Treba s muzmi jednat len v rukavickach?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Pantinela
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Pantinela »

Nicky, myslím, že teraz si na fóre za ešte väčšiu feministku než ja :lol:
Ak si môžem dovoliť malú poznámku, tak s niektorými (nie všetkými) tvojimi postrehmi a názormi - aj keď ich je málo sympatizujem, ale ako som si všimla, tak ak sa dá jedna a tá istá vec povedať dvoma spôsobmi, tak ty si zaručene musíš vybrať ten horší :D
A čo sa týka témy: Nie, nemyslím si, že s mužmi treba zaobchádzať ako v rukavičkách, dokonca ani s mužmi a chlapcami na tomto fóre. Je pravda, že muži a ženy sú ako z iných planét, ale dohodnúť a pochopiť sa dá vždy (aspoň ja som zatiaľ nepostrehla, že by s tým bol nejaký problém). Niekedy treba niečo zopakovať, povedať inými slovami, ale vždy sa to dá. V každom mužovi je niečo, čo my ženy nemáme a často ani nechápeme a občas nám to lezie na nervy - môžeme to nazvať mužskou hrdosťou. Je to niečo, čoho keď sa dotkneš, tak narušíš ich pocit "mužnosti". Častokrát je to ovplyvnené zvykmi, výchovou a prostredím, v ktorom muž vyrastá. Už len keď si zoberieme tú zmenu priezviska po svadbe, tak máloktorý muž povie, že by sa ho absolútne nedotklo, že by si manželka nechala aj svoje priezvisko a ešte menej tých, ktorými by nevadilo, že by si nechala len svoje dievčenske meno, prípadne by si ho boli ochotní zmeniť oni a pri tom tento zvyk meniť úplne priezvisko v zahraničí ani všade nepoznajú, žena má obe. Ale u nás je takáto tradícia odjakživa a (toto mi hovoril môj drahý) muži nemajú problém občas vytŕčať z davu, ale sú veci, ktoré keď sú inak ako u väčšiny ľudí, tak im znižujú, neviem ako to nazvať, sebavedomie, alebo ubližujú ich "mužskej hrdosti". Môj drahý mi povedal, že keby som si po svadbe nechala len svoje dievčenské meno, tak by sa cítil ako pod papučou, aj keď by som ho inak neobmedzovala, jednoducho by to v ňom nabudilo taký pocit a hotovo.
S mužmi netreba jednať ako v rukavičkách, ale sú veci, ktoré sa ťažko menia a ťažko pripúšťajú, hoci nie vždy to je vyslovene "zlé".
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

Vidíš Niki?? Pantinela je rozumná žena a vie sa vyjadrovať normálne - ber si z nej príklad :)
Nicki
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Nicki »

triple napísal:Vidíš Niki?? Pantinela je rozumná žena a vie sa vyjadrovať normálne - ber si z nej príklad :)
heh..ok..ale aj vy;)..to bola otazka na muzsku populaciu,preco sa/skoro/ nikto z diskuterov nedokazal vecne vyjadrit?to potom znamena,ze sa nedokazete rozumne vyjadrovat?..len tolko,ked uz davas za priklad

