Obnovení Československa?

Diskusie na politické témy...

Nové Československo?

Ano
110
42%
Ne
155
58%

Celkom hlasov: 265

Trance.Boi
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Trance.Boi »

kali520 napsal:

Kód: Vybrať všetko

By ma zaujimalo ako si prisiel k tomuto zaveru? 
ja ? ja na nic neprisel, jen sdeluji fakta... a jak ? stacilo si precist toto:
http://www.hojko.com/ceskoslovensko-t54978.html

kali520 napsal:

No zrejme toto vysvetluje tvoje sympatie nam slovakom. 
ano mozna, ale ne na 100%. nemam treba rad prazaky, jsou strasne nafoukani. ale muzu te treba ubezpecit v tom, ze lide z okoli Benesova taky nemaji radi prazaky :-D

Brnaci a prazaci se nenavidi, to je znama vec.

Jinak ja to nejak neresim, ze je z prahy, z Brna, nebo odkud, ale jde mi o to jak se chova. No a kdyz prvni dojem s prazakem je neco ve stylu "helé volé voni na tom východě véď, voni makaj a překonávaj sebe sama"
tak se nemuze nikdo divit, ze se mi otvira kudla v kapse.

Opet rikam, ne vsichni prazaci jsou spatni, ne vsichni Moravaci jsou dobri. Je to pripad od pripadu, ale pravdepodobnost vyssi nafoukanosti je jednoznacne v praze. male p praha. stejne jako male b buh, male n nemecko a podobne ...

Ale dokaze me rozesmat, jak vetsina nacionalisticky zalozenych Slovaku se svym nazorem ze Slovensko je zeme no 1 jezdi studovat a pracovat k tolik nenavidenym cechum :-D takze to neni vsechno cernobile. Docela by me zajimalo, kolik z vas, kteri pisete jak cesi ublizovali/uji slovakum by chtelo pracovat v CR za trosicku vyssi penize? to pak uz nacionalismus jde stranou. A toto je to co napadam, tito lide by opravdu zaslouzili vlastni stat. my ostatni jsme schopni se bavit bez problemu.

jeste jednou hezky den
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa begbeee »

Trance.Boi napísal:jeste jednou hezky den
Co sa furt lucis, vsak diskutujeme :D
Pozri v mnohom mas pravdu ale v niecom sa mylis. Ked budem mat vecer cas nieco ti odpisem, v praci sa nemozem sustredit natolko.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Trance.Boi napísal:ja ? ja na nic neprisel, jen sdeluji fakta... a jak ? stacilo si precist toto:
Nemyslim si ze su tam vyslovene urazky na Cechov ako narod.

Kazdopadne to co sa tu vysvetluje mozno na jednej strane znie ako keby ste boli strasne zly na nas a ste nas neviem ako strasne okradli vid napr toto: http://www.hojko.com/post1072088.html?h ... t=#1072088
Tak na druhej strane aspon ja nemam nutkanie vas za toho vinit ako narod aspon tuto generaciu nie. Ale realita je realita.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

Dnešná genetika a dávne povesti

Leží země v srbském kraji, / Charváty ji nazývají
a v ní kdysi vládl lech, / který nosil jméno Čech.
Neboť dopustil se vraždy, / zbaven domova byl navždy.
Protože však prožil ve cti / dlouhé roky s bratry šesti,
co rodiny četné měli, / jednou za noci se sjeli
a Charváty srozuměni / opustili bez prodlení.
Dědky na ramena vzali,1 / sborně vydali se k dáli,
přešli přes nejednu horu...

http://www.moraviamagna.cz/povesti/p_da_2pc.htm

Češi a Moravané mají odlišnou DNA

Podle nové mezinárodní studie s českou účastí podoba genetického kódu Evropanů souvisí s místem jejich původu. Detailním čtením mnoha set tisíc písmen genetického kódu dokázala práce odhalit charakteristické odlišnosti mezi příslušníky menších etnik, jako jsou Češi a Moravané.

„A skutečně se ukázalo, že mezi nimi lze najít pravidelně se vyskytující odlišnosti, i když samozřejmě nejsou příliš velké,“ říká Milan Macek ml. český genetik z fakultní nemocnice v Motole.

