Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ste ignoranti, ja k tomu nemám viac čo napísať. Píšem konkrétne k veci, často citujem, nikde som netvrdil, že kvôli mojej pozitívnej skúsenosti považujem všetkých cigánov za dobrých, viackrát som tu priznal cigánsky problém, dokonca som písal jeho príčiny a ako by sa mohol vyriešiť.

Len ma bavia tie vaše predsudkové názory o tom, ako cigáni kradnú lopaty a že sa im nedá dať žiadna takáto robota, keď robotu tohto typu vykonávajú zásadne oni.

Vy sa ma pýtate, či som videl toho zlého cigána, ja sa pýtam vás, či ste videli slušného, keď to tak neustále paušalizujete.

Ešte by som tu dodal jeden zdroj, ktorý sa týka práve nášho vymierania a toho, ako nás cigáni zaplavia. Venujem ho všetkým "expertom" na demografiu.

Jedna citácia :
Objavujú sa informácie, že Slováci vymierajú a o šesťdesiat rokov bude mať na Slovensku prevahu práve rómske obyvateľstvo.
To sú nekompetentné, primitívne senzačné správy
, ktoré chcú vzbudiť pozornosť. Treba si uvedomiť dve veci. Po prvé: seriózne prognózy sa nerobia s väčším výhľadom ako na pätnásť rokov. Potom sú už úvahy čoraz viac nedôveryhodné. Nikto pred tridsiatimi rokmi nepredpokladal, že dnes bude situácia na Slovensku
vyzerať tak, ako vyzerá. Nikomu ani nenapadlo, že zažijeme takú obrovskú zmenu. Na viac ako pätnásť rokov sa teda nedá dôveryhodne odhadnúť, ako sa budú ľudia správať, aká bude ich predstava o rodine, o počte detí, aké hodnoty budú uprednostňovať. Mnoho faktorov, ktoré vplývajú na reprodukčné a rodinné správanie, je premenlivých, labilných, neistých.
Celý rozhovor :arrow: http://spravy.pravda.sk/jozef-mladek-sl ... domace_p12
Innocence
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Innocence »

hughito napísal:Vy sa ma pýtate, či som videl toho zlého cigána, ja sa pýtam vás, či ste videli slušného, keď to tak neustále paušalizujete.
Áno, poznám aj slušných cigánov, ale tých je naozaj žalostne málo. Tých nekultúrnych a nevychovaných je stokrát toľko. Nesúdim cigánov podľa rasy, nehádžem ich všetkých do jedného vreca, viem však ľudí prekuknuť - kto ma chce odrbať a kto zas nie. Napr. sa mi zdá absolútne dementné, keď zdola nosíme tvárnice do bytu a cigánka mi povie, nech idem pomáhať hore, že ona to postráži. Čo som ja z hrušky spadol? A to je ešte ten lepší prípad, nechcem to tu však rozoberať.. Teba ešte nikdy cigáni nechceli osrať?
hughito
Redeemer
Redeemer

Innocence napísal:Áno, poznám aj slušných cigánov, ale tých je naozaj žalostne málo. Tých nekultúrnych a nevychovaných je stokrát toľko. Nesúdim cigánov podľa rasy, nehádžem ich všetkých do jedného vreca, viem však ľudí prekuknuť - kto ma chce odrbať a kto zas nie. Napr. sa mi zdá absolútne dementné, keď zdola nosíme tvárnice do bytu a cigánka mi povie, nech idem pomáhať hore, že ona to postráži. Čo som ja z hrušky spadol? A to je ešte ten lepší prípad, nechcem to tu však rozoberať.. Teba ešte nikdy cigáni nechceli osrať?
Kde berieš to, že ich je stokrát toľko ? To by ma fakt zaujímalo.

Mňa najviac štve, keď potom slušný cigán doplatí na toho zlého, napríklad stane sa terčom rasového útoku, neprijmú ho do práce, ľudia naňho pozerajú podozrievavo, ako sa má cítiť ? Nikdy ste sa neskúsili vcítiť do kože takéhoto človeka ?

