seth :
Čuduješ sa, keď chodíš na demonštrácie SP, že ťa niekto nazve náckom, aj keď to nemusí byť pravda ? Ja nie. Skús sa sám seba spýtať, prečo.
Určite sa to dá, ale nie je to také ľahké, navyše nie pre sociálne slabých ľudí, ktorí navyše nemusia vedieť ani jazyk atď.
Počul si, čítal si, jeden kamarát povedal, jedna babka povedala, KTO JE RASISTICKÝ?
Ty svoje názory a postrehy berieš odkiaľ ? Ráno sa zobudíš a zas máš v tej hlavne niečo naviac ?
Ja vôbec nič nepopieram, opäť mi vkladáš do úst niečo, čo som nepovedal.
Úbohé predsudky máš žiaľ ty - všetkých, ktorí nemajú radi cigánov (len kvôli tebe - veď vieš, ktorých myslím), nazývaš rasistami.
Ja som tu nikoho z vás, ktorí jasne napísali, že nemajú radi, alebo sa vyhradzujú len proti problémovým cigánom nenazval rasistami.
Opäť mu tu predhadzuješ niečo, čo som nenapísal.
Spokojnosť so svojím spoločenským a životným okolím podľa mňa funguje tak isto, ako spokojnosť so zakúpeným produktom - ak s niečím získaš dlhodobé negatívne skúsenosti, resp. pár krát sa ti nejaká značka pokazí, viem, že si ju už nikdy nekúpiš a práve to je dôvod môjho názoru na celú túto problematiku. Ak by si mal od malička bývať v prostredí obklopenom cigánmi, veľmi ľahko by si ma pochopil, hoci ja som už sto krát zopakoval, že ja chápem to, že ty s nimi skúsenosti môžeš mať iba dobré, ale nepopieraj, že medzi nimi existuje väčšina, ktorá je horšia ako kobylky. Je to to isté ako ty a skíni - máš s nimi dlhodobo zlé skúsenosti a práve preto tak aktívne prispievaš do témy antifa, hoci mne sú ukradnutí. O tom to všetko je.
Dá sa len súhlasiť, ja som nikdy nepopieral, že existuje s cigánmi problém, dokonca som sem kdesi hodil aj moje skromné návrhy, ako ho riešiť.
Zároveň som za to, aby sa každý človek súdil podľa toho, aký je, aby sa to súdenie nespájalo s rasou, výzorom atď.
Ja chápem, že ty a pár ďalších tu ste tí, ktorí robia rozdiely medzi cigánmi, ale ani ty mi nevyvrátiš, že existuje je veľa ( a je ich naozaj dosť ) obyčajných rasistov s rôznymi prízemnými prejavmi.
To sa však potom spája často už s celkovou inteligenciou daného človeka.
rumunski cigani ubili na smrt ceskeho kamionistu a dalsich troch zranili.
Tatko jazdieval kamiónom cez Rumunsku a mal dosť zážitkov z cigánmi, ale nič z toho nebolo také vážne, jednalo sa skôr o otravné deti, ktoré sa neváhali zavesiť na kabínu a vypytovať cigarety či sladkosti.
Adulko1 : Pinhead ti poradil jasne, asi nie je inej šance, spoliehať sa na nejakú políciu, cha..
Klin sa klinom vyráža.
Tak toto môže fungovať, ale môže to dopadnúť aj nasledovne. Ty zbiješ jedného cigáňa, ktorý sa Ti bude samozrejme chcieť pomstiť, tak zoberie bandu svojich kamošov a proti veľkej presile nemáš šancu aj keby si čo robil. Prinajlepšom by Ťa poriadne zramovali, ak nie rovno zabili. Takže toto by som si ešte premyslel. No ale ten pes by bola dobrá obrana aj proti viacerým...
Aj toto je možnosť, ale ak nič nespraví, šikana bude pokračovať.
kali :
Kto chce nenavidiet bude nenavidiet, je jedno akeho je nazoru.
Ale rozdiel je v tom, že niektoré ideológie k tomu priamo podnecujú či nabádajú.
Napr v kratkosit som to zhrnul
Fakt reálne riešenia.
A fakt nevidím dôvod, prečo by sa také možnosti ( ak by sa zaviedli ) nemali použiť na kohokoľvek, kto poruší dané normy či zákony.
No nasiel som tu nieco o pridelovani bytov iba ak budu splnat urcite podmienky. Ok, a ako to ma napravit to ich bordelarske chovanie? Ako zabezpecis aby nerobili vzburi aby nerabovali aby jednodcuho nepachal koli tomu viac kriminalnej cinnosti ako teraz? Tvoje riesenie je o tom ze sa im ides vyhrazat ale v konecnom dosledku sa nemas s cim vyhrazat.
Proti kriminálnym živlom jedine tvrdými trestami. Tam nie sú nejaké veľké možnosti.
A potom od deciek, nejaká väčšia osveta.
Tu ani nejslo tak o vyvratenie tvojich nazorov to ani nebolo treba, ale skorej o tvojej neschopnosti si svoje nazory obhajit.
No ak to tebe nestačí, ok, mne takisto nestačia niektoré obhajoby tvojich názorov.
Tak nestracaj, pomozes nam obom.
Na mňa býva väčšinou reagované, niečo napíšem a hneď vás mám na krku.
Dokiaľ čas mám strácať ho ( s tebou ) kľudne budem aj naďalej.