F1 2009
pravidlá f1 zakazujú po kvalifikácii meniť jazdcov. to znamná že nikto. jeho miesto (10.) na štarte by malo byť prázdne. ale v madarsku jeden človek nikdy nevie čo sa stane..... ( po výpadkoch časomiery piatok aj sobotu a havárii Massu)PAIN napísal:tak toto felipe isto do smrti nezabudne. az mi mraz beha po chrbte ked sa na to kukam...mal neuveritelnu smolu ale zaroven aj obrovske stastie ze to dobadlo este celkom dobre...btw kto zajazdi namiesto neho ?
-
Mateq
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Nebol.. Dúfam že ti tiket vyšielradek21 napísal:Nepozeral som celé preteky. Chcem sa opýtať či bol počas pretekov na trati safety car? Samozrejme okrem štartu
Ad Massa: Podľa tej fotky by som sa v súvislosti s jeho budúcnosťou najviac bál o to ľavé oko, než o fraktúru lebky, zlomeniny lícnej kosti či niečoho podobného.
No Veľká Cena bola celkom slušná, zdá sa že McLaren je späť, avšak s pohľadu šampionátu už je neskoro. Skôr sa mi zdá, že Brawn je na tom dosť zle a tak dúfam že sa to ešte s Red Bullmi (hl. Weber) zdramatizuje. Ďaľšia VC by Brawnu síce mohla sedieť, ale potom je to Belgicko v kopcoch, Taliansko v lese a Singapur v noci, takže relatívne chladné podmienky a to im nesedí. Myslím že nič dobré nesvedčí ani slabnúci Rubens, a vo vysielačke rozrušene znejúci Button.
tak mna prijemne prekvapil raikonen. s ním som v čerajších uvahach nepocital. na starte v jednej chvili bol pred hamiltonom potom trochu narazil do vettela no hamilton mal teraz stastie. smolu mal webber aj raikonen v boxoch. obom zazmatkovali mechanici a dokonca sa skoro v boxoch zrazili. mclaren sa polesil výrazne ale aj ferrari je dobre oba tímy vsak vdaka kersu. keby ho nemaju tak by na starte vela nezmohli.
mozno keby na mieste raikonena je massa by dosiahol lepsi vysledok. (sudiac podla startu z predoslich pretekov ked z osmeho miesta skoncil na tretom a z jedenásteho na stvrtom mieste a raikonen sa prepadol)
edit:
tak renault si možno na vc europy nezajazdi dostali trest stop na jeden pretek za vseobecne ohrozenie bezpečnosti ked alonsovi zle pripevnili predne koleso a to mu potom odletelo. renault sa odvolal.
špekulovalo sa o tom že ak si alonso nebude mocť zajazdiť na vc europy v renaulte mohol by hosťovať vo ferrari namiesto massu. ale su to len špekulacie i ked by som to privital.
mozno keby na mieste raikonena je massa by dosiahol lepsi vysledok. (sudiac podla startu z predoslich pretekov ked z osmeho miesta skoncil na tretom a z jedenásteho na stvrtom mieste a raikonen sa prepadol)
edit:
tak renault si možno na vc europy nezajazdi dostali trest stop na jeden pretek za vseobecne ohrozenie bezpečnosti ked alonsovi zle pripevnili predne koleso a to mu potom odletelo. renault sa odvolal.
špekulovalo sa o tom že ak si alonso nebude mocť zajazdiť na vc europy v renaulte mohol by hosťovať vo ferrari namiesto massu. ale su to len špekulacie i ked by som to privital.
-
prask
Light Professional
no to ich velmi rychlo prejde ak by renault nestartoval na vc europy.
prislo by tam asi tak 0 divakov
je jasne ze teraz ked vzduchom lieta v poslednom case vela veci potrebovali dat exemplarny trest ale to fuckt prehnali. nestalo sa prvy krat ze niekomu odletelo koleso. mozno stacila nejaka mastna pokuta. ale stale verim ze im trest zrusia
prislo by tam asi tak 0 divakov
je jasne ze teraz ked vzduchom lieta v poslednom case vela veci potrebovali dat exemplarny trest ale to fuckt prehnali. nestalo sa prvy krat ze niekomu odletelo koleso. mozno stacila nejaka mastna pokuta. ale stale verim ze im trest zrusia
-
PepoJr.
Medium Star
renault sa odvolal takze dost pochybujem, ze im trest zostane v tejto podobe, priklonia sa na financnu sankciu
a konecne to dnes vyzeralo tak ako ma, mclaren a ferrari na stupnoch pre vitazov, keby to bolo este naopak, ze Kimi vyhra tak to by bola z mojej strany velka radost
, ale uz len to, ze Raikonen nieco zajazdil je pre mna odmenou (lebo doteraz v sezone vyzeral ako spiaci medved, ktoremu sa nechce pretekat)
a k nahradnikovi za Massu, su rozne spekulacie: su moznosti ako sa pisalo uz vyssie, ze ak by renault nesiel, tak by mohol Alonso zahostovat, dalsou moznostou su testovaci jazdci Ferrari (mena neviem), a potom moznost, ze do formulky nasadne M.Schumacher (co nie je vylucene, pretoze by mal mat platnu licenciu)
a konecne to dnes vyzeralo tak ako ma, mclaren a ferrari na stupnoch pre vitazov, keby to bolo este naopak, ze Kimi vyhra tak to by bola z mojej strany velka radost
a k nahradnikovi za Massu, su rozne spekulacie: su moznosti ako sa pisalo uz vyssie, ze ak by renault nesiel, tak by mohol Alonso zahostovat, dalsou moznostou su testovaci jazdci Ferrari (mena neviem), a potom moznost, ze do formulky nasadne M.Schumacher (co nie je vylucene, pretoze by mal mat platnu licenciu)
schumacher nemá superlicenciu potrebnú na tretekanie v F1 a okrem toho už vyše roka nesedel v aute f1 a aj kondícia jeho môže byť zlá ktovie či tak vytrvalo cvičí ako piloti f1 a udržuje si kondíciu. i keˇto by privítali asi všetci keby schumacher prišiel. ale už by asi nejazdil tak ako na poslednych pretekoch v brazíli.
