F1 2009

O športe...

Kto vyhrá titul šampióna F1 pre rok 2009

Kimi Raikkonen
23
18%
Felipe Massa
19
15%
Lewis Hamilton
10
8%
Heikki Kovalainen
1
1%
Robert Kubica
5
4%
Nick Heidfeld
0
Žiadne hlasovania
Fernando Alonso
8
6%
Jenson Button
38
30%
Sebastian Vettel
12
10%
Rubens Barrichello
10
8%

Celkom hlasov: 126

PAIN
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAIN »

tak toto felipe isto do smrti nezabudne. az mi mraz beha po chrbte ked sa na to kukam...mal neuveritelnu smolu ale zaroven aj obrovske stastie ze to dobadlo este celkom dobre...btw kto zajazdi namiesto neho ?
Xplosion
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Xplosion »

PAIN napísal:tak toto felipe isto do smrti nezabudne. az mi mraz beha po chrbte ked sa na to kukam...mal neuveritelnu smolu ale zaroven aj obrovske stastie ze to dobadlo este celkom dobre...btw kto zajazdi namiesto neho ?
pravidlá f1 zakazujú po kvalifikácii meniť jazdcov. to znamná že nikto. jeho miesto (10.) na štarte by malo byť prázdne. ale v madarsku jeden človek nikdy nevie čo sa stane..... ( po výpadkoch časomiery piatok aj sobotu a havárii Massu)
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

Well done Lewis :smt112
rados915
Guru
Guru

Príspevok od používateľa rados915 »

Nepozeral som celé preteky. Chcem sa opýtať či bol počas pretekov na trati safety car? Samozrejme okrem štartu :)
PAIN
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAIN »

nebol
MP4-24 : na case zmenit avatar, vyzera to tak z McLarenu sa zacne darit :)
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

radek21 napísal:Nepozeral som celé preteky. Chcem sa opýtať či bol počas pretekov na trati safety car? Samozrejme okrem štartu :)
Nebol.. Dúfam že ti tiket vyšiel :D
Ad Massa: Podľa tej fotky by som sa v súvislosti s jeho budúcnosťou najviac bál o to ľavé oko, než o fraktúru lebky, zlomeniny lícnej kosti či niečoho podobného.

No Veľká Cena bola celkom slušná, zdá sa že McLaren je späť, avšak s pohľadu šampionátu už je neskoro. Skôr sa mi zdá, že Brawn je na tom dosť zle a tak dúfam že sa to ešte s Red Bullmi (hl. Weber) zdramatizuje. Ďaľšia VC by Brawnu síce mohla sedieť, ale potom je to Belgicko v kopcoch, Taliansko v lese a Singapur v noci, takže relatívne chladné podmienky a to im nesedí. Myslím že nič dobré nesvedčí ani slabnúci Rubens, a vo vysielačke rozrušene znejúci Button.
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

PAIN napísal:nebol
MP4-24 : na case zmenit avatar, vyzera to tak z McLarenu sa zacne darit :)
mno este nechcem predbiehat situaciu lebo toto bolo "len" Madarsko kde aerodynamika moze byt aj zo Skodovky 105 a az tak to nevadi :lol:
Ale ako sa pozeram na Brawna tak to vidim ako jedine vychodisko aby som sa tu potom s tym avatarom nestrapnoval :D
Xplosion
Light Expert
Light Expert

tak mna prijemne prekvapil raikonen. s ním som v čerajších uvahach nepocital. na starte v jednej chvili bol pred hamiltonom potom trochu narazil do vettela no hamilton mal teraz stastie. smolu mal webber aj raikonen v boxoch. obom zazmatkovali mechanici a dokonca sa skoro v boxoch zrazili. mclaren sa polesil výrazne ale aj ferrari je dobre oba tímy vsak vdaka kersu. keby ho nemaju tak by na starte vela nezmohli.

mozno keby na mieste raikonena je massa by dosiahol lepsi vysledok. (sudiac podla startu z predoslich pretekov ked z osmeho miesta skoncil na tretom a z jedenásteho na stvrtom mieste a raikonen sa prepadol)

edit:
tak renault si možno na vc europy nezajazdi dostali trest stop na jeden pretek za vseobecne ohrozenie bezpečnosti ked alonsovi zle pripevnili predne koleso a to mu potom odletelo. renault sa odvolal.