Ja trocha viem, aké je to byť "iný", keďže by som sa mohol označiť ako "pankáč".
Pre mňa to znamenali problémy v rodine, neustále vyhrážky a problémy v škole, rôzne predsudky to všetkých strán, blbé pohľady a to ani nehovorím o tom, že kvôli takému výzoru ako mám ja sa môže človek stať terčom útoku nejakých nasteroidovaných 30 ročných náckov a to potom rozbitá hlava je to najlepšie. Mám kamošov, čo skončili v nemocnici, rozbité hlavy, nosy, otras mozgu, krátkodobé straty pamäte, bodné a rezné rany (!) atď. A to všetko len kvôli výzoru.
Neviem, či si VY vôbec viete predstaviť, aké to je, keď vás niekto súdi podľa všetkého iného, len nie podľa vás samotných.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

vlada hra mrtveho chrobaka...a viete preco? pretoze ked serie na ciganov tak pi*uju oni ale ked sa o nich zacne "starat" budeme pi*ov*** my...je to bludny kruh...peniaze na nich davat je TOTALNE zbytocne, pretoze systemu NIC NEDAVAJU a len beru a aj to co dostanu zadarmo tak spicuju a potom zdemoluju(byvanie) alebo rozhadzu (peniaze).. akekolvek chcenie zmenit to absentuje, chodenie do skoly - ani bohovy, o chceni pracovat len rozpravaju lebo to poculi v rozpravkach starych materi
ak vyclenia tie obrovske peniaze na "vyriesenie romskej otazky" ci jak tomu hovoria tak verte tomu ze tu budu velke demonstracie a to nie len vyholenych hlav

bazmeg hughito ty si asi retardovany alebo co... TO kur*a NEMA NIC SPOLOCNE S FARBOU PLETI!!!!!!!!
hughito
Redeemer
Redeemer

mirak2 napísal:vlada
bazmeg hughito ty si asi retardovany alebo co... TO kur*a NEMA NIC SPOLOCNE S FARBOU PLETI!!!!!!!!
Bazmeg, o tom kto tu je retardovaný by sa dalo polemizovať.
S tou farbou to má spoločné to, že tí slušní sú potom (niekedy!) diskriminovaní na základe predsudkov.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

predstav si ze si clovek zodpovedny pre nabor novych ludi do nejakej svojej spolocnosti...predstav si pride k tebe cigan...normalne oblek, kravata na nejakom lepsom aute (s volantom na nasej strane, nie tej anglickej :lol: )... nagelovane vlasy, oholeny, lepsie navonany, poda ti ruku a slusne bez toho ich prije*** stylu vyjadrovania ta pozdravi...posles ho do pi*e lebo je tmavsi?
ty urcite nie lebo stojis na strane ciganov...
ja tiez urcite nie, pretoze za 20 sekund co ho vidim si viem utvorit mienku aky asi je, ze si oblek nepozical, auto neukradol (pripadne naopak) atd...
hughito
Redeemer
Redeemer

mirak2 napísal:predstav si ze si clovek zodpovedny pre nabor novych ludi do nejakej svojej spolocnosti...predstav si pride k tebe cigan...normalne oblek, kravata na nejakom lepsom aute (s volantom na nasej strane, nie tej anglickej :lol: )... nagelovane vlasy, oholeny, lepsie navonany, poda ti ruku a slusne bez toho ich prije*** stylu vyjadrovania ta pozdravi...posles ho do pi*e lebo je tmavsi?
ty urcite nie lebo stojis na strane ciganov...
ja tiez urcite nie, pretoze za 20 sekund co ho vidim si viem utvorit mienku aky asi je, ze si oblek nepozical, auto neukradol (pripadne naopak) atd...
No to je pekné ale takto to nie vždy chodí. Veľa ľudí ho pošle do ženského pohlavného orgánu len preto lebo je cigán na základe jeho negatívnych skúseností.

Ale celkovo to tu nejako moc idealizujete, pomaly idete tvrdiť, že žiadny rasizmus neexistuje, čo je blbosť na entú.

Kód: Vybrať všetko

Čísla hovoria jasne a zrozumiteľne – 80 percent Slovákov sa priznáva k latentnému „mäkkému“ rasizmu. To je alarmujúce!!! Znamená to, že 8 z 10 Slovákov posudzuje, ale najmä odmieta (!!!) ľudí na základe rasových predsudkov. Túto pravdu nikto nechce počuť – a je jasné prečo: Slováci sú rasisti!
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Ježiši, hughito - prečo stále odsúvaš podstatu problému do úzadia oboznamovaním nás znova a znova o existencii slušných cigánov, keď my to veľmi dobre vieme? Zasa ti zopakujem - ak sa vyjadrujem o hnusných cigánoch, samozrejme medzi nimi nemyslím tých, ktorí sú slušní, prečítaj si môj prvý príspevok ešte raz a poriadne.