takže za masu bude jazdiť buď luka badoer alebo marc gene
obaja uz v f1 pretekali. ale kedze su testy pocas sezony zakazane tak ktovie aku maju aj oni formu. a navyše sú dosť starý baroer má 38 rokov a gene 35. ten alonso by bola asi najlepsia cesta. ten by body pre ferrari ziskal.
takže za masu bude jazdiť buď luka badoer alebo marc gene
obaja uz v f1 pretekali. ale kedze su testy pocas sezony zakazane tak ktovie aku maju aj oni formu. a navyše sú dosť starý baroer má 38 rokov a gene 35. ten alonso by bola asi najlepsia cesta. ten by body pre ferrari ziskal.
Kód: Vybrať všetko
http://www.f1.sk/spravy/?clanok=32324-
Mateq
Medium Professional
Taktiež dúfam, že odídu len s finančným trestom. Inak by to bola opäť kravina enormného rangu ako už mnoho krát v minulosti. Len tak naokraj si neodpustím rypnutie:PepoJr. napísal:renault sa odvolal takze dost pochybujem, ze im trest zostane v tejto podobe, priklonia sa na financnu sankciu
Tlmič s Brawnu trafí Massu do hlavy a spôsobí mu ťažké zranenia, ale Brawn nie je ani len pozvaný ku komisárom...
Renaultu odletí pneumatika, "nič sa nestane", ale dostane zákaz štartu - WTF?
Pred domácov GP, by to bolo naviac kontraproduktívne. Veď je v ich záujme aby diváci videli Alonsa, je to konieckoncov jeho zásluha že sa vo Valencii ide (ak by nevyhral titul Španielsko by nemalo 2 VC). Už aby tam sedel Vattanen
K náhradníkovi:
Prečo by nemal? Nedokázal som nájsť podrobné info, ale myslím že Superlicencia je proste raz udelená a to na dobu neurčitú. A ak aj nie, tak Schumi spĺňa všetky podmienky, stačí sa ozvať a má ju v schránke - obdobne Villeneuve trepe o návrate, takže problém s licenciou nebude. Ale pochybujem že Schumacher pôjde, nepotrebuje riskovať meno s tak slabým autom. Naviac v tom prípade by som na Badoerovom a Geného mieste podal výpoveď.Xplosion napísal:schumacher nemá superlicenciu potrebnú na tretekanie v F1
Alonso by bol pekná náhrada, naviac by to možno aj šlo s oboch strán nakoľko tam už budúci rok bude jazdiť namiesto Raikkonena, každopádne neviem neviem čo by povedal Flavio alebo také ING či Philip Morris.
-
MP4-27
Guru wannabe
Podla mna budu jazdit nahradnici ktory sa budu asi striedat...Alonsa vylucujem to by bolo proti sponzoringu teda urcite by sa to nepacilo sponzorom Renaultu to je viac ako jasne...
Co sa tyka vylucenia Renaultu: Stavili by ste si na to ze ak by sa nestali tie 2 nestastne nehody za 1 tyzden tak by Renault nedostal ziadny distanc na jeden zavod?
Co sa tyka vylucenia Renaultu: Stavili by ste si na to ze ak by sa nestali tie 2 nestastne nehody za 1 tyzden tak by Renault nedostal ziadny distanc na jeden zavod?
tak superlicenciu si musia piloti obnovovať každý rok a stojí nemalé peniaze. a pred dvomi rokmi bernie zaviedol taký systém že sa za superlicenciu platí podla počtu bodov získaných v predchádzajúcom ročníku to znamená že najviac zaplatí majster sveta.
tu su aj niejake članky o tom
a schumacher by si to kludne mohol vybavit to nieje problem ide o jeho kondíciu. jednoducho pilot v f1 musi mat dobru kondiciu lebo telo je vystavene neustale pretazeniu a stresu a pocas pretekov sa riadne dehydruje a pod. a hrozilo že by od schumachera cakali vela a nedokazal by to splnit. bol som jeho fanusik ale na comeback treba kondicku....
no a co sa spominal ten sponzoring a alonso uz neraz sa stalo v f1 ze pilot presiel pocas sezony do ineho tymu.
tu su aj niejake članky o tom
Kód: Vybrať všetko
http://www.f1.sk/GPDA/index.php?clanok=30157Kód: Vybrať všetko
http://formula1.about.com/b/2009/01/26/f1-superlicence-price-goes-up.htmKód: Vybrať všetko
http://www.forumula1.net/2008/f1/f1-news/f1-superlicense-costs-increased-dramatically/no a co sa spominal ten sponzoring a alonso uz neraz sa stalo v f1 ze pilot presiel pocas sezony do ineho tymu.
-
MP4-27
Guru wannabe
mno "smiesna" Superlicencia stoji odteraz cca 12000€ a za kazdy ziskany bod este ako bonus musis doplatit 2333€ ... dobre zverstvo skoro jak na Slovenskuhojko napísal:Nejaka superlicencia ci co to a jej cena, ved to je pri porovnani rozpoctu Ferrari urcite smiesna suma.
Co sa tyka Schumachera ak sa chce vratit tak Ferrari mu branit nebude ale tak ma co robit ten mesiac...
Rano posilka,poobede futbal,volejbal,vecer zase posilka a takto 30 dni v kuse