ANTIFICO
-
Sagittarius
Guru
Tuto je niečo podobné: http://spravy.pravda.sk/banikov-co-zahy ... domace_p01Hlubj napísal:kedysi som čítal nejaky rozhovor s pani ktorej zahynul muž v bani , ale bol sám tak to nebolo medializované, no a sťažovala sa že ona narozdiel od týchto nič nedostala. takže niektori môžu byť radi za tych 800 Eur
Presne tak!krija napísal:frikso, SME len potvrdilo, to co kazdy vedel, pripadne tusil, ze ide o podvod ako brno.
Len nie som si istý, či o tom každý vedel - súdruh hranol v tej dobe denniku SME neveril ani to, že existuje (ako sám povedal), kde ešte tieto "špekulácie"..
Alternatívna verzia je, že samotný pan Premier sa veze na špičke tejto zlodejskej vlny. Avšak na to musia Slováci ešte dozreť a tak si ešte jedno volebné počkáme
-
Sagittarius
Guru
Netýka sa to tejto témy, ale nejdem zakladať novú. Týka sa to príspevkov pre rodiny zosnulých baníkov cez DMS od Markízy, čo odznelo dnes vo správach Markízy. Dostali 60 000 SMS a vyzbierali cca 4 000 €, SMS stojí 1 € a nikto z tých peňazí nemá zisk. Tak potom, kde zmizlo tých 56 000 €? Sú smiešni
Dal som to sem, lebo tu sa riešilo nešťastie v Handlovej.
-
krija
VIP
- Kontaktovať používateľa:
"Mediálni ekonomickí experti s obľubou pripomínajú, že dotovanie baní štátom ide z našich peňaženiek, ale to, že vyťažené uhlie sa spaľuje v elektrárňach, ktoré vlastní Enel a za elektrinu platíme talianskemu Enelu, ktorý si stanovuje ceny elektriny, teda povedať aj to „B“, sa akosi mediálne stráca!
Nechce sa mi veriť že „táto krajina“ si skutočne zaslúži takéto médiá...!"
http://www.prop.sk/handlova.html
Nechce sa mi veriť že „táto krajina“ si skutočne zaslúži takéto médiá...!"
http://www.prop.sk/handlova.html
Pretoze oni ztej jednej sms dostanu asi 1/5 chapes?Sagittarius napísal:Netýka sa to tejto témy, ale nejdem zakladať novú. Týka sa to príspevkov pre rodiny zosnulých baníkov cez DMS od Markízy, čo odznelo dnes vo správach Markízy. Dostali 60 000 SMS a vyzbierali cca 4 000 €, SMS stojí 1 € a nikto z tých peňazí nemá zisk. Tak potom, kde zmizlo tých 56 000 €? Sú smiešni![]()
-
Sagittarius
Guru
Krija tebe a propu uslo aj Ccko, ze Enel to uhlie kupuje od tych bani za trhove ceny a cenu elektriny stanovila cenova regulacia zavedena Mr Hranatym. Ale zas si nasiel nejaky clanok, ktory kope do minulej vlady, aj ked absolutne zavadzajuco a mylne.
nevadi, miliardy utekaju k Slotovi, ktoreho kryje Hranaty, ale rozpravajme sa o Enele ...
ficovci...A poďme ho všetci voliť...killa_bee napísal:Krija tebe a propu uslo aj Ccko, ze Enel to uhlie kupuje od tych bani za trhove ceny a cenu elektriny stanovila cenova regulacia zavedena Mr Hranatym. Ale zas si nasiel nejaky clanok, ktory kope do minulej vlady, aj ked absolutne zavadzajuco a mylne.nevadi, miliardy utekaju k Slotovi, ktoreho kryje Hranaty, ale rozpravajme sa o Enele ...
