Cestná cyklistika (profesionálna) + Tour de France

O športe...
redliner
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa redliner »

Innocence napísal:Ja neverím tomu, že je tu tak mŕtvo, veď včera sa pre priaznivcov cestnej cyklistiky začal sviatok menom Tour de France ! :)

Na úvod prekvapivo individuálna časovka, víťazom sa stal favorit Fabian Cancellara zo Švajčiarska, to sa dalo čakať, je to majster na časovky. Prekvapilo ma 7. miesto Romana Kreuzigera a zisk bieleho trička pre najlepšieho mladého pretekára, ten chlapec je dobrý, tipujem ho do prvej desiatky na konci Tour, už minulý rok išiel pekne, teraz by to mohlo byť ešte lepšie. No, zaujímavé ešte umiestnenia jazdcov Astany - Contador (inak pre mňa favorit celej TdF) na druhom mieste Alberto Contador, na štvrtom Andreas Kloden, na šiestom Levi Leipheimer a na desiatom Lance Armstrong, Astana zrejme vyhrá tímovú súťaž no..
Doplním na 70. mieste sa umiestnil náš cyklista Peter Velits :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Innocence: Vzhladom na to, ze to bol len 15km dlhy technicky usek, tak je zbytocne hovorit este o vitazstvach, pretoze to nic nenasvedcuje. Ako uz byva zvykom, aj tentoraz sa bude rozhodovat v Alpach a Pyrenejach. Moznych kandidatov na prvenstvo je vela, okrem Sastreho, Pereira, Menchova, Chavanela, Karpetsa atd... tam treba radit este stvoricu z Astany, ktora moze v pohode skocit v prvej desiatke (Contador, Armstrong, Kloden a Leipheimer). Pozri si profil napriklad siedmej a dvadsiatej etapy, tam proste sprinterom nebude sudene a v klude by som to videl aj na prichod so stratou 20-30 minut.
Prílohy
etapa20.jpg
etapa07.jpg
Sagittarius
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Sagittarius »

No tá 20. etapa je naozaj zaujímavá, hlavne kvôli tomu, že je to deň pred koncom Tour a takú Tour si nepamätám, v ktorej by bola deň pred koncom takáto horská etapa.

//autoeditácia príspevku ( 06 Jul 2009, 19:24 )
No ako v dnešnej etape povedali na nemeckej verzii EuroSportu, palácová revolúcia v Astane... Len neviem, prečo tímy, ktoré nemali vpredu nikoho začali pracovať až tak neskoro.
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

V Astane bude horúco dnes večer, nepochopil som celkom tú taktiku, ku koncu sa mi zdalo, ako keby pracovali pre Armstronga nie pre Contadora (konkrétne Popovič).. No, každopádne, Lance poskočil už na tretie miesto, zdá sa, že latku si položil dosť vysoko. Inak Cavendish podáva pekné výkony v záverečných špurtoch, ten jeho neuveriteľný predklon a akcelerácia, čosi úžasné.. Škoda ale že na celkové víťazstvo nemá, prídu horské etapy (na ktoré sa mimochodom neuveriteľne teším) a končí.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Dival som chcel chvilu, ale to bolo do ciela este nejakych 112 az 70km, potom som to vypol a siel prec. Podla toho co vsak citam na nete, tak taktika Astany musela byt zaujimava a hlavne necakana, kto vie co na to Contador. V utorok uz pridu mensie kopce a v siedmej etape uz pridu "high mountains", takze sa je na co tesit.
Mikaco
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Mikaco »

Skoda ze dnes Lancovi nevysiel utok na zlty trikot :(
Innocence
VIP
VIP

Inak neviete prečo Armstrong vlastne žlté tričko nemá? Keď sa nemýlim, s Cancellarom majú na sekundu rovnaký čas, pozeral som na CZ Eurosporte, tam Bakalář vlastne ani nestihol vysvetliť (a zrejme ani sám nevedel) prečo Cancellara a nie obidvaja..
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Prepocitali casy z prologu a Cancellara ma lepsi cas o par desatin.
Mikaco
Amateur
Amateur

t0m4s3 napísal:Prepocitali casy z prologu a Cancellara ma lepsi cas o par desatin.
skor si myslim ze vobec neprepocitvali cas, ten je de facto zhodny a tak sa rozhodlo len na zaklade toho, ze v individualnej casovke (v prologu) bol Fabian lepsi ako Lance... Tymto sposobom by sa rozhodovalo aj celkove poradie, keby po poslednej etape bol tiez rovnaky cas. (ale tam by sa zratavali uz dve casovky)
Innocence
VIP
VIP