Mne sa tak zdá, že pri nich držíš iba z princípu, pretože oni sú proti náckom a ty s náckami zjavne máš zlé skúsenosti. Ďalej kde asi berieme tú istotu, že drvivá väčšina cigánov sú hovädá? - predsa máme vlastné skúsenosti. A tie sú z 99 percent úplné zlé. Kľudne si prečítaj moje skúsenosti z minulého roku, keď som bol doma na dovolenke. To, že ty v tvojom záhadnom bydlisku vídaš poväčšine iba slušných jedincov neznamená, že u nás na východe sú takíto všetci, opak je pravdou. Ak neveríš, poradím ti - choď autobusom do Letanoviec a skús sa bez majetkovej ujmy a ujmy na zdraví dostať ku vstupnej bráne do Slovenského Raja - na Letanovský Mlyn. Skús to sám, alebo s niekým vo dvojici. Želám veľa zábavy.

//BTW tá časť príspevku zeleným mi fakt pripomína propagandu istej zbytočnej feťáckej organizácie...

///a ešte pevne dúfam, že budú zverejnené štatistiky o cigánskej kriminalite, proti ktorým tak protestoval ten ancikrist Patkoló. To sa potom uvidí, kde je pravda a to bude moment, keď spomínaná organizácia uvidí, aká je realita a prestane dookola omieľať svoju frázu "aj bieli kradnú, aj bieli sú zločinci".
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

hughito: citaj - http://www.geocities.com/ociganoch/NieR ... ml#Susedia

na spodku je o tej nasej diskriminacii ale aby si pochopil co pise tam si to musis precitat cele
zopar citacii:
Bohu (a Cigánom) milej organizácii s názvom "Ľudia proti rasizmu" preto na ich sugestívnu otázku "Vieš si predstaviť život v strachu len preto, že si inej farby pleti?" odpovedám veľmi jednoznačne: áno, viem si to predstaviť celkom živo, lebo som roky v takom strachu žil a bál som sa Cigánov len preto, lebo nie som Cigán!
Dobrý príklad predstáv nezasvätených ľudí zo zahraničia o Cigánoch predstavuje naivne idealizujúci a neobjektívny pohľad Kanaďana Dr. Scheffela. Tento pracovník kanadskej vládnej organizácie Canadian International Development Agency (CIDA), hneď po príchode na Slovensko "veľmi rýchlo zistil, že najväčšou prekážkou integrácie Rómov je podozrievanie zo strany 'bielej' väčšiny. Avšak väčšina z 'bielych' nikdy nenavštívila rómsku komunitu". V celom príspevku, nachádzajúcom sa na oficiálnej stránke CIDA, nenájedete ani náznak toho, že by za čosi mali byť čo i len trochu zodpovední aj Cigáni sami. (Opät postoj typu "Slobody zvierat": Cigáni – rovnako ako zvieratká – majú iba práva, ale už žiadne povinnosti.)
Na výzvu vyššie spomínaných udatných bojovníkov proti rasizmu, formulovanú vetou "Podporuj prevenciu rasizmu, posilňuj lásku!" môžem preto odpovedať: klopete na nesprávne dvere. Ohľaduplnosti a "lásky" sa dožadujte od nich, nie odo mňa. Nie je mojou povinnosťou "milovať" nikoho a zvlášť nie takých, s akými som sa stretol. A na otázku "Chceš pokračovať v nekonečnom kruhu odovzdávania predsudkov?" odpovedám: to, čo som popísal, sú fakty, nie predsudky. Nie ja sa mám meniť, nie ja sa mám prevychovávať – zmeniť sa majú oni!
Popisované skúsenosti sa netýkali Cigánov z osád. Žil som v meste a to, čo popisujem, sa týkalo Cigánov "mestských" a teda asi aj kultúrnejších. Ale párkrát som sa ako peší turista nechtiac dostal predsa aj do osád. Keď som napríklad jedného letného popoludnia schádzal z Fabovej hole, musel som prejsť cigánskou osadou pri Polomke, o existencii ktorej som ani netušil, pretože nebola vyznačená na turistickej mape. Ale ležala v úzkej doline pozdĺž potoka, takže som ju obísť nemohol. Šiel som sám a Cigánčatá odo mňa drankali koruny. Neodpovedal som a ponáhľal som sa dolu osadou. Dospelí Cigáni na mňa začali vulgárne pokrikovať a obviňovať ma zo skúposti (mali na to zrejme ústavné právo), lebo chúďatám deťom nechcem dať ani korunu. Osada bola dlhá, ja som musel ísť jej stredom, a osadníkov moja "skúposť" podráždila až tak, že po mne začali hádzať kamene a na úzkom priechode cez potok mi zatarasili cestu, kde so mnou na túto tému zrejme chceli "diskutovať". Keď som dal najavo svoju rezolútnu neochotu k "diskusii" pod tlakom väčšiny, začali po mne s opovrhnutím pľuvať. Bol som rád, že ich "spravodlivé" rozhorčenie nad mojim "asociálnym" správaním neviedlo k vyťahovaniu nožov. Nesťažoval som sa vtedy na rasovo motivovaný útok – nie som ako oni.
A prečo o tom všetkom píšem práve tu? Lebo mi spomínaní "boží bojovníci" sugerujú, že rasizmus sa prejavuje už aj "rozprávaním vtipov [!] na tému znevýhodnených skupín [čím sú, preboha, znevýhodnené?] ... nazývaním Rómov cigáni [!]. Diskrimináciou v autobusoch [treba im uvoľňovať miesta na sedenie?], obchodoch [treba ich pri pokladnici púšťať dopredu, lebo sa veľmi ponáhľajú do práce?] ... " A títo ľudia, ktorí usúdili, že treba ochraňovať iba práva niektorých skupín obyvateľov, nie všetkých, idú vo svojich vývodoch až tak ďaleko, že bez hanby tvrdia, že "rasizmus je diskriminačná teória, ktorá ... je obvykle spojená s genocídou, vyhladzovaním menejcennej rasy nadradenou." Takže od nazvania Rómov Cigánmi je už zrejme len krok ku genocíde!!! Vedeli by ste si vymyslieť lepší príklad demagógie?
stifler1
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa stifler1 »