Příčinou je rozdílný původ obyvatel Čech i Moravy a velmi usedlý způsob života našich předků. Většina obyvatelstva byla pevně svázána s půdou. Dokonce i v bouřlivých dobách docházelo jen k migraci malých skupin. Ty v některých případech dokázaly vnutit starousedlíkům svou kulturu, ale jinak představovaly jen kapku v genetickém moři.

Sňatky také uzavírali v drtivé většině lidé z jediné oblasti. Díky tomu se genetické odlišnosti nejen udržovaly, ale prohlubovaly.

zdroj

По мнозѣхъ же временѣхъ сѣлѣ суть словени по Дунаеви, кде есть нынѣ Угорьская земля и Болгарьская. От тѣхъ словенъ разидошася по земьли и прозвашася имены своими, кде сѣдше на которомъ мѣстѣ. Яко пришедше сѣдоша на рѣцѣ именемъ Моравѣ, и прозвашася морава, а друзии чесѣ нарекошася...

preklad

Po mnohých tak časoch usadili sa sloveni po Dunaji, kde teraz jest Uhorská zem a Bulharská. Od tých slovenov rozišli sa po zemi a nazvali sa menami svojimi, kde na ktorom mieste sa usadili. ako prišelci usadili sa na rieke menom Morava, i nazvali sa Moravania, a iní Čechmi nazvali sa...

http://www.pushkinskijdom.ru/Default.aspx?tabid=4869

Autor: Nestor (* 1056 – † 1114) bol mních kyjevsko-pečorskej lavry, ruský letopisec. Vo svojej Povesti dávnych liet označil Slovákov (Slovenky, Slovensko, Slovenská republika) za pôvodných Slovanov.

http://sk.wikipedia.org/wiki/Nestor_(kronikár)
Záver prednášky prednesený v bodoch:

* "genetické korene" takmer 85% slovenskej populácie siahajú do mladšieho paleolitu, t.j. do doby pred 20 až 50 tisíc rokmi
* teda predkovia väčšiny z nás žijú v Európe už desiatky tisíc rokov
* asi 10% populácie má neolitický pôvod (pred 10 tis. rokmi - prišli s neolitickou poľnohospodárskou migračnou vlnou)
* iba zvyšných cca 5% sú (asi) potomci neskorších migračných udalostí
* v Európe je malá korelácia medzi jazykovou a genetickou mapou: migrovali skôr kultúry ako ich nositelia
* svojím genetickým zložením sa slovenská populácia v zásade neodlišuje od ostatných (stredo)európskych populácií
* Slovákov z nás robí jazyk a kultúra, nie však geofond (s tymto bodom sa v zasade suhlasit neda, ale nejak to neriesim, vid vyssie uvedenú spravu českych vedcov).

Čo hovorí DNA o genetických koreňoch slovenskej populácie?

google vysledky
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

Trance.Boi napísal:kali520 napsal:

By ma zaujimalo ako si prisiel k tomuto zaveru? 
ja ? ja na nic neprisel, jen sdeluji fakta... a jak ? stacilo si precist toto:

kali520 napsal:

No zrejme toto vysvetluje tvoje sympatie nam slovakom. 
ano mozna, ale ne na 100%. nemam treba rad prazaky, jsou strasne nafoukani. ale muzu te treba ubezpecit v tom, ze lide z okoli Benesova taky nemaji radi prazaky :-D

Brnaci a prazaci se nenavidi, to je znama vec.

Jinak ja to nejak neresim, ze je z prahy, z Brna, nebo odkud, ale jde mi o to jak se chova. No a kdyz prvni dojem s prazakem je neco ve stylu "helé volé voni na tom východě véď, voni makaj a překonávaj sebe sama"
tak se nemuze nikdo divit, ze se mi otvira kudla v kapse.

Opet rikam, ne vsichni prazaci jsou spatni, ne vsichni Moravaci jsou dobri. Je to pripad od pripadu, ale pravdepodobnost vyssi nafoukanosti je jednoznacne v praze. male p praha. stejne jako male b buh, male n nemecko a podobne ...

