Zákon o cestnej premávke

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

tak ja myslim ze MUSIS zastavit iba v pripade ze je milicionar RIADNE oznaceny (co v praxi znamena kompletna policajna rovnosata, ciapka a reflexna vesta) ... ale ked nezastavis a nemas ako dokazat ze nebol riadne identifikovatelny ako milicionar a oni maju tvoju foto, tak si asi narobis zbytocne dalsie problemy ...
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Zastavit by som zastavil ale do krvi by som sa hadal ze nezaplatim pokutu z toho dovodu ze nebol riadne obleceny a nemal na sebe reflexnu vestu.
V pripade ze by aj tak nepustil tak ho s pokutou poslem za pravnikom.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

vyhadat to asi nevyhadas ... mozno takym stylom ze chces jeho cislo odznaku a vsetky prislusne sluzobne informacie ... odfotit si ho ale asi aj tak nemozes, takze nadriadenemu nemas co posunut ... pravnika, resp. na pravnika tiez nema kazdy "zbytocne" peniaze a preto asi kazdy radsej zaplati aj v takomto pripade :-( :-( ...
spirki
Expert
Expert

Príspevok od používateľa spirki »

Hojko: Nemusel mať vestu ani nápis Polícia, stačí keď bol v uniforme ... vlastne ani v tej uniforme byť nemusel.

Podľa zákona: Dávať pokyny na zastavenie vozidla je oprávnený policajt v rovnošate, vojenský policajt v rovnošate a profesionálny vojak s vonkajším označením „POLÍCIA“

A ďalej: e) dostatočne spôsobilá osoba staršia ako 18 rokov, ktorú na to písomne poveril orgán Policajného zboru s určením prípadov, v ktorých môže taká osoba zastavovať vozidlá.

Takže nedoporučujem odignorovať pokyny, po tej sérii prúserov čo mali si už budú dávať na predpisy pozor a určite to majú ošetrené ...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Fotografovanie v súlade so zákonom
,,Ak sa fotografia robí jednoznačne pri výkone verejnej funkcie alebo výkone verejných vecí, možno fotografovať bez obmedzenia (teda bez ohľadu na to, na aké účely sa fotografia vyhotovuje a bez privolenia). Súdy výslovne uvádzajú, že za súčasť základného práva na súkromie a ani prejav osobnej povahy nemožno u verejného činiteľa považovať výkon jeho zákonom upravenej služobnej právomoci na verejnosti. Výkon verejných vecí teda nepodlieha ochrane súkromia a na fotografovanie v takom prípade nie je nikdy potrebné privolenie (napr. pri prejave politika, pri zákroku policajta, pri výkone práce moderátora, pri športovom výkone športovca na pretekoch, na verejnom zasadnutí obecného zastupiteľstva)."

To znamena, ze na fotografovanie policajta nie je potrebny suhlas. Ale kto bol potom ten clovek za fotopuskou, ak to nebol policajt??? Mohol to byt kludne policajt v civile ci nejaky externy spolupracovnik, ktory je vyskoleny na obsluhovanie zariadenia, avsak ma takyto clovek pravomoc ma zastavit??? Myslim si, ze asi nie.
tuti
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tuti »

ako napisal spirki: zastavovat moze aj osoba ktoru na to pisomne poveril organ PZ. a kedze ty nemozes vediet ci ma/nema toto poverenie tak by si mal zastat. takze kludne to mohol byt nejaky pracovnik vyskoleny na danu fotopusku a ma aj poverenie na zastavovanie vozidiel a bolo by vsetko v poriadku.

to ze nema reflexnu vestu a pohybuje sa na ceste je myslim druha vec. a tu by bolo potom potrebne vediet ci ju potrebuje mat alebo nie.
satan77
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa satan77 »

