Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
cubix
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa cubix »

K tomu snáď len toľko, že sa vyskytujú aj ľudia, ktorí sú geneticky určení na kreténizmus.
Mas pravdu. Vyskytuju sa ludia co podporuju debilne rozkladanie statu prizivnikmi.

Inak hughito. Preco im neprispejes na tie byty ty? Zlozis sa s kamaratmi a "slusnym" ciganom postavite byty. Preco by sme to mali platit vsetci?
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Prestavujem si to tak ako som to napísal........ To znamená, právny systém chrániaci slušného občana a trestajúci zločinca....... To znamená sprísnenie trestov plus ich sčítavanie (príklad - ozbrojená lúpež v banke takže to máme lúpež samotnú 8 - 12, nedovolené ozbrojovanie 3 - 8, obmedzovanie osobnej slobody 6 mes. až 3 roky, takže to máme pri maximálnej sadzbe za 23 rokov), minimálny komfort a povinná ťažká fyzická práca pre odsúdených (zločinec má byť POTRESTANÝ, nejde predsa na REKREÁCIU) a už spomenutá možnosť obrany majetku, zdravia a života voči asociálom (podobné ako ten farmársky zákon), a čo sa týka prídavkov na deti, tak posudzovať to citlivo - ale pokiaľ sa preukáže, že niekto to zneužíva (napríklad nákup cigariet a alkoholu), tak potom ich jednoducho odňať bez akejkoľvek náhrady....
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Ale asi najviac ma štve bezočivosť cigáňov. Napr. tí, ktorým nedávno vyhoreli domy tuším niekde na východe. Primátor mesta im ešte v ten istý deň postavil stany, aby mali aspoň strechu nad hlavou na prespanie a plánoval im nájsť nejaké dočasné ubytovanie a oni sú nespokojní a vykrikujú, že oni tam nemôžu spať, lebo je tam tráva a zima a nebudú tam spať ako potkany. Oni CHCÚ nové domy a primátor im ich odmieta okamžite dať :roll: Je toto možné? Keď si nejaký slušný človek zoberie hypotéku na dom a dostane sa do situácie, že ju nedokáže platiť, tak banka mu ho zoberie a poženie ho na ulicu...Nikoho to netrápi. Ale keď cigáňom vyhoria chatrče, kde bývajú, okamžite sa dožadujú nových domov úplne zadarmo. Je toto normálne? Keď ja vyhlásim, že chcem nový dom alebo byt, tak mi ho majú prideliť? A najhoršie na tom je, že oni tie domy nakoniec aj tak skôr či neskôr dostanú a ďalej si budú žiť svojím bezstarostným životom a iba sa váľať vo svojich ghetách...
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

Ale toto celé sa deje v globálnom merítku - všade v európe, v bellošských svetoch sa objavuje viac a viac prisťahovalcov iného náboženstva, rasy a biely nemôžu nič spraviť lebo by boli okamžite rasisti a tým sa biely samy diskriminujú. Na Slovensku s cigánmi je to to isté. útok na cigána - rasovo motivovaný, útok na belocha - útok. Nechápem koho a prečo to napadlo takto hodnotiť. Bielym sa vyhovuje oveľa menej ako iným rasám pretože akonáhle sa nevyhovie čiernemu, cigánovi, moslimovi tak je to prejav rasizmu...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Pinhead napísal:zločinec má byť POTRESTANÝ, nejde predsa na REKREÁCIU
pri tomto som si spomenul na jednu nahrávku na youtube, kde cigán volá na políciu a sám sa priznáva že vykradol dom ale že nič neukradol...vraj keď bude treba tak pojde aj sedieť, keby bola taká možnosť...na jeho mieste by som išiel tiež, načo sa váľať v osade vo vlastných sračkách, keď môžem mať telku, teplo, teplé jedlo a bývanie hygienicky čisté zadarmo?
KaptMichal
King
King

