Cim sa holite?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Cim sa holite?

Ziletkou
539
68%
Strojcekom
138
17%
Ja si fuzy vytrhavam jeden za druhym
51
6%
este sa neholim
64
8%

Celkom hlasov: 792

Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Gothar »

To sa stavalo aj mne, ale teraz uz viem, kde berie menej a tak to tam prebehnem viackrat a je vybavene :)
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

a po elektrickom strojceku nezostava pokozka podrazdena?
janicek2
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa janicek2 »

tiez som presiel zo ziletiek pred dvomi rokmi na strojcek 2-hlavovy philips a spokojnost nadovsetko...ako sa uz hovorilo: je to rychle, pohodlne bez kabla, masinka lahko umyvatelna...potom sa omietnem balzamom a hotovo... akurat mensi problemik, ze mam dost citlivu pokozku v oblasti ohryzku, takze ked sa ponahlam, je to trochu podrazdene a aj najnekvalitnejsie pokosene...ale brada a lica su porovnatelne s oholenim ziletky, len treba viac pritlacit
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Filipito napísal:a po elektrickom strojceku nezostava pokozka podrazdena?
Uplne minimalne ...
Godlub
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Godlub »

Gillett Fusion powa :D
Prílohy
tn_Fusion_Power.jpg
R1k1nko
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa R1k1nko »

no takže : holím sa GEL na holenie ( Gillette )
žiletka ( Gillette táka modra jednorazová ... )

po holeni si dávam veci z AVONU ( balzamu ) presnejšie : ( NIVEA FOR MAN ) tvaricka hladká nestazujem si
ziadne vyrazky ani nič ...

No tiez mam aj holiaci strojček ale ten pouzivam výhradne na "cigánsky fúzik " kedze sa mi nechce babrat so žiletkou.
lebo boky zarastene mat trocha mozem ale aby som mal fuzi pod nosom to nie :?

cize bzum hore dole - balzam a hotovo ... :)
---

hrudník, johny wolker ( moj ) a podpazušie ziletka ( samozrejme inu aku pouzivam na tvar ) a balzam :)
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

Shark NX napísal:Uplne minimalne ...
U mna je pokozka po strojceku podrazdena hodne, viac nez ked pouzijem gel a ziletku...
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Ja mam Philips arcitec RQ1075 a dost casto sa oholim a necitim na tvari skoro ziadne podrazdenia. Okrem miest kde som zatlacil alebo prehadzal viac nasobne kvoli neoholenemu miestu.
Sice tak ci tak sa natrem zvlhcujucim kremom ale podrazdenu tvar nemam skoro vobec.
Bushido
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bushido »

Mám nejaký strojček philips stál asi 70€ ale ked mám dlhšie, musím pomaličky na ne... A ked sa oholim nevyhádzem sa, ale na tvári mám taký divny pocit... Nerád sa holim...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Myslim, ze nikto sa neholi s radostou :wink:
Mna to tiez stve, kurnik dnes sa vecer oholim, zajtra rano prejdem rukou po tvarti a uz citim, ze jemne picham...otrava.
A najvacsi problem mam inac so znamienkom nad perou, ktore je na tak nevhodnom mieste, ze ani to horsie nemohlo byt...kedze skoro pri kazdom holeni si donho zarezem...a krvaca to kvalitne... :(
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

daj ho radšej preč. So znamienkami nie je sranda sa hrať.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Niekde tu bola aj tema o FlexiFronte, tak som to skusil a je to bieda. Vyzera to pekne, je to lahke, ale vhodne tak skor pre zeny na holenie noh. Oholil som sa s tym mozno 5-10x a stale o tom istom. Pokozka dorezana, malicke pupiaciky, no hroza. Tak som sa vratil k oblubenemu Mach 3 a je po probleme.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

pinco napísal:daj ho radšej preč. So znamienkami nie je sranda sa hrať.
A co si ho mam ako odlozit do suflika ci ako?
To znamienko ani moc netrci...teda nepredstavu si pod tym nejaku bradavicu :P Ale take malicke znamienko v kutiku, tesne nad perou...neviem neviem ci by sa dalo odstranit....teda no neviem....
Pantinela
Star
Star

Príspevok od používateľa Pantinela »

Lub0$ napísal:A co si ho mam ako odlozit do suflika ci ako?
To znamienko ani moc netrci...teda nepredstavu si pod tym nejaku bradavicu :P Ale take malicke znamienko v kutiku, tesne nad perou...neviem neviem ci by sa dalo odstranit....teda no neviem....
Normálne choď na kožné a povedz, že si ho pri holení dráždiš, oni ťa už potom sami nasmerujú čo ďalej. Naozaj si to daj radšej vybrať, so znamienkami nie je sranda, ja ich mám vonku už 9 a to sa iba rozbieham :? Po nohách mám znamienka také normálne, nevyčnievajú, sú ako nakreslené a keď mi naposledy jedno vyberali, tak sa ma chirurg s hrôzou spýtal, či si normálne holím nohy, lebo je to nebezpečné prechádzať žiletkou aj po takomto znamienku, že má pacientky, ktoré si takto privodili rakovinu. :(
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nestik »

