostal za tento rok cca 7,25 mega USD. mne to ako pod cenu moc nepride.

ad b) obycajny dohad. po minulej sezone bolo v pens viacero nepodpisanych hracov t.j. neriesili iba hossu. dalej, ak by podpisali hossu nezostalo by na nakupy, na doplnenie kadra inymi hracmi, tymi, ktori prispeli k zisku tohorocneho stanley cupu.

ad c) to co potencionalne ocenujes v pripade pens, teda "sanca na pohar prakticky kazdu sezonu" detroit realne dokazuje uz takmer dve dekady.
Prílohy
pens.png
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

krija: A treba este dodat, ze hoci siel "pod cenu" do Detroitu, tak je to len kvoli zmluve Lidstroma, ktory tam ma bod, ze musi byt najlepsie platenym hracom muzstva, takze nie je mozne, aby Hossa dostal vyssi plat. Z mojho pohladu vidim daleko vacsie preferencie a moznost zisku SC prave v Detroite, ako si uz spomenul, svoj standard hraju uz dlhe obdobie a rok co rok su kandidatom na Stanley Cup, kdezto Pittsburgh z poslednych rokov odohral dobre len posledne dve sezony.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

V SS hovoríš o prípade Vjačeslav Fetisov, 1994/95 NJ Devils -> Red Wings a ich naslednom finale v ktorom Devils na s***u rozbili Wings.
Ma to jeden háčik. Fetisov bol predany počas sezony a nebolo to jeho slobodne rozhodnutie, navyse v danej dobe uz nebol taky top hrac ako Hossa (predsa len Fetisov siel za draft v tretom kole..)

a) Rocna zmluva 7,5 mil nerovna sa 5 rocna zmluva na 35 mil, to by si mohol vediet. Kratkodoby kontrakt je drahsi ako dlhodoby. Cize ano siel pod cenu, vyvolalo to aj negativne reakcie medzi hracmi vseobecne.
Ak sledujes vyjadrenia GM Hollanda, tak uz pisti ze chce Hossu, ale bez toho aby siel na 6 milionov to nepojde. Inymi slovami: "Maroško chceš hrať o pohár? Raz si uz siel dole, tak bud pojdes aj teraz, alebo pá pá..."

b) Ak si si nevsimol ja som nehovoril o hracoch 2-3 vlny, ale top hracoh teamu (ligy), ktory mali podpisane zmluvy uz aj pred "príadom Hossa". Ze nemal podpisane co ja viem Orpik..to nie je az tak podstatne, lebo takych hracov nahradis lahko.

c) V podstate ano, ale Hossa tam nesiel na 2 dekady ale na jednu sezonu, Pens mu davali sancu na 5 rokov. To je rozdiel, či?

//: Aha, akurat citam clanok na sme.sk, ktory hovori v podstate to iste co ja.
Hossa svoje slová o dominantnosti tímového úspechu potvrdil pred rokom riskom, ktorý skúsený hráčsky agent Petr Svoboda, v tomto prípade nezávislý, komentoval, že hraničí so šialenstvom. Marián nechal ležať na stole dlhoročnú zmluvu Edmontonu. Za sedem rokov mohol mať 62 miliónov dolárov. Ročne takmer deväť miliónov.
Ken Holland pre detroitské noviny povedal, že má záujem podpísať s Hossom viacročný kontrakt s tým, že hráč sa bude musieť uspokojiť s nižším platom.
V biznise NHL sa dá očakávať, že po kvetnatých slovách generálneho manažéra nastúpi na Hossu tvrdší nátlak: Buď zoberieš toľko, alebo inú voľbu nemáš.
Uznanie spoluhráčov i expertov o výnimočných kvalitách Hossu môže napríklad odbiť argumentom, že vo finálovej sérii nedal gól. Dá sa to vytušiť z dovetku Hollanda, že dohodu nebudú za každú cenu siliť.
tanka
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tanka »

hojko napísal:kdezto Pittsburgh z poslednych rokov odohral dobre len posledne dve sezony.
Dovolím si pár slov. Pittsburgh má mladé mužstvo, ale má veľké hviezdy, ktoré má podpísané na niekoľko rokov. Je teda predpoklad, že sa budú stále cibriť a výkonnostne pôjdu hore. Myslím, že obhajoba SC bude reálna aj v budúcej sezóne :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Osobne Pens nemusím a Hossovi som to veľmi prial.
Ale s odstupom sa dá jeho rozhodnutie hodnotiť rôzne. Prestup do Detroitu nebolo zle rozhodnutie. Ale ostat v Pens mohlo byt rovnako dobre.

