Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Pigesko
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

fajn az na tu grafiku...daj tam radsej gigabyte alebo asus a bude to uz komplet v pohode :wink: proste ja znacke MSI neverim a myslim ze tu nie som jediny :)

//inak ta MSI nie je ani na sklade a nemaju ani potvrdene dodavky..."Ďalšie dodávky nepotvrdené"

- radsej zober tuto: SAPPHIRE HD 4870 (je lacnejsia,ma podla mna kvalitnejsi chladic a hlavne je na sklade)
- alebo tuto: ASUS EAH 4870 (sice je o 8eur drahsia ako ta MSI ale ma opat lepsi chladic a je na sklade)

//edit

chjo...nemusis tu istu zostavu pisat stale dokola :) staci pouzit edit...a ano ta posledna zostava je fajn :wink: v pohode ju mozes objednat...budes spokojny :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

metrix0007: Vezmi do ruk kalkulacku a spocitaj si to. Alebo cakas, ze to niekto spravi za teba??? Ano, nove hry ti na tom pojdu. A nepytaj sa, ze ci ti tam pojde Need for Speed alebo Call of Duty, ktore sa este len pripravuju, pretoze pokial ta hra nevysla, tak sa neda povedat, ze ci pojde a ako to na tom pojde.
robo244
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa robo244 »

Ja budem v blizkej buducnosti objednavat pc a co ak mnou pozadovany tovar nebude na sklade/ bude docasne nedostupny a ja ho objednam? :smt097 Mam na mysli ALZU.
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

robo244 napísal:Ja budem v blizkej buducnosti objednavat pc a co ak mnou pozadovany tovar nebude na sklade/ bude docasne nedostupny a ja ho objednam? :smt097 Mam na mysli ALZU.
osobne som vzdy zobral to co je prave na sklade :) ale myslim ze to funguje tak ze ti zavolaju a oznamja ti, ze nieco nie je na sklade resp. ti ponuknu alternativu...a pri odosielani objednavky sa tam niekde zaskrtava ze ti maju dodat iba komplet, to znamena ze ti tovar poslu az ked budu mat vsetko na sklade...ak to nezaskrtnes tak ti poslu to co maju a ostatne ti poslu ked im to pride na sklad...a ked zaskrtnes ze ti to maju poslat komplet a nieco nebude na sklade tak ti to poslu az ked im to pride :) (pochopitelne)

- radsej si vyber tovar ktory je na sklade...alebo ten ktory je na ceste (vacsinou tam je aj datum kedy im pride)

- alza ma dostatocny vyber tovaru takze by nemal byt problem najst k nedostupnemu tovaru alternativu v rovnakej cene a s rovnakym vykonom...

- a nevidim problem ani v tom ak objednas kazdy komponent v inom eshope :) ak budu vsetky na sklade tak ti vsetko pride v rozmedzi 1-2 dni...
metrix0007
Expert
Expert

Príspevok od používateľa metrix0007 »

cawte to som zase ja vcera som tu nebol.tak som to spocital dneska 600eur.a chcel by som sa vas spytat ze ci by sa nedala tato zostava zohnat na nehakom inom obchode za lacnejsie.alebo v alze sa nejako lacneji.napr .ten procesor je podla mna velmi vykonny.podla mna v www.qcomp.sk by sa to dalo lacnejsie
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

to metrix: snad necakas ze to niekto spravi za teba :roll: pekne chod na qcomp a pozri sa kolko usetris/preplatis oproti alze :wink: vsetko co potrebujes tu mas a to ktory eshop si vyberies je len na tebe ale tie ceny niesu az tak rozdielne cize necakaj ze usetris 100eur ked pojdes cez qcomp :) na to rovno zabudni :wink:

//ten procesor v qcomp nemaju :) (aha tak maju...sry :) )

//ak chces este usetrit tak zober tento cpu - http://www.qcomp.sk/shopping/product_de ... abC6000260 (nebude problem ho dostat na vykon 920)

// radsej to kupuj v alze...a ak sa chces dostat na 550eur tak ber tento cpu - http://www.alza.sk/amd-phenom-ii-x3-720 ... 109575.htm (ma otvoreny nasobic cize ho mozes bez problemov taktnut na velmi slusny vykon, ale samozrejme nie na box chladici...a aj v defaulte je dostacujuci na dnesne hry) :wink:
metrix0007 napísal:spolu 577
ta grafika je dobra znacka
- pis tam aspon otazniky lebo clovek potom nevie ci sa pytas alebo oznamujes...