Ale dokaze me rozesmat, jak vetsina nacionalisticky zalozenych Slovaku se svym nazorem ze Slovensko je zeme no 1 jezdi studovat a pracovat k tolik nenavidenym cechum :-D takze to neni vsechno cernobile. Docela by me zajimalo, kolik z vas, kteri pisete jak cesi ublizovali/uji slovakum by chtelo pracovat v CR za trosicku vyssi penize? to pak uz nacionalismus jde stranou. A toto je to co napadam, tito lide by opravdu zaslouzili vlastni stat. my ostatni jsme schopni se bavit bez problemu.

jeste jednou hezky den
Neviem prečo by som mal Čechov hneď nenávidieť. Len preto lebo si ich dovolím kritizovať ? Nuž to by som musel nenávideť aj sám seba.

1. Nikdy som nejazdil do českých škôl.
2. Nikdy by som nepracoval v Čechách ani za väčšie finančné ohodnotenie.
3. Je zaujímavé ako otáčaš tému na nenávisť voči Čechom keď sa diskusia týka minulosti a skúseností s českou garnitúrou.
4. Moravák a Čech sú 2 rodzielne národy.
5. Najväčšími nacionalistami boli Masaryk s Benešom, ktorý chceli zliať slovenský národ do českého aby ho obohatili tak ako tam zliali Moravákov. Dnes sa ty Moravák už považuješ za plnohodnotného Čecha, takže im ich šovinistické plány vyšli. žaiľ bohu veľa moravákov an to doplatilo životom. Napríklad aj taký Úprka. Ktorého dnes vydávajú za "českého" autora.

6. Mne absolútne nezáleží na tom či ten kto sem zavíta je Čech, Maďar, Žid, Cigán. Pokiaľ sa správa slušne, nemám dôvod mu slušnosť neoplácať a striktne to oddeľujem od historických skutočností. To že niektorí to radi spájajú aby debatu odviedli od podstaty ktorou je- odnárodňovanie Slovenska, zatváranie a presúvanie priemyslu, ukradnutie slovenského pokladu, zatváranie Slovenských činiteľov, klamanie a nedodržiavanie dohôd a pod. je vec druhá.
Trance.Boi
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Trance.Boi »

jeste bych chtel sdelit tomu, kdo mi dal k- s textem
"aký nacionalizmus, sme vas predbehli ekonomicky a nemáte koho zdierať fuuuj"

rad bych te potkal osobne, rad bych si s tebou popovidal a chtel bych znat duvod toho proc se stydis za svuj nacionalismus.
opet dukaz toho, ze za svuj nazor hned dostanu vytku, ze nemame koho "zdierat" skoda skoda.. toto me vazne velmi mrzi.
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

IvanSk napísal:Mimochodom choď do Ruska a opýtaj sa tam či podľa nich je Čech slovan, uvidíš tie odpovede a možno budeš prekvapený. Ja som to zprvoti nechápal.
zalezi aj od toho, koho sa pytas. priemerny american sa ta tiez spyta, ci je afrika v europe a ci to hranici s mexikom
J.O.S.E
King
King

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

Trance.Boi napísal: Nevim proc nas tak nenavidite, nicmene abych se drzel tematu:

Ano, pokud by nove CeskoSlovensko (to pro ty nacionalisticky zalozene cleny hojka) skutecne mohlo vzniknout, byl bych 100% pro.

Samozrejme nekteri z vas by si zaslouzili vlastni stat, kde byste mohli na cechy nadavat, zakazat mluvit jinak nez slovensky a uzivat si sveho superstatu. My ostatni bychom bez problemu zili spolecne bez rozdilu narodnosti. Pochopte uz konecne ze to neni o tom kdo jak mluvi ale jak se kdo CHOVA. ne vsichni Cesi jsou spatni a neverim ze je na slovensku vic takovych "vzorku" jako na tomto foru. Nekdy si dokonce myslim, ze jste vsichni jenom tady.
Prvá vec, ktorú ti chcem vysvetliť je, že o rozdelení rozhodli politici, nie ľudia, podľa vtedajších zákonov ak sa mala rozdeliť republika na základe sebaurčovacieho práva, tak malo byť vypísané referendum, avšak boli prijaté zákony, na základe ktorých ak by sa konalo referendum buď na Slovensku alebo v Česku, tak všetok majetok federácie na území štátu, kde by referendum prebehlo by pripadol v prospech toho štátu, ktoré by nevyhlasilo referendum, čiže občania boli vyselektovaní z rohodovania.