Grim-Reaperka napísal:pri tomto som si spomenul na jednu nahrávku na youtube, kde cigán volá na políciu a sám sa priznáva že vykradol dom ale že nič neukradol...vraj keď bude treba tak pojde aj sedieť, keby bola taká možnosť...na jeho mieste by som išiel tiež, načo sa váľať v osade vo vlastných sračkách, keď môžem mať telku, teplo, teplé jedlo a bývanie hygienicky čisté zadarmo?
Ale to je začarovaný kruh lebo väzni takisto žijú z daní ľudí. Takže v konečnom dôsledku je uplne jedno či sedí v base alebo sa váľa vo vlastných sračkách.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

hughito napísal:Opäť aj teba žiadam o načrtnutie tvojho riešenia cigánskeho problému.
seth82 napísal:Jedno finálne riešenie by bolo, ale to by ste ma všetci považovali za radikála...
Pinhead
King
King

Grim-Reaperka napísal:na jeho mieste by som išiel tiež, načo sa váľať v osade vo vlastných sračkách, keď môžem mať telku, teplo, teplé jedlo a bývanie hygienicky čisté zadarmo?
Pokiaľ by si tam musel 16 hodín denne 7 dní v týždni ťažko fyzicky pracovať (baňa, kameňolom, stavba diaľnic či hrádzí) bez možnosti dostávať poštu, balíčky či prijímať návštevy a za tú prácu by si nedostal zaplatené (naopak, tou prácou by si splácal dlh, ktorý vznikol spoločnosti Tvojím jednaním), tak by si veľmi rýchlo rozmyslel či do basy pôjdeš alebo nie...... Pokiaľ by väzenský systém fungoval takto (teda žiadna televízia, žiadny komfort), buď si istý, že by sa takto kriminalita (nielen cigánska) veľmi rýchlo vyriešila.....
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Inak hughito. Preco im neprispejes na tie byty ty? Zlozis sa s kamaratmi a "slusnym" ciganom postavite byty. Preco by sme to mali platit vsetci?
Nekecaj, takisto platíš na väzenie, takisto platíš na sociálne byty, takisto platíš zbytočné policajné zásahy na futbalových štadiónoch, takisto platíš nabaľovanie sa politikov. Vidíš ? A zas sme tam kde sme boli, pri rasizme. Toto nám nevadí, ale platiť na cigánov aj.

Čo sa týka tých farmárskych zákonov z Ameriky : len aby sme nedopadli tak, že sa budú dať kúpiť náboje v Tescu, k zbrani sa dostane kdekto, čo k speje k tomu, že tam každý na každého strieľa jak blázon
Odporúčam dokument : http://www.csfd.cz/film/44726-bowling-for-columbine/

Inak, čo sa týka sprísnenia trestov, súhlasím.
Hlavne aby sa trestali vraždy, lebo mám taký pocit, že dnes dostane človek oveľa viac keď vykradne banku ako keď zabije človeka.
KaptMichal
King
King

zbytočné policajné zásahy na futbalových štadiónoch??? Kde žiješ? Ti natlčú do hlavy kaleráby a Ty skáčeš ako pískajú?
SlimEm
Expert
Expert

Príspevok od používateľa SlimEm »

policajne zasahy na stadionoch si podla noveho zakona uz musia platit samotne kluby. Takze tak.

Vcera, ci dnes, neviem uz presne, bolo v televiznych novinach nieco z nejakej ciganskej osady. Neviem o co slo ale zaujala ma veta jednej ciganky: "Mame tu neporiadok lebo starostka sa o nas nestara."

No to je uz fakt na zamyslenie. Kto im moze za ten poriadok?

niekto tu v teme asi dve stranky dozadu spomenul ze neveri tomu ze cigani maju v povahe "byt zlymi". Ja tomu verim.

To tr*kanie kvoli tomu ze nemaju pracu a nudia sa, to ma tiez pobavilo. To teraz aj 250 000 Slovakov co prislo v poslednom obdobi o pracu, zacne vo velkom plodit deti? To tazko, sak sa zamysli co vravis.