//autoeditácia príspevku ( 24 Jul 2009, 10:17 )
Pantinela napísal:Nicky, myslím, že teraz si na fóre za ešte väčšiu feministku než ja :lol:
Ak si môžem dovoliť malú poznámku, tak s niektorými (nie všetkými) tvojimi postrehmi a názormi - aj keď ich je málo sympatizujem, ale ako som si všimla, tak ak sa dá jedna a tá istá vec povedať dvoma spôsobmi, tak ty si zaručene musíš vybrať ten horší :D
A čo sa týka témy: Nie, nemyslím si, že s mužmi treba zaobchádzať ako v rukavičkách, dokonca ani s mužmi a chlapcami na tomto fóre. Je pravda, že muži a ženy sú ako z iných planét, ale dohodnúť a pochopiť sa dá vždy (aspoň ja som zatiaľ nepostrehla, že by s tým bol nejaký problém). Niekedy treba niečo zopakovať, povedať inými slovami, ale vždy sa to dá. V každom mužovi je niečo, čo my ženy nemáme a často ani nechápeme a občas nám to lezie na nervy - môžeme to nazvať mužskou hrdosťou. Je to niečo, čoho keď sa dotkneš, tak narušíš ich pocit "mužnosti". Častokrát je to ovplyvnené zvykmi, výchovou a prostredím, v ktorom muž vyrastá. Už len keď si zoberieme tú zmenu priezviska po svadbe, tak máloktorý muž povie, že by sa ho absolútne nedotklo, že by si manželka nechala aj svoje priezvisko a ešte menej tých, ktorými by nevadilo, že by si nechala len svoje dievčenske meno, prípadne by si ho boli ochotní zmeniť oni a pri tom tento zvyk meniť úplne priezvisko v zahraničí ani všade nepoznajú, žena má obe. Ale u nás je takáto tradícia odjakživa a (toto mi hovoril môj drahý) muži nemajú problém občas vytŕčať z davu, ale sú veci, ktoré keď sú inak ako u väčšiny ľudí, tak im znižujú, neviem ako to nazvať, sebavedomie, alebo ubližujú ich "mužskej hrdosti". Môj drahý mi povedal, že keby som si po svadbe nechala len svoje dievčenské meno, tak by sa cítil ako pod papučou, aj keď by som ho inak neobmedzovala, jednoducho by to v ňom nabudilo taký pocit a hotovo.
S mužmi netreba jednať ako v rukavičkách, ale sú veci, ktoré sa ťažko menia a ťažko pripúšťajú, hoci nie vždy to je vyslovene "zlé".
okrem ineho,pentinela-nejedna sa o moje osobne nazory a postrehy-do placu je vzdy hodena otazka,ku ktorej sa mozu diskutujuci vyjadrit..Je to take tazke pochopit?..
Pantinela
Star
Star

Príspevok od používateľa Pantinela »

Nicki, všimla som si, že témy nezakladáš postavené tak, že píšeš: toto sa mi stalo, toto si myslím, s týmto potrebujem pomôcť a čakáš na reakcie, ale takým neurčitým spôsobom - popíšeš nejaký fakt a čakáš aké sú názory, pričom ty sama sa málokedy priamo k téme vyjadríš. Občas sa ale necháš strhnúť v diskusii a napíšeš aj niečo podľa seba - preto som napísala, že niekedy s tebou súhlasím, niekedy nie. :wink:
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

niečo ťa naučím.. ked obyčajný človek píše svoje myšlienky nenapíše to tak ako by to chcel povedať .. resp vznika tu nepochopie z druhej strany.. toto dokážu spisovatelia.. to znamená ked chceš hodiť iba otázku do placu tak to tak aj napíš lebo ty si to napísala tak, že to 100 % pochopil tak, že si tu riešiš svoje vlastné komplexi..
ked chceš normálnu diskusiu polož otázku tak aby ju každý pochopil ako si to myslela ty
Nicki
Zablokovaný
Zablokovaný

triple napísal:niečo ťa naučím.. ked obyčajný človek píše svoje myšlienky nenapíše to tak ako by to chcel povedať .. resp vznika tu nepochopie z druhej strany.. toto dokážu spisovatelia.. to znamená ked chceš hodiť iba otázku do placu tak to tak aj napíš lebo ty si to napísala tak, že to 100 % pochopil tak, že si tu riešiš svoje vlastné komplexi..