-
krija
VIP
nieco zjavne uchadza tebe. v dosledku krizy je nizsi dopyt po energiach a to radovo desiatky percent. taky ako ty sa odvolavaju na ponuku a dopyt, nemala teda cena energii klesnut? tymto padom je aj nizsi dopyt po tom uhli. kde su teda tie tvoje trhove ceny? a cenova regulacia nebola zavedena panom hranatym. hranaty aspon nezdrazuje ked trhove ceny padaju (az na par vynimiek, ktore mali spolocne odberove miesto). na modreho zdrazovanie, ktore sposobilo inflaciu si radsej zabudol. 33% od roku 1999-2009 (v hranateho ere bola zanedbatelna). btw nechci sa bavit o ENELE a ja nikde neobhajujem tie slotove zlodejiny!killa_bee napísal:Krija tebe a propu uslo aj Ccko, ze Enel to uhlie kupuje od tych bani za trhove ceny a cenu elektriny stanovila cenova regulacia zavedena Mr Hranatym. Ale zas si nasiel nejaky clanok, ktory kope do minulej vlady, aj ked absolutne zavadzajuco a mylne.nevadi, miliardy utekaju k Slotovi, ktoreho kryje Hranaty, ale rozpravajme sa o Enele ...
//autoeditácia príspevku ( 21 Aug 2009, 17:49 )
sa uvedom! v zivote som fica nevolil a s velkou pravdepodobnostou 99,9% ani volit nebudem. zato toho modreho skrcka s napolenovskym syndromom som volil dva krat. to povazujem za dve osudove chyby v mojom zivote a tie ako take spocitam na prstoch jednej ruky.hughito napísal:ficovci...A poďme ho všetci voliť...
-
krija
VIP
teba prekvapit? to si robis srandu. sakra ved tu mame viac ako 5% prepad rastu HDP. firmy prepustaju, idu na 50%-60% svojej kapacity a ty tu postnes takuto sprostost?slay napísal:Prekvap ma a podloz niecim tuto sprostost.
... http://dolezite.sk/Fotovoltaicka_elektr ... o_EU_.htmlPřesto, že cena elektřiny na burzách od září 2008 do prosince spadla téměř o 50 %, občanovi se k 1.1. 2009 zvýšila cena přímotopné elektřiny o cca 36 %. Z 1,91 Kč / kWh na 2,60 Kč / kWh. Je to logické. Jde - li dolů průmysl, musí si elektrárenské molochy realizovat zisk na občanech.
http://tv.pluska.sk/aktuality/cena-elek ... lesla.html
ty nemozes byt prekvapeny, ty si proste nevedomy!
//slay, reagoval som na tvoj povodny post predtym ako si ho editoval.
A ano cena cena cena klesla mozno od neakeho zari do prosinca o 50per.. pravdepodobne neaky indexik len vyhradne okolo uhlia, aj to si niesom isty ci autor tej infosky cerpal zo zdrojov ktore su relevantne preto odkial odoberame my. Skor len googlil a vytapil prvy DJ.CI index co uvidel a prikraslil si realitu aby mu sedela. Fakty su take, ze cena je dnes cca na urovni s pred dvoch rokov po peknom skoku hore a dole, presne z toho obdobia na ktore sa odvolava, autor.. a kedze u energii sa rata v dlhodobom hladisku s jednoznacne rastucim trendom, nevidim dovod na obavy. Navyse musel by si trosku vidiet do uctovnictva firiem ako enel ako sa vysporiadavaju s niecim ako kriza aby si rozumel cenotvorbe v tomto odvetvi. Regulacne urady funguju neboj sa, to len naivky ako ty si predstavuju ze pokles ceny na medzinarodnej burze dnes sa zajtra prejavi presne rovnakym poklesom ceny pre malo odber. Vzhladom na to aka velka fixna zlozka je v energetike, by som povedal ze my ten skok a kvazy pokles, vobec nemusime pocitit v cene.. a pokial ide o bane handlova tak tie asi nemaju taku vyznamnu tazbu, ze by neako boli priamo a silno zavisle ich ceny od medzinarodnej burzy a neakeho uholneho indexu.. to by som sa zase musel prekvapit haha ale ty sa pekne porozculuj vsevedko
-
krija
VIP
slay ty si asi zhuleny. co to tu riesis? ako funguje ponuka a dopyt, teda ako by mal(a) fungovat? rastie dopyt ceny stupaju, dopyt klesa, ceny klesaju.