Rozhodol sa Hossa. Odchod do Detroitu mu priniesol učite mnozstvo pozitiv, ale samozrejme boli tam aj negativa. Kto ich nechce vidiet, si len zakryva oci.
tanka
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Pekný príspevok, objektívny. Fanúšik Hossu hovorí aj kriticky. Ja som zasa radšej, že SC má Miro. Ale keď som videla Mariána takého skormúteného, bolo mi ho veľmi ľúto :( ...čo už...dvaja vyhrať nemôžu, šťastie sa priklonilo na stranu Šatana a tým vlastne získal na popularite, na ktorej po NEkapitánskych rokoch klesol. Jeho meno bude teda navždy vpísané do pamäti slovenských fanúšikov. Už som to kdesi spomínala, že keby bol vyhral Hossa, na Šatana by sa bolo zabudlo. Nevšímali by si ho ani médiá. No keď má SC, medializovaní sú obaja.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

k tomu fetisovovi:

"I'm so happy. I'm hoping to get a chance to play for a good team and get a good chance at the Cup."
http://www.legendsofhockey.net/html/spo ... 200101.htm

ako som ti napisal v SS, po poslednom zapase finale PO uz nebol so so so happy. a kedze bol "so happy" tak si myslim, ze na tom, ci bol tradedovany alebo odisiel ako volny agent moc nezalezi.

ad a) "Marián Hossa zatiaľ bodovo nie je pre Atlantu taký prínosný ako v uplynulej sezóne, naďalej však patrí k ťahúňom mužstva a vedenie Thrashers si je toho plne vedomé. Aj preto vyvíja snahy, aby si slovenského kanoniera udržalo. Posledná ponuka znie na 28-miliónov a 4 roky. Hossu však láka Stanley Cup a v mužstve z východu USA šance na jeho získanie nie sú privysoké."

"Pri finančných požiadavkách Mariána Hossu (v tejto sezóne jeho plat predstavuje 6 miliónov USD)"

"S výhľadom na Stanley Cup patria medzi zaujímavé tímy s dostatočnými finančnými možnosťami predovšetkým San Jose Sharks a Pittsburgh Penguins. V prípade tučniakov je však nutné pripomenúť, že hráči ako Malkin, Jordan Staal či Fleury, ktorým končia budúci rok zmluvy, budú požadovať ich nemalé navýšenie. A 7 miliónová záťaž v podobe platu pre Hossu by mohla byť neprekonateľnou prekážkou."
http://www.slovaknhl.sk/clanok.php?id=2938

vzhladom na vykony, ktore predviedol (snad sa zhodneme, ze ma naviac) mi to ako pod cenu nepride. nie v dobe ked je zavedeny platovy strop, nie v pripade ako tu spomenul hojko...kludne dajme hossovi 50 milionov na rok a nech sa tam vysanti. ostatni budu hrat zadarmo, z 5.tej slovenskej polesnej ligy. no a ziskaj SC.

ad b) mne pride zaujimave, ze ked som viac menej pozeral vsetky zapasy finale tak najviac motali hlavu detroitu tyto hraci:

- staal, ako si sa vyssie docital, koncila mu zmuva v nastavajucej sezone (cize v tejto).
- kennedy minuly rok podpisal predlzenie zmluvy o dva roky
- fleury minuly rok podpisal predlzenie zmluvy o 7 rokov.

dovolim si tvrdit, ze bez nich by pens neziskali SC. a to aj vzhladom k tomu ako wings vygumovali malkina, ale hlavne crosbyho. takychto si myslel? alebo povedzme fedotenka so satanom?

ad c) objektivne, preco by detroit v tej serii nemohol pokracovat?

toto marian povedal uz v marci:

"Som pripravený súhlasiť s dlhodobou zmluvou v Detroite aj za cenu menšieho balíka peňazí. Tak budú spokojné obe strany. Je to presne to, čo chcem. Viem, že ak by som išiel inde, mohol by som dostať viac peňazí, ale radšej vezmem menej a zostanem tu. Dúfam, že sa to podarí,“ cituje Mariána Hossu zámorský denník.

http://hokej.pravda.sk/hossa-ochotny-ob ... sk_nhl_p28
begbeee napísal:Osobne Pens nemusím a Hossovi som to veľmi prial.
Ale s odstupom sa dá jeho rozhodnutie hodnotiť rôzne. Prestup do Detroitu nebolo zle rozhodnutie. Ale ostat v Pens mohlo byt rovnako dobre.