nuz hej,asi treba zmenit styl..inak, tieto iste temy bezali zaroven na viecerych diskusnych forach a muzi reagovali uplne v pohode,ziadne hystericke ohlasy..ziadne hlupe dotazy na moju asdresu-uplne vecne..ako je to mozne,ze inde sa to da a tu nie?..asi je to vekovym priemerom diskuterov?-v tom pripade som temy naozaj neodhadla spravne.
ked chceš normálnu diskusiu polož otázku tak aby ju každý pochopil ako si to myslela ty
PsychoS
Professional
Professional

Príspevok od používateľa PsychoS »

Taka otazocka: co sa tu vlastne riesi? Komplexy uzivatelky Nicki? alebo dana otazka v jej podani? Osobne si myslim ze to ocom sa tu diskutuje by mohlo tvorit vlastnu temu.
Nicki
Zablokovaný
Zablokovaný

zase chaos..tak este raz
Triple,nuz hej..asi treba zmenit styl
Inak tieto iste temy bezali zaroven na viacerych diskusnych forach a muzi reagovali uplne v pohode,ziadne hystericke ohlasy..ziadne hlupe dotazy na moju adresu-uplne vecne..Ako je to mozne,ze inde sa to da a tu nie?..Je to vekovym priemerom diskutujucich?-V tom pripade som temy naozaj neodhadla spravne.
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

fizz napísal:Samozrejme, ze tu "riesi vlastne komplexy" (nic v zlom, ale takto sa snad uz ani deti v skolkach neurazaju)...co cakate, ked sa tu do nej vsetci navazate? Ze napise ako ju strasne mrzi, ze je hlupa sliepka a vam nadludsky inteligentnym a vyspelym jedincom nesiaha ani po paty? Minimalne tema metafyzika lasky mala potencial vyvijat sa spravnym smerom, ale zas tu boli vsetci mudri :roll:
vies, ze podla mna mala spravit prave toto? (aj ked samozrejme, ze nie v takej brutalnej rovine ako si to popisala Ty)
Ty si este nikdy v zivote nespravila alebo netvrdila nic, za co si sa neskor hanbila a ospravedlnila? Ja osobne som uz teda dostkrat povedal "aha, prepacte, bol som totalny debil a v konecnom dosledku ste mali pravdu, sorry" a urobil som to ako na nete tak v reale. a nic proti, ale keby si uznala uz na za ciatku, ze nie je chyba v celom fore, ale mozno ma na tom nieco zasluhy aj ona sama a zacal by pisat normalne tak by sa to IMO nestrhlo tam kde je to teraz. Lenze co spravila miesto toho? Zacala zakladat temy, v ktorych whinovala nad vsetkym co sa jej na tomto fore stalo akurat, ze ich uviedla do formy: co si myslite o tomto jave (aj ked je kazdemu na prvy pohlad jasne, ze pise sama o sebe na fore, je to nieco ako ked ludia s karmou v hlbokom minuse chodia pisat do temy o karme ako ju neriesia). IMO nema zmysel sa do poslednej kvapky krvi bit a trollit cele forum, lebo zo seba zacnes robit len vacsieho a vacsieho debila, ked uz nevies ako sa obranit je fakt uz lepsie prestat ako stale zakladat nove a nove temy, ktore len potvrdia to co vsetci vravia.
a ak chces vediet ako to mala spravit mala by si si najst uzivatela s nickom J.O.S.E, ten ked sa prihlasil vsetkym nadaval a zatiahlo ho to do pomerne minusoveho karma statusu a vsetci donho hubovali tak ako teraz do Nicki a vies co spravil? Ospravedlnil sa a zacal diskutovat ako clovek a naposledy som videl, ze ma niminalne 3plusve policka karmy a jeho prispevky si vazi aj elita fora ako to tu nazvyte.

P.S. tento prispevok mozno vyznieva, ze pokladam karmu za zaklad existencie, ale omielam ju tu tak casto len preto, ze je dobrym indikatorom oblubenosti/neoblubenosti toho co dotycny uzivatel pise.