toto je citacia z linku plusky uvedenej vyssie! takze nielen prop a dolezite! a co sa navazas do zdroja informacii, ked pise pravdu a popisuje realny stav veci? co, chyba ti uz skola? urcite, lebo sa tu strapnujes viac ako pocas "skolskeho" roka....v súčasnosti za jeden MWh elektrickej energie dodanej v budúcom roku 51,15 eur. V minulom roku sa pritom na začiatku leta predávala elektrina na tento rok za viac ako 90 eur. "Ceny klesli kvôli medziročnému poklesu dopytu," uviedol pre agentúru SITA hovorca Slovenských elektrární, a.s. (SE) Juraj Kopřiva.
Chod si kupit aktualne cislo Trendu, tam to mas polopate vysveltlene ako to naozaj je s hornonitrianskymi banami z ekonomickeho hladiska a cenotvorby. Ked uz si zaplietol ponuku a dopyt, tak si stiahni maturitne otazky z ekonomie pre obchodne akademie a nastuduj si otazku Naklady a neskor trhova rovnovaha, resp equilibrium.nieco zjavne uchadza tebe. v dosledku krizy je nizsi dopyt po energiach a to radovo desiatky percent. taky ako ty sa odvolavaju na ponuku a dopyt, nemala teda cena energii klesnut? tymto padom je aj nizsi dopyt po tom uhli. kde su teda tie tvoje trhove ceny? a cenova regulacia nebola zavedena panom hranatym. hranaty aspon nezdrazuje ked trhove ceny padaju (az na par vynimiek, ktore mali spolocne odberove miesto). na modreho zdrazovanie, ktore sposobilo inflaciu si radsej zabudol. 33% od roku 1999-2009 (v hranateho ere bola zanedbatelna). btw nechci sa bavit o ENELE a ja nikde neobhajujem tie slotove zlodejiny!
-
krija
VIP
za 1. nevkladaj mi do ust co som nepovedal resp. nenapisal. uz si iba domyslas tak ako slay, na ktoreho uz ani nema cenu reagovat. na cenotvorbu ma obrovsky vplyv prave ponuka a dopyt. proste ak mas vyssie naklady ako je trhova cena tak so svojim vyrobkom bez dotacie mozes ist tak do materinej p..e a nie ho umiestnit na trh. naco ste vy dvaja vobec chodili do skoly?killa_bee napísal:Chod si kupit aktualne cislo Trendu, tam to mas polopate vysveltlene ako to naozaj je s hornonitrianskymi banami z ekonomickeho hladiska a cenotvorby. Ked uz si zaplietol ponuku a dopyt, tak si stiahni maturitne otazky z ekonomie pre obchodne akademie a nastuduj si otazku Naklady a neskor trhova rovnovaha, resp equilibrium.Ale rychlejsie to budes mat s trendom. Pocuvaj ty detektiv oriesok, vypropuj (pre menej zdatnych novy nazov pre vyguglit) si precentualny narast inflacie od revolucie do 98. A este ti prezradim jednu featurku ekonomie, ked sa nic nepredava, tak ceny nemaju preco rast. Ale hura, Ficko znizil mieru inflacie
![]()
![]()
![]()
![]()
btw. narast inflacie od revolucie do roku 1998 je z tvojej strany vysoko zavadzajuce a to z niekolkych dovodov:
a) od roku 1989 do roku 1994 sa vystriedalo niekolko vlad a najvacsia inflacia bola v roku 1990. isty cas sefoval aj carnogursky s miklosom. dosledky ich vtedajsej prace je vidiet dodnes (PENTA, J&T...)
b) googluj radsej ty, alebo "trenduj"! v rokoch 1994-1998 malo slovensko najnizsiu inflaciu v regione V4. kludne porovnaj s rokmi 1998-2002!
c) tak to s inflaciou dopadne vzdy, ked sa banda byvalych komancov a StB zacne hrat na neoliberalnych ekonomickych expertov. na co sa tu hrate vy dvaja, ty so slayom?
hojko napísal:slay: Topiaci sa slamky chyta, co??? Ked uz dochadzaju slova, tak prichadzaju na rad urazky???
whatever