Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Nie je to ich vina a skutocny problem nie su cigani. Problem je v skorumpovanom systeme, ktory tieto prirodou dane rozdiely popiera a nevytvara podmienky,
Pravda, lebo ako som už písal, cigánom bol doslova zničený ich klasický (tradičný) spôsob života, a to kočovný.
To muselo mať následky, predstavte si, že teraz k vám niekto príde a povie vám : "Zoberieme vám váš byt, vaše trvalé bydlisko bude zrušené. Dostanete karavan, auto a plynový horák zdarma. Musíte začať kočovať."

Ďalej, samotný náš systém a naša vláda vytvára, doslova modeluje našich cigánov. Robí sa politika ústupkov ( tzv. politika appeasementu, v minulosti sa v istej sfére taktiež takto postupovalo a všetci viemeako to dopadlo ) a nerieši sa koreň problému.
mrkubo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa mrkubo »

neviem ci ste si vsimli....co sa dialo v Sar.Michalanoch...uz aj kuklaci a policajny zbor v PO ochranuje ciganov.
DjBass
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

Nemyslím si, že tí zlí sú práve rómovia. Každý o nich hovorí, že akí su leniví, že nič nerobia, všetko len ničia atď. Všetko, čo robia oni, robia aj biely. Tým, že je o rómoch verejne známe, že nerobia nič, tak sa rovnako aj správajú. Niektorí sa vedia normálne začleniť do spoločnosti a fungovať ako keby bol biely, no niektorí by sa mali nad sebou zamyslieť, či ich doterajší život má zmysel. S prácou by problém nemali, lebo kto naozaj chce, tak si tú prácu nájde. Nie je riešením kradnúť a robiť blbosti... A prečo majú toľko deti? Lebo keď nemajú prácu, tak sa nemajú ani čomu venovať. Zostáva len :aasmile23:.
hughito
Redeemer
Redeemer

mrkubo napísal:neviem ci ste si vsimli....co sa dialo v Sar.Michalanoch...uz aj kuklaci a policajny zbor v PO ochranuje ciganov.
Cigáni boli nachystaní, bola aj domobrana heh, mohli ich pustiť k sebe... :arrow:
stifler1
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa stifler1 »

DjBass - Tak s tebou ani prinajmensom nemozem suhlasit pretoze toto moze napisat len niekto kto vzivote nebol v ciganskej osade a co si napisal o tej praci ze s pracou nieje problem tak neviem kde zijes ci si trocha zaspal dobu ale dnes tu mame krizu, vsade sa prepusta, krachuju podniky, nevytvaraju sa nove pracovne miesta, vzrasta nezamestnanost, podnikatelia chcu znizovat minimalnnu mzdu len aby sa im zisky neznizili a ty napises ze s pracou nieje problem? Ze kto chce pracovat pracu si najde? Ved kolko ludi je co chcu pracovat a tak idu na ukor svojho platu a to len preto ze nechcu o zamestnanie prist? Isto si niekde zo zapadneho slovenska kde take problemy az tak nemate ale tu na vychode to bolo stale zle a je este horsie. Na slovensku mame skurv...ny system tu si ta sefovia nevazia nepaci sa ti chod, v zahranici sa uz o teba biju v skolach aby si prisiel pracovat do ich firmy, a ked si dobry tak si ta aj dobre zaplatia len aby si nesiel ku konkurencii:D
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

hughito: dosli argumenty tak nadavas ludom co tie argumenty davaju? to ze niekomu povies ze je ko*ot od prirody nie je argument
ano, trestnu cinnost pachaju aj biely..ale sa pozri kolko je bielych a kolko je ciganov.... z bielych kazdy 4. clovek pacha trestnu cinnost (dajme tomu, to som si vymyslel), z ciganov kazdy 10 nepacha.. (je zhruba 10% ciganov ktori nie beru od statu ale aj davaju)
vidis ten markantny rozdiel?
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

http://portal.statistics.sk/files/Sekci ... are_sr.pdf

najvacsia kriminalita je v Bratislave kde je majorita bielych pokial viem, odkazte panovi ko kotlebovi, ze az skonci s prechadzkami proti ciganom a konecne to cele vyriesi tak ako slubuje (ako to vlastne chce riesit, neunuval som sa s hladanim nejakych jeho vyhlaseni tak ak mate hodte mi tu prosim) nech potom zorganizuje nejaky piknik aj proti bielym v BA. mier
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Aryan Angel: nechápem celkom, čo si chcel tým odkazom docieliť, ja o tej americkej štatistike veľmi dobre viem. Čo potom? Príroda vyrieši otázku čo potom.

