Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

stifler1 napísal:Mozno to bude asi tym lebo ked nieco spravi (nechcem pisat podla pleti aby ma niekto neoznacil za rasistu lebo rasista niesom a na pleti mi nezalezi) necigan tak je to jeden napr. z celeho mesta alebo sidliska, atd. lenze u ciganov je zla skoro cela osada nechcem hadzat vsetkych do jedneho vrecia tak preto pisem "skoro" cela osada, takze asi tym to bude. Proste je to prevazujuce co sa tyka v pocte a to je kriminality, atd.
No dobre ale koľko je takých osád na Slovensku ? Vieš vymenovať aspoň 5 ?
Problémové osady určite sú a tu zlyháva opäť naša vláda, ako aj v celom cigánskom probléme.

//autoeditácia príspevku ( 11 Aug 2009, 18:14 )
Aryan Angel napísal:
hughito by kvoli jeho slusnym ciganom obetoval 200 zavrazdenych Slovakov rocne // toto je logika liberalov voci nebielemu obyvatelstvu vseobecne vsade vo svete, nie len na Slovensku
Takže kvôli 200 zavraždeným Slovákom by sme mali celú rómsku komunitu minimálne vysťahovať zo Slovenska ?
A čo tak vysťahovať aj rodiny a potomkov ( kvôli génom ) bielych vrahov ?
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa -AA- »

cigani su v urcitom zmysle obetmi dnesneho liberalno-kapitalistickeho systemu, ktory u nich predstavuje degeneraciu do sucasneho stavu, u bielych zas ekonomicke otroctvo a postupne vymieranie. (bieleho system nuti rozmyslat kolko deti si moze dovolit, cigana kolko deti mat aby ho 'uzivili')

hughito, ak ide o cudzorodu mensinu (akou su cigani), vystahovat alebo prinajmensom sterilizovat na zaklade stanovenych kriterii, to co nazyvas slusnou castov ponechat tak, do buducna v pripade vytvorenia moznosti presidlenia podporit u takehoto obyvatelstva 'repatriaciu', uz predtym ale znevyhodnovat alebo zamedzit miesanie bielej/ciganskej populacie (pre obe strany), rasove obmedzenie, ktoremu mozno obycajny ludia z pociatku nerozumeju, ale jeho neaplikovanie by popieralo samotnu podstatu predoslych opatreni.

vsetko ine, vratane politiky ustupovania a tolerantnosti, ktore vidime dnes, vedie len k jednemu.. urychleniu zahuby bielych (Slovakov, atp..)

celkovo ide o pausalne opatrenia ano, ine pristupy sa ukazali ako neefektivne a z globalneho hladiska problem neriesili.. viza sa tiez nezavadzaju len pre tych 'zlych' ze?

takze velmi zjednodusene, to by sa dialo byt v pozicii moci, tu si pozri co sa deje/nedeje ked je v pozicii moci typicky slovensky hajzel-politik
A čo tak vysťahovať aj rodiny a potomkov ( kvôli génom ) bielych vrahov ?
o bielych by bolo postarane podobne, v ramci eugenickych zakonov.
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

kukni si niekedy správy vždy vždy vždy je tam nejaky cigáň čo niečo spravil .každý den a vždy ked je nejaky titulok tak unas v rodine sa povie a zasa nejaky cigan určite a bum na 99% je to vždy pravda

a ešte ako včera ked skur..na cigánka povie že musí bývať v stane že štat im nič neda ani nejaky byt alebo poriadný dom ........tak by som jej rozkopal hlavu ..........chce dom ? byt ?a začo ??? bieli pracuje celý život teraz je to do 64rokoch a potom ma dôchodok ktorý si ani neužije lebo zomre o par rokov kedže v 64 rokoch makať tak isto ako aj 24 rokoch je chore .......a ma dôchodok 100-150euro .......a takž cigáň nepracuje celý život žije len s podpory prídavkov a ma sa lepšie ako pracujúci človek
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Neviem páni...... osobne by som bol za to, aby bolo tvrdo vyžadované dodržiavanie zákonov...... rovnako pre bielych a rovnako aj pre Cigánov..... Ale v prvom rade by to chcelo úplne iný právny systém ako v súčasnosti, a rovnako aj vymožiteľnosť práva..... To by znamenalo - kradneš???, vraždíš???, droguješ???, podvádzaš na daniach???....... tak potom budeš potrestaný bez rozdielu rasy/náboženstva/pohlavia/politického presvedčenia..... a to potrestaný tak, že ak sa z výkonu trestu ešte vôbec vrátiš tak už Ťa nikdy ani len nenapadne páchať ďalšie zločiny..... A rovnako aj slušným ľuďom dať možnosť, aby si mohli svoj majetok brániť proti asociálom, tak ako sami uznajú..... Pevne verím, že tieto opatrenia by vyriešili drvivú väčšinu nielen cigánskej zločinnosti.....
cubix
Star
Star