špekulovalo sa o tom že ak si alonso nebude mocť zajazdiť na vc europy v renaulte mohol by hosťovať vo ferrari namiesto massu. ale su to len špekulacie i ked by som to privital.
prask
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa prask »

no to ich velmi rychlo prejde ak by renault nestartoval na vc europy.
prislo by tam asi tak 0 divakov :?
je jasne ze teraz ked vzduchom lieta v poslednom case vela veci potrebovali dat exemplarny trest ale to fuckt prehnali. nestalo sa prvy krat ze niekomu odletelo koleso. mozno stacila nejaka mastna pokuta. ale stale verim ze im trest zrusia
PepoJr.
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PepoJr. »

renault sa odvolal takze dost pochybujem, ze im trest zostane v tejto podobe, priklonia sa na financnu sankciu

a konecne to dnes vyzeralo tak ako ma, mclaren a ferrari na stupnoch pre vitazov, keby to bolo este naopak, ze Kimi vyhra tak to by bola z mojej strany velka radost :), ale uz len to, ze Raikonen nieco zajazdil je pre mna odmenou (lebo doteraz v sezone vyzeral ako spiaci medved, ktoremu sa nechce pretekat)

a k nahradnikovi za Massu, su rozne spekulacie: su moznosti ako sa pisalo uz vyssie, ze ak by renault nesiel, tak by mohol Alonso zahostovat, dalsou moznostou su testovaci jazdci Ferrari (mena neviem), a potom moznost, ze do formulky nasadne M.Schumacher (co nie je vylucene, pretoze by mal mat platnu licenciu)
Xplosion
Light Expert
Light Expert

schumacher nemá superlicenciu potrebnú na tretekanie v F1 a okrem toho už vyše roka nesedel v aute f1 a aj kondícia jeho môže byť zlá ktovie či tak vytrvalo cvičí ako piloti f1 a udržuje si kondíciu. i keˇto by privítali asi všetci keby schumacher prišiel. ale už by asi nejazdil tak ako na poslednych pretekoch v brazíli.

takže za masu bude jazdiť buď luka badoer alebo marc gene
obaja uz v f1 pretekali. ale kedze su testy pocas sezony zakazane tak ktovie aku maju aj oni formu. a navyše sú dosť starý baroer má 38 rokov a gene 35. ten alonso by bola asi najlepsia cesta. ten by body pre ferrari ziskal.

Kód: Vybrať všetko

http://www.f1.sk/spravy/?clanok=32324
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

PepoJr. napísal:renault sa odvolal takze dost pochybujem, ze im trest zostane v tejto podobe, priklonia sa na financnu sankciu

a k nahradnikovi za Massu, su rozne spekulacie: su moznosti ako sa pisalo uz vyssie, ze ak by renault nesiel, tak by mohol Alonso zahostovat, dalsou moznostou su testovaci jazdci Ferrari (mena neviem), a potom moznost, ze do formulky nasadne M.Schumacher (co nie je vylucene, pretoze by mal mat platnu licenciu)
Taktiež dúfam, že odídu len s finančným trestom. Inak by to bola opäť kravina enormného rangu ako už mnoho krát v minulosti. Len tak naokraj si neodpustím rypnutie:
Tlmič s Brawnu trafí Massu do hlavy a spôsobí mu ťažké zranenia, ale Brawn nie je ani len pozvaný ku komisárom...
Renaultu odletí pneumatika, "nič sa nestane", ale dostane zákaz štartu - WTF? :smt009
Pred domácov GP, by to bolo naviac kontraproduktívne. Veď je v ich záujme aby diváci videli Alonsa, je to konieckoncov jeho zásluha že sa vo Valencii ide (ak by nevyhral titul Španielsko by nemalo 2 VC). Už aby tam sedel Vattanen :D