DjBass: takže keď sa nudíme, automaticky musíme trt*ať odušu. Zaujímavá dedukcia, podotknem, že takto rozmýšľajú hádam iba opice. Normálni ľudia by si vypočítali, že koľko detí si možu so svojím príjmom (cigáni s príjmom, hahahaha) dovoliť a nemnožili by sa ako kobylky. Potom to s výchovou cigánskeho potomstva vyzerá, ako to vyzerá. Čo robia oni, robia aj bielI? Ja fakt dúfam, že tie štatistiky budú zverejnené a potom uvidíme.

Axxis: celkom logické, keď si zoberieme do úvahy také fakty, ako je hustota obybateľstva a počet obyvateľov. Vypočítaj si, koľko percent z celkového počtu občanov žije v Bratislave. Takýto argument, ktorý si poskytol, je poriadne zavádzajúci. Nech sa dostanú na verejnosť poctivo zaznamenané priestupky cigánov u nás na východe a uvidíme, kde tá kriminalita dosahuje pomyslený strop...
hughito
Redeemer
Redeemer

mirak2 napísal:hughito: dosli argumenty tak nadavas ludom co tie argumenty davaju? to ze niekomu povies ze je ko*ot od prirody nie je argument
ano, trestnu cinnost pachaju aj biely..ale sa pozri kolko je bielych a kolko je ciganov.... z bielych kazdy 4. clovek pacha trestnu cinnost (dajme tomu, to som si vymyslel), z ciganov kazdy 10 nepacha.. (je zhruba 10% ciganov ktori nie beru od statu ale aj davaju)
vidis ten markantny rozdiel?
Došli argumenty ? Mne nič nedošlo, hento som napísal s čistou hlavou..

Je isté, že cigáni páchajú viac trestnej činnosti, otázne je, prečo ?
Určite to nebude žiadnou genetickou predurčenosťou na parazitizmus ale skôr v podmienkach, v ktorých žijú. Z toho zas vyplýva celý cigánsky problém na povrch, od neho sa všetko odvíja atď atď.
Neverím, že človek má v sebe od prírody niečo také, čo určí, že bude zlý, alebo bude kradnúť ( aj teda nerátame nejakých psychopatov, masových vrahov a pedofilov ). To záleží skôr od toho, v akom sociálnom prostredí vyrastá. Keby si ty vyrastal v takej problémovej osade, tiež by si zrejme nebol bez úhony.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

hughito napísal:Došli argumenty ? Mne nič nedošlo, hento som napísal s čistou hlavou..

Je isté, že cigáni páchajú viac trestnej činnosti, otázne je, prečo ?
Určite to nebude žiadnou genetickou predurčenosťou na parazitizmus ale skôr v podmienkach, v ktorých žijú. Z toho zas vyplýva celý cigánsky problém na povrch, od neho sa všetko odvíja atď atď.
Neverím, že človek má v sebe od prírody niečo také, čo určí, že bude zlý, alebo bude kradnúť. To záleží skôr od toho, v akom sociálnom prostredí vyrastá. Keby si ty vyrastal v takej problémovej osade, tiež by si zrejme nebol bez úhony.
Ježiši Kriste - a kto im tie podmienky spôsobil? Prosímťa, nesnaž sa mi napísať, že spoločnosť, alebo bieli, pretože to by si vyronil neskutočnú hlúposť. Pri mojom rodnom mestečku v časti Dobrá Vôľa cigáni fasovali (zadarmo!! Moji rodičia na svoje nehnuteľnosti poctivo zarábali, kde je spravodlivosť?) úplne nové byty, a tým myslím novostavby na celkom slušnej úrovni. A ako vyzerajú (po 8mich rokoch) teraz? Rozmlátené, pod oknami zvonku stopy po vylievaných tekutinách, vnútri bordel a smrad, netečie im voda a poniektorým nejde ani elektrina. V tých bytoch a v tej mestskej časti nežije nik iný, iba oni - teda ešte raz, kto im tie životné podmienky privodil? My? Ty? Naša vláda? Veď to miesto už teraz vyzerá skoro horšie ako osada. Tvoj posledný argument je fakt biedny, teda nesnaž sa obviňovať našu spoločnosť za to, ako žijú, šance má každý rovnaké a je celá hromada cigánov, ktorí sa integrovali do spoločnosti a od tých svíň v osadách sa dištancujú.
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