Príspevok od používateľa cubix »

hughito napísal:No ale ty si ich práve na základe tej farby zadefinuejš ako hyeny. Proste na základe tvojich negatívnych skúseností máš predsudky voči všetkým cigánom.
Bodaj by aj nemal. To dnes clovek (europan) nemoze mat uz ani predsudky? Tie vychadzaju so skusenosti, napr. ja sa s nimi nejak do styku nedostavam. Ale je jedna ulica u nas v meste, kde to tam hojne kolonizuju, a ist tam po 20:00 je obcas boj o zivot. To ,ze zopar jedincov z ich etnika zije aspon priemerne nic neznamena. Ked vidim cigana, viem co ocakavat. Cernoch podobne, ak nie horsie ....
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

hughito napísal:No dobre ale koľko je takých osád na Slovensku ? Vieš vymenovať aspoň 5 ?
Problémové osady určite sú a tu zlyháva opäť naša vláda, ako aj v celom cigánskom probléme.
osad na slovensku je plna rit, nemaju mena lebo ich stavaju kde sa im zapaci a vsetky tieto hlinene chlievy su na tom rovnako...nulova hygiena, jebanie od 11tich, niektori aj skor, deti v 14tich, babickami sa stavaju v 29tich :lol: ti garantujem ze vsetky taketo osady su take..a to nehovorim este o ich ghetach vo vacsich mestach
mozno oproti tebe vyzerame ako rasisti ale ty si prehnane procigansky a aj argumenty mas slabe
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

mirak2 napísal:osad na slovensku je plna rit, nemaju mena lebo ich stavaju kde sa im zapaci a vsetky tieto hlinene chlievy su na tom rovnako...nulova hygiena, jebanie od 11tich, niektori aj skor, deti v 14tich, babickami sa stavaju v 29tich :lol: ti garantujem ze vsetky taketo osady su take..a to nehovorim este o ich ghetach vo vacsich mestach
mozno oproti tebe vyzerame ako rasisti ale ty si prehnane procigansky a aj argumenty mas slabe
Presne tak, takéto osady sa najdú všade. Ono, ja ani neviem, koho za to všetko viniť. To sa proste dedí z generácie na generáciu, aké má byť decko, keď doma vidí rodičov takých, ako sú? Opitých fajčiarov, zlodejov a násilníkov?! Odmalička začnú robiť to isté, žiadna výchova, rodičia ich ráno vyženú z domu a povedia, nech sa do večera nevracajú. V lepšom prípade ich zoberú niekde so sebou, aby im pomohli doniesť domov to, čo sa nakradne. Čo ma potom zasraný drzý fagan robiť ak nie kradnuť? Takto to ide už niekoľko generácií a mám pocit, že teraz to vrcholí a ak sa s tým v krátkej dobe niečo nespraví, budeme mať veľké problémy. Drzosť týchto cigánov nemá hraníc, no nedajbože im niečo spraviť alebo povedať svetu pravdu, lebo ihneď máte nálepku rasista (viď Studenková)..
Bodaj by aj nemal. To dnes clovek (europan) nemoze mat uz ani predsudky? Tie vychadzaju so skusenosti, napr. ja sa s nimi nejak do styku nedostavam. Ale je jedna ulica u nas v meste, kde to tam hojne kolonizuju, a ist tam po 20:00 je obcas boj o zivot. To ,ze zopar jedincov z ich etnika zije aspon priemerne nic neznamena. Ked vidim cigana, viem co ocakavat. Cernoch podobne, ak nie horsie..
Ach, neraz sa mi stalo, že som utekal pred cigánmi. Večer chodím z angličtiny, do obchodov, vonku.. Nemajú problém rozbehnuť sa za človekom. Trieskajú sa tu s našimi wannabe skinheadmi (ktorí si mimochodom dajú mikinu Londsdale, glady a zakričia si NS, pričom nevedia, čo to znamená a hrajú sa na mlátičov - neuznávam to) každý večer, nikam to nevedie. Avšak pozor! Súhlasím aj s druhou časťou príspevku. Mal som spolužiačku, chodila so mnou do triedy 9 rokov, býva v osade spolu so všetkými ostatnými a väčšinou chodila čisto oblečená, mala urobenú desiatu, školské potreby, jej mama pracuje tuším na Mestskom úrade. Proti nej nemám nič, nemal som problém porozprávať sa s ňou..
stifler1
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa stifler1 »