Druhá vec, neviem, prečo tu používaš slova nacionalizmus, nenávisť - podľa teba tu jednotliví účastníci len pľujú na Čechov, môžem ti povedať, že dosť z nich ma rozum a triezve uvažovanie, nie také, aby sa zakladali témy nanajvyš absurdne typu Obnovenie Československa, už len stačí aby si toto forum našiel nejaký Maďar a môže založiť tému Obnovenie Uhorska, alebo nejaký Angličan, ktorý založí tému Obnovenie republiky a takto by som mohol pokračovať ďalej v zmysle historických udalosti ale načo má to nejaký zmysel :?: :idea: .... ospravedlnujem sa nevidím pointu :?

a ešte jedná vec, ak tu niekto nadáva, tak sa väčšinou nadáva na politické zriadenie, kedže toto je téma politická v sekcii politika, medziľudské vzťahy môžeš riešiť inde, do ktorých patrí spolužitie, vzťahy a podobne 8)
nadl
Medium Star
Medium Star

To je dobé!

Príspevok od používateľa nadl »

Trance.Boi napísal:jeste bych chtel sdelit tomu, kdo mi dal k- s textem
"aký nacionalizmus, sme vas predbehli ekonomicky a nemáte koho zdierať fuuuj"

rad bych te potkal osobne, rad bych si s tebou popovidal a chtel bych znat duvod toho proc se stydis za svuj nacionalismus.
opet dukaz toho, ze za svuj nazor hned dostanu vytku, ze nemame koho "zdierat" skoda skoda.. toto me vazne velmi mrzi.
Je skutočne dobré ako Češi nás nalepkujú nacionalizmom len ako si pozabúdajú na český šovinizmus, údajne ste doplácali na Slovákov a momentálne doplácate na Moravanov. O ekonomike byť tebou, tak by som o nej nepolemizoval ,nemôžeš vedieť čo ešte demokracia prinesie, možná budeme oba prekvapení :D
DUMBAS
Zablokovaný
Zablokovaný

ste šialenci.

Príspevok od používateľa DUMBAS »

Ste ochotní dokazovat tu všemožnými sposobmi správnost samostatnosti Slovenska: neide to tak trochu o Vašu osobnú hrdost a potrebu niekam patrit? je to jasné, vážení. nízke sebavedomie. Neviete sa zmierit s tým, že Slovensko je po rozdelení prdel sveta a že pre okolný svet existuje len československo, ak vobec nejaká zmienka je-Slovensko je odsúdené na zánik a dúfam, že už čoskoro nastane. Kto má možnost, mladost a život pred sebou, trochu intelektu a nepodlahne senitmentu po "domove" tak zdrhá, Slováci. Vymyslená odroda čechoslovákov, ktorá je schopná zbedačit vlastný národ, len aby dokázala že je tam istá hranica, "slovenskí zastupitelia a podobné"-Kto to po 1993 porodil decko je naivka alebo blázon, resp. primitív. Dieta si to nezaslúži. Uteč kto možeš. pozdravujem zarytých Tótov, vy hviezdy! ;)
Daedalus
Medium Star
Medium Star

Re: ste šialenci.

Príspevok od používateľa Daedalus »

DUMBAS napísal:Ste ochotní ... bla bla bla bla bla
Teba tvoj nick dokonale vystihuje. Az na to, ze ti tam chyba jedno S, ale tebe to na demencii neubere. Gratulujem
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

DUMBAS napísal:Ste ochotní dokazovat tu všemožnými sposobmi správnost samostatnosti Slovenska: neide to tak trochu o Vašu osobnú hrdost a potrebu niekam patrit? je to jasné, vážení. nízke sebavedomie. Neviete sa zmierit s tým, že Slovensko je po rozdelení prdel sveta a že pre okolný svet existuje len československo, ak vobec nejaká zmienka je-Slovensko je odsúdené na zánik a dúfam, že už čoskoro nastane. Kto má možnost, mladost a život pred sebou, trochu intelektu a nepodlahne senitmentu po "domove" tak zdrhá, Slováci. Vymyslená odroda čechoslovákov, ktorá je schopná zbedačit vlastný národ, len aby dokázala že je tam istá hranica, "slovenskí zastupitelia a podobné"-Kto to po 1993 porodil decko je naivka alebo blázon, resp. primitív. Dieta si to nezaslúži. Uteč kto možeš. pozdravujem zarytých Tótov, vy hviezdy! ;)
VY ste asi jeden z tých novinárov zo SME, ktorí budú po zavedení novej nacionalistickej slovenskej vlády vyhnaní na Sibír a časť poputuje s cigánmi do Indie!: :lol:
J.O.S.E
King
King

