Windows 7

Informácie o software, ankety...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

Marek9011 napísal:...dx11 ja hry nehrajem ale kamos hej a medzi dx10 a 11 velky posun vpred hlavne voda vlasy (crysis 2, prototyp) okrem toho idu este plynulejsie ako na viste
No o DX11 by si nám mohol trochu viac porozprávať.. nám smrteľníkom. Kamarát má nejaké známosti v Microsofte? ..alebo už je niekde na stiahnutie na nejakých ruských stránkach? A ktorú grafiku používa na DX11? Opäť špeciálny kúsok od výrobcov alebo si ju sám upravoval? Ale vlastne ako som teraz čítal.. DX11 by mal byť plne kompatibilný aj s DX10 grafikami.. no uvidíme.

:)

//takže sa ospravedlňujem za príspevok.. vo Win7 už naozaj je aj DX11, akurát pochybujem, že DX11 už podporujú aj hry..
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pozeral som, ze su von na nete aj multilanguage verzie, co sa mi zda celkom zaujimave. Planujem teraz coskoro kupit novy PC a tak som premyslal o Windowse. Fungujem stale na XP SP3 a nemam problem, ale kedze PC chcem vymenit najma kvoli hram, tak by bol velky hriech nehrat hry na DX10, ked mi to grafika ponukne.

Len sa obavam, aby som s tym nemal problem, pretoze s Vistou mam skusenosti mozno tak maximalne 5 hodin, cize nic moc, ale verim, ze po vypnuti UAC, nastaveni cez TuneUp Utilities a este nejakymi tweakmi z netu by som dokazal Vistu ci 7 dostat do podoby, ktora mi bude vyhovovat.

Keby ste volili vy novy system, tak zrejme zvolite Windows 7, je tak??? Prakticky ked sa nad tym zamyslim, tak to bude urcite na baze Visty s vylepseniami a drobnymi upravami, aj ked velke zmeny sa ocakavat aj tak nedaju, ale malo by ist o stabilny Windows. Takze ak dajme tomu o mesiac kupim PC, tak uz radsej rovno Windows 7???
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Urcite sedmicku, osobne ju beriem ako prvy Win co sa naozaj oplati kupit a aj ja ako clovek ktory by dlhe roky nedal za system ani cent, si ju v Ultimate verzii a slovenskom jazyku na 100% kupim. Tu nieje o com premyslat, snad len nezabudni na 64bit (osobne si myslim ze by kazdy, ci uz to situacia vyzaduje alebo nie mal postupne prejst na 64bit, 32bity su uz mrtve tak isto ako winXP).
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Gangy - ak budu "vyhody" Ultimate verzie podobne ako u visty, tak rovno vravim, ze sa jedna o zbytocne vyhodene peniaze. Uvidime.
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

KoCi napísal:Gangy - ak budu "vyhody" Ultimate verzie podobne ako u visty, tak rovno vravim, ze sa jedna o zbytocne vyhodene peniaze. Uvidime.
Ano, zcasti mas pravdu ale pre mna je prirodzene ze ked uz si za ten system zaplatim tak chcem mat to najlepsie. Ale vyhody ultimate verzie visty (napriklad dreamscene) vyuzivam, aj ked je samozrejme ze za tie peniaze to nestoji.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

hojko napísal:Keby ste volili vy novy system, tak zrejme zvolite Windows 7, je tak??? Prakticky ked sa nad tym zamyslim, tak to bude urcite na baze Visty s vylepseniami a drobnymi upravami, aj ked velke zmeny sa ocakavat aj tak nedaju, ale malo by ist o stabilny Windows. Takze ak dajme tomu o mesiac kupim PC, tak uz radsej rovno Windows 7???
Treba sa zbavit predsudkov, Vista bola kritizovana hlavne zo zaciatku, ked boli problemy s kompatibilitou. Vsetci, ktori ju skusili uz nejaky cas po uvedeni, boli vacsinou spokojni (po tom, ako si zvykli na vynovene GUI).
Cize Win 7 je jasna volba, uz vyssie som spominal, ze pre mna je to momentalne iba Vista s novym GUI. Jedinym vyraznejsim faktom je to, ze 7ka obsahuje viac ovladacov. Inak napriklad vyhladanie ovladacov cez internet fungovalo dobre aj vo Viste. Kupit novy PC a ostat pri XP by bolo ako namontovat na nove auto drevene kolesa z voza. Uz Vista bola prisposobena na multitasking a vyuzivanie RAM, nie len na jej uvolnovanie.
brm
Darca
Darca