Rozhodol sa Hossa. Odchod do Detroitu mu priniesol učite mnozstvo pozitiv, ale samozrejme boli tam aj negativa. Kto ich nechce vidiet, si len zakryva oci.
ja som fandil pens od roku 1990. s cim to suvisi to necham na znalostiach tu pritomnych. po tom co tam prisli crosby s malkinom (su to vynikajuci hokejisti, ale v hlave to nemaju moc usporiadane) a hlavne to co robili toho roku so sykorom a satanom (samozrejme maju na to pravo aj vdaka nedotiahnutym pravidlam) som tuto kapitolu uzavrel. samozrejme, ze vidime negativum hossovho rozhodnutia. je len jedno, ze neziskal SC, vsetko ostatne su uz iba dohady.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

K tomu Fetisovovi. So happy mohol byt ale nijako to neovplyvnil. To je zakladny rozdiel. Takisto ako siel do RW mohol ist aj do vtedajsej Tampy a mohol byt aj dissapointed nijako to neovplyvnil.

c) Objektivne moze v tom Detroit pokracovat a zrejme aj bude, lebo Dacjuk, Franzen a Zett su podpisany, z farmy vytiahli Helma, Abdelkadera, Fillpula a Leino mozu dobre nahradit odchadzajucich, minimalne sa ukazuju v dobrom svetle.

Z pohladu Hossu sanca hrat jeden rok v teame so sancou na finale (i ked v danom roku daleko najvyssiu) a sanca hrat päť rokov v teame ktory ma sancu na finale päť rokov - riziko je minimalne diskutabilne.
Nezabuduj ze vtedy nemal nikde zarucene (a konieckoncov nema doteraz) ze v Detroite bude hrat aj dalej :wink:
Holland dobre vedel preco podpisal v prvom rade Zetta, v druhom Franzena a az v tretom rade si nechal ako prioritu Hossu. Kostru teamu ma hotovu, Hossa moze byt len lacna ceresnicka na torte. SC vyhrali aj bez neho, vo finale nedal ani gol...uz vidim ake argumenty bude hadzat pri vyjednavani zmluvy. Navyse Hossa siel s cenou dolu, cisla z Atlanty co davas nie su zaujimave nakolko po PO v Pens mu isla cena strmo hore.
Hossa vo vyjdenavani bude tahat za o dost kratsi koniec a ked podpise, tak 6 milionov za takeho hraca je skoro zadarmo.
Holland je jednoducho macher :veget:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

tanka: Detroit ma zase muzstvo, ktore je skusene a obmena kadra je len minimalna. Dlhodobo maju tie najvyssie cele a aj slusne dosiahnute vysledky, takze sa Hossovi ani necudujem, ze sa rozhodol pre Detroit.
tanka
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

hojko: No to áno, Detrit má už niekoľko rokov vyrovnaný káder a taktiež spústu skúsených hráčov. Reálnu šancu na zisk pohára majú každý rok, len nie vždy im to v play off ide...najmä väčším hviezdam. Detroit, Pittsburgh, Washington a Chicago - to sú tímy, ktoré by mohli byť v najlepšej štvorke na budúci rok. Pittsburgh a Chicago majú mladý kolektív, ale nádejný. Washington má na dlhé roky podpísaného Ovečkina, ten sa rozhodne bude snažiť o zisk SC tiež...veď keď už ho má Maľkin...navyše sa z roka na rok zlepšujú. Popri Ovečkinovi je tam ešte Siomin a Green (neviem, kedy im končí zmluva), tí mali taktiež fantastickú sezónu...v bránke sa určite bude zdokonaľovať Varlamov. Ja si myslím, že Marián Hossa by mal skúsiť práve Washington, alebo zostať v Detroite. Uvidíme čo si napokon vyberie, resp. čo mu bude ponúknuté.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Team s najvacsim potencialom je momentalne Pittsburgh. Za nimi nasleduje Chicago a Washington. Obavam sa len ze Washington nema team pre playoff.
Do Caps ale Hossa nepojde, to som si skoro isty.
Zmluvy vo Washingtone.
Napísať odpoveď