DUMBAS napísal:Ste ochotní dokazovat tu všemožnými sposobmi správnost samostatnosti Slovenska: neide to tak trochu o Vašu osobnú hrdost a potrebu niekam patrit? je to jasné, vážení. nízke sebavedomie. Neviete sa zmierit s tým, že Slovensko je po rozdelení prdel sveta a že pre okolný svet existuje len československo, ak vobec nejaká zmienka je-Slovensko je odsúdené na zánik a dúfam, že už čoskoro nastane. Kto má možnost, mladost a život pred sebou, trochu intelektu a nepodlahne senitmentu po "domove" tak zdrhá, Slováci. Vymyslená odroda čechoslovákov, ktorá je schopná zbedačit vlastný národ, len aby dokázala že je tam istá hranica, "slovenskí zastupitelia a podobné"-Kto to po 1993 porodil decko je naivka alebo blázon, resp. primitív. Dieta si to nezaslúži. Uteč kto možeš. pozdravujem zarytých Tótov, vy hviezdy! ;)
Blahoželam Ti, to je veľká frajerina toto napísať na diskusnom fore ako provokaciu, sklbiť demenciu a zatrpknutosť, z toho, že ti otec odtrhol od huby lízatko... (aké asi, neviem? :lol:).... Určite si jeden z tých, ktorý by si pri takomto názore na verejnosti dovolil poodhaliť zdroj svojho presvedčenia stiahnutím si nohavic pred ľudmi....

Ak by si chcel niečo vedieť o tom, či bolo správne rozdeliť republiku - prosím ťa preštuduj si niečo - pretože od akéhokoľvek diskutujúceho sa vyžadujú fakty a argumenty, predrečnici ich poskytli ak by si mal záujem diskutovať a nie provokovať tak by si si ich určite prečítal a tak sa k teme vyjadril... predišiel by si tomu, aby si nevyzeral ako už spomýnaný dement :wink: .....mam na mysli oblasti ako: ekonomika, politicka sféra, hospodárstvo....

Prdel sveta a pre okolitý svet existuje len Československo - asi si mal na mysli, že po rozdelení ČSSR si ČR ponechala značku made in czechoslovakia a taktiež protiprávne aj štátnu symboliku :wink:

Hovoríš, že nastane zánik Slovenska - a ešte mi skús vysvetliť de iure a de facto, ty génius, ak by si to vedel, tak by si došiel k tomu, že si tresol riadnu kravinu :wink: :lol: :shock:

Čechoslovakizmus spomínaš, nie si ty náhodou v nejakej novovzniknutej sekte na podporu Masarykovej teorie :?: :?: :?: :lol:
molotov356
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa molotov356 »

A ty si čo za narodnost že tak hanobiš Slovakov ????
No možno niesme najznamejši stat na svete ale prdel sveta určite niesme.
Ako by podla teba malo Slovensko zaniknut ?
Takych ludi ako si ty by som vyhodil zo Slovenska.
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

molotov356 napísal:A ty si čo za narodnost že tak hanobiš Slovakov ????
No možno niesme najznamejši stat na svete ale prdel sveta určite niesme.
Ako by podla teba malo Slovensko zaniknut ?
Takych ludi ako si ty by som vyhodil zo Slovenska.
povedal by som že maďarskej keď spomenul tých Tótov...
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

ja by som obnovil mozno tak ceskoslovensk hokejovu a futbalovu ligu, lebo najvacsie talenty mame z tejto doby a verim ze by nam to pomohlo
DUMBAS
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa DUMBAS »

J.O.S.E:::
Drahý priatelu. Viem toho o tejto problematike viac než dost, aby som si vedel utvorit dostatočne racionálny úsudok, z ktorého viem odviest emocie-čiže priniest don trochu objektivity.