Hughito - ty chces odomna mena 5 osad:
Cigánska osada pri Letanovciach, Ostrovany, Jarovnice, v podstate je to tiez osada lepsie povedanie sidlisko Luník IX, Vyšný Kazimír, Kecerovce, pri Lipanoch, atd. Je ich proste spusta kde su taketo osady to som len tak z halvy vymenoval a nechci mi povedat ze tam nieje aspon väcsina ciganov zlej povahy, neprispôsobivy, konajuci kriminalitu, atd. Pretoze to moze tvrdit iba clovek, ktory v takejto osade nikdy nebol alebo ju ani nikdy nevidel, mozno iba v TV ale aj tam vidis vsade spinu, bordel (kopu smetia), atd. Zboznujem ked sa niekto poklada za humanistu ale pochybujem ze by si zobral nejaku cigansku rodinu ku sebe domov alebo aspon za susedov. Nech mi nikto netvrdi ze ked ku nemu pride dotrhany, smradlavy a rozkrykujuci sa cigan na cely obchod, ulicu, tak ze mu to je prijemne. To su cely humanisty v hube kopa reci ale nic viac. Niesom rasista proti pleti ani proti narodnosti nemam nic, ale nemam rad ludi ktory ziju z nasich dani a este si myslia ze su nieco viac ako ty ktory musia si zarobit na svoje zivobytie a musia sa postarat o rodinu zo svojich tvrdo zarobenych penazi. Toto vsetko ma vie najviac nastvat ja nehadzem vsetkych do jedneho vrecia lenze väcsina je tych zlych a preco len vlada by mala s tym nieco robit, ved su tu aj ty ako Patkólo, atd. romsky aktivisti tak preco oni s tym nic nerobia len beru velke peniaze a ked uz nieco tak len nadavaju, nech sa paci neber plat vypadni a drz hubu. Ked normalny obcan chce nieco mat a chce uzivit seba aj svoju rodinu tak si to tvrdo odmaka ale co taky cigan ten na to zvysoka kasle a radsej si spravy 8 deti a zije z penazi o ktorych sa pracujucemu ani nesniva a este sa mu nikdy nic nepaci, stale musi len na nieco pindat. Ked cigan zautoci na bieleho tak to uz rasizmus nieje to uz je len udajny ojedinely utok na obcana SR.
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

hughito napísal:No ale ty si ich práve na základe tej farby zadefinuejš ako hyeny. Proste na základe tvojich negatívnych skúseností máš predsudky voči všetkým cigánom.
Zaujímavé, prečo nemá biely Slovák predsudky voči bielym Slovákom, keď denne vidí v telke ako vraždia, kradnú, znásilňujú.
Ale stačí vidieť v telke ako spravil nejaký trestný čin cigán a už je oheň na streche, nadáva sa komplexne na cigánov, nie na toho konkrétneho.

