eMPiko napísal:
Zhromazdenie je povolene ked si to starosta precita z internetovej stranky, to si teda zabil krija...
Oznamovacia povinnosť má mať len informatívny charakter, starosta sa k nej nemá čo vyjadrovať ani ju schvaľovať ako to bolo napísané v niektorých denníkoch a v TV . Vidno že naše sionistické médiá nepoznajú ani ústavu štátu v ktorom pôsobia. Navyše starosta sám povolil demonštráciu. Ak ju raz povolil tak ju nemôže zrušit kedy sa mu zachce pokiaľ na demonštrácii nebol porušený zákon.
Výborný príklad je 14. marec, spomienka na prvý Slovenský Štát a Jozefa Tisa, jediného slovenského prezidenta, kde dal súd za pravdu slovenskej pospolitosti. To že polícia a istí ľudia si v tomto štáte robia čo sa im zachce je nanajvýš čudné a mali by sa zodpovedať. Pretože poštvať políciu na slušných občanov je zneužívanie právomocí.
Navyše akcia slovenskej pospolitosti nebola nemierená proti cigánom, bola na podporu domáceho obyvateľstva, ktoré je ohrozované cigánmi každodenne. Práve cigáni sú tí, ktorí ohrozujú Šarišské Miachaľany a verejný poriadok nie Pospolitosť. Teda Pospolitsoť nemala v pláne napochodovať do cigánskej dediny a zrovnať ju zo zemou ako tu niektorí fabulujú.
//autoeditácia príspevku ( 17 Aug 2009, 18:20 )
Ja som tú ohlasovasiu povinnosť nevymyslel. Každopádne v tomto prípade bolo ich vykázanie podľa mňa správne, pretože existovalo dôvodné podozrenie, že sa vydajú poriešiť cigánov sami ručne stručne.
Ja mám dôvodné podozrenie že si zlodej, urobím teda u teba domovú prehliadku !
//autoeditácia príspevku ( 17 Aug 2009, 18:33 )
Ešte raz, proti rómom je potrebné v Michaľanoch po tom čo sa tam stalo zakročiť, ale predsa je pre štát dôležité, aby status toho kto proti rómom spraví poriadok mala polícia, a nie slovenská pospolitosť s palicami v ruke.
Jediný kto tam mal palice boli policajti!
Po druhé nikto ale naozaj nikto nemá právo biť ľudí len preto lebo niekde stoja či nestoja. Za ďalšie hocikto sa môže hocikde bez ohlasovania vybrať s kamarýtmi a usporiadať protest tak ako to urobila žeriavnička pred prezidentským palácom alebo ako to urobil istý dôchodca. Nik mu v tom nemôže brániť a myslím si, že ani oni neposielali listy starostovi Bratislavy s oznámením že prídu demonštrovať. Trestný čin je trestným činom až keď sa stane, podľa toho predsa funguje aj polícia nie? Teda pokiaľ pospolitosť na akcii v Šarišských Michaľanoch nespáchala trestný čin a nezačala nikoho biť nebol dôvod na zásah. Ak vieš niejakú skutočnosť alebo poznáš trestný čin ktorého sa členovia pospolitosti v Michaľanoch dopustili sem s ním.
Argument že "o tom vedel z internetu" neobstojí, ohlasovacia povinnosť sa robí na mieste na to určenom, splnená rozhodne nebola, polícia to využila na vykázanie protestujúcich, možno aj pre bezpečnosť.. Ešte raz pripomeniem už spomínanú akciu pospolitosti v PO, ohlásenú, - všetko bolo v poriadku.
O akú bezpečnosť a hlavne koho bezpečnosť sa jednalo keď tunajší občnania s členmi pospolitosti sedeli v jednom pohostinstve alebo sa bavili na ulcici? Z toho nemám pocit že by išlo o niejaké verejné nebezpečentvo.
Mimochodom, samotní obyvatelia nadávajú na policajtov za zákrok v Michaľanoch a zastávajú Pospolitosť. Ale prečo? Myslím, že čiste kvôli obavám z rómov, pritom 90% nemá kdesi na východe o programe či cieľoch organizácie ani šajnu. Len tie medové rečičky o tom že neprispôsobivým/maďarom/cigánom dáme do nosa, ktoré tak na slovenskú verejnú mienku platia.
Nie tie primitívne rečičky vedieš ty a tvojich pár kamarátov tu na hojku pričom to vydávate za ciele SP. Robíte to asi preto že nemáte šajn o skutočných cieľoch slovenskej pospolitosti a opäť fabulujete.
Mňa už naozaj unavuje počúvať niejaké hodnotenia pubertiakov k mojim postojom alebo osobe a k iným národnýcm združeniam o ktorých vedia asi toľko ako o chordátoch.
Prečo diskutujete o veciach o ktorých nič neviete?
A to sme ešte nespomenuli podstatu zákroku, ktorou bolo bitie a trýznenie účastníkov, nie ich vytlačenie do areálu štadióna. Účastníci boli surovo zbití, niektorí až do bezvedomia. Teda aj keby bola akcia zákonná (koniec koncov aj Černová bola v poriadku podla Maďarov, aj zavretie slovenských činiteľov v 1939 bolo v poriadku, rovnako aj 17 november 1989 bol v poriadku podľa vtedajších médií a aj zákonov.) Teda aj keby bolo zhromaždenie potlačené zo zákona nieje priateľné aby boli Slováci bití za názor a za to že chcú riešiť rómsku otázku.