Zub

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
adox
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa adox »

neviete co mam zo zubom ja ? normalne stolicka ako keby sa mi vysuvala :D akoze sa hybe von a dnu trosicku alemám posit ze to ustupuje akoze sa dava do normalu nechapem co to je
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

jj aj ja som to mal, scernel mi zub , posiel som k lekarke dala mi tam neaku vodicku to zablombovala , prisiel som 2 tyzdne tu plmbu rozvrtala, skontrolovala a dala mi neaku bielu plombu :) , ktora drzi doteraz
adox
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

no tak to si ma teda fakt potesil :D
ale to si mal asi kaz a mne ten kkt ako keby siel vypadnut a teraz ako keby sa tam zase zakorenoval :D
CmB
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa CmB »

možno to bude zniet divnee ale na mna injekcie nezaberajuu. Raz mi zubárka pychla anestézu a ked mi donho išla vrrtat tak to bolelo jak keby mi nič nedala. A tá injekcia bolela viac jak to vrtanie
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

SRneC napísal:narodeny 93' a zuby na sracku? decka kefka neni na cesanie obocia
moja mama je zubny technik a bola za nou nejaka pacientka a mala so sebou dve vnucky ci dcery ci co, to je jedno...vek 15-18...zmalovane jak lady gaga alebo kde ktora slapka z D1, ale zuby mali v katastrofalnom stave, kazdy druhy zub kaz, rynave zuby jak keby ich tyzden necistili a ten bordel tam pestovali..proste humus...ale prisam boha so sminkami sa museli srat aspon hodinu...nacooooo, sak zuvacka to vyriesi
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

CmB - mam podobne skusenosti, tiez mi klasicka "injekcia" u zubarky nejak velmi nezaberala. O to viac som sa bal ked mi vyberali osmicku lekar mi vpichol injekciu, 5 min som cakal a potom sa mi zacal hrabat v ustach, zub po kuskoch vyberal a dostal sa az ku kosti a okrem tlaku som absolutne nic necitil, bol som prekvapeny ako dobre to ucinkovalo. Je to asi o peniazoch, lepsie anestetikum bude urcite drahsie a aj ked to boli da sa to prezit, zbytocne platit viac :D
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

AXO napísal:zdravim, mam zuby po otcovi, takze sa pomaly ale isto rozpadnu na prach, mal som problemy s pravou dolnou 5kou, bolela ako slak, ale asi po tyzdni prestala sama od seba(padla krabicka 400 ibalginu(30ks) - tie vacsie tabletky). Teraz mam problem na druhej strane, tiez spodna 5ka nalavo. Je mozne, ze nerv "vyhnije" a potom prestane boliet zub(ako keby ten nerv vytiahla zubarka) ? Ci mam ist ku zubarke ?

Nerad k nej chodim, kedze som nemal problemy 17 rokov(od narodenia som nechodil ku ziadnej, bol som lenivy, ale ziadne bolesti nikde)a po navsteve zubarky sa to spustilo ako lavina... rozvrtala mi zub, ktory nebolel, dala plombu, potom zacal boliet tak ho este viac rozvrtala, a takto 4x, zo zubu mi ostala len tenka skrupinka bez plomby...

Takze mam vydrzat a vyzrat dalsiu krabicku ibalginu kym to prejde, alebo si to nechat osetrit ? Zubarka je odo mna 35km, nechce sa mi cestovat a prist o zub tak ci tak(akurat ze zubárkin sposob je drahsi)...
asi uz odumrel... ked scernel a bude ti z ust zapachat tak si mozes byt isty, ze uz to ma za sebou, ale daj si ho vybrat, lebo ti to moze urobit problemi nielen v ustach.

adox - hm, mozno paradentoza, teda ak si nemal uraz ustnej dutiny, rana do zubov, pad, hryzenie extra tvrdych potravin, v poslednej dobe.
s tym uz ani nic nepomoze, ale stomatalogia nieje ako ked House diagnostikoval 20 pacientov bez toho aby sa ich dotkol :) to musi vidiet lekar a len on vie na 100% co so zubami mas.
adox
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

aha no možno ked som jedol dáky cukrík tak sa mi to vytoto :D
jackb
Redeemer
Redeemer

to by si musel zahryznut do kamena, alebo orechovej skrupiny. zdrave zuby sa na cukrikoch nezvyknu lamat
adox
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

tak ak si dobre pamatam kamene som dlho nejedol :)
CmB
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa CmB »