K náhradníkovi:
Xplosion napísal:schumacher nemá superlicenciu potrebnú na tretekanie v F1
Prečo by nemal? Nedokázal som nájsť podrobné info, ale myslím že Superlicencia je proste raz udelená a to na dobu neurčitú. A ak aj nie, tak Schumi spĺňa všetky podmienky, stačí sa ozvať a má ju v schránke - obdobne Villeneuve trepe o návrate, takže problém s licenciou nebude. Ale pochybujem že Schumacher pôjde, nepotrebuje riskovať meno s tak slabým autom. Naviac v tom prípade by som na Badoerovom a Geného mieste podal výpoveď.
Alonso by bol pekná náhrada, naviac by to možno aj šlo s oboch strán nakoľko tam už budúci rok bude jazdiť namiesto Raikkonena, každopádne neviem neviem čo by povedal Flavio alebo také ING či Philip Morris.
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Podla mna budu jazdit nahradnici ktory sa budu asi striedat...Alonsa vylucujem to by bolo proti sponzoringu teda urcite by sa to nepacilo sponzorom Renaultu to je viac ako jasne...

Co sa tyka vylucenia Renaultu: Stavili by ste si na to ze ak by sa nestali tie 2 nestastne nehody za 1 tyzden tak by Renault nedostal ziadny distanc na jeden zavod?
Xplosion
Light Expert
Light Expert

tak superlicenciu si musia piloti obnovovať každý rok a stojí nemalé peniaze. a pred dvomi rokmi bernie zaviedol taký systém že sa za superlicenciu platí podla počtu bodov získaných v predchádzajúcom ročníku to znamená že najviac zaplatí majster sveta.

tu su aj niejake članky o tom

http://www.f1.sk/GPDA/index.php?clanok=30157

http://formula1.about.com/b/2009/01/26/f1-superlicence-price-goes-up.htm

http://www.forumula1.net/2008/f1/f1-news/f1-superlicense-costs-increased-dramatically/
a schumacher by si to kludne mohol vybavit to nieje problem ide o jeho kondíciu. jednoducho pilot v f1 musi mat dobru kondiciu lebo telo je vystavene neustale pretazeniu a stresu a pocas pretekov sa riadne dehydruje a pod. a hrozilo že by od schumachera cakali vela a nedokazal by to splnit. bol som jeho fanusik ale na comeback treba kondicku....

no a co sa spominal ten sponzoring a alonso uz neraz sa stalo v f1 ze pilot presiel pocas sezony do ineho tymu.
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Podla najnovsich sprav ma Massa poskodene oko a jeho kariera v F1 je vazne ohrozena :!:
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

schumi is back 8)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Nejaka superlicencia ci co to a jej cena, ved to je pri porovnani rozpoctu Ferrari urcite smiesna suma.

krija: Odkial to mas??? :evil: Pozeral som teraz na nete a este nikde nic.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

2 hojko - zakulisne info. kamosi sa vcera vratili z madarska a udajne to je iste tak na 95%.
jankyi
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jankyi »

Krija a to zakulisne info mozme brat vazne??
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:Nejaka superlicencia ci co to a jej cena, ved to je pri porovnani rozpoctu Ferrari urcite smiesna suma.
mno "smiesna" Superlicencia stoji odteraz cca 12000€ a za kazdy ziskany bod este ako bonus musis doplatit 2333€ ... dobre zverstvo skoro jak na Slovensku :D
Co sa tyka Schumachera ak sa chce vratit tak Ferrari mu branit nebude ale tak ma co robit ten mesiac...
Rano posilka,poobede futbal,volejbal,vecer zase posilka a takto 30 dni v kuse :wink: to je vysnivany zivot
Napísať odpoveď