stifler1: Keby si si všimol moje bydlisko, tak by si zistil, že som z východu - KE, čiže poznám Luník IX. :D Viem, že problémy sú, ale treba ich riešiť. Nemal som na mysli normálnu prácu, ale aspoň príležitostné brigády, popr. VPP. Aj málo, čo zarobia vie pomôcť.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ježiši Kriste - a kto im tie podmienky spôsobil? Prosímťa, nesnaž sa mi napísať, že spoločnosť, alebo bieli, pretože to by si vyronil neskutočnú hlúposť. Pri mojom rodnom mestečku v časti Dobrá Vôľa cigáni fasovali (zadarmo!! Moji rodičia na svoje nehnuteľnosti poctivo zarábali, kde je spravodlivosť?) úplne nové byty, a tým myslím novostavby na celkom slušnej úrovni. A ako vyzerajú (po 8mich rokoch) teraz? Rozmlátené, pod oknami zvonku stopy po vylievaných tekutinách, vnútri bordel a smrad, netečie im voda a poniektorým nejde ani elektrina. V tých bytoch a v tej mestskej časti nežije nik iný, iba oni - teda ešte raz, kto im tie životné podmienky privodil? My? Ty? Naša vláda? Veď to miesto už teraz vyzerá skoro horšie ako osada. Tvoj posledný argument je fakt biedny, teda nesnaž sa obviňovať našu spoločnosť za to, ako žijú, šance má každý rovnaké a je celá hromada cigánov, ktorí sa integrovali do spoločnosti a od tých svíň v osadách sa dištancujú.
Tak naša vláda k tomu neustále prispieva, napríklad aj tým dávaním im byty, neviem čo na tom nechápeš.
Tam by sa mali hlavne stopnúť tie prídavky za deti + robiť nejaká osveta.
A ten dom či byt by som priradil len tej rodine, kde napr. aspoň 1 rodič pracuje, deti navštevujú školu atď. Proste ak chcú sociálnu pomoc, tak by museli splniť nejaké podmienky, nie naflácať domy zadarmo všetkým a potom to aj tak dopadne.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Takže to mám chápať tak, že ak by si ty dostal byt / dom zadarmo, automaticky by si ho rozflákal, pretože si ho dostal od vlády zadarmo, ano? Veľmi o tom pochybujem a viem napríklad aj o sebe, že ak by som dostal nehnuteľnosť zadara, taktiež by som ju nerozbil a tým pádom nedokazoval, že vlastne nech hocičo pre mňa vláda spraví, je to aj tak zlé a namiesto poskytnutia mi prístrešku nech radšej robia "osvetu" (asi takú, akou bolo špeciálne divadielko pre cigánov o Eure, ešte aj 6-ročné dieťa pochopí, čo Euro je, iba cigáni na to potrebujú komediantov). Zasa ďalší zaujímavý názor z tvojej strany...

Teda poďme k veci - čím sa teda líšime od cigánov? Prečo by si ty nehuteľnosť získanú zadarmo nepriviedol za pár rokov do dezolátneho stavu a prečo cigán ano?

//z tvojho rozprávkového názoru o osvete usudzujem, že s typickými cigánmi nemáš absolútne žiadne skúsenosti a bývaš možno na Orave, odkiaľ sú aj naši milovaní feťácki aktivisti. Ako prirovnanie by som dal napríklad môj pokus o recenziu filmu, ktorý som v živote nevidel - ty taktiež píšeš iba domnienky o asociálnej skupine, s ktorou nemáš absolútne žiadne skúsenosti. Ak by si ich totiž mal, istotne by si nepísal o nejakej smiešnej osvete...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

hughito napísal:
...čo to meleš?!osvetu nemame my bieli....tak načo ciganom? Predsa niesi rasista...predsa by si neposudzoval ciganov inak ako nas bielych!...aký byt? nech si naň zarobia ako my! Lebo ked chceš dávat cigánom byty pod určitými podmienkami, tak buď pre všetkých, alebo pre nikoho....nemožeš jednu skupinu zvýhodniť, lebo automaticky druhú skupinu znevýhodniš...a to už je! rasizmus...
hughito
Redeemer
Redeemer

seth82 napísal:Takže to mám chápať tak, že ak by si ty dostal byt / dom zadarmo, automaticky by si ho rozflákal, pretože si ho dostal od vlády zadarmo, ano? Veľmi o tom pochybujem a viem napríklad aj o sebe, že ak by som dostal nehnuteľnosť zadara, taktiež by som ju nerozbil a tým pádom nedokazoval, že vlastne nech hocičo pre mňa vláda spraví, je to aj tak zlé a namiesto poskytnutia mi prístrešku nech radšej robia "osvetu" (asi takú, akou bolo špeciálne divadielko pre cigánov o Eure, ešte aj 6-ročné dieťa pochopí, čo Euro je, iba cigáni na to potrebujú komediantov). Zasa ďalší zaujímavý názor z tvojej strany...

Teda poďme k veci - čím sa teda líšime od cigánov? Prečo by si ty nehuteľnosť získanú zadarmo nepriviedol za pár rokov do dezolátneho stavu a prečo cigán ano?