Syfon napísal:CmB - mam podobne skusenosti, tiez mi klasicka "injekcia" u zubarky nejak velmi nezaberala. O to viac som sa bal ked mi vyberali osmicku lekar mi vpichol injekciu, 5 min som cakal a potom sa mi zacal hrabat v ustach, zub po kuskoch vyberal a dostal sa az ku kosti a okrem tlaku som absolutne nic necitil, bol som prekvapeny ako dobre to ucinkovalo. Je to asi o peniazoch, lepsie anestetikum bude urcite drahsie a aj ked to boli da sa to prezit, zbytocne platit viac :D
Lenže ja som neplatil nič lebo to bola školská zubárka. Takže mi to zaplatila bud poistovna alebo škola. Takže ked to bolo zadarmo kto vie čo mi tam pichla. Možno to bola obyčajná voda. :lol: :lol:
Filipito
Darca
Darca

Re: Zub

čaute mám problémik :?
pred asi mesiacom mi vypadla jedna plomba, no doktorka ma plné a tak ma objednala až na 10.12 :? no zo zuba mi teraz vytieklo pár kvapiek krvi. Stalo sa to už druhý krát. Myslíte že s tým musím ísť urgentne k doktorovy alebo to vydrží ten mesiac? Zuby si čistím pravidelne 2 krát do dńa
jackb
Redeemer
Redeemer

nooo, a tvoja stomatologicka neberie skoro rano urgentnych? urcite chod na zubnu pohotovost, aj ked tie zvyknut az druhom konci okresu... lebo mesiac by som to neriskoval... a zubari odporucaju cistit po kazdom jedle ;)
Filipito
Darca
Darca

po každom jedle si dávam žuvačku, čítal som na jednom fóre že to je "normálne" pri vypadnutí plomby a že musíme si to ísť dať opraviť do roka, keďže potom to už hnije či niečo také.
a áno berie "skoro" ráno od 8:00 do 9:00 urgentné prípady ale to sú len prípady kde sa jedná o bolesť ale mňa nebolí nič (tzv bolestivé prípady) :?
Acer01
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Acer01 »

Filipito ja by som to neriskoval kedze tak som prisiel ja o polku zubu .. jedol som popcorn a natrafil so na nedopecenu kukuricu,samoska som zakusol a akurat z tym zubom kde som mal vypadnutu blombu... hned sa mi z neho ulomilo ze som mal iba polku zubu ..
Po roku som utekal na pohotovost kde som ho dal vytiahnut,kedze ma 2 dni bolel a pol tvare som mal opuchnutu...
Filipito
Darca
Darca

uvidím čo sa dá robiť, poinformujem sa a dám vám tuna vedieť.
btw: to si si odlomil zo zuba vôbec si nešiel k zubárovy? ja tam mám takú maličkú dierku, ale polovička zubu by mi asi vadila :?
Acer01
Medium Professional
Medium Professional

No ono sa z tym aj tak nedalo nic ine urobit iba vytiahnut,kedze po dasno som ho mal ulomeni a druha polka bola cela..a ak mam povedat pravdu tak ku svojej zubarke som sa z tym bal ist aby som neskoncil na stomatochirurgii...
Preto som to vytiahnutie odkladal, a nakoniec som skoncil na pohotovosti kde ho vytiahol behom par sekund.. (po zabrati inekcie),predsa na pohotovosti pracuju skusenejsi,vedia ako vytiahnut,atd

BTW: Ja mam taku zubarku,ktora povacsine taha zuby detom na ZS,.. a je to aj moja suseda tak preto mam u nej zubnu kartu :D
Filipito
Darca
Darca

a namiesto toho zuba si si dal spraviť neaký nový? ak áno koľko ťa stál?
alebo si si nedal robiť žiadny a máš tam dieru?
Acer01
Medium Professional
Medium Professional

No nemam tam teraz nic :D

//autoeditácia príspevku (14 Dec 2010, 7:07)
Dost odstrasujuci pripad 18r chalana,ktory kvoli jednumu hnisavemu zubu prisiel o pol hlavy..

http://tn.nova.cz/zpravy/zahranici/tomi ... y-zub.html
Filipito
Darca
Darca

tak ja som bol minulý týždeň u zubára a hovoril že to mi len plomba vypadla a objednal ma až na február a hovoril mi len aby som tam nejedol.
Ten tvoj link som pre istotu ani neotvoril (strašne sa bojím takýchto prípadov) :(
Napísať odpoveď