Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
kekesko
Novice
Novice
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa kekesko »

panter2005 napísal:Asi nic lebo na floride mozes beztrestne strielat po zlodejovi na svojom pozemku... ak kradne... nie ako u nas... este ta zavru
Nie je to pravda. Aj u nás sa môžeš brániť zbraňou. Prečítaj si zákon.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

kekesko napísal:Nie je to pravda. Aj u nás sa môžeš brániť zbraňou. Prečítaj si zákon.
...to by si ju najskôr musel mať...a o ceste k získaniu zbrane ti tu fundovane odpovie Pinhead...je to príšerne ťažké, získať zbrojný pas A
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

Viete čo je na tom zaujimave? Že my sme tí, ktorí pracujú a zarábajú na existeniciu jednych aj druhych-aj ciganov, aj policie a sme to my, kto je povinny sa nimi nechať utlačať? Desaťročia padali ciganom pečene holuby do huby, bez toho, aby sme my mali pravo čo i len ceknuť, aby sme nahodou neboli rasisti, lebo ten, kto nechce živiť cigana a dovoliť mu kradnuť, je obyčajny necitlivy rasista, však hughito?
Treba zmeniť tento system, ne vraždiť ciganov...za to, čo dnes su môžeme do veľkej miery aj my.
Takto dnes môže dopadnuť biely človek, keď si dovoli braniť sa proti utlaku:

Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

Vráťme sa k rómskemu problému, zbytočne tu rozoberáme potenciálnu ochranu, resp. obranu zbraňami, keď k tomu vôbec nedôjde. SlimEm sa možno vyjadril trošku expresívne, ale v podstate má pravdu. Neviem, kde bývaš, hughito, ale v mojich končinách by si radikálne zmenil názor na cigánov. Nepopieram, že sčasti mám predsudky proti cigánom, lebo viem, že všetci vyrastajú alebo vyrástli v jednej osade a majú teda rovnaké základy správania. Keď vidím cigána, čakám najhoršie, nikdy nezačínam debatu ako prvý, ak ma náhodou oslovia slušne, nemám problém odpovedať rovnako, avšak ak na mňa idú drzo, neprejavujem strach a tykám 35r. cigánovi, na nich treba vždy drzo a bez strachu! Pozri, posledné strany tejto témy sa omieľa dookola to isté - Ty tvrdíš, že máme predsudky a všetkých cigánov hádžeme do jedného vreca a my Ti oponujeme. Toto už nedáva zmysel, prečítaj si všetky príspevky ešte raz a pochopíš, že v určitých lokalitách Slovenska sú cigáni naozaj neznesiteľní, napádajú bielych a vyvolávajú nepokoje (Michaľany, Ostrovany, Krompachy).. K tomuto sa nedá viac povedať.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Kód: Vybrať všetko

http://www.aktuality.sk/clanok/142972/romovia-budu-kontrolovat-problemovych-romov
...hughito, toto si prečítaj...
Fordos851
Star
Star

Príspevok od používateľa Fordos851 »

Pilifo napísal:Ale bohužiaľ je to tak, že si asi iba obrovská výnimka spomedzi všetkých...

A mohol by si napísať, či si mal alebo máš nejaké problémy pre "Tvoju farbu pleti", ak by sa to tak dalo nazvať.
nie som tmavší :D normalny chlapec bielej pleti aj mama aj otec :)
t33nboY2
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa t33nboY2 »

Viete ako sa "neprisposobivých" občanov zbaviť ?
Kupit im letenky niekam na druhy koniec sveta ale len na jeden smer :D :wink:
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

hughito: zasa sem pletieš hocičo možné a odvraciaš pozornosť. Áno, platím za policajné zásahy, za väzňov, za nabaľovanie sa politikov - ale to všetko sa po zrátaní zďaleka nechytá na sumu, ktorú naše poctivé obyvateľstvo platí na cigánske mesačné sociálne dávky, na ich liečebné úkony, na policajné zásahy s nimi spojené a na ich domčeky a byty, ktoré fasujú zadarmo (je mi úplne jedno či súhlasíš s fasovaním nehnuteľností zadarmo alebo nie, pretože sa to vždy pravidelne deje). Na Sme vo včerajšom článku spomínali, že cigánov na Slovensku je niekoľko sto tisíc, tuším niečo okolo 400 000. Z nich žije poctivo 5 percent )a aj to som optimsta), to je teda 380 000 neprispôsobivých cigánov, nech z nich len 100 000 poberá mesačné dávky (pretože vieme, že kopa z nich sú deti, keďže sa kotia ako potkany) 20 000sk mesačne (čo je reálne, pretože na pošte pri poberaní dávok som neraz počul aj vyššie sumy), to je 2 miliardy mesačne na cigánov. Koľko je to za rok? Koľko stoja policajné zásahy a koľko z nich bolo tak kurióznych ako ten, ktorý si spomenul ty?