ALE TO SVIETENIE DENNÉ JA AJ TAK NAJSAMVAČŠIA PCVNA!!!
To je taká strašná kktina až mi rozum zastáva. Absolútne zbytočné, len čo to znepríjemňuje jazdu, či už pri pohľade dopredu a hlavne v späťáku :aasmile10:
V Ukrajine je dokonca denné svietenie zakázané. Nikto, ... nikto! ma nepresvedčí o tom, že pokiaľ mám zrak v poriadku a niekto svieti, že ho zbadám skorej alebo lepšie ach Bože...
K vysokým pokutám no coment... 50-ka? Radšej mohli dať 70-ku, tú by neprekračoval skoro nikto, to je už v pohode rýchlosť. Ale 60-ka bola úplne super, taká akurátna! A oni somári sprooostí ju dajú na 50. Debilná sprostá EU. Všeeetko ide dolu vodou!
Ach.
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

Tak toto bol vecne inteligentný príspevok :) O tom dennom svieteni, hm... Je pravda že osvetlené auto vidno lepšie, hlavne ked je šero a podobne....dôvod to má.(ja sa nad tym uz ani nepozastavujem automaticky sadnem do auta a zapinam svetla) kto má na PHM, má aj na žiarovky, až také drahé to nie je. Ohladne 50tky v obciach. Niekde schvalujem, aj 40tka by bola moc. No niekde je to totálna buzerácia vodičov. Rozumné mestá ako BB a pod. si dali cez hlavné ťahy pekne 80 a nikto nemá nič proti. U nás v zaostalom RK máme krásne cez všetky hlavné ťahy 50tku a každých 200m je hliadka s Radarom (ktorí chodíte tadialto, viete) Skôr by som apeloval na to aby rýchlejšie upravili tie 50tky, kde áno kde nie...
satan77
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa satan77 »

Veď to... Len sľubujú, slňľubujú, 160-ky na diaľnici, odstránenie retardérov a 40-ok a nič. Zákon napísať do nejakej buze**** knihy vie každý a potom pokuty vyberať, ale že by sa postarali o ostatné to nie....
Pomaličky bude tomu rok a stavím sa, že sa to moc nezmení ani.
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa gego »

hm je zbytocne sa rozculovat nad 50tkami ked to aj tak nikto s tohto fora nezrusi ... ak ta stve ze jazdis 50tkou tak mas 3 moznosti .... pridaj sa k politickej strane a ked budes mat stastie dostanes v parlamente stolicku a budes mat poslanecku imunitu .... alebo sa pridaj k policajtom a mozes si jazdit ako chces ... vlasnych nepokutuju mam tam kamosa viem co vravim ... oni iba dostatu zdrb od sefa a to je vsetko ziadna pokuta alebo sakcie ... ina je vec ak by spravili nejaky tresny cin havarka a tak ... a posledna moznost vladny sofer ... ked som robil absolvenstsku prax robil som 3mesiace u cerveneho kriza rozvoz obedov a tak a potom 3 mesiace som vozil policajneho sefa ... a dostanes preukaz a tam mozes lietat jak sa ti chce ... 160 km/h z presova a odfotili ma 3 radary a sef sa ma len pytal ci audinka dobre taha .... vravim komu sa nepacia pokuty hor sa do statnej sluzby ... ale pozor ... nesmiete spravit dopravnu nehodu potom problem ... aj tak vecinu tu neseru nehody ale to ze sa musi po hlavnom tahu plazit 50tkou ... a tam predsa nikoho nezrazite ... a pravda je taka ze celorocne svietenie neviem sa vyjadrit ale ja auto vidim rovnako ci svieti alebo nie .... ( osvetleny den 12 00 )
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

gego napísal:... a pravda je taka ze celorocne svietenie neviem sa vyjadrit ale ja auto vidim rovnako ci svieti alebo nie .... ( osvetleny den 12 00 )
Tak to si teda borec. Zavidim ti take skvele oci.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

jj.. keď má on orlie oči, ešte neznamená, že také oči majú všetci.

Inak v priebehu budúceho roka sa vraj opäť chystajú mierne zmeny.. napr. nákladné autá budú musieť chodiť s 50m odstupom, na vodičák sk. A si ľudia počkajú do 24r, nové parkovanie pri chodníku.. a nové techničáky.
http://adam.cas.sk/clanky/5636/vodici-p ... stach.html

//autoeditácia príspevku ( 07 Dec 2009, 16:17 )
A ešte jeden sen.. keby nová vyhláška zaviedla takéto semafory:
http://gadgets.zive.cz/semafor-s-odpoct ... fault.aspx
..vítané by bolo aj niečo podobné so zelenou.