hughito - Pytas sa ci pozname aj slusnych ciganov, s cistym svedomym mozem povedat ano poznam a nie len jedneho, poznam napr. celu jednu rodinu, ktory su slusny, vychovany sme proste kamarati aj ked sa uz casto teraz nevydame ale sem tam sa niekedy stretneme a porozpravame sa. Ja nehadzem vsetkych do jedneho vrecie ako sa pokusas tu naznacit, ja len hovorim o tych 99% zlych ciganov ktory robia neplechu a mne tiez nejde len o farbu pleti ked je to slusny cigan aj ruku mu podam bez vsetkych predsudkov s tym ja nemam problem. Stve ma hlavne aj to ze ten ..... cigan Patkoló berie peniaze a vyhovara sa na vladu ze ona nic nerobi, no tak potom naco on tiez berie peniaze za nic nerobenie? Ci to len tak naoko tam ma byt jeden z radov ciganov aby sa nepovedalo a berie peniaze ako aj ty ostatny 99% a nic nerobi? Nepaci sa mu nech odstupi a nech nemelie s tou svojou drzou hubou.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

hughito napísal:Ja akceptujem, že cigánsky problém je. Otázne je, prečo ?
hughito napísal:Ja som toho názoru, že vždy treba posudzovať toho daného človeka na základe skúseností s ním a nie na základe predsudkov, či farby pleti.
Si pokrytec. Ked urcujes na zaklade toho daneho cloveka preco potom cigansky problem nenazves problemom bordelarov?
hughito napísal:Neviem, či si VY vôbec viete predstaviť, aké to je, keď vás niekto súdi podľa všetkého iného, len nie podľa vás samotných.
Nikto nikoho nesudi podla vyzoru, sudime istu spolocnost lebo v spolocnosti zijeme.
stifler1
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa stifler1 »

Ano presne nie podla vyzoru ani podla farby pleti ale podla spravania mna netrapi ked vidim cigana ale to ze je tam samy bordel, spina, smrad a kriminalita a to sposobuju cigani.
cubix
Star
Star

Príspevok od používateľa cubix »

Inak zaujimave je, ze tito pseudohumanisti strasne bojuju zato aby sa nejaka skupina ludi, uz geneticky urcena na parazitizmus, posudzovala nejak specialne asi dokonca ako vzacny druh. Ze vraj ludi netreba rozdelovat podla farby koze, mmm zaujimave, ze nejak casto nepocujem ludi rozpravat ako sikmooky vsetko kradnu. Vzdy pocujem len o ciganoch ...
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

