Windows 7

Informácie o software, ankety...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Windows 7

Príspevok od používateľa hojko »

Tato tema sa tyka Windows 7, ci uz diskusii k tomuto operacnemu systemu, problemom atd... Takze vsetky otazky prosim smerujte sem.

Edit:
Windows 7 vs. Vista vs. XP
Test výdrže na batériu: Windows 7 vs. Vista
Windows XP, Vista nebo 7 - srovnání rychlosti
Windows 7 už i česky a slovensky - jak to nastavit
Blackburn
Star
Star

Príspevok od používateľa Blackburn »

Ok, takze som neskutocne spokojny s tymto OS, nahradil som ho namiesto Visty akurat vcera. Lenze dost co ma zarazilo je, ze som neskutocne zvyknuty na tlacitka FN ktore mi nefunguju (notebook Asus m70vr) skusal som hocijake ovladace stiahnute pre Vistu x64 nakolko aj tento system je x64, lenze marne, neviete mi nejako poradit?

Na svoj vzhlad, rozne efekty a dalsie addony mi tento system prijde o nieco rychlejsi nez bola samostatna Vista. Nestihol som najst nejake chyby (okrem tej mojej FN) takze moje hodnotenie nemoze byt "s plnymi hvizedickami".

Cize je to u mna tak 7/10.
Nyssow
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Nyssow »

Chcel by som sa spýtať, či je normálne aby prepínanie medzi hra - windows bolo tak pomalé .. keď prepnem do windowsu normálne na plochu je to v pohode ale keď chcem znova prepnúť do hry trvá to strašne dlho - najprv normálne plocha, potom čierne okno a potom až hra (na XP to ide omnoho rýchlejšie) .. môže za to Aero alebo?? V zostave by to byť nemalo (i7 920, 6GB RAM, GTX275) ..
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

S takou ramkou a takým procákom to podľa mňa normálne nie je.. veď na slabšom kompe prepína GTA4 bez problémov. Robí to pri všetkých hrách?
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andrew007 »

Nebudem tu pisat roman takze...ked som prvy raz nahodil sedmicku a po prvom spusteni som si hovoril ze to bude dalsi odflakani operacny system..vtedi som sa pekne mylil. Sedmicku pouzivam uz od aprila a som snou 100% spokojni, nastastie nemal som problem rozbehat programy podobne ako je Alcohol, Daemon potom dalej hry ktore ledva isli na Viste.
Rozdiel medzi DX10/11 som neucitil kedze moja grafa podporuje len desinu a ani samotne hry. Uz nesmierne cakam koniec oktobra kedy vyjde finalna verzia na SK trh,.

btw. Minule bola pekna recenzia v casaku Computers kde popisali ake rozlucne verzie sa chystaju :wink:
kacjak116
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa kacjak116 »

Ahojte, mal by som otazku:

Kupil som pc aj s OS vista origos vsetko v pohode. Ak vyjde na trh W7 bude prechod z visty na W7 zadarmo? Alebo je to len dalsi marketingovy trik ako zachranit potapajucu sa lod???
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Akurat stahujem firemnu Enerprise verziu a hned ju vecerom snad doma nahodim a potestujem..Celkom sa tesim, na prichod niecoho noveho do mojho PC.
pyroman712
Novice
Novice

Príspevok od používateľa pyroman712 »

Cawte chcem sa opýtať- nainstalujem win 7 RC 1 a a pri prvom "spustení" sa mi zobrazí čiastočne logo win 7 a pc akoby zamrzne a ďalej sa nič nedeje....neviete niekto poradiť ?? AA Už som skúšal všetko a stale nič Samovrazda napíšte sem alebo rovno na moj email [email protected]
MrGizmof
King
King

Príspevok od používateľa MrGizmof »

Chcem si objednať W7 Home Premium z UK Amazonu ale vraj sa na tú verziu nebudú dať stiahnuť iné jazyky. Je to pravda?
A budem platiť okrem DPH aj CLO? Nemôžem nájsť zoznam čo je od toho oslobodené.
brm
Darca
Darca

V rámci EÚ sa neplatí žiadne clo..