Čím to asi bude ? :roll:
Takto sprosto argumentuje bývalá "dzurindová" koalícia. Je niekde na Slovensku dedina, kde žijú SLOVÁCI v úplnej chudobe, kradnú, žijú z prídavkov (Z daní pracujúcich ľudí) a ešte sa budú vyhovárať na štát, že im nedá pracovné miesta? Pre tieto veci budú cigáni alebo ak chcete rómovia navždy občania okrádajúci štát o peniaze a nikto to nikdy nevyrieši pretože riešenie by bolo nedemokratické. Nabehla by sem komisia z EÚ a dostali by sme pokuty. Za to, že chceme krajšie Slovensko, čistejšie, za to aby sme sa mohli voľne pohybovať v noci po uliciach a nebáť sa chuligánov. Je normálne aby v autobuse chodil policajt? Videl si to už v nejakej časti Bratislavy, Žiliny, Trnavy, Banskej Bystrice,...? Nie? Asi pre to lebo tam žije málo rómov. Nehádžem ich do jedného vreca ale drvivá väčšina je taká... Proste sú to také povahy. A výnimky potvrdzujú pravidlo. :evil:
hughito
Redeemer
Redeemer

Heh, že procigánsky.

Ja akceptujem, že cigánsky problém je. Otázne je, prečo ?

Prvý problém vznikol ešte za socializmu, keď cigánom zničili im klasický (kočovný ) spôsob života, z čoho nemôže vzniknúť nič dobrého.
Druhý problém je naša vláda, ktorá úplne zlyháva. Je fakt, že tým čo robia, len prilievajú benzín do ohňa, prakticky NÚTIA cigánov sa správať tak, ako sa správajú. Načo pracovať, keď stačí robiť deti, načo sa snažiť, robiť, keď mi pridelia byt zadarmo. Potom to vyzerá tak ako to vyzerá, malé deti v tom vyrastajú a je z nich to isté.
Chcelo by to tvrdšie zákony, žiadne prídavky od x-dietaťa, osveta atď.

Na druhú stranu, vždy si budem brániť tých dobrých cigánov, aj keď je ich menej, sú a to je podstatné. Predsa oni nemôžu zato, čo robia ich spolusúkmeňovci, žiadna kolektívna vina.
Odmietam sa zapájať do tradične slovenského pi******* na cigánov pred telkou, to ma vôbec nezaujíma, je to primitívne.
Ja som toho názoru, že vždy treba posudzovať toho daného človeka na základe skúseností s ním a nie na základe predsudkov, či farby pleti.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

....ale ked si s tym clovekom este ziadne skusenosti nemal...tak budes mu verit? Asi ano podla toho co pises...ty by si sa popalil na 9 z 10 romov to ti hovorim. Ja ciganom neverim, uz ked nejakeho vidim tak asi viem co mozem ocakavat...na druhej strane, podla coho zistim ci sa ho mam bat alebo nie? Ja to zistujem podla jeho osobnej hygieny (zarasteny a spinavy - nic dobreho) a podla oblecenia (otrhany a spinavy - nic dobreho)...dalsi problem...preco romov nikto nezamestna? Ty by si ich asi zamestnal ale do tyzdna by ti ukradli lopaty a mozno aj tu jamu co vykopali...zamestnal by si aj potom inych ciganov? Asi ano podla toho co pises...a zase by ti ukradli lopaty a takto by to pokracovalo az kym by si nezistil to, co my ostatni vieme uz davno...su to zlodeji az na par vynimiek, na druhu stranu si tieto vynimky vazim ako ohrozeny druh...
hughito
Redeemer
Redeemer

Grim-Reaperka napísal:....ale ked si s tym clovekom este ziadne skusenosti nemal...tak budes mu verit? Asi ano podla toho co pises...ty by si sa popalil na 9 z 10 romov to ti hovorim. Ja ciganom neverim, uz ked nejakeho vidim tak asi viem co mozem ocakavat...na druhej strane, podla coho zistim ci sa ho mam bat alebo nie? Ja to zistujem podla jeho osobnej hygieny (zarasteny a spinavy - nic dobreho) a podla oblecenia (otrhany a spinavy - nic dobreho)...dalsi problem...preco romov nikto nezamestna? Ty by si ich asi zamestnal ale do tyzdna by ti ukradli lopaty a mozno aj tu jamu co vykopali...zamestnal by si aj potom inych ciganov? Asi ano podla toho co pises...a zase by ti ukradli lopaty a takto by to pokracovalo az kym by si nezistil to, co my ostatni vieme uz davno...su to zlodeji az na par vynimiek, na druhu stranu si tieto vynimky vazim ako ohrozeny druh...
Takisto nemusím veriť ani bielemu človeku, s ktorým nemám skúsenosť.
A podľa oblečenia, jasné, to sa dá utvoriť nejaký prvotný odhad o človeku, ale to platí pre všetkých, nie len pre cigánov.
Čo sa týka kradnutia lopát, tak to je strašná hlúposť čo si napísal. Ja som snáď ešte ani nevidel bieleho človeka na takýchto výkopových prácach, keď sa niečo kope, alebo aj stavia, vždy to robia hlavne cigáni, aspoň u nás teda (ale videl som to aj v Blave či v Prahe). Takisto aj na letnej brigáde vo fabrike robilo dosť veľa cigánov a nikto nemal problém, takže toto sú fakt len mýtusy.