Rasizmus je tu, vždy bol a bude...ľudia sa stovky rokov nemiešali, biely medzi bielymi, čierny medzi čiernymi atď. a potom bolo jasné, že rasy mali voči sebe predsudky, nie je to vec len bielych ľudí. To že zotročili a schristianizovali veľa krajín bol následok toho, že boli technicky vyspelejší. Tak nehovor, že ľudia sú bežne nerasisti. PREDSUDKY BUDÚ VŽDY!!!
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

KaptMichal napísal:Rasizmus je tu, vždy bol a bude...ľudia sa stovky rokov nemiešali, biely medzi bielymi, čierny medzi čiernymi atď. a potom bolo jasné, že rasy mali voči sebe predsudky, nie je to vec len bielych ľudí. To že zotročili a schristianizovali veľa krajín bol následok toho, že boli technicky vyspelejší. Tak nehovor, že ľudia sú bežne nerasisti. PREDSUDKY BUDÚ VŽDY!!!
odvážne tvrdenie, dokáž mi ho, keď tam už používaš toľko výkričníkov. Vďaka.
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

KaptMichal napísal:Rasizmus je tu, vždy bol a bude...ľudia sa stovky rokov nemiešali, biely medzi bielymi, čierny medzi čiernymi atď. a potom bolo jasné, že rasy mali voči sebe predsudky, nie je to vec len bielych ľudí. To že zotročili a schristianizovali veľa krajín bol následok toho, že boli technicky vyspelejší. Tak nehovor, že ľudia sú bežne nerasisti. PREDSUDKY BUDÚ VŽDY!!!
Nie som rasista, nevadi mi ziadna rasa, vadi mi len spravanie vecsiny romov a prave kvoli tomu ich nebudem mat nikdy v laske a ani respektovat tychto prizivnikov.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

hughito
Redeemer
Redeemer

Si pokrytec. Ked urcujes na zaklade toho daneho cloveka preco potom cigansky problem nenazves problemom bordelarov?
Tak to snáď nemyslíš vážne... :roll:

//autoeditácia príspevku ( 12 Aug 2009, 23:35 )
cubix napísal:Inak zaujimave je, ze tito pseudohumanisti strasne bojuju zato aby sa nejaka skupina ludi, uz geneticky urcena na parazitizmus, posudzovala nejak specialne asi dokonca ako vzacny druh. Ze vraj ludi netreba rozdelovat podla farby koze, mmm zaujimave, ze nejak casto nepocujem ludi rozpravat ako sikmooky vsetko kradnu. Vzdy pocujem len o ciganoch ...
Nie aby sa nejaká skupina ľudí, ale aby sa všetci posudzovali ako si to ty nazval špeciálne.

Kód: Vybrať všetko

uz geneticky urcena na parazitizmus
K tomu snáď len toľko, že sa vyskytujú aj ľudia, ktorí sú geneticky určení na kreténizmus.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

hughito napísal:Mňa najviac štve, keď potom slušný cigán doplatí na toho zlého, napríklad stane sa terčom rasového útoku, neprijmú ho do práce, ľudia naňho pozerajú podozrievavo, ako sa má cítiť ? Nikdy ste sa neskúsili vcítiť do kože takéhoto človeka ?
A presne pre taketo nazory trpi v konecnom dosledku biela vacsina.

Problem ciganov je samozrejme problem rasovy, cize to ze 'mi nevadi ich rasa' ale 'spravanie' moze zniet 'krajsie' a 'korektnejsie' ale v podstate je to spravanie z vacsej casti geneticky predurcene.

V prvom rade si treba uvedomit ze ziadna biologicka rovnost medzi ludmi neexistuje a skupiny ako cigani su v modernej spolocnosti predurceny len k jednemu - parazitizmu.

Nie je to ich vina a skutocny problem nie su cigani. Problem je v skorumpovanom systeme, ktory tieto prirodou dane rozdiely popiera a nevytvara podmienky, v prvom rade pre zivot ludi, ktory fungujucu modernu spolocnost vytvorili - bieli ludia.
:arrow: http://www.ojp.usdoj.gov/bjs/homicide/race.htm

Staci otvorit oci. Otazka je, co potom?
Napísať odpoveď