Tvrdenie, že Slovensko zanikne je prosté a nechápem, prečo sposobilo údiv. Jedoduché: Ludia, ktorí maju atribúty a schopnosti dobre a vyvážene riadit štát a starat sa o jeho blaho na slovensku nie sú, a tí čo sú ho neriadia, ak majú možnost odídu, alebo jednoducho dožijú vo svojom Československu.
-vzdelávanie=základ rastu- klesá, stráca sa, úroven je čím dalej horšia. Kvalitní ludia tu nezostanú (z vlastných skúseností možem len potvrdit)- pretože, priatelia, určite to dobre viete, že na Slovensku musí byt človek velmi skromný-tvorí sa z neho totiž smetisko, a myslím, že je to oprávnené, kedže vychádzam z názoru, že politická reprezentácia tvorí vzorku národa. Toto potvrdzuje neschopnost národa riadit si veci vlastné a tým nútenie sebavedomých ludí odíst, ak nechcú zostat napospas slovenskej mase (ludia ktorí potrebujú byt ovládaní a klamaní a žit v slovenskej ilúzii o úžasnom a svojbytnom národe- a tým schovávat pravdu o mentálnej a celkovej zaostalosti národa. )Samozrejme, nie všetci sú tu sedláci, malomeštiaci. Jasné, niekto jednoducho nemá na výber. A niekto má rád toto územie ako domov, čiže vplyv sentimentu. No. Takže ak si vezmeme, aká vrstva ludí na Slovensku sa najviac rozširuje, a aký je silný slovenský šovinizmus, a kolko je tzv. hejslovákov, a vlastne i tu kolko ludí pobúri pravda a nelichotivé reči o niečom čo vlastne neexistuje ( pretože slovák nie je čistá rasa drahí moji), je jasné, že tu nie nádej na rozumný vývoj. Ved chyba je už v počiatku. V tom, že slovensko museli uznat jeho obyvatelia=inteligentný človek, ktorý má trochu slobodnej mysle, zmysel pre integráciu( ved o čom je EU) by nikdy. a to podotýkam, sa nemohol stotožnit a nie to ešte uznávat existenciu samostatného štátu, delenia niečoho čo ponúka svojim obyvatelom viac možností, dobré meno a aj konkurenciuschopnost- čiže nádej na rast. takže toto je moj dovod, prečo ste smiešny. Uznáte niečo, čo vám niekto bez Vás nariadil.
A toto je celý problém. Ale neberme Slovensko ako jednoliatu vec- tvoria ho ludia- a každý je iný. a skutočne je tu kopec takých čo si uvedomujú chybu vzniku a existencie, ale urobit s tým niečo je viav než náročné, kedže to nie je o peniazoch, ale o rozume=a to tu chýba, no a preto Slovensko ja osobne odsuzujem na zánik. Prdel sveta-áno. Ved vždy je v niečej prdeli. Ja narozdiel od vás viem byt voči sebe kritický. Jediné teda čo mi zostáva, je skonštatovat, že ste hlúpi a dokážte to nejakým príspevkom. dobre viete, že Slovensko neexistuje. hranice sú len pomyselné čiary. Sláva časom, kedy nad slovenskom dohliadala Praha. Teraz už tu zostanú len tí ktorí nemajú na to zmiznút-resp. sa vráti pakáž z Anglicka, ktorú tam už nechcú, ved nechajte si svoj robotnícky bordel doma, nie? ten kto niečo dokáže a vyrazí aspon do Prahy, už sa spat nevráti, a ked už tak nie ako Slovák( teraz to myslím pejoratívne).
ešte k tomu, pánovi, čo hladá moju národnost: može ti to byt jedno, tym si dokázal že si nefalšovaný tót- ked som z juhu, vieš ty dva jazyky-madarský a slovenský od narodenia? Vieš ty vobec aspon jeden?
a propos: poznáte to ako posielajú Madarov za Dunaj? tak Slováci do Tatier!
Daedalus
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Daedalus »

dumbas: Ty musis mat strasne tazky a trpky zivot. Uz by si sa mohol cez to prehryzt ze Slovensko je samostany stat. Je to utrpenie zit sam zo sebou? Nerozmyslal si nad sebevrazdou?
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

DUMBAS aka Čechoslovák, jeden nick ti tu na tvoje patalie nestaci?
J.O.S.E
King
King

DUMBAS napísal:J.O.S.E:::
Drahý priatelu. Viem toho o tejto problematike viac než dost, aby som si vedel utvorit dostatočne racionálny úsudok, z ktorého viem odviest emocie-čiže priniest don trochu objektivity.