Teraz ma napadlo, že nám dokonca raz robili asi 5-6 cigáni vyhadzovačov na koncerte, z toho 1 robil aj viackrát, pravidelne. A vždy pohoda. 8)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Odporucam ti navstevu kauflandu v KE na Popradskej po socialkach, tam si mozes spravit predstavu o pomere cistych upravenych a spinavych neupravenych medzi majoritnym a minoritnym obyvatelstvom...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Vždy ma vie dojať, keď v diskusii o tejto problematike niekto pravidelne a dookola vyťahuje tu malú minoritnú skupinku cigánov, ktorá je slušná. Ak nadávam na cigánov, vždy mi niekto hodí pred oči, že som rasista a že nemám všetkých hádzať do jedného vreca - to sa mám pri každej diskusii "ošetriť" vetou "ale tú malú skupinku poctivcov nekritizujem"? Každý z nás dobre vieme, že predsa nebudem logicky preklínať tých, ktorí sa snažia žiť podľa zákonov našej spoločnosti. Doslova milujem ľudí napríklad z LPR, ktorí vždy vybehnú s tým agrumentom, že predsa existujú aj slušní cigáni (áno, cigáni, známy je slušný cigán a považuje sa aj naďalej za cigána a nie za róma), alebo kritiku ROI, ktorá bandu zlodejov ochraňuje a pritom sama nevie poskytnúť ani jedno realizovateľné riešenie. Prakticky iba využívajú nevzdelanosť a manipulovateľnosť cigánskej menšiny a smeruje zlé nálady podľa svojho uváženia, s cieľom zviditeľniť sa.

Fakt si tu niekto myslí, že všetky tie negatívne príbehy o cigánoch sú iba výmysly? Hoci je to už v dnešnej dobe otrepaný argument, ale - choďte sa pozrieť do Bystrán pri SNV, kde našinci už predávajú vlastné domy, pretože cigáni sa množia ako kobylky a hodnota akejkoľvek nehnuteľnosti vďaka cigánom rapídne klesá. Prečo si myslíte, že všetci odtiaľ utekajú? Z poverčivosti, predsudkom? Nie, utekajú, pretože dobre vedia, čo sú cigáni za živel - býval som v ich blízkosti vyše 20 rokov, moje rodné mesto je doslova ohraničené cigánskymi dedinami a práve preto ma nik z Bratislavy, západu, alebo z nejakej trápnej organizácie (LPR) nepresvedčí o mierumilovnosti našich opálených spoluobčanov. Skupina občanov, ktorí ich kritizujú, má na to určite dobrý dôvod - skúste sa vžiť do situácie občanov z Bystrán - kopa z nich si postavila krvopotne vlastný dom, poctivo, aby mali kde bývať a vďaka skupine asociálov hodnota ich domu klesla úplne dole a celoživotné úsilie vyšlo navnivoč, pretože opálení si dom odkúpia peniazmi z našich daní a po 3 mesiacoch ho "upravia" podľa svojho mizerného vkusu. Mnohí z ľudí, ktorí ich takto bezhlavo a slepo podporuje, v živote nestrávili týždeň inkognito v ich blízkosti a sami by zistili, ako to s nimi v skutočnosti je - ak vidia foťáky, kamery, znak STV, TV Narkóza, ihneď zahrajú divadielko, len aby oblbli ľudí pri obrazovkách, ktorí ich v realite v živote nevideli.

