A najhoršie je to že tam z mojej Zš nikdo nejde len ja.To budu velké stresy.
Prvý den na strednej škole
Na mojej skole som uz 4tym rokom, som tretiak s podmienecnym vylucenim a su dva typy ucitelov.Ti co ma nenavidia a ti co ma maju fakt radi a nevidim nejaky problem az na to ze slovinarka ktora ma neznasa tak ma nechala rupnutInnocence napísal:Hehe, aj mňa čaká 2. septembra prvý deň na strednej. Zmiešané pocity, aj sa teším, aj nie. Gymnázium - učenia teda bude viac, ale kolektív bude tiež lepší. A konkrétne k prvému dňu? Základ je ostať sám sebou a na nič sa nehrať, aby si sa nestrápnil už počas prvého dňa a nebol nejaký neobľúbený.. V pohode s novými spolužiakmi pokecať, pomôcť, keď budú niečo potrebovať, nepohádať sa zbytočne s profákmi, lebo neskôr to oľutuješ, keď na Tebe budú sedieť..
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...ja som to mal podobné...bol som sám a každý tam už niekoho mal s kým sa poznal, posadali si spolu a ja som sedel sám...potom prišli ešte dve baby dosť neskoro lebo nevedeli trafiť a už inde nebolo voľné, tak si jedna sadla ku mne (druhá tam mala kamošku, tak si sadla s ňou)...a tí čo tam nikoho nepoznali sa rýchlo pozoznamovali...a ja v tej dobe ešte introvert som ani po štvrťroku nevedel priezviská dievčat v prvej laviciCmB napísal:No tak ja sa nerád spoznávam z novými ludmi lebo neviem ako mám začat konverzáciu. Aby som tam nevyzeral jak nejaký trapko.![]()
A najhoršie je to že tam z mojej Zš nikdo nejde len ja.To budu velké stresy.
No ja som to mal pred rokom za sebou. Do triedy som sa dovalil ako posledný, aj tak sme išli po skupinách, a ešte bolo zadné miesto voľné, že super. Rýchle zoznámenie so spoluväzňom a spoznanie okolia
. Asi mesiac som si nemohol mená zapamätať, hrôza. Ešte aj triedy sme hľadali pol dňa...
valki5: Aj my smie trieda samí chalan a tak to je aj lepšie, aspoň sa potom tešíš že vidíš nejaké dievča a je aj sranda tak
.
valki5: Aj my smie trieda samí chalan a tak to je aj lepšie, aspoň sa potom tešíš že vidíš nejaké dievča a je aj sranda tak
-
tomasito13
Star
myslim ze tesit sa ze uvidis dievca neni velmi stastiefilip102 napísal:Aj my smie trieda samí chalan a tak to je aj lepšie, aspoň sa potom tešíš že vidíš nejaké dievča a je aj sranda tak
.
a ku teme: moj prvy den bol taky ze sme sli vela kamosov zo ZS na rovnaku skou a vyslo to tak ze som bol s ne prilis dobrymi ludmi v triede tak som sa prersunul a myslim ze je to parada, prvy den je v podstate o nicom my sme sa ani nepredstavovali pred triedou ani nic, to len tak medzi sebou, kazdopadne tes sa!
-
klm16
Medium Professional
ja sa pametam na svoj prvy den na strednej
) vobec som nepoznal svojich spoluziakov ani nikoho. Rano som samozrejme zaspal
do skoly som prisiel ked uz boli vsetci rozsadeni predstaveni...
Profka uz uz chcela kazdeho poslat domov z to je na dnesok vsetko ked som do triedy vtrhol ja
Zhodou okolnosti som rovnako zaspal aj na posledny den matur
Profka uz uz chcela kazdeho poslat domov z to je na dnesok vsetko ked som do triedy vtrhol ja
Zhodou okolnosti som rovnako zaspal aj na posledny den matur
S ucitelmi si strach nerob. Chovaju su uplne inak ak na ZS vztahy su uvolnenejsie my dokonca mozeme niektorym aj tykatDjBass napísal:Tak aj mňa čaká prvý ročník. Som zvedavý len na dve veci... či budú učitelia normálni a nie nejakí kkti a akých budem mať spolužiakov. Dúfam, že tam nebudú nejakí namyslení retardi. Zatiaľ viem, že tam ide jeden kamoš, ale možno budem poznať aj iných, len fakt dúfam, že budú normálni. Nemám problém s komunikáciou s neznámymi, takže možno sa s niekým spoznám hneď v prvý deň.
-
reno23
Guru wannabe
uzitocne rady:
- sadni si na take miesto, kde sa da najlepsie opisovat (niekde pri okne alebo pri stene, kde ucitel ma moznost sa priblizit iba z jednej strany)
- nebud ticho, hned sa s kazdym pozdrav
- najprv nerob pi*ov***, az ked si ta ucitelia zapisu ako bezproblemoveho ziaka potom mozes snimi zacat (tak po 2-3 tyzdnoch)
- sadni si na take miesto, kde sa da najlepsie opisovat (niekde pri okne alebo pri stene, kde ucitel ma moznost sa priblizit iba z jednej strany)
- nebud ticho, hned sa s kazdym pozdrav
- najprv nerob pi*ov***, az ked si ta ucitelia zapisu ako bezproblemoveho ziaka potom mozes snimi zacat (tak po 2-3 tyzdnoch)
baby sú ale v triede potrebné. na rôzne vybavovačky ako stužková, výzdoba triedy a podobnefilip102 napísal: valki5: Aj my smie trieda samí chalan a tak to je aj lepšie, aspoň sa potom tešíš že vidíš nejaké dievča a je aj sranda tak
.