Otvorene vravim ze keby sa ta spodina z osad vystrielala, tak by mi to nebolo vobec luto. (pozor vravim o osadach, nie aj o slusnych ciganoch)
hughito
Redeemer
Redeemer

KaptMichal napísal:zbytočné policajné zásahy na futbalových štadiónoch??? Kde žiješ? Ti natlčú do hlavy kaleráby a Ty skáčeš ako pískajú?
O čom tu točíš prosím ťa ?
Keď takto útočíš, zdôvodni prečo, inak to vyznieva úboho.

Ešte raz, aby to tvoja hlava pochopila : Vadí ti, že by malo ísť z našich daní na cigánske domy, na druhú stranu ti nevadí ( okrem iného ), že kvôli nacistickým chuligánom sa minie x peňazí na policajné manévre pri futbalovom zápase.

SlimEm : Ale po novom, po starom sa to platilo z našich daní, tak sa bavme o tom ( inak, dobrú vec spravili, nech si platia kluby ).
Otvorene vravim ze keby sa ta spodina z osad vystrielala
Tak k tomuto nie je čo dodať.
Mal by si zobrať spravodlivosť do rúk a ísť strieľať každého, koho považuješ za spodinu.
SlimEm
Expert
Expert

nehanbim sa za to. Na tych "ludoch" co len vysedavaju v meste na lavickach a vykrikuju na cele okolie nevidim nic dobreho a prospesneho.

Samozrejme ze nejde o farbu pleti, aj keby boli taki bieli, tak tiez by bol moj nazor rovnaky. No kde najdes osady s bielymi?

a este nieco. Nejde len o to, ze ciganom sa platia z nasich dani nove domy a byty. Ale z nasich dani sa im plati vsetko! Ich podpory, materske, pridavky na deti...Kdezto chuligani dokazu zit normalnym zivotom.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

hughito napísal:
Vidíš ? A zas sme tam kde sme boli, pri rasizme. Toto nám nevadí, ale platiť na cigánov aj.

Čo sa týka tých farmárskych zákonov z Ameriky : len aby sme nedopadli tak, že sa budú dať kúpiť náboje v Tescu, k zbrani sa dostane kdekto, čo k speje k tomu, že tam každý na každého strieľa jak blázon
Odporúčam dokument : http://www.csfd.cz/film/44726-bowling-for-columbine/[/quote]aj to čo tu píšeš nám vadí...vadí nám platiť politikom na prémie a tie ostatné veci čo opisuješ...ale to do tejto témy jednoducho nepatrí...

...k tým farmárskym zákonom...určite by som bol za zjednodušenie byrokracie pri žiadosti o vydanie zbrojného pasu A a B...v Amerike je iba 5 dňová čakacia doba na zbraň a právo vlastniť zbraň majú zakorenené v ústave...takže to čo je v Texase sa u nás nikdy nestane...a mimochodom, ten film som videl...a možno by nebolo na škodu pozrieť si aj iné filmy od Michaela Moora aby si zistil...ale to už nepatrí do tejto témy...
hughito
Redeemer
Redeemer

SlimEm napísal:nehanbim sa za to. Na tych "ludoch" co len vysedavaju v meste na lavickach a vykrikuju na cele okolie nevidim nic dobreho a prospesneho.

Samozrejme ze nejde o farbu pleti, aj keby boli taki bieli, tak tiez by bol moj nazor rovnaky. No kde najdes osady s bielymi?
Čo aké osady, princíp rovnaký. Choď strieľať aj bezdomovcov, čo pijú víno, sú špinaví, hrabú sa v smetliakoch...však predsa nespadajú pod tvoju predstavu "normálnosti" človeka, postrieľaj ich všetkých.
...k tým farmárskym zákonom...určite by som bol za zjednodušenie byrokracie pri žiadosti o vydanie zbrojného pasu A a B...v Amerike je iba 5 dňová čakacia doba na zbraň a právo vlastniť zbraň majú zakorenené v ústave...takže to čo je v Texase sa u nás nikdy nestane...a mimochodom, ten film som videl...a možno by nebolo na škodu pozrieť si aj iné filmy od Michaela Moora aby si zistil...ale to už nepatrí do tejto témy...
A ako si tú predstavu majetku predstavujete ? Že nachytáte cigána, ako vám kradne zemiaky a zastrelíte ho ?
Teraz sa nesnažím na nikoho slovne útočiť, ale fakt neviem, ako tie "farmárske zákony" fungujú, budem rád, ak mi ich tu niekto vysvetlí.
SlimEm
Expert
Expert