Tvrdenie, že Slovensko zanikne je prosté a nechápem, prečo sposobilo údiv. Jedoduché: Ludia, ktorí maju atribúty a schopnosti dobre a vyvážene riadit štát a starat sa o jeho blaho na slovensku nie sú, a tí čo sú ho neriadia, ak majú možnost odídu, alebo jednoducho dožijú vo svojom Československu.
-vzdelávanie=základ rastu- klesá, stráca sa, úroven je čím dalej horšia. Kvalitní ludia tu nezostanú (z vlastných skúseností možem len potvrdit)- pretože, priatelia, určite to dobre viete, že na Slovensku musí byt človek velmi skromný-tvorí sa z neho totiž smetisko, a myslím, že je to oprávnené, kedže vychádzam z názoru, že politická reprezentácia tvorí vzorku národa. Toto potvrdzuje neschopnost národa riadit si veci vlastné a tým nútenie sebavedomých ludí odíst, ak nechcú zostat napospas slovenskej mase (ludia ktorí potrebujú byt ovládaní a klamaní a žit v slovenskej ilúzii o úžasnom a svojbytnom národe- a tým schovávat pravdu o mentálnej a celkovej zaostalosti národa. )Samozrejme, nie všetci sú tu sedláci, malomeštiaci. Jasné, niekto jednoducho nemá na výber. A niekto má rád toto územie ako domov, čiže vplyv sentimentu. No. Takže ak si vezmeme, aká vrstva ludí na Slovensku sa najviac rozširuje, a aký je silný slovenský šovinizmus, a kolko je tzv. hejslovákov, a vlastne i tu kolko ludí pobúri pravda a nelichotivé reči o niečom čo vlastne neexistuje ( pretože slovák nie je čistá rasa drahí moji), je jasné, že tu nie nádej na rozumný vývoj. Ved chyba je už v počiatku. V tom, že slovensko museli uznat jeho obyvatelia=inteligentný človek, ktorý má trochu slobodnej mysle, zmysel pre integráciu( ved o čom je EU) by nikdy. a to podotýkam, sa nemohol stotožnit a nie to ešte uznávat existenciu samostatného štátu, delenia niečoho čo ponúka svojim obyvatelom viac možností, dobré meno a aj konkurenciuschopnost- čiže nádej na rast. takže toto je moj dovod, prečo ste smiešny. Uznáte niečo, čo vám niekto bez Vás nariadil.
A toto je celý problém. Ale neberme Slovensko ako jednoliatu vec- tvoria ho ludia- a každý je iný. a skutočne je tu kopec takých čo si uvedomujú chybu vzniku a existencie, ale urobit s tým niečo je viav než náročné, kedže to nie je o peniazoch, ale o rozume=a to tu chýba, no a preto Slovensko ja osobne odsuzujem na zánik. Prdel sveta-áno. Ved vždy je v niečej prdeli. Ja narozdiel od vás viem byt voči sebe kritický. Jediné teda čo mi zostáva, je skonštatovat, že ste hlúpi a dokážte to nejakým príspevkom. dobre viete, že Slovensko neexistuje. hranice sú len pomyselné čiary. Sláva časom, kedy nad slovenskom dohliadala Praha. Teraz už tu zostanú len tí ktorí nemajú na to zmiznút-resp. sa vráti pakáž z Anglicka, ktorú tam už nechcú, ved nechajte si svoj robotnícky bordel doma, nie? ten kto niečo dokáže a vyrazí aspon do Prahy, už sa spat nevráti, a ked už tak nie ako Slovák( teraz to myslím pejoratívne).
Ja ťa trochu poopravím :idea: Ty si napísal príspevok, z ktorého si odviedol racionálny úsudok a nechal si vyniknúť iba svoje emocie :!:

Že si priniesol trochu objektivity do príspevku :?: - na to si kde preboha prišiel, objektivny by v tomto príspevku znamenalo, že zhodnotiš problematiku z dvoch uhlov pohľadu, a ty hodnotiš iba rozdelenie ČSSR z pohľadu, že to chceli Slovaci stoj čo stoj - ak by si si v tejto téme prečítal môj starší príspevok vedel by si, že došlo k dohode medzi Mečiarom a Klausom o rozdelení štátu, ľudia rozhodnuť nemohli, kedže boli prijate zákony, na základe ktorých ak by sa konalo referendum na uzemi tohoktorého štátu, ten štát by nemal nárok na spoločný majetok a ten by pripadol v prospech štátu, kde sa referendum nekonalo - výsledok ani Mečiar ani Klaus referendum nenariadili - toto je objektívne konštatovanie, kdežto ty kladieš rozpad ČSSR iba za vinu Slovákom, bez toho aby si poznal aspon nejaké fakty :wink:

čo sa týka toho, že ľudia sú nútení odísť - pokiaľ viem, tak za Dzurindu bola v kurze politika tzv. vysťahovalectva za prácou a smiešnymi automobilkami sa snažil zakryť situáciu, že ľudia odchádzajú von za pracou, kedže tu nenašli dobre pracovne ohodnotenie, po šiestich mesiacoch boli ľudia vyškrtnutí zo zoznamov nezamestnaných a tým sa počet akože nazamestnaných znižoval - ty sa bať nemusíš, títo ľudia sa dnes vracajú v dôsledku krízy, pretože niet práce a nezamestnanosť rastie na historické maxima :wink:

Hovoríš, že Slovák nie je čistá rasa - a ja sa ťa pýtam Čech je čista rasa, a aká?? - ved už na ZŠ som sa učil, že Slováci, Česi a Poliaci sú zapadní Slovania - medzi ktorých patria dalšie národy a tie tvoria rasu - Slovanov.

K tej prdeli sveta - v podstate si povedal, že sme vždy v niečej riti a predtým hovoríš o EU a jej zmysle pre integráciu - integraciu si prakticky pomenoval akože sme furt v nejakej riti - sorry koľkože to ma EU členských štátov (žeby 27 :?: :idea: ), žeby medzi ne patrila aj tebou ospevovaná časť ČSSR - nastupnický štát Česká Republika :?: :?: - tu opäť nie si objektívny, pretože aj ČR by potom musela byť prdelou sveta, a nielen ona ale aj zvyšných 25 štátov EU(to by sme tak potom mohli hovoriť aj o OSN, Nato, OBSE, OECD, OPEC.....)

Ospevuješ časy, ked nad tu rozhodovala Praha, čiže časy ČSFR a ČSSR - odporučam ti prečítať si knihu od Ľubomíra Liptáka - Slovensko v 20. storočí, kniha je ešte zo socializmu ale myslím, že je v nej pekne zargumentované využivanie Slovenska v prospech Česka :idea: , ako napr.
- centralizácia zahraničnoobchodnej, colnej, dopravnej politiky do Prahy
- zvyšovanie zamestnanosti v Čechách na úkor prehlbovania nezamestnanosti na Slovensku,
- transformácia Slovenska z priemyselnej krajiny na výlučne poľnohospodársku krajinu
- tzv. nostrifikácia - počeskoslovenčovanie priemyslu a bánk, presun majetku z maďarských a rakúskych rúk do pražskych finančných stredísk (po 1.svetovej vojne)
- likvidácia slovenských podnikov, likvicádia konkurencieschopného prostredia vo vzťahu k českým podnikom, následná nezamestnanosť a z toho prameniace vysťahovalectvo
- stagnácia hutníckeho, chemického a iných priemyselných odvetví dovtedy rozvinutých na území Slovenska a ich následný presun do Čiech........

ešte aj po týchto faktoch by si si ty dovolil kritizovať zánik ČSSR :?: .. to už si potom človek, ktorému cynizmus prehrýzol aj zvyšky reality :!:

... a ešte jedna vec: kua nenazývaj ma priateľom :!: :!: Neviem si predstaviť, žeby som mal byť priateľom človeka, ktorý mi nadáva zato, že som Slovák a nehanbím sa za to (aj ked si to myslel s určitou ironiou) :x
Napísať odpoveď