Čo sa týka farmárskeho zákona - všetko sa dá s rozumom, na to máme legislatívu. Nemusí sa každý ozbrojovať ako v USA.

Napísal si:" A ako si tú prestavu majetku predstavujete?" - to hádam nemyslíš vážne...Nevieš čo je to osobné vlastníctvo? Čo má na mojom pozemku čo hľadať neznámy človek (biely, alebo fialový, je mi to jedno) bez môjho povolenia? Nech je už jeho zámer akýkoľvek, je to MôJ pozemok a teda nech už si vymyslí čo chce (očakávam, že tu spomenieš extrém ako napríklad nešťastne odkopnutú futbalovú loptu), nemá tam čo hľadať za každých okolností. A áno - ak nachytám cigána (iba kvôli tebe - hocikoho) na mojich zemiakoch (paradajkách, mandarínkach, dyniach), zastrelím ho, alebo minimálne postrelím, nech si to zapamätá.

Bowling for Columbine som videl, tak ako aj väčšinu filmov Michaela Moora. Nemôžeš porovnávať krajinu, v ktorej sa obyvatelia ozbrojujú už niekoľko sto rokov s krajinou, kde je takýto systém držania zbraní absolútne nereálny, teda nezachádzaj zasa do extrémov.

Píšeš, že ti rozum zastáva stáť, že prečo obhajujeme bezdomovcov, ale nie cigánov - zopakujem - koľko je bezdomovcov a koľko je cigánov? Bezdomovci nechodievajú bežne kradnúť na súkromné pozemky, cigáni áno. Na bezdomovcov nejde mesačne tak vysoká suma ako na cigánov.

//autoeditácia príspevku ( 14 Aug 2009, 9:50 )
a tu to máme znova...
http://www.sme.sk/c/4974195/romovia-pal ... mysly.html

Všimnime si hlavne príspevok Orgovánovej - v prvej časti priznáva vysokú kriminalitu cigánov, ale v druhej už píše, čo by sme mali MY robiť, VLÁDA robiť, mestá robiť, atď. KDE SÚ kur*a POVINNOSTI CIGÁNOV???

Roman Kaiser píše, že zverejnenie takejto štatistiky zníži bezpečnosť v krajine - čoho sa obáva? Pravdy?

Hriczko tam zasa pletie diskrimináciu...

Maziniová: "Ak má štatistika poukázať na kriminalitu len niektorých národností, vynára sa otázka, k čomu má taký údaj smerovať" - LOL, zverejnením štatistiky o kriminalite cigánov sa predsa objasnia aj štatistiky kriminality všetkých, ktorí cigánmi nie sú, alebo nie?

Zasa typické zavádzanie...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...ešte k tomu filmu Bowling for Columbine - hughito, videl si aj druhú časť - Kanadu? Ľudia tam niesú ozbrojení, dokonca podľa toho čo sme mohli vidieť sa ani nezamykajú...prečo? Je to začarovaný kruh. Pretože tam nieje kriminalita taká vysoká, nízka kriminalita je tam preto, lebo každý má slušný plat a môže si dovoliť úpiť všetko čo potrebuje a ešte mu ostane "polovica" výplaty na účte. Jeden občan v tom filme to na Moorovu otázku či sa nebojí že mu niekto niečo ukradne opísal slovami "keď ukradne, tak ukradne, kúpim si nové"...kúpi si nové...prečo? Lebo na to má...navyše, tým, že nieje tak vysoká kriminalita, niesú plné väznice a štát nemusí vynakladať vysoké sumy na prevádzky väzníc a môže ich investovať rozumnejšie.

Tak hughito, dúfam že si spokojný. V tomto príspevku, neodlišujem rómov a bielych, ale každý rozumný človek musí pochopiť ten nepomer, ale urob si obraz sám o slovenských väzniciach a o pomere bieli:čierni väzňov.

