Zákon o cestnej premávke

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Shark to mi pripomina tuto(pravdepodobne) tiezvodicku...

http://www.youtube.com/watch?v=yPJdS6nZtjk

babenka si predbieha v klude do zatacky, a este zabrzdi a chudak vodic Tatry by mal akurat pruser.
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Na niektorych Polskych cestach je riziko ist 100kou :) Sice vidno, ze sa snazia dat ich do poriadku ale radsej peniaze na kampan mohli ist na rekonstrukciu a stavanie dialnic. 200 km cesta nam trvala vyse 4 hodin, z toho polka bola na polskych cestach
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Syfon treba poznat cesty ... Samozrejme ked ides do Polska cez Zvardon alebo Trstenu tak dojdes o napravu. Ale chod cez Jablunkov, Cesky Tesin a mas 1. Triedu dialnice kde sa ani Bratislavsky Obchvat nechyta.
Preco asi s bratom robime Bratislava-Warszawa za 6h30m ;)

Fabo ja sa cudujem Tatrovkarovi ... Ja by som neuhybal ... Rozhodne nie tak ako on ... Jemu sa nic nestane ... Cuza dojde o vodicak , zaplati si par Tisic pokuty a zhodi par kilo vdaka Traume z nehody.
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Jasne, my jazdime kazdy rok len jednu trasu BB - Krakow a tam je to hlavne teraz katastrofalne, uz rok opravuju mosty a teraz na niektorych miestach komplet nova vozovka, od Chyzneho je to samy semafor a na niektorych sa caka aj 20 minut. A rovnako pred Krakowom takze sa vacsinou jazdi v jednom pruhu.
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Syfon napísal:od Chyzneho je to samy semafor a na niektorych sa caka aj 20 minut.
Oni sú poliaci schopný narvať semafór aj na štvorprúdovú rýchlostnú cestu so zvodidlami, to je tiež chuťovečka... :?
nitrox
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nitrox »

Ako je to teraz s kontrolou STK ?? musia ju mať aj nové autá, konkrétne mi ide o 4-kolku. Kúpil som ju pred rokom úplne novú, dal som si ju na značky... poistka je samozrejmosť, len chcem vedieť, či teraz nemusím mať aj STK, alebo to stačí až po uplynutí 4 rokov od dátumu výroby ??
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Počet dopravných nehôd v prvom polroku klesol o 50 percent

Ci je to sposobene novym cestnym zakonom alebo pocasim a modernejsou technologiou aut, tak to je otazne.
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomaxx_199 »

velka rychlost na dialnici neni dobra. lebo niektore auta nevytiahnu az taku velku rychlost. napr. embecky, ziguli, favority a pod., dacie,
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

čo ty máš stále s tými daciami?

prečo by veľká rýchlosť nemala byť dobrá hm?
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

samozrejme - ked sa policajti volaju iba k nehodam kde je skoda nad 4000€ ... ale kolko je takych kde je skoda mensia to sa uz nikde nepise....
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

tomaxx_199 napísal:napr. embecky, ziguli, favority a pod., dacie,
Zase zrazy veteránov sa nerobia každý deň.. ;)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

Maki napísal:samozrejme - ked sa policajti volaju iba k nehodam kde je skoda nad 4000€ ... ale kolko je takych kde je skoda mensia to sa uz nikde nepise....
vies maki, ale ked to niekto nepotrehne ked to povedia v telke, tak si pomylsi ake dobre :-) a srob sa bude moct dalej utahovat, lebo ludia su spokojni :-) :-) ...

na papieri je vidno menej nehod a tak je to predsa DOBRE :-) :-) ...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

tomaxx_199: Pre tie vraky je urceny pravy jazdny pruh, alebo skor odstavny pruh ;) :D
Xplosion
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Xplosion »

Fabo napísal:Shark to mi pripomina tuto(pravdepodobne) tiezvodicku...

http://www.youtube.com/watch?v=yPJdS6nZtjk

babenka si predbieha v klude do zatacky, a este zabrzdi a chudak vodic Tatry by mal akurat pruser.
prave pre toto nechcem aby jazdili stare auta na cestach hlavne so starymi ludmi. este mladi to ujde (aj to nie vzdy) ale stary ide 40 tam kde je povolena 90 tka

edit:
Racius napísal:Predstav si 80ročneho dedka na rozheganej Škode 105 na ktorej je funkčná len guľa na rychlostnej páke, dedko špatne vidí, špatne počuje, má pomalé reakcie a vraví, že to je dobré. Zdravotné povolenie má sfalšované. :smt094

môj dedko : (
no ved o tom som hovoril. ze stary clovek a aeste na starom aute to je na havariu. preto vymisleli autobusy ale aj cestovat by mali v tedy ked sa nik neponahla do prace lebo aj v busy su pribrzdeni.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Xplosion napísal:prave pre toto nechcem aby jazdili stare auta na cestach hlavne so starymi ludmi. este mladi to ujde (aj to nie vzdy) ale stary ide 40 tam kde je povolena 90 tka
Predstav si 80ročneho dedka na rozheganej Škode 105 na ktorej je funkčná len guľa na rychlostnej páke, dedko špatne vidí, špatne počuje, má pomalé reakcie a vraví, že to je dobré. Zdravotné povolenie má sfalšované. :smt094

môj dedko : (
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

no ale aj take auta chodia. vi si myslite ze na ceste je same bmw co letia 200.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

BMW letiace 200km/h je presne taký istý extrém ako Tvoja Dácia..

:)
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

brm napísal:BMW letiace 200km/h je presne taký istý extrém ako Tvoja Dácia..

:)
to fakt? ale dacia take daco nevytiahne ale mozno staci na velku rychlost. ved moje oblubene auto je dacia. ale asi spletam dacia vs bmw
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

hojko napísal:Počet dopravných nehôd v prvom polroku klesol o 50 percent

Ci je to sposobene novym cestnym zakonom alebo pocasim a modernejsou technologiou aut, tak to je otazne.
50tka, prísnejšie postihy, celodenné svietenie, šrotovné.. jedno s druhým, ale nový zákon podľa mňa určite pozitívne prispel.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Dnes som si vsimol policajtov stopovat s fotopuskou na klasikom mieste, ale prislo mi to trochu netradicne. Ide o cestu s dvomi prudmi v oboch smerov, ktoru oddeluje obrubnik (ostrovcek) s travou siroky mozno 1-2 metre. Prave na tomto ostrovceku je clovek s meracim zariadenim, avsak dnes nemal na sebe nic s napisom policia, teda nic z coho by sa to dalo usudit, dokonca ani reflexnu vestu. Kedze ide o dva pruhy v jednom smere, tak v tom pri krajnici je odstavene policajne auto, policejati v reflexnych vestach a vodicov si stahuju k sebe. Ale v pripade, ze ide auto v pruhu dalej od nich, tak na nich s tercikom vybehne clovek od meracieho zariadenia, ktory nema na sebe ani len reflexnu vestu, len tak si skoci do cesty. Ako takuto situaciu upresnuje zakon, ze ci musi mat na sebe reflexnu vestu a ci moze zastavovat auta bez toho, aby bolo na prvy pohlad jasne, ze ide o policajta, hmm??? PS: Ide o cestu, kde je povolena rychlost 70km/h a bezne sa tam jazdi aj stovkou, takze ta vzdialenost pre zabrzdenie v pripade, ze skonci do cesty je dost nizka. Nehovoriac o tom co sa pri takejto situacii deje, ked auto prudko zacne brzdit a este dostane prikaz prejst cez pravy jazdny pruh az ku krajnici, aby ho mohli policajti pokutovat.
Napísať odpoveď