P.P.S. tema metafyzika lasky by sa skor mala volat biochemia lasky
Nicki napísal:zase chaos..tak este raz
Triple,nuz hej..asi treba zmenit styl
Inak tieto iste temy bezali zaroven na viacerych diskusnych forach a muzi reagovali uplne v pohode,ziadne hystericke ohlasy..ziadne hlupe dotazy na moju adresu-uplne vecne..Ako je to mozne,ze inde sa to da a tu nie?..Je to vekovym priemerom diskutujucich?-V tom pripade som temy naozaj neodhadla spravne.
ano presne tak, je to vekovym priemerom diskutujucich, ja mam dvanast ako si mi napisala a vsetci ostani maju tiez dvanast. holt ked dojde dospela a vyspela zena ako si Ty pisat s detmi nemoze to dopadnut inak... stavim sa, ze sa teraz citis ako hlavny hrdina filmu Idiocracy
PsychoS
Professional
Professional

Asi k tomu zle pristupujes. Vytvorila si si tu zlu povest. Ak mam pravdu povedat tak ked vidim ze si zalozila temu, tak si vzdy poviem ze to bude urcite zase nejaka blbost. A urcite niesom sam. Ale vzdy pozrem do tej temy a vzdy ta zhadzuju. Dostala si uz celkom dost lockov na temy. Preco?
Nicki
Zablokovaný
Zablokovaný

fizz napísal:axxis: samozrejme ze sa mi to stalo, ale nepisem o tom... ide tu o to, ze Nicki zalozi vcelku zaujimavu temu, aj ked ma divny nazov a casto je podana divnym sposobom, ale to este nic nemeni na tom, ze tema je zaujimava. Bohuzial sa to hned zvrhne na to, ze Nicki ma komplexy, je krava, sliepka, hus, par uzivatelov su debili a par su dokonale inteligentni jedinci, potom sa dozvieme, ze qwerty ma psychicku chorobu a potom len dalsie urazky medzi usermi, nic viac. A okrem toho, co cakate od Nicki, ktora na svoju temu dostane mozno 4 normalne odpovede, bez urazok a aj to 2 su o tom, ze nema urazat ludi, ktori urazaju ju?
to sa taktne prehliada-ludia vecsinou vidia,len to co chcu vidiet..s cim to suvisi na tomto fore,zatial len tipujem..v pohode..povedzme,aj tie dva normalne prispevky su fajn
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Nicki >> Ak tvrdíš, že tie isté témy bežali zároveň aj na iných fórach tak hoď sem linky na tie fóra, rád si prečítam reakcie užívateľov na tvoje témy, ak tvrdíš, že na tomto fóre sa to nedá a na iných áno.

Nechápem, čo si od toho očakávala, že ako sa bude diskutovať v témach ktoré si vytvorila? Keď väčšina sú to blbé témy, resp. blbé otázky, ešte blbšie položené a majú feministický podtón. Vytvor nejakú normálu tému v ktorej to má zmysel diskutovať a nieje problém, v takom to prípade som ti ochotný dať aj K+ za dobrú tému v ktorej sa dá dobre pokecať.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

triple a zvysok a jak ma zalozit temu??. Spravila to uplne normalne ... Navrhla nejaku temu a prosim, diskutujte.
Co je na tom zle?? Vzdy sa do nej obuju jedinci ktorym skrabla ego v teme "zvieratka" ... Dobre, mala chybicka ze nazov temy bol mierne prestreleny ... Ale nikde nenapisala ze zeny neinklinuju k nevere. Len chcela vediet nazor preco muzi.
A tu za to len sunie spolocnym piesockom ... Urazila ma predtym tak ju urazim teraz ja ... :roll:
A takto v kazdej jej teme ... Na kazdu jej temu sa da napisat nieco normalne ... Nie vsetci si musia najprv stuchnut a potom sa tesia ze ona sa brani :roll:

Clean Up ... OMG ... Feministicky podton ... Skapem. Jedina tema ktora mierne zavanala feminizmom boli zvieratka ... Ale len nazvom. Dalej sa v prispevku rozpisala ze nemysli to tak ze neverny su len muzi.
Ked chces vidiet feministicke prispevky ... skoc si na feministky.com. Nicki ma od toho velmi daleko.
PsychoS
Professional
Professional

Mas sice pravdu shark. Jedna blba tema jej tu spackala meno. A vsetci tak potom k nej pristupuju.
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Shark NX >> Nie, nemusíš skapínať. Akože, tebe sa tá téma "zvieratká" pozdávala, áno? A tým "feministickým podtónom" som mal na mysli to, že na niektoré veci má názor ako feministky. Nič viac, nič menej.

PsychoS >> Nemyslím si to. Ak by vytvorila (ako som už písal), nejakú normálnejšiu tému v ktorej sa dá v pohode kecať, tak si myslím, že by sa už do nej nikto nenavážal, podla mňa by ju neobišla ani pochvala, že dokáže vytvoriť aj dobré témy. Ak by sa niekto do nej navážal aj potom, tak to už má ten dotyčný problém sám so sebou.
Nicki
Zablokovaný
Zablokovaný

Clean_Up napísal:Shark NX >> Nie, nemusíš skapínať. Akože, tebe sa tá téma "zvieratká" pozdávala, áno? A tým "feministickým podtónom" som mal na mysli to, že na niektoré veci má názor ako feministky. Nič viac, nič menej.

PsychoS >> Nemyslím si to. Ak by vytvorila (ako som už písal), nejakú normálnejšiu tému v ktorej sa dá v pohode kecať, tak si myslím, že by sa už do nej nikto nenavážal, podla mňa by ju neobišla ani pochvala, že dokáže vytvoriť aj dobré témy. Ak by sa niekto do nej navážal aj potom, tak to už má ten dotyčný problém sám so sebou.
ok..a mozes mi sem napisat aspon jeden moj feministicky nazor.. vopred dakujem.

a cpo je to normalnejsia tema?..taka,ktoru schvali a paci sa vecsine?
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Nicki >> S toho, že si v téme "zvieratká" napísala: prečo muži inklinujú k nevere? Keď so si to prečítal tak mi to prišlo, ako keby si tým chcela povedať, že ženy k nevere neinklinujú a to vo mne vyvolalo ten feministický názor.

A prečo vytvárať takú tému čo sa väčšine nepáči, hmm? Stačilo ak by si namiesto toho názvu témy "zieratká" použila treárs: Prečo ludia inklinujú k nevere?, Prečo sa stávame nevernými?, alebo Čo je dôvodom nevery vo vzťahu? a mnoho ďalších názvov na to existuje. :)
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Chybička se vloudila ... Poserme sa z toho vsetci ... To ze to v tebe (aj v ostatnych) vyvolalo dojem ze chce rozvijat feministicke kecy neznamena ze ich chcela rozvijat ... A uz duplom to neznamena ze je slepica, pripecena, drbnuta a pod.

Clean UP nie ... Resp. vsetko co som chcel opisat som aj v tej teme opisal ... To bol moj nazor.
Aj mezdi muzmi sa najdu "zvieratka" aj medzi zenami ... To je dopredu jasne.
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Shark NX >> Ja som si ten tvoj príspevok prečítal a úplne s ním súhlasil a dovolím si povedať, že ako jediný presne vystihoval danú problematiku. Mňa len zarážalo to, že sa tam jednalo len o mužov (neskôr to už Nicki vysvetlila, takže OK).
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

boze nechcel som sem pisat ale musim, sak to tu uz zamknite preboha, obcas si myslim ze take osoby su tu nastrcene zamerne aby tu nebola uplne nuda.....nie s chlapmi sa nemusi zaobchadzat v rukavickach, takisto nie s hnusnymi feministkami...a moj nazor na autorku radsej nenapisem lebo by som tym urazil hydinu a rozny statok
Napísať odpoveď