//autoeditácia príspevku ( 14 Aug 2009, 10:22 )
...a mimochodom, keď už som začal o tých väzniciach...mám jednu pod nosom a poznám odtiaľ veľa bacharov..v podstate tá väznica je len daľšia osada, ale výhodou je že tam nie je nasrané pred celami...nevýhoda(pre nich)...nemôžu robiť deti.
spirki
Expert
Expert

Príspevok od používateľa spirki »

t33nboY2 napísal:Viete ako sa "neprisposobivých" občanov zbaviť ?
Kupit im letenky niekam na druhy koniec sveta ale len na jeden smer :D :wink:
to už tu raz bolo, húfne odchádzali do Anglicka, koľko to bolo radosti, až kým nám ich nevrátili späť ...

Ja by som navrhoval skôr rezreváciu v štýle USA. Oni vykántrili svojich červenokožcov a nakoniec im zriadili rezervácie, to isté urobíme s našími hnedokožcami. A naviac tam môžeme vodiť turistov aby videli ako vyzeral spoločnosť v dobe kamennej, usporiadať safari lov alebo pre milovníkov adrenalinových športov vysadenie do prostred rezervácie a s kompasom a nožíkom sa musia dostať do civilizácie ...
Risko
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Risko »

tehla napísal:Viete čo je na tom zaujimave? Že my sme tí, ktorí pracujú a zarábajú na existeniciu jednych aj druhych-aj ciganov, aj policie a sme to my, kto je povinny sa nimi nechať utlačať? Desaťročia padali ciganom pečene holuby do huby, bez toho, aby sme my mali pravo čo i len ceknuť, aby sme nahodou neboli rasisti, lebo ten, kto nechce živiť cigana a dovoliť mu kradnuť, je obyčajny necitlivy rasista, však hughito?
Treba zmeniť tento system, ne vraždiť ciganov...za to, čo dnes su môžeme do veľkej miery aj my.
Takto dnes môže dopadnuť biely človek, keď si dovoli braniť sa proti utlaku:

Utlaku.Hovoris ako keby cigani jazdili na konoch do miest a vypalovali bielych ludi :D ...
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

kekesko napísal:Nie je to pravda. Aj u nás sa môžeš brániť zbraňou. Prečítaj si zákon.
jj mozem, ale na rozdiel od ameriky to nemozem urobit akonahle vidim intrudera v mojom obydli/pozemku a ak ho zastrelim tak dostanem 15 rokov za vrazdu
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Holt, je to ťažké, zhodneme sa na tom, že by tento problém mala riešiť vláda, čo nerieši, ako vždy, nič nové.

Najproblémovejšie sú osady na východe, tu na západe sú cigáni úplne v pohode (zas určite nie všetci), možno že práve preto, lebo nie sú koncentrovaní do osád, ale žijú viac-menej oddelene, medzi bielymi.

Ale aj tak si myslím, že tento problém si žiada hlavne hlbokú analýzu do minulosti, čo, prečo a ako sa to vyvíjalo, že sa do dostalo až do dnešného štádia.
Niektoré primitívne názory ktoré tu padajú ( o strieľaní, robení rezervácií ) sú veľmi nebezpečné, neviem, či sledujete situáciu v Maďarsku, ale tam sa tieto celkovo extrémistické názory začali pretavovať do reality a cigáni sú tam doslova popravovaní ( celé rodiny s deťmi ! ) pred domami, aj keď vám to je, počítam, úplne jedno, však sú to len neprispôsobiví cigáni.

A ešte jedna, organizácie ako Slovenská pospolitosť NIKDY tento problém nevyriešia, naopak iba viac tento problém znásobia a čím viac takýchto pochodov, tým viac násilia môžeme čakať ( či už s jednej alebo druhej strany ).
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

Ešte raz, aby to tvoja hlava pochopila : Vadí ti, že by malo ísť z našich daní na cigánske domy, na druhú stranu ti nevadí ( okrem iného ), že kvôli nacistickým chuligánom sa minie x peňazí na policajné manévre pri futbalovom zápase.
Ok,až teraz mi to zaplo v hlave a súhlasím s Tebou. ;) Pochopil som to inak.
Aj tak, keď už sme pri tých osobných skúsenostiach v našej dedine žije pár cigánov z toho s jedným sa aj normálne bavím a ostatní, starší, žijú takpovediac v krčme. Nebol s nimi žiadny problém až pred pár rokmi na jeden keď jedna cigánka ukradla poklopy s kanálov na viacerých uliciach.
Keď sa ale zdržujem u rodiny na východe večer nechodievam von sám pretože to, čo mi bratranec hovoril ma presvedčilo, že riskujem zbytočne priveľa. S cigánmi sa musí proste tvrdo a oni samy si to aj priznajú. Veď keď naposledy bola ta aféra okolo " týraných rómskych detí policajtmi" tak médiá sa išli zblániť a samotné cigánske deti do kamery povedali, že si zaslúžili. Takže neviem o čom.
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