Dnes sa ide zaujímavá etapa do kopca, som zvedavý, ako to zvládnu, dá sa povedať favoriti ako Armstrong či Contador.. Čo si myslíte? Profil etapy hore, pár príspevkov dozadu ho posielal hojko.

//autoeditácia príspevku ( 11 Jul 2009, 17:14 )
V dnešnej etape pekný úspech pre Petra Velitsa - nádherné 7. miesto :)
Mikaco
Amateur
Amateur

Velits ide celu tour uzasne, az na tu timovu casovku... Bud je v nenormalnej forme, alebo zaznamenal uzasny vykonostny progres. Ak pojde dokonca tour takto vyborne, dalsiu sezonu verim ze sa stane lidrom timu na celkove umiestnenie. 8)
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Silmer »

velits dosiahol dalsi uspech ..vynikajuce 5 miesto :)
Innocence
VIP
VIP

No mohol byť aj na stupienku víťazov, v záverečnom špurte ho len-tak-tak predbehli dvaja jazdci. Každopádne, o5 skvelý výkon, na TdF to môže dotiahnuť poriadn vysoko..
Sagittarius
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Sagittarius »

Peter Velits teraz na únik pomýšľať nemôže

No konečne sa cyklistikou začali viac zaoberať aj slovenské médiá.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

vysvetli mne laikovi niekto preco uz asi 5 ci 6 etap ma armstrong s contadorom na vlas rovnaku stranu? 8 a 6 sekund?
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

kukiak: lebo v tych etapach koncia vsetci naraz resp. pokial nie je medzi lubovolnymi dvoma jazdcami, ktori dojdu do ciela hned za sebou (napr 3. a 4. miesto, 28. a 29. atd) rozdiel viac ako sekunda, tak sa pocita, ze vsetci jazdci, ktori dojdu v takomto "baliku" maju rovnaky cas..
posledny cca tyzden (okrem jednej etapy - tam, kde sa menil zlty dres) boli etapy, ktore koncili na rovinke, kde (takmer) vsetci dosli v jednej skupine..tak to na etapovych pretekoch vacsinou byva a rozhoduje sa najma v casovkach a v kopcoch, kde sa peloton roztrha..
myslim, ze zajtra je na programe alpska etapa, tak sa zrejme bude menit poradie, aj z poslednej horskej premie je este asi 20 km do ciela (vacsinou zjazd)..

uff..snad pochopis :)
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

tak Velits je riadny spurter , dal dole aj Hushovda ... dufam ze Peto zaberie aj v kopcoch a pokusi sa zmazat nevelku 5 minutovu stratu
IamMartinQo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IamMartinQo »

Vyhra ASTANA to je jastne,lebo tam Armstrong a Contador a Contador vyhra podla mna celu Tour

http://www.letour.fr

:)
Hossa1881
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hossa1881 »

Patjo napísal:tak Velits je riadny spurter , dal dole aj Hushovda ... dufam ze Peto zaberie aj v kopcoch a pokusi sa zmazat nevelku 5 minutovu stratu
pokial by sa mu podarilo este o par stupeinkov vylepsit poziciu bolo by to super a myslim ze by mu malo potom patrit miesto v top 10 sportovcov za rok 09
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Silmer »

Patjo napísal:tak Velits je riadny spurter , dal dole aj Hushovda ... dufam ze Peto zaberie aj v kopcoch a pokusi sa zmazat nevelku 5 minutovu stratu
nemyslim ze 5 minutovu stratu dozenie, kedze peloton si uz kontroluje ...koho necha odist dopredu a koho nie, tym ze peter sa v poslednych etapach umiestnil na poprednych miestach tak si uz peloton dava nanho pozor a nenecha ho len tak utiect..lebo by to mohlo byt ohrozenie.
Aj ked alpy su nevyspitatelne :)
Napísať odpoveď