Windows 7 64bit zvládne 192 GB RAM
http://www.extrawindows.cz/windows-7-64 ... 192-gb-ram

hojko napísal:ale verim, ze po vypnuti UAC, nastaveni cez TuneUp Utilities a este nejakymi tweakmi z netu by som dokazal Vistu ci 7 dostat do podoby, ktora mi bude vyhovovat.
Veď aj XP si musel hneď po čerstvej inštalácii upravovať, niečo ponastavovať a tak. Aspoň ja som to robil. No a teraz vo Viste/7 musíš tiež čerstvú inštaláciu poupravovať.. akurát trochu inde. Všetko je to o zvyku. Treba skúšať.

;)
danpark
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa danpark »

ja mám sedmičku už od decembra (samozrejme dávam si novšie a novšie buildy) .. teraz mám síce pár mesiacov zákys na 7127 builde, ale zasa nemám ani nutnosť preinštalovávať lebo osm absolútne spokojný i keď už to neberie kódeky, iba tie čo má sám systém ... no ale prehráva to čo má prehrávať, ostatné prehrávače fungujú tak super ... inštalácia driverov bezproblémová u mňa, čo som aj nemal ovládače tak konečne mi fungovalo vyhľadávanie na internete lebo na XP mi to nikdy nešlo a tu okamžite sťahovalo a nahadzovaloa funguje to ako má ... rýchly prístup kam potrebujem, s rýchlosťou celkovo som spokojný .. nezbadal som, že by mi niečo išlo horšie ako na XP .. hmmm a už mi to aj DX11 nahodilo samo od seba ani neviem kedy, asi nové nvidia ovládače to priniesli so sebou keď som dával teraz nedávno najnovšie ... super OS, nemôžem sa na skoro nič sťažovať a keď áno tka si nespomeniem ani na čo ... nemal som ešte ani jednu BSOD ani nijaký veľký výpadok, takže paráda...
kotlas666
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa kotlas666 »

..po instalacii win 7 ultimate mi nejde update.Neviete preco?
Prílohy
k.jpg
danpark
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

..po instalacii win 7 ultimate mi nejde update.Neviete preco?
asi preto lebo máš zle nastavený dátum .. prestav si ho na normálny a uvidíš
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

jop. po vygoogleni tejto chyby (nebojte sa pouzivat ciselne oznacene chyby pri hladani v googli), mi naslo napriklad taketo nieco: http://windowshelp.microsoft.com/Window ... 41051.mspx

takze ano, je to nespravnym datumom a casom. To ze je to postup pisany pre vistu si nevsimaj, vista a sedmicka su takmer rovnake systemy.
Luxo
Medium Star
Medium Star

neúspech pri inštalácií Windows 7

Príspevok od používateľa Luxo »

Potrebujem poradiť. Chcem otestovať oficiálnu verziu Windows 7 ( finálnu ) x64, En (Ultimate) verziu. V biose nastavím všetko potrebné, nabootujem z DVD tak sa ukáže, že si to nahráva súbory, vporiadku ... potom ukáže malé logo Starting Windows ... vporiadku .... a zaseknem sa na obrazovke čo nasleduje - také pozadie kreslenej krajinky, predpokladám, že tu by sa ma mal windows pýtať na otázky ohľadom inštalácie, ale nezobrazí sa mi nič, žiadne písmo, je tam len pozadie a kurzor myšky :? A čo teraz ? skúšal som prepáliť a vyskúšať na novom médiu, to isté. Mám nejakú zlú verziu sedmičiek ?