Ja uz jedno taketo mam vybrane a narastlo mi este jedno ale vobec nevycnieva ale idem ho dat tiez von...
jerik
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa jerik »

GILLETTE FUSION POWER.....
Andreas696
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Andreas696 »

Cavte chcem sa vas spytat co je podla vas lepsie, ci ziletka na baterky (gillete fusion power), alebo klasicka (gillete fusion alebo ina...)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Tak som sa rozhodol, ze si spravim darcek na Vianoce a kupim si nejaky holiaci strojcek. Momentalne sa holim ziletkami Mach 3 s ktorymi som spokojny, ale rad sa oholim uplne hladucko, no potom sa mi nechce holit a ked to za 3-4 dni poriadne vyrastie, tak uz to tou ziletkou dost trha a nie je to moc prijemne (aj ked je nova ziletka, po osprchovani).

Pozeral som sa po ponuke na internete, ta je skutocne pestra a hned na uvod ma napadaju dve otazky - ci sa rozhodnut pre planzetovy alebo trojhlavovy. Mam radsej hladke oholenie, takze to by mala byt prva vec na ktoru sa zamerat. Pozeral som sa a pri niektorych strojcekoch sa udava, holia na dlzku 1,5 az 6mm. Neviem ci je 1,5 minimalna hodnota, ktoru musi mat fuz, aby ho strojcek vtiahol alebo ci je to vysledna hodnota oholenia, ze tie fuzy nebudu kratsie po oholeni ako 1,5mm. Taktiez ma zaujima, ze ako casto treba menit holiacu hlavu, pretoze stranka Philipsu udava, ze kazde 2 roky. Investovat neviem kolko by som chcel, nejakych tych 60 eur, ale ak by bol velky skok v kvalite, tak doplatim aj na tych 80 eur. Zastrihavac a podobne hluposti nepotrebujem.

Ako je to s holenim strojcekom, ze sa napriklad budem holit mesiac strojcekom a potom chytim do ruky ziletku, aby som sa uplne oholil, napriklad ked pojdem dajme tomu na svadbu, bude mat pokozka s tym problem??? Ako to bude potom, ked sa zase po jednom oholeni ziletkou vratim spat ku strojceku, nevyhadzu sa pupiaciky na pokozke???

Dakujem za rady :)
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

ci sa rozhodnut pre planzetovy alebo trojhlavovy.
Ja mám planžetový Braun, rozmýšľal som nad frézkovým Philipsom ale zavrhol som to, pretože planžetový systém mi pripadal presnejší (t.j. holí v línii, nie do kruhu). Ale porovnať oba systémy čo do hladkosti oholenia nemôžem.
Pozeral som sa a pri niektorych strojcekoch sa udava, holia na dlzku 1,5 az 6mm. Neviem ci je 1,5 minimalna hodnota, ktoru musi mat fuz, aby ho strojcek vtiahol alebo ci je to vysledna hodnota oholenia, ze tie fuzy nebudu kratsie po oholeni ako 1,5mm.
Tých 1,5mm-6mm bude možnosť regulácie nadstavca! U mňa je posuvný a určuješ tým na koľko mm chceš strnisko, pokiaľ sa neholíš dohladka. Keď ho dáš dolu tak sa holíš klasickou planžetou, výsledok je pre mňa skoro porovnateľný zo žiletkou, teda dohladka. Avšak vypozoroval som, že čím menšie fúzy holím, tým je potom výsledok lepší. Pri 3+mm strnisku už je výsledok horší a väčšie fúzy neoholí vôbec. Je treba vysunúť zastrihávač, obehnúť tvár čím si spravíš za 1min tých 1,5mm a potom to oholiť dohladka planžetou.

Ak porovnám citlivosť pokožky, po žiletke sa vždy vyhádžem na krku, pri strojčeku nikdy, takže strojček je pre mňa lepšia voľba. Minule som sa zase po dlhej dobe oholil žiletkou a mám pocit, že sa s tým pokožka lepšie vyrovnala, stále je však strojček lepší. Síce mám po ňom chvílu začevenanú pokožku, ale to po pár minútach rýchlo zmizne a nie je problém. Pri žiletke mi nezačervená, ale vždy sa vytvoria pupáčiky na krku, čo je oveľa horšie.
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

osobne stale ostavam verny ziletke,gelu a hocijakej vode po holeni co dobre vystipe.. nad elektrikou som sice uz rozmyslal, ale akosi som to zavrhol...
Napísať odpoveď