Na záver ešte moja obľúbená časť - NIE, riešenie na cigánsku problematiku nemám, ja nie som ten, kto je za jeho nájdenie platený.
stifler1
Light Expert
Light Expert

Ono je to vsetko postavene na hlavu a aka demagogia prevlada v mediach ked napisu alebo odvysielaju ten pripad co sa stal v Sar. Michalanoch kde ten pan prisiel podla medii iba "udajne" o oko a iba "udajne" ho napadli, tak to kde sme ked ani media nevedia jasne povedat ze prisiel o oko a ze ho napadli cigani z nedalekej osady Ostrovany ked to uz bolo potvrdene to je natom ta najväcsia chyba ze vsetko len zastieraju a tym padom oblbuju ludi. Lenze kto tam byva tak vie svoje, tak aj o tom policajnom zasahu kde policajti mali vlasntych provokaterov. Keď nie je dôvod zasiahnuť, tak si ho vytvoríme, že?
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

Aj keby boli cigani stelesnenim dobra a solidarity, nemajú právo si na našom vlastnom území diktovať podmienky a . vyžadovať od nás starostlivosť. Prišli sem z Indie a od slovakov žiadaju, aby ich zabezpečili? Bežna vec, že ciganka vykrikuje, že ma 8 detí a štat jej nepridelil byt, čo to má znamenať? Veličenstvo cigán celý deň nič nerobí, len sa sťažuje na svoje životné podmienky, ale prečo by nejaká iná ľudská bytosť mala prebrať kompletnú starostlivosť o jeho život a život jeho detí, ktoré sám splodil? Prečo by sme sa mali starať o jeho deti viacej ako o vlastne? Biely si nemôže dovoliť vlastne deti, ale zo zakona musi podporovať romske, preto my vymierame a oni sa množia. Sociálny systém tu je na to, aby sme si navzájom pomáhali v ťažkých časoch, alebo na stare kolena, nie na to, aby sme živili parazitov, ktorí v živote nič dobré a prospešné pre túto krajinu ani pre iných neurobili, naopak. Cigan nema žiadne moralne zabrany stale niečo od bielych požadovať, prípadne si to zobrať sám (krádež). Je to aj naša chyba, tak ich vychovávame. Hughito, ty si ich kľudne zober aj domov a staraj sa o nich, ale fakt je, že väčšina obyvateľstva sa o nich starať nechce a politici by mali počuvať väčšinu obyvateľstva, ktora si ich zvolila za svojich zástupcov.
Ja tiež poznam par relativne slušnych ciganov, s ktorymi sa da vychadzať a maju dobre vzťahy s okolim, ale o tych sa nebavime, bavime sa o tych parazitoch, ktorých počet stale narastá. Že to je mýtus? Na východnom Slovensku by ti ľudia vedeli rozpravať. V rodnej dedine môjho otca na východnom Slovensku sú už cigáni vo väčšine, minule sme tam boli na výlet, prišli sme do krčmy a pozeram, samy cigan. Tak som sa pytal krčmarky, ktoru poznam od detstva, že čo sa stalo (lebo kedysi tam cigani nemali pristup-taky menši apartheid), a ona že ich začala púšťať, lebo biely vymieraju alebo odchadzaju a cigani sa množia a že potrebuje mať nejaký biznis. Sadli sme si tam na chviľu na pivo a dopadlo to tak, že kamošovej frajerke v nestraženej chvili ukradli mobil a peňaženku...Moja teta tam má chalupu pri lese, ktorú sa pokúšali asi 10-krát vykradnúť (teda aj vykradli, ale veci sa stale našli v tej osade, čo tam je), teraz ta chata vyzera ako pevnosť-mreže, poplašne zariadenie...Miestny policajti nam rozpravali pribeh a teraz bez srandy, toto sa fakt stalo, že cigani vykradli potraviny a v nejakej detektivke videli, že keď budu za sebou sypať kávu, že ich nevyňucha policajny pes, tak sypali kávu za sebou až domov....policajti išli podľa stopy kavy, našli veci a zbili ich obuškami...Ak takito zdegenerovani ľudia budu vo väčšine, čo nas čaka? Kto sa potom bude o nich starať a kto sa postara o nas? Tiež som mal skusenosť s romskou vreckarkou, ktora mala na rukach dieťa a pokušala sa mi vytiahnuť peňaženku z vrecka, ale prichytil som ju, som na ňu skríkol, že hej, čo robiš? A ona sa začala na mňa osopovať, že čo si to dovoľujem, veď má na rukách dieťa.... Ty si uvedom, ak ti na tejto krajine a jej ľuďoch aspoň trochu zaleži, že tento problem treba riešiť a tieto „humánne“ kecy sú len stratou času. Ja vidim riešenie v obmedzovani romskej pôrodnosti. A keď sa to nejakym „zapadnym politikom“ nepači, nech si ich kľudne beru do tych svojich palacov a staraju sa o nich a vychovavaju ich na slušnych spoluobčanov, ja určite proti tomu protestovať nebudem
hughito
Redeemer
Redeemer