Jazyky by sa mali dať stiahnuť iba na Ultimate verziu.. avšak možno budú existovať aj nejaké jazykové balíčky aj pre iné verzie.. ktovie.

http://www.microsoft.com/windows/window ... fault.aspx

Na Home Premium vraj nepôjde ani XP mod..

//autoeditácia príspevku ( 12 Aug 2009, 10:34 )
Inak na 7ke ma najviac serie jedna vec! A tou je jeho samotný názov. Ak človek mal nejaké problémy s XP alebo Vistou, stačilo do googla zadať problém a dopísať XP/Vista.. a x riešení bolo na svete. Ak mám ten problém iba v 7ke, zadám problém a číslo 7 a nájdem všetko možné okrem riešenia môjho problému pre Windows 7.. :(
MrGizmof
King
King

Príspevok od používateľa MrGizmof »

XP mod ma netrápi, všetko ide ako má :D .
A dávať do google "7" je blbý nápad, tam dávaj "Windows 7".
Kvako
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kvako »

ja by som a chcel spýtať ako je to z ovládačmi ku jednotlivému hardwaru napr. ku grafickej karte doske a pod.. Výrobcovia už vyrobili ovládače ktorú sú kompatibilné z Windows seven??
brm
Darca
Darca

Závisí od hardwaru.. niektorí zareagovali, niektorí sa tvária ako mŕtvi chrobáci. Našťastie ak neexistuje ovládač pre 7, stačí použiť aj ovládač pre Vistu.. povedal by som, že 90% ovládačov pre Vistu funguje aj pre 7..
Kvako
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Tak to je úplná bomba idem asi do toho..

//autoeditácia príspevku ( 13 Aug 2009, 13:51 )
BRm ty už používaš windwos seven? ak áno daj dáke klady zápory a tak či so spokojný ..alebo hocikto to dajte kto máte windows 7--
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Tak som si pred tyzdnom Windows 7 nainstaloval (po 1,5 roku s Vistou) a som spokojny.
Oproti Viste prinasa vynovene GUI (do ikoniek v taskbare som sa zamiloval) a nastavenie automatickej zmeny pozadia po urcitom case :)
Ostatne veci ktore som si zatial stihol vsimnut su prakticky rovnake ako vo Viste. Problemy s kompatibilitou som nezaznamenal, vsetko co islo vo Viste ide aj v 7ke.
brm
Darca
Darca

Kvako.. s čím to chceš porovnať? :) Odkedy vyšla oficiálna 7100 RC, mám ju doma nainštalovanú. V podsate podobné dojmy ako Gothar. Podľa mňa je 7čka iba akýsi väčší SP na Vistu. Veď Vista je NT 6.0 a 7čka je NT 6.1.. (Win2000 bol NT 5.0 a XP NT 5.1)

Ale inak som spokojný.. keďže som bol spokojný aj s Vistou. V tomto smere som inovatívny typ a rád sa učím a skúšam nové veci. Niektorí neradi skúšajú a neradi sa učia.. a tak aj dnes na všetko možné (aj na tie najnadupanejšie stroje) stále pchajú staré XP.

:)
Kvako
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

zaznamenali ste aj nejaké negatíva??Veci ktoré vám v novej Windows sedmičke vadia??
Marek9011
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Marek9011 »

Nnie ...mam ju na NB acer aspire 57... bol som velmi prekvapeny ze ibu aj niektore aplikacie co na viste nesli napr: Ethereal :D ...neinstaloval som ani jeden ovladac a vstko ide jak ma no brutal ...mam verziu 7600.16385 rtm ...co ma ale mrzi je ze na 7 nebezi tuneup ale tento system ho v podstate nepotrebuje ...dx11 ja hry nehrajem ale kamos hej a medzi dx10 a 11 velky posun vpred hlavne voda vlasy (crysis 2, prototyp) okrem toho idu este plynulejsie ako na viste ...neje ocom

...a vlastne je o com: rozdiem medzi 32 a 64bit
Nyssow
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Nyssow »

TuneUp funguje aj na 7100, alebo 7600 .. ale nešla mi cez neho defragmentácia diskov .. v XP ide ako má.
Napísať odpoveď