Innocence-teraz som si všimol, že si sem to video už dal...
Risko-keď hovorim o utlaku, viem o čom hovorim, ak si z chaty musiš kôli nim urobiť zamrežovane opevnenie s poplašnym systemom, ako by si to nazval? Akurat včera som sa stretol s tetou a dozvedel som sa, že jej pred par dňami cigani ukradli peňaženku... To, ako rozmyšľaju som tiež pochopil raz, keď sme sa prechadzali okolo vody a zbadal som skupinku asi 10 mladych ciganskych chlapcov ako sa vzrušuju a kyvu na nas. Prišli sme tam a začali, že ich kamarat sa topil (už bol pod hladinou, voda bola špinava, nič nebolo vidieť a spodne prudy ho už odniesli) a začali na mňa, nech skočim a zachranim ho. Keď som sa ich pytal, že prečo ho oni nezachranili, kym sa dalo, tak mi povedali, že nevedia plavať, tak som sa ich pytal, že načo skaču do vody a oni že zo srandy ho nahovorili, aby skočil a on skočil a ... utopil sa...Zavolal som zachranarov (ti ho našli po 3 hodinach) a nasledne nabehla cela osada a začali horekovať, mal som z nich pocit, že hraju divadlo, keby tam neboli biely, tak by určite nepredviedli take zvukove efekty. Jednoducho vždy čakaju, že pride biely a vyrieši veci-tak su zvyknuti a dokonca to vyžaduju.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Iron-Eddie
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Iron-Eddie »

-Budem zmenšovať dávky kradnutia...

-Musíte mať asi 50 rokov, aby ste vedeli dačo o živote!
-To vieš odkiaľ?
-Ja neviem, môj dedko (alebo kto) umrel keď mal 49 rokov.

-Ja mám 13 rokov, som štvrták.

To bol zabiják :smt044
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

seth82 napísal:Aryan Angel: nechápem celkom, čo si chcel tým odkazom docieliť, ja o tej americkej štatistike veľmi dobre viem. Čo potom? Príroda vyrieši otázku čo potom.
Poukazanie na to ze globalne 'neprisposobivost' a vysoka kriminalita nebielych mensin v bielych krajinach je problem rasovy, sposobeny rasovymi rozdielmi, co vyplyva aj z americkej statistiky.

Co potom? Mal som na mysli ake je riesenie tejto situacie. Priroda to nevyriesi, ta s tym vela nema, to je zalezitost ludi a ich vymyslenych zakonov, 'tolerantnosti', politickej korektnosti atp. (Palko trvá na svojom a na blogu časopisu .týždeň píše: „Je to normálny návrh vyplývajúci zo zdravého rozumu. Banalita. Problém je v tom, že normálnosť sa už nenosí. Nosia sa okovy politickej korektnosti.") Keby v tomto mala priroda moc, tak tu ziadny cigansky/nebiely problem v nasich krajinach nie je.
hughito napísal:Určite to nebude žiadnou genetickou predurčenosťou na parazitizmus ale skôr v podmienkach, v ktorých žijú.
To je tvoja ideologia, alebo lepsie povedane 'viera', ze to tak je. Nic viac. Takze to 'urcite' si odpusti. (netvrdim ze tam existuje priama geneticka predispozicia na parazitimzus samozrejme :roll: )
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

hughito napísal:Najproblémovejšie sú osady na východe, tu na západe sú cigáni úplne v pohode (zas určite nie všetci), možno že práve preto, lebo nie sú koncentrovaní do osád, ale žijú viac-menej oddelene, medzi bielymi.
nie je to tak davno co sme mali moznost citat a vidiet toto:
http://tvnoviny.sk/spravy/regiony/trnav ... anoch.html
http://www.ceknito.sk/video/376352
zapad je uuuuuuuplne ok ;) ta veticka urcite nie vsetci vyznieva smiesne....vsetko co ti mozem na toto povedat je na obrazku
a to tvoje vlada sa ma rozhybat, vlada ma vymysliet riesenie...PRVOTNE SA MUSIA ZMENIT ONI!!!
Prílohy
nelson :P
nelson :P
t33nboY2
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa t33nboY2 »

Ešte v jednom je problem:
Preco media ukazuju vzdy to co urobili romovia ZLE ? Ved urcite nie vsetci romovia su ZLY ci ano ? Podla mna by ich to mohlo motivovat.
Napísať odpoveď