Skoda fabia porucha
Skoda fabia porucha
Kupil som skodu fabia 1.2 ... ma najazdene zhruba 110 000...zakazdym ked idem rychlostou okolo 100 km/h po case sa rozsvieti kontrolka motora...bol som s tym aj u mechanika a povedal mi ze je to nejaka chyba s katalyzatorom avynuloval to.po case to nabehlo zase...stretol sa niekdo s podobnym problemom? alebo ako by sa to dalo odstranit?je to vazna chyba?co mam spravit?je jedine riesenie vymena katalyzatora? neobjavi sa to potom opat?dik za rady...
Mas dobreho mechanika 
..nuz ale resetovanim sa zavada neodstrani. Preco ti nespravil komplet diagnostiku?
Nieco podobne robila aj kolegova Felicia, nuz ale tam bol problem s alternatorom.
Vyskusaj, ci sa ti rozsvieti ta kontrolka len pri vysokych otackach. Nemusis mat zaradeny prevod, skus to v N.
Co lambda sondy, boli menene?
..nuz ale resetovanim sa zavada neodstrani. Preco ti nespravil komplet diagnostiku?
Nieco podobne robila aj kolegova Felicia, nuz ale tam bol problem s alternatorom.
Vyskusaj, ci sa ti rozsvieti ta kontrolka len pri vysokych otackach. Nemusis mat zaradeny prevod, skus to v N.
Co lambda sondy, boli menene?
-
Kibo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Fabo, to sa dost mylis, dnesne trojvalcove motory su stavane na kratsiu zivotnost. fiatacke trojvalce maju zivotnost 60.000. nechap to tak, ze sa pri tomto stave motor zasekne, ale zacnu ti odchadzat diely, kazit sa v neunosnej miere... takze tych 110 na fabiu je slusne cislo. moze namliet aj 200, ale musis sa on prikladne starat 
-
jin
VIP
Nebude to len zasvinená kontrolka? Mne sa na celice občas len tak zo srandy rozsvieti kontrolka oleja, prvýkrát som chytil riadny šok, ale olej OK. Inak to môže byť zle nastavena lambda, alebo tiež mi napadlo, či nebude niečo zle nastavené v mechanizme sýtenia zmesi. Ajkeď neviem, ako je ot riešené pri škodovkách. Každopádne 110 na HTP je dosť 
Stenky: Keby sa Ti šiel uvariť motor vidíš to snáď skôr na teplote vody nie?
Stenky: Keby sa Ti šiel uvariť motor vidíš to snáď skôr na teplote vody nie?
-
Stenky
Professional
no nam sa to prejavuje napriklad tym ze kedze nefunguje cidlo teploty tak tu teplotu nevidime ani na pristrojovkejin napísal:Stenky: Keby sa Ti šiel uvariť motor vidíš to snáď skôr na teplote vody nie?
//jo nie cidlo teploty motora ale cidlo teploty chladiacej kvapaliny motora, iked je to prakticky to iste
-
jin
VIP
Jatáák - vyjadrujem sa jasne ne?Stenky napísal:no nam sa to prejavuje napriklad tym ze kedze nefunguje cidlo teploty tak tu teplotu nevidime ani na pristrojovke![]()
//jo nie cidlo teploty motora ale cidlo teploty chladiacej kvapaliny motora, iked je to prakticky to iste
To už je iná vec keď sa jedná o vodu... Nó, tak s tým by som skočil do servisu, inak by to mohlo byť blbé
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
-
RATZINGER666
Darca
ma ma nebojnordkapp_pb napísal:ma vobec Haťapka riadeny kat. ?...
-
erytrocyt
VIP
No ani nie, ten trojvalec nie je stavaný na veľký nábeh kilometrov. Toto je mestské autíčko. A už vôbec nie na vysoké rýchlosti.Fabo napísal:Keď nevieš o čom je reč tak drž hubu.
kinjeril: 110k km dost? No neviem, nie sme v 64tom a nejedna sa o MBčku. Ak myslíš dosť na to, aby trebalo vymeniť pár vecí typu remene, lambda tak hej, ale ten motor musí ešte veľa kilometrov jazdiť.
Tie trojvalce toho urcite vydrzia viac..
mali sme doma fabiu combi 1,2HTP 47kw(r.v. 2004) a najazdili sme na nej od nova 105 tis km - bez akejkolvek poruchy, len servisne prehliadky. Nebolo to ziadne setrenie, na dialnici 140-150, v kuse na vysokych otackych a nikdy sa nestazovala(hoci to slo dost do spotreby) dokonca sme nou takto isli 2 krat do Alp(raz Taliansko a raz Rakusko) a po dialniciach sme cele hodiny tahali rychlost okolo 140 km/h (auto plne nalozene, 4 ludia vnutri, lyze na streche) sice sla na doraz, ale nikdy sme nemali ziadnu poruchu. Teraz je to auto u otca vo firme a pred par dnami som na nom robil par sto kilometrov a islo rovnako spolahlivo ako ked sme ho mali este doma.
Okrem toho, ta tom aute som sa naucil soferovat, takze som ho ako zacinajuci sofer nesetril, oco ho tiez tahal kade tade...pochodilo cast Europy...
Tolko moje skusenosti, len preto som sa cudoval, ked som tu cital, ze vydrzia pomenej.
mali sme doma fabiu combi 1,2HTP 47kw(r.v. 2004) a najazdili sme na nej od nova 105 tis km - bez akejkolvek poruchy, len servisne prehliadky. Nebolo to ziadne setrenie, na dialnici 140-150, v kuse na vysokych otackych a nikdy sa nestazovala(hoci to slo dost do spotreby) dokonca sme nou takto isli 2 krat do Alp(raz Taliansko a raz Rakusko) a po dialniciach sme cele hodiny tahali rychlost okolo 140 km/h (auto plne nalozene, 4 ludia vnutri, lyze na streche) sice sla na doraz, ale nikdy sme nemali ziadnu poruchu. Teraz je to auto u otca vo firme a pred par dnami som na nom robil par sto kilometrov a islo rovnako spolahlivo ako ked sme ho mali este doma.
Okrem toho, ta tom aute som sa naucil soferovat, takze som ho ako zacinajuci sofer nesetril, oco ho tiez tahal kade tade...pochodilo cast Europy...
Tolko moje skusenosti, len preto som sa cudoval, ked som tu cital, ze vydrzia pomenej.