No toho crysisa som doniesol do skoly do vytriny a tu vylomili a ukradli ho ale mozem ti napisat ako som ho robil
1. Nacrtok dost detailny a drzat tvar. /najlepsie ceruzkov
9H alebo potom
B ta sa lahsie gumuje ale 9H skoro neni videt normalne ale je strasne tvrda/
2. Musis mat sadu ceruziek /ja som si kupil z koh-i-noor art sadu od 2H po 8B/ , Potom kvalitnu gumu, struhatko lebo B-cky s vysokymi cislami sa pri struhani strasne lamu. Dalej rozmazavatko Je to taka papierova ceruzka alebo palicka. Na umeleckych skolach tvrdia ze nepouzivat ale mne sa to paci takze jak chces. Dalej Pentelky na detaily 0,3 a 0,5 a 0,7. Tuhy do 0,3 odporucam maksie aby netrhali papier.
3. zacinas tienovat nekreslis ciary kde nejsu kresbu vytvarujes odtiemi musis kreslit co vidis ne to co chces videt. Proste tu je cierna cast tak ju tam das a nestaras sa ako ta vytienovana cast vyzera. Totiz niekedy to vyzera dost cudne ale ked to dokreslim to zapadne do seba a je to pekne. Ak je lesk tak ho musis pochopit co vlastne vidis lebo potom ak je moc zlozity tak si ho mozes zjednodusit. A najkrajsie vyzeraju cierne auta. Ale sede su jednoduchsie a neminas tak ceruzky.
4. Pri tienovani si vzdy daj neco pod ruku aby si si nerozmazal nakreslene. Ak si
pravak zacinaj Zlava do prava a ak si
lavak zprava do lava. Tiez je to proti rozmazavaniu. šmuhy na kresbach neposobia moc pekne.
5. Najdôležitejsi bod je
TRPEZLIVOST jedna kresba ma vyjde na cca 20h a teraz kreslim SLR Brabus uz asi 15h a este mam len polovicu

potom ho sem dam.
ostatne musis uz ziskavat kreslenim. Treba nabrat skill. ja kreslim cca 5 rokov z toho 4 roky som kreslil ciaramy a potom som si precital na nete ze ako a hned mi to islo ovela lepsie tak som napisal toto aby si kreslil hned lepsie
Dufam ze tento jednoduchy navod trochu pomoze
//autoeditácia príspevku ( 06 Aug 2009, 10:51 )
MirecPB napísal:tak daco dalsie, zatial nema oci a usta, to sa neodvazim bez gumy kreslit

len pentelkou obycajnou
vzor som nasiel na deviantart

Velmi pekny styl pacia sa mi taketo