Vodičský (USA)

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Godlub
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Vodičský (USA)

Príspevok od používateľa Godlub »

V Amerike majú vodičský už od 16 rokov. Keď príde trebárs nejaký 16 ročný človek na slovensko z Ameriky môže u nás jazdiť na aute? Respektíve v iných krajinách v ktorých je vodičské oprávnenie až od 18. :?:
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

hmm, zaujimava otazka... ale tak podla mna potrebuje medzinarodny vodicak - a ten neviem ako sa vydava...
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Medzinarodny vodicak? Ty si snad s obycajnym vodicakom nebol za hranicami? Alebo si s nim mal problemy?
M.a.R.o.s.H
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M.a.R.o.s.H »

celkom zaujimavy clanok...http://ekonomika.etrend.sk/svet/turisti ... risli.htmlsice sa tam pise o rakusanoch ale to iste bude platit aj pre amika
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

Gangy napísal:Medzinarodny vodicak? Ty si snad s obycajnym vodicakom nebol za hranicami? Alebo si s nim mal problemy?
vim, ze ked siel Vesper minule leto do ameriky tak si vybavoval medzinarodny aby tam mohol soferovat... len som obratil situaciu... neviem co je na tom pravdy ale
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Gangy napísal:Medzinarodny vodicak? Ty si snad s obycajnym vodicakom nebol za hranicami? Alebo si s nim mal problemy?
medzinárodný - platný po celom svete. Ten čo ti vydajú u nás po skončení autoškoly je platný "len" po celej EU.

k téme: chalan bude potrebovať medzinárodný vodičák, inak bude mať problémy, keďže ten jeho bude platný len pre USA. Ako je to s legislatívou (má 16) to neviem - snaď nejaký z právnikov tu na fóre bude vedieť.
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

S Americkým vodičákom môžeš určitý čas jazdiť aj v EU - potom potrebuješ vybaviť medzinárodný.

Ale medzinárodný (platný pre EU) ti nevydajú pokým nemáš 18, rovnako 16 ročnému neuznajú v európe jeho americký.
BTW: Ani v USA nie je od 16 vo všetkých štátoch. To znamená, že z vodičákom v 17 platným v Alabame, nemôžeš jazdiť ani v Californii, nie to ešte v Európe :wink:
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Nie, akonahle prejdes cez hranice, musis dodrziavat zakony danej krajiny...a zakon na Slovensku je, iba osoby 18 a viac mozu viest motorove vozidlo...tu nieje o com.
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MakeFake »

Kamos bol tento roku v USA, a mal len obycajny "Europsky" vodicak, zastavili ho policajti a len pozreli a isiel dalej.
Pezzo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pezzo »

Lub0$ napísal:Nie, akonahle prejdes cez hranice, musis dodrziavat zakony danej krajiny...a zakon na Slovensku je, iba osoby 18 a viac mozu viest motorove vozidlo...tu nieje o com.
dost p.covina... AM, A1, B1 vodicaky ti nevravia nic? dokonca aj B ak si to vies vybavit mozes mat v 17tich..
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Akurat ze ked si to chces vybavit musis mat bud znameho na policii alebo musis byt zdravotne postihnuty na tolko ze je nevyhutne aby si dostal vodicak skor ako v 18tich.A chces mi povedat ze je pre "obycajneho cloveka" toto prirodzena cesta ako ziskat vodicak pred 18?
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Dieg0 napísal:Akurat ze ked si to chces vybavit musis mat bud znameho na policii alebo musis byt zdravotne postihnuty
To vôbec nie je pravda. Ver, že je to normálna cesta, využíva to zhruba 42% teenagerov.

Fór je v tom, že sú tam rôzne obmedzenia. Napríklad nesmieš jazdiť s osobou mladšou ako 19/sám, nesmieš jazdiť v noci či len na školské eventy. Podľa mňa je to celkom znesiteľné a nehodnotím dávať vodičáky mladým s týmito obmedzeniami ako závažnú chybu.
http://en.wikipedia.org/wiki/Driver%27s ... nsing_laws
Godlub
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Godlub »

MakeFake napísal:Kamos bol tento roku v USA, a mal len obycajny "Europsky" vodicak, zastavili ho policajti a len pozreli a isiel dalej.
Ešte raz si prečítaj čo som napísal a potom sa pozri čo si napísal ty.
bb5unlock
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bb5unlock »

neviem co sa ti na jeho sprave nepaci

situlacia je taka ze oficialne je v USA potrebny medzinarodny vodicak (doporucujem si ho vybavit), ale ja som tiez jazdil 4mesiace v USA len s vodicakom zo SR (bez medzinarodneho) a 5policajnych hliadok mi nepovedalo nic (aj tak ho nevedeli precitat), pozreli pas, podakovali a isiel som dalej
Napísať odpoveď