-
Misuliatko
Expert
mna tiez caka prvy den na Ss...mam z toho zmiesane pocity....som zvedava akych budem mat spoluziakov, aky budeme kolektiv, na novych ucitelov a celkovo na novu skolu a ako ju budem zvladat. Zo ZS nas ide na tu skolu viac ale neviem ci bude neaka sanca mat niekoho v triede. Som strasne zvedava na to ticho v triede prvy mesiac a na ten hluk po mesiaci. No uvidime neako tych pat rokov vydrzim

Nie je sa čoho báť. Ja som mal tiež strašne divný pocit keď som šiel prvý krát na SŠ, ale postupne keď sa so všetkými spoznáš tak to bude úplne ok. Nejaký "strach" (ak sa to tak dá nazvať) je pochopiteľný, ideš niekde kde to vôbec nepoznáš.Momo46 napísal:Ja idem tiez teraz na strednu.Skoro vsetkych spoluziakov poznam to problem nie je ale strasne sa jej bojim a neviem preco
Netreba mat ziadny strach, je to len nieco nove ako ZS a na to sa casom zvykne si pamätam ked som isiel ja na SS, som vosiel do triedy a v triede 25 bab a to na zakladnej sme mali 4 baby tak to bolo asi najhorsie si na toto zvyknut ale casom to slo... Misuliatko, ty ides na aku skolu ked ma 5 rokov?
Ja som nastupoval na 8 - ročný gympel, takže "čistý" nástup na strednú som si neužil. Prvé dni boli v triednom kolektíve dosť tiché, ale postupne sme sa oťukali a nebol problém sa porozprávať s nikým (po istom čase sa však z niektorých indivíduí stali neskutoční debili, čo spôsobilo totálny rozpad triedy ako kolektívu - vytvorili sa skupiny). Dôležité je nájsť si na začiatku nejakých ľudí, s ktorými si záujmovo a ľudsky sadneš a garantujem Ti, že s tými vydržíš celé 4 roky. Proste ja som si v triede našiel 3 najlepších kamošov, na ktorých sa môžem vždy spoľahnúť.
Podľa mňa je tiež veľmi dôležité, aby si si hneď od začiatku školského roka urobil u svojich učiteliek očko, proste aspoň prvých pár mesiacov sa tak pripravovať, aby si Ťa označili ako dobrého študenta. Lebo je fakt ťažké si reputáciu napraviť, pokiaľ je ich prvý dojem taký, že vidia Tvoj absolútny nezáujem o štúdium. Určite má tiež učiteľ lepší vzťah s takýmito študentmi ako s lajdákmi.
Mne sa to vyplatilo na základnej aj na gympli a rovnakú stratégiu chcem zvoliť aj o mesiac pri nástupe na VŠ - dúfam, že mi to vyjde
Takže toľko odo mňa...A neboj sa, že nikoho v novej triede nepoznáš, niekto kamarátsky sa isto nájde
Podľa mňa je tiež veľmi dôležité, aby si si hneď od začiatku školského roka urobil u svojich učiteliek očko, proste aspoň prvých pár mesiacov sa tak pripravovať, aby si Ťa označili ako dobrého študenta. Lebo je fakt ťažké si reputáciu napraviť, pokiaľ je ich prvý dojem taký, že vidia Tvoj absolútny nezáujem o štúdium. Určite má tiež učiteľ lepší vzťah s takýmito študentmi ako s lajdákmi.
Mne sa to vyplatilo na základnej aj na gympli a rovnakú stratégiu chcem zvoliť aj o mesiac pri nástupe na VŠ - dúfam, že mi to vyjde
Takže toľko odo mňa...A neboj sa, že nikoho v novej triede nepoznáš, niekto kamarátsky sa isto nájde
Tak po 6-7 hodinách to človeku chýbatomasito13 napísal:myslim ze tesit sa ze uvidis dievca neni velmi stastie![]()
-
DeJF
Addict
Aj man to čaká . Ale naštastie kamarat ide na tú istú školu kde ja,a je dosť možné že budeme spolu v triede .Takže sa toho tak neobávam,práve naopak.Tešim sa ako ked som išiel prvý krat do školy
..
//autoeditácia príspevku ( 22 Aug 2009, 9:57 )
//Btw odbor Fotograf :]
//autoeditácia príspevku ( 22 Aug 2009, 9:57 )
Jáj.Ja toto istéCmB napísal:No tak ja sa nerád spoznávam z novými ludmi lebo neviem ako mám začat konverzáciu. Aby som tam nevyzeral jak nejaký trapko.![]()
//Btw odbor Fotograf :]