- co myslis preco je ta grafika taka lacna ? zrejme preto ze ten chladic stoji za milu p*cu...posledny krat ti hovorim aby si bral gigabyte alebo asus - s chladenim su na tom podstatne lepsie a ber ohlad aj na to ze v bedni nebudes mat ziadne prudenie vzduchu takze sa rozhodni...bud zoberies grafiku s lacnym chladicom + minimalne 2 fany do bedne alebo drahsiu grafiku s kvalitnym chladicom a fany by si mohol teoreticky vynechat :) (ale zrejme budes musiet nechat otvorenu bednu :)

//btw a naco si vymazal cely prispevok ?? teraz budem vyzerat jak keby som sa bavil sam so sebou :D ale ja svoj mazat nebudem lebo sa stavim ze vsetko co si dnes precitas do zajtra zabudnes a nemienim zajtra pisat to iste znova...
metrix0007 napísal:dobre vraciam sa k www.alza.sk
ale je to vea 600.potreboval by som to dat na 570
oslepol si ? :) ved som ti hore napisal ze ak sa chces dostat na 550eur tak zober Phenom II 720 black edition :roll: (uz mi z teba hrabe...ale statocne)
metrix0007
Expert
Expert

Príspevok od používateľa metrix0007 »

dobre vraciam sa k www.alza.sk
ale je to vea 600.potreboval by som to dat na 570
DejmiJohn
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DejmiJohn »

Táákže spolužiak chce kúpiť nový pc do 830 Eur :)
Potrebuje skrinku, monitor, dosku, cpu, gpu, psu, ram a disk :D

Na skrinke mu ževraj nezáleží, len aby sa to donej všetko vpratalo, monitor chce 22", a potom kombináciu AMD cpu a GeForce gpu...
Ram ak by sa dalo tak DDR3... teda ak to vyjde ... nejaké nápady ?
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

no idealne by bolo vediet blizsie poziadavky na monitor..., lebo 22'' je naozaj siroky zaber. Chce monitor TN, TN+LED? Alebo radsej nieco z drahsich technologii xVA, IPS?
DejmiJohn
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DejmiJohn »

Tak podstatnejšia je najprv tá skriňa ( a celý jej obsah) ako monitor :D Pri monitore nie je náročný, myslím že TN (CCFl alebo LED to je jedno) mu bude stačiť:D
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

aaa
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

no Piqueskova zostava vyzera OK..., v doskach pre AMD sa velmi nevyznam..., ale zbytok vyzera OK. Mozno by som vymenil procesor za 3-jadro a vzal lepsiu skrinku/monitor. Otazka priorit... Ja si zakladam na monitore, kedze do neho kukam najviac...
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

johny_sk napísal:no Piqueskova zostava vyzera OK..., v doskach pre AMD sa velmi nevyznam..., ale zbytok vyzera OK. Mozno by som vymenil procesor za 3-jadro a vzal lepsiu skrinku/monitor. Otazka priorit... Ja si zakladam na monitore, kedze do neho kukam najviac...
nj, aj ja som rozmyslal co tam napchat :) ale nakoniec som sa rozhodol pre 4jadro lebo ako povedal tak najprv bedna a az potom lcd...

- mohol by zobrat tento cpu http://www.alza.sk/amd-phenom-ii-x3-720 ... 109575.htm 112,20 € ale v blizkej buducnosti by zrejme musel vymenit box chladic za nieco lepsie...a usetrene peniaze by som ja osobne vrazil do gtx275, to uz je ale na nom :)
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

potreboval by som poradit pc pre kamarata do 500€ na hry aj s periferiami, ako monitor, klavesnica, mys
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

aky monitor,aku mys/klavesnicu ?? a ake hry ?? ak si na tom chce zahrat nove hry tak na to nech zabudne...uplne o inom by bolo keby mal 500eur iba na bednu ale za to kupit este aj monitor + dalsie haraburdy tak to snad nemysli vazne :)
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

hry, neviem nejake onlinovky.. proste najlepsie co sa z toho da dat za tu cenu, to potrebujem..
Thek_SVK
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Thek_SVK »

Prosim vas o radu, zostavu mam uz hotovu, len mi ide o to ci mi to utiahne zdroj, za predpokladu ze:
1) budem taktovat CPU, VGA tiez podvihnem co to da.
2) budem taktovat CPU, VGA tiez podvihnem co to da a podari sa mi stabilne odomknut stvrte jadro na CPU :D

GIGABYTE MA790X-UD3P - AMD 790X/SB750
AMD Phenom II X3 720 Black Edition Triple-Core
CoolerMaster Hyper 212+ pro socket 775/ AM2/ 939/ 754/ 1366
GIGABYTE N275UD-896I, 896MB DDR3 (2400MHz)
DR2 1066MHz PC8500 CL5 KINGSTON HyperX BOX
WESTERN DIGITAL Caviar SE16 500GB
ACUTAKE ACU-FAN120 PWM White Wing Fan De Luxe, 120x120x25mm
ARCTIC Cooling Fusion 550W
Arctic Cooling MX-2 Thermal Compound
CoolerMaster Elite 330 - černý (black) tower, ATX
MSI STAR KEY 2.0 V2 BlueTooth USB
SONY Optiarc AD-7200S SATA černá (black)

No tak uz som sa rozhodol...dam tam nakoniec http://www.alza.sk/pocitacovy-zdroj-cor ... d83911.htm, najlacnejsi 650W, Corsair je znacka, podobna cena aj tento seasonic http://www.alza.sk/zdroj-seasonic-s12-650ht-d75870.htm ale ma nizsiu ucinnost...

Avsak mam este jednu dolezitu otazku...
http://www.alza.sk/gigabyte-n275ud-896i-d132657.htm
Co je to vsetko za napajanie ? Ten maly biely bude predpokladam ventilator, a tie dva 6-pinove ? Proste napajanie grafiky ? prepacte za hlupu otazku, ale pri mojej starucickej radeon 9600vke sa mi o tomto ani nesniva :-D Dakujem vopred...
Napísať odpoveď