Vodičský (USA)
Vodičský (USA)
V Amerike majú vodičský už od 16 rokov. Keď príde trebárs nejaký 16 ročný človek na slovensko z Ameriky môže u nás jazdiť na aute? Respektíve v iných krajinách v ktorých je vodičské oprávnenie až od 18. 
-
M.a.R.o.s.H
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
celkom zaujimavy clanok...http://ekonomika.etrend.sk/svet/turisti ... risli.htmlsice sa tam pise o rakusanoch ale to iste bude platit aj pre amika
vim, ze ked siel Vesper minule leto do ameriky tak si vybavoval medzinarodny aby tam mohol soferovat... len som obratil situaciu... neviem co je na tom pravdy aleGangy napísal:Medzinarodny vodicak? Ty si snad s obycajnym vodicakom nebol za hranicami? Alebo si s nim mal problemy?
-
Stoporko
VIP
medzinárodný - platný po celom svete. Ten čo ti vydajú u nás po skončení autoškoly je platný "len" po celej EU.Gangy napísal:Medzinarodny vodicak? Ty si snad s obycajnym vodicakom nebol za hranicami? Alebo si s nim mal problemy?
k téme: chalan bude potrebovať medzinárodný vodičák, inak bude mať problémy, keďže ten jeho bude platný len pre USA. Ako je to s legislatívou (má 16) to neviem - snaď nejaký z právnikov tu na fóre bude vedieť.
-
Mateq
Medium Professional
S Americkým vodičákom môžeš určitý čas jazdiť aj v EU - potom potrebuješ vybaviť medzinárodný.
Ale medzinárodný (platný pre EU) ti nevydajú pokým nemáš 18, rovnako 16 ročnému neuznajú v európe jeho americký.
BTW: Ani v USA nie je od 16 vo všetkých štátoch. To znamená, že z vodičákom v 17 platným v Alabame, nemôžeš jazdiť ani v Californii, nie to ešte v Európe
Ale medzinárodný (platný pre EU) ti nevydajú pokým nemáš 18, rovnako 16 ročnému neuznajú v európe jeho americký.
BTW: Ani v USA nie je od 16 vo všetkých štátoch. To znamená, že z vodičákom v 17 platným v Alabame, nemôžeš jazdiť ani v Californii, nie to ešte v Európe
dost p.covina... AM, A1, B1 vodicaky ti nevravia nic? dokonca aj B ak si to vies vybavit mozes mat v 17tich..Lub0$ napísal:Nie, akonahle prejdes cez hranice, musis dodrziavat zakony danej krajiny...a zakon na Slovensku je, iba osoby 18 a viac mozu viest motorove vozidlo...tu nieje o com.
-
Mateq
Medium Professional
To vôbec nie je pravda. Ver, že je to normálna cesta, využíva to zhruba 42% teenagerov.Dieg0 napísal:Akurat ze ked si to chces vybavit musis mat bud znameho na policii alebo musis byt zdravotne postihnuty
Fór je v tom, že sú tam rôzne obmedzenia. Napríklad nesmieš jazdiť s osobou mladšou ako 19/sám, nesmieš jazdiť v noci či len na školské eventy. Podľa mňa je to celkom znesiteľné a nehodnotím dávať vodičáky mladým s týmito obmedzeniami ako závažnú chybu.
http://en.wikipedia.org/wiki/Driver%27s ... nsing_laws
Ešte raz si prečítaj čo som napísal a potom sa pozri čo si napísal ty.MakeFake napísal:Kamos bol tento roku v USA, a mal len obycajny "Europsky" vodicak, zastavili ho policajti a len pozreli a isiel dalej.
-
bb5unlock
Light Professional
neviem co sa ti na jeho sprave nepaci
situlacia je taka ze oficialne je v USA potrebny medzinarodny vodicak (doporucujem si ho vybavit), ale ja som tiez jazdil 4mesiace v USA len s vodicakom zo SR (bez medzinarodneho) a 5policajnych hliadok mi nepovedalo nic (aj tak ho nevedeli precitat), pozreli pas, podakovali a isiel som dalej
situlacia je taka ze oficialne je v USA potrebny medzinarodny vodicak (doporucujem si ho vybavit), ale ja som tiez jazdil 4mesiace v USA len s vodicakom zo SR (bez medzinarodneho) a 5policajnych hliadok mi nepovedalo nic (aj tak ho nevedeli precitat), pozreli pas, podakovali a isiel som dalej