stifler1 napísal:Ono je to vsetko postavene na hlavu a aka demagogia prevlada v mediach ked napisu alebo odvysielaju ten pripad co sa stal v Sar. Michalanoch kde ten pan prisiel podla medii iba "udajne" o oko a iba "udajne" ho napadli, tak to kde sme ked ani media nevedia jasne povedat ze prisiel o oko a ze ho napadli cigani z nedalekej osady Ostrovany ked to uz bolo potvrdene to je natom ta najväcsia chyba ze vsetko len zastieraju a tym padom oblbuju ludi. Lenze kto tam byva tak vie svoje, tak aj o tom policajnom zasahu kde policajti mali vlasntych provokaterov. Keď nie je dôvod zasiahnuť, tak si ho vytvoríme, že?
Aké údajne ? Zrovna tomuto prípadu bolo venovaného veľa priestoru a bolo od začiatku jasné kto to spravil a odkiaľ boli.

//autoeditácia príspevku ( 12 Aug 2009, 9:47 )
tehla napísal:Aj keby boli cigani stelesnenim dobra a solidarity, nemajú právo si na našom vlastnom území diktovať podmienky a . vyžadovať od nás starostlivosť. Prišli sem z Indie a od slovakov žiadaju, aby ich zabezpečili? Bežna vec, že ciganka vykrikuje, že ma 8 detí a štat jej nepridelil byt, čo to má znamenať? Veličenstvo cigán celý deň nič nerobí, len sa sťažuje na svoje životné podmienky, ale prečo by nejaká iná ľudská bytosť mala prebrať kompletnú starostlivosť o jeho život a život jeho detí, ktoré sám splodil? Prečo by sme sa mali starať o jeho deti viacej ako o vlastne? Biely si nemôže dovoliť vlastne deti, ale zo zakona musi podporovať romske, preto my vymierame a oni sa množia. Sociálny systém tu je na to, aby sme si navzájom pomáhali v ťažkých časoch, alebo na stare kolena, nie na to, aby sme živili parazitov, ktorí v živote nič dobré a prospešné pre túto krajinu ani pre iných neurobili, naopak. Cigan nema žiadne moralne zabrany stale niečo od bielych požadovať, prípadne si to zobrať sám (krádež). Je to aj naša chyba, tak ich vychovávame. Hughito, ty si ich kľudne zober aj domov a staraj sa o nich, ale fakt je, že väčšina obyvateľstva sa o nich starať nechce a politici by mali počuvať väčšinu obyvateľstva, ktora si ich zvolila za svojich zástupcov.
Ja tiež poznam par relativne slušnych ciganov, s ktorymi sa da vychadzať a maju dobre vzťahy s okolim, ale o tych sa nebavime, bavime sa o tych parazitoch, ktorých počet stale narastá. Že to je mýtus? Na východnom Slovensku by ti ľudia vedeli rozpravať. V rodnej dedine môjho otca na východnom Slovensku sú už cigáni vo väčšine, minule sme tam boli na výlet, prišli sme do krčmy a pozeram, samy cigan. Tak som sa pytal krčmarky, ktoru poznam od detstva, že čo sa stalo (lebo kedysi tam cigani nemali pristup-taky menši apartheid), a ona že ich začala púšťať, lebo biely vymieraju alebo odchadzaju a cigani sa množia a že potrebuje mať nejaký biznis. Sadli sme si tam na chviľu na pivo a dopadlo to tak, že kamošovej frajerke v nestraženej chvili ukradli mobil a peňaženku...Moja teta tam má chalupu pri lese, ktorú sa pokúšali asi 10-krát vykradnúť (teda aj vykradli, ale veci sa stale našli v tej osade, čo tam je), teraz ta chata vyzera ako pevnosť-mreže, poplašne zariadenie...Miestny policajti nam rozpravali pribeh a teraz bez srandy, toto sa fakt stalo, že cigani vykradli potraviny a v nejakej detektivke videli, že keď budu za sebou sypať kávu, že ich nevyňucha policajny pes, tak sypali kávu za sebou až domov....policajti išli podľa stopy kavy, našli veci a zbili ich obuškami...Ak takito zdegenerovani ľudia budu vo väčšine, čo nas čaka? Kto sa potom bude o nich starať a kto sa postara o nas? Tiež som mal skusenosť s romskou vreckarkou, ktora mala na rukach dieťa a pokušala sa mi vytiahnuť peňaženku z vrecka, ale prichytil som ju, som na ňu skríkol, že hej, čo robiš? A ona sa začala na mňa osopovať, že čo si to dovoľujem, veď má na rukách dieťa.... Ty si uvedom, ak ti na tejto krajine a jej ľuďoch aspoň trochu zaleži, že tento problem treba riešiť a tieto „humánne“ kecy sú len stratou času. Ja vidim riešenie v obmedzovani romskej pôrodnosti. A keď sa to nejakym „zapadnym politikom“ nepači, nech si ich kľudne beru do tych svojich palacov a staraju sa o nich a vychovavaju ich na slušnych spoluobčanov, ja určite proti tomu protestovať nebudem
Mám pocit, že vôbec nečítate to, čo píšem.
Už nemám čas reagovať.
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