:D
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Gego ty mas oci ako Makiho foter, to je tiez taky davac s rovnaky zrakom ako ty.

Videl som v telke diskusiu o blikajucej zelenej a vraj na to nemaju mesta peniaze. Blikajucu zelenu som zazil napriklad v Rakusku alebo trebars aj v Liptovskom Mikulasi a je to vyborna vec. Mali by to zaviest vsade alebo aspon na hlavne tahy.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

blikajúcu zelenú veľmi oceňujem, škoda že ju tu v Ba nemáme na každej väčšej križovatke... možno ak by sa spravila verejná zbierka?
brm
Darca
Darca

heker.. a ktorý semafo rv LM má blikajúcu zelenú? Som tam relatívne často, ale ešte som si ho akosi nevšimol..

:)
spirki
Expert
Expert

Príspevok od používateľa spirki »

hmm...blikajúca zelená, škoda že u nás sa vždy nájde nejaký Šumacherík, ktorý musí počkať na oranžovú a ešte pridať plyn takže preletí na červenú a žiadna blikajúca zelená mu v tom nezabráni. Skôr by to chcelo posunúť interval kedy sú do križovatky púšťané iné vozidlá či chodci a stačila by aj oranžová. Neviem ako v iných mestách ale na toto sú "experti" v Poprade a Sp. N. Vsi ...
brm
Darca
Darca

spirki.. takí sú všade..

..ale inak pamätáte Starmana?
Zelená - choď
Červená - stoj
Oranžová - choď veľmi rýchlo

gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa gego »

brm napísal:heker.. a ktorý semafo rv LM má blikajúcu zelenú? Som tam relatívne často, ale ešte som si ho akosi nevšimol..

nie som z mikulasa som z popradu ale tam ako je centrum nemocnica a pred nemocnicou je taky pametnik a tam je krizovatka smerom od popradu jak ides potom do lava asi smer ruzomberok
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

denne svietenie schvalujem z jednoducheho dovodu. Kym to bolo specifikovane slovami "povinne len za znizenej viditelnosti", tak si to kazdy vylozil po svojom. Nech ma kto chce aky orli zrak, ale ak vychadzam zo sidliska v sychravom pocasi, tak kolkokrat pri pripajani sa na hlavny tah cez bocne okno ledva vidim pri takom necase. Kedze ale vsetci svietia, tak nemam pochyb ze nieco ide. Schvalne uvadzam pri vychadzani zo sidliska, kedze pri tej nizkej rychlosti mi kvapky zo skla nezmiznu :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

brm: Ked prichadzas z dialnice od Ruzomberka, tak ides do centra mesta. Vlavo je Hotel Janosik, vpravo zimny stadion. Tak semafor, ktory mas na tej krizovatke ma blikajucu zelenu, tusim aj ten pred nim.

spirki: Ak bude svietit oranzova aj 10 sekund, vzdy pojdem, lebo viem, ze svieti dlho. Ak mi zablika zelena, tak viem, ze potom napriklad na 2 ci 3 sekundy svieti oranzova a potom uz ide cervena, dokazem sa tak lepsie prisposobit jazde. Vyhodu to ma najma pri vypadkovkach a obchvatoch miest, kde je povolena 80-tka alebo 100-vka, tam je predsalen tazsie reagovat na skocenie oranzovej a nasledne na to cervenej.

KoCi: O zlom pocasi a malej rychlosti mam svoju skusenost, pred tyzdnom som sa vracal domov a cuval do dvora, prave sklo cele od kvapiek, lave tiez, ledva som videl na spatne zrkadla, ale reku nacuvam v pohode, ved to mam natrenovane. Skor ako som sa spamatal, trafil som lave zrkadlo o branu, kvalitne sa vyklopilo do opacnej strany, nastastie sa nezlomilo. Potom ho pri zamknuti nechcelo ani sklopit, tak som ho musel rucne, az kym sa nevratilo do svojej polohy a bolo. Nastastie vsetko ide ako ma :D
Napísať odpoveď