Aktuálne používam XP SP3 32bit ( ten už mal byť o takomto čase nahradený sedmičkou 64b. ) na partícií C ( 7 bude na C), ďalej sú ešte volné partície D,E,F bez systémov.
Gigabyte GA-965-GM S2 rev. 2.0 , Intel C2D E4400, 6GB Corsair DDR2, WD6400AAKS, Ati X1950XT 256MB GDDR3

Vopred ďakujem za akúkoľvek radu alebo tip
danpark
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

je to dosť možné, že máš zlý image... ja som už 2 zlé napálil, musel som stiahnuť nový a napáliť ho(vdy u niekoho iného lebo mne nejde napaľovačka, iba combo mechanika).. ale mne to písalo, že nenašlo taký a taký súbor, takže neviem o čom je tvoja chyba keď ti to nič nehlási

edit\\ keď tak skús si povypájať všetko čo nepotrebuješ, tlačiareň ak máš, web kameru ... prípadne stlač potom ctrl+alt+del .. nejaký chlapík na nete tvrdí, že 3 hodiny mu to stálo a keď stlačil toto, tak za 15 minút sa mu to nahodilo potom
brm
Darca
Darca

Aj mne sa na tom mieste zasekne inštalácia na cca 10-20min.. a potom pokračuje ďalej.. a ešte myslím na jednom mieste sa sekne na 10-20min. Aj podľa mňa to je nejaká nekompatibilita hardwaru.. robilo mi to aj pri Viste.

Inak: http://www.hojko.com/windows-7-t124231.html

Btw.. oficiálna finálna verzia ešte neexistuje, zatiaľ je to neoficiálna finálna verzia.. zoficiálni sa až koncom októbra..

;)
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Je oficiálna verzia asi mesiac, je to RTM, čo vydal MS. Stačí si to stiahnuť raz ale zo zaručeného zdroja ako torrentleech nie z for, kde je milion verzií, samé fake, modifikované a pod.

Ja počkám na Retail verziu, ale to by malo byť totožné s RTM, a tak skôr na Windows7 SP1. :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Software_r ... _cycle#RTM
In most if not all cases, RTM happens prior to general availability GA where the product is released to the public.
brm
Darca
Darca

Veď ja viem, že to je už finálna verzia, ktorá sa začne predávať v októbri.. ale podľa mňa ešte stále nie je oficiálna.. oficiálnou sa stane, až sa začne predávať. Toť môj názor.. ;)
Luxo
Medium Star
Medium Star

ďakujem vám, poodpájal som USB hávede a do 10min to nabehlo :-)
/ objavil sa menší problém. Aj pri žiadnych spustených programom sa vyťaženie procesoru pohybuje okolo 65%, zistil som, že to berie proces "wmpnetwork" - okolo45% a "searchindexer" +ďalších 20% . Po reštartoch to stále nabieha ... skúšal som ich rušiť, no po chvíli sa zase spustia. Dá sa nejak zabrániť aspoň tomu wmpnetwork-u aby nezaťažoval tolko CPU ? Ďakujem
Andr3w
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andr3w »

Luxo: malo by ti to ist v services, dostanes sa tam cez start menu-control panel-administrative tools-services a tam si najdi sluzbu wmpnetwk, klkni na nu pravym daj properties a pri startup nastav z auto na manual alebo disable

inac je to nejaka cast windows media playeru asi na zdielanie hudby po sieti alebo take nieco

//edit

ak to tam nenajdes pod wmpnetwk tak to bude: Windows Media Player Network Sharing Service
Luxo
Medium Star
Medium Star

ďakujem, myslím že som to včera zrušil aj cez msconfig, ale keď už je to aj tu tak je to istejšie :-) . A ten proces searchindexer, pokial podla názvu chápem správne, tak indexuje pevný disk pre rýchlejšie vyhľadávanie ( a logicky mi potom vyplýva, že keď doindexuje, už by nemal zamestnávať CPU a pevný disk, našiel som aj, že sa to dá niekde vypnúť, tak snáď si s tým už nejako poradím :-)
M@rt1n
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa M@rt1n »

Ahojte, mám otázku: keď nainštalujem verziu Home Premium bude sa tam dať natiahnuť slovenčina? lebo pri viste home premium mi to nešlo :)

Vďaka za odpovede
Napísať odpoveď