lenze bezdomovci nemaju podpory z nasich penazi a nestavaju sa im nove domy a byty, ci stany, narozdiel od ciganov.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

hughito napísal:Čo aké osady, princíp rovnaký. Choď strieľať aj bezdomovcov, čo pijú víno, sú špinaví, hrabú sa v smetliakoch...však predsa nespadajú pod tvoju predstavu "normálnosti" človeka, postrieľaj ich všetkých.
bezdomovci okrem bojov vo svojich velmi uzavretych komunitach neprejavuju navonok takmer ziadne znamky agresivity(ak si odmyslime obtazovanie pri zobrani), alebo ak tak, tak len velmi ojedinele, co sa o ciganoch povedat neda
Pinhead
King
King

Michael Moore je demagóg a primitív.....
hughito napísal:Mal by si zobrať spravodlivosť do rúk a ísť strieľať každého, koho považuješ za spodinu.
Keď už tak moc odkazuješ na filmy, tak aj ja na jeden odkážem http://www.csfd.cz/film/12971-death-wish/ tam sa rozoberá, či je správne brať spravodlivosť do vlastných rúk alebo nie..... Ale v každom prípade zastávam názor, že ak niekoho prepadnú či pokúsia sa okradnúť nejakí zločinci (je jedno či Cigáni či bieli), tak ten človek sa môže brániť tak, ako sám uzná za nevyhnuté..... a pokiaľ to náhodou asociál neprežije, tak je to čisto jeho vina, nakoľko on sa rozhodol, že sa pokúsi niekoho prepadnúť či okradnúť..... a za to musí niesť aj zodpovednosť....

edit.
hughito, prečítaj si SS..... prečo je moore primitív nebudem rozoberať tu, lebo je to OT....
hughito
Redeemer
Redeemer

Mne až rozum zostáva stáť, niektorí jedinci tu normálne, racionálne, otvorene a jasne obhajujú, prečo by sa mali niektorí cigáni strieľať a bezdomovci nie. Akože, ja už neviem čo na toto napísať.

Pinhead napísal:Michael Moore je demagóg a primitív.....

Keď už tak moc odkazuješ na filmy, tak aj ja na jeden odkážem http://www.csfd.cz/film/12971-death-wish/ tam sa rozoberá, či je správne brať spravodlivosť do vlastných rúk alebo nie..... Ale v každom prípade zastávam názor, že ak niekoho prepadnú či pokúsia sa okradnúť nejakí zločinci (je jedno či Cigáni či bieli), tak ten človek sa môže brániť tak, ako sám uzná za nevyhnuté..... a pokiaľ to náhodou asociál neprežije, tak je to čisto jeho vina, nakoľko on sa rozhodol, že sa pokúsi niekoho prepadnúť či okradnúť..... a za to musí niesť aj zodpovednosť....
Hento bol dokument, nie film. A prečo je Moore primitív ? :)

Neviem ako to presne je so sebaobranou, ale je pravda, že u nás musí byť aj nutná sebaobrana primeraná, čo na pováženie.
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

hughito napísal:Čo sa týka tých farmárskych zákonov z Ameriky : len aby sme nedopadli tak, že sa budú dať kúpiť náboje v Tescu, k zbrani sa dostane kdekto, čo k speje k tomu, že tam každý na každého strieľa jak blázon
Odporúčam dokument : http://www.csfd.cz/film/44726-bowling-for-columbine/
Skutocne netusim ako farmarsky zakon suvisi s tym ze sa daju zbrane kupit vo wallmarte vedla kuchynskych potrieb. Su to dve uplne odlisne veci ktore maju uplne odlisny efekt.
Napísať odpoveď