//z tvojho rozprávkového názoru o osvete usudzujem, že s typickými cigánmi nemáš absolútne žiadne skúsenosti a bývaš možno na Orave, odkiaľ sú aj naši milovaní feťácki aktivisti. Ako prirovnanie by som dal napríklad môj pokus o recenziu filmu, ktorý som v živote nevidel - ty taktiež píšeš iba domnienky o asociálnej skupine, s ktorou nemáš absolútne žiadne skúsenosti. Ak by si ich totiž mal, istotne by si nepísal o nejakej smiešnej osvete...
Zjavne si nepochopil, ako som to myslel s tým domom.
Cigán je naučený, že dostáva zadarmo. A preto keď dostane dom, tak sa častokrát stane, že skončí v dezolátnom stave, lebo vie, že dostane ďaľší a zadarmo, čo je chyba. Toto treba zmeniť.
Ja mám svoje skúsenosti s cigánmi a rešpektujem aj tie vaše, ktoré sú negatívne. Rešpektujte aj moje, ktoré sú pozitívne.

A keď píšeš o mojich rozprávkových riešeniach, navrhni riešenie ty. Alebo je snáď neustále nadávanie na cigánov a poukazovanie na ich kriminalitu riešením ?

//autoeditácia príspevku ( 13 Aug 2009, 17:54 )
Grim-Reaperka napísal:...čo to meleš?!osvetu nemame my bieli....tak načo ciganom? Predsa niesi rasista...predsa by si neposudzoval ciganov inak ako nas bielych!...aký byt? nech si naň zarobia ako my! Lebo ked chceš dávat cigánom byty pod určitými podmienkami, tak buď pre všetkých, alebo pre nikoho....nemožeš jednu skupinu zvýhodniť, lebo automaticky druhú skupinu znevýhodniš...a to už je! rasizmus...
A ako chceš potom vyriešiť cigánsky problém ?
Ja to neberiem ako pomáhanie cigánom, ale ako pomáhanie sociálne slabším ( to isté by som uplatnil aj u bielych a aj sa to robí ).
Sociálne byty normálne fungujú aj pre bielych tak prosím ťa netrep.

Opäť aj teba žiadam o načrtnutie tvojho riešenia cigánskeho problému.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ech a ty si zjavne nepochopil ten môj. Sranda je, že od každého tu vyžaduješ načrtnutie riešenia cigánskeho problému, ale sám si žiadne konkrétne neposkytol. Napísať "treba to zmeniť" je dosť ničnehovoriace. Na záver sa budem opakovať: ja NIE SOM platený za vymýšľanie a navrhovanie riešenia problému, na to sú iní, ja mám svoje zamestnanie a svoje štúdium, nechce sa mi ešte aj nad týmto rozdumovať. Jedno finálne riešenie by bolo, ale to by ste ma všetci považovali za radikála...
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Riešenie cigánskeho problému???? To je veľmi jednoduché....

http://www.hojko.com/post1231565.html?h ... t=#1231565
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

a aby ste poniektorí pochopili, ako to vyzerá v mojom rodisku...
http://www.topky.sk/cl/10/534497/Krompa ... j-Caplovic
a následne sa udeje toto:
http://www.topky.sk/cl/10/534346/Pospol ... rompachoch
a verte tomu, že väčšina obyvateľstva sa postaví na stranu pospolitosti. nie na stranu cigánov...
hughito
Redeemer
Redeemer

seth82 napísal:Ech a ty si zjavne nepochopil ten môj. Sranda je, že od každého tu vyžaduješ načrtnutie riešenia cigánskeho problému, ale sám si žiadne konkrétne neposkytol. Napísať "treba to zmeniť" je dosť ničnehovoriace. Na záver sa budem opakovať: ja NIE SOM platený za vymýšľanie a navrhovanie riešenia problému, na to sú iní, ja mám svoje zamestnanie a svoje štúdium, nechce sa mi ešte aj nad týmto rozdumovať. Jedno finálne riešenie by bolo, ale to by ste ma všetci považovali za radikála...
Ja som nenapísal len "treba to zmeniť", treba čítať.
Ja viem, že nie si platený za navrhnutie riešenia cigánskeho problému ale všetci tu len nadávajú, tak som sa chcel dozvedieť ich názor na to vyriešenie.

V podstate ten Pinheadov príspevok o riešení cig.o. bol dobrý, aj keď neviem ako si predstavuje túto pasáž :

Kód: Vybrať všetko

A rovnako aj slušným ľuďom dať možnosť, aby si mohli svoj majetok brániť proti asociálom, tak ako sami uznajú
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Nadávame, pretože na to máme ako občania nedobrovoľne podporujúci neprispôsobivú menšinu priam výsostné právo. Riešenie ti, ako som už napísal, neposkytnem. A ako si Pinhead predstavuje spomínanú pasáž? Poznáš Farmársky zákon z USA? Ak áno, tak práve ten je jeden z riešení. Ibaže u nás legislatíva ochraňuje skôr škodca, ako poškodeného...
Napísať odpoveď