Na Slovensku to už tak raz je, že nevie naša vláda spraviť rázny krok - pretože iný problematiku cigánov nevyrieši. Či už ide o terajšiu vládu alebo bývalú. Aby mi niektorí rozumeli cigán - človek žijúci v osade rsp. starom robitom dome, zemľanke a pod. ktorý nezarába a základné vzdelanie je pre neho cudzie. Ak sa budú aj médiá stavať na stranu cigánov len pre to, aby keď náhodou Fico niečo proti ním povie čo i len krivého slovka mohli oni vystupovať s čistým štítom a na jeho vládu kydať hnoj, že je rasista tak potom za z cigánskeho problému stane teplý smradľavý vzduch ktorý všetci cítime ale neviem odkiaľ ide.
Iron-Eddie
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Iron-Eddie »

hughito napísal:Mám pocit, že vôbec nečítate to, čo píšem.
Predstav si, že my (teda aspoň ja) máme ten istý pocit, len opačné strany (čiže ty nečítaš príspevky ostatných). Tvrdíš, že tam, kde bývaš, sú prevažne slušní Rómovia, a tých tam je vraj aj viac. Tak sa ťa spýtam, kde to vlastne bývaš?

A ešte otázočka: stretol si niekedy Róma takého typu, o akých sa tu hovorí?
stifler1
Light Expert
Light Expert

Hughito - Ked neveris ze udajne tak si pozri noviny na markize

http://video.markiza.sk/archiv-tv-marki ... viny/30997

a potom nieco pis. Mozno ze ty fakt byvas niekde v okoli BA a tam sa nachadza mozno v tvojom okoli asi take dve tri rodinky ciganov tak podla teba uz su hned vsetci slusny lenze mi sa teraz bavime o tych neprisposobivych na vychodnom Slovensku kde ich je väcsina. Stale sa hovori o rasizme, tzv. "humanisti" vsade to vykrikuju kto co i len krive slovko povie na ciganov hned je onalepkovany ze je rasista, ale zo strany ciganov to uz rasizmus nieje. Tak nech mi niekto vysvetli preco bieli je rasista ale cigan uz rasista nieje? Zoberme si napr. taku Ameriku, koliska velkej demokracie, tam boli Indiani a co s nimi spravi zobrali im uzemie, pozatvarali ich do rezervacii a svet len ticho sa prizeral co sa tam deje. Dnes ked na Slovensku chceme nieco spravit s ciganmi alebo sa nieco udeje späte s nimi hned EU nato vyrukuje ze ako si to dovolujeme, co to s nimi robime. Ked su taky mudry nech si ich vezmu do Bruselu a bol by som zvedavy co by povedali o par dni.
Napísať odpoveď