Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
kali520
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa kali520 »

hughito napísal:Podľa mňa sú zas nebezpečné tvoje názory, nepriamo podnecujú a šíria nenávisť.
Tvoje zdroje sú takmer výhradne rôzne polofašistické či jasne pravicovo orientované portály.
Kto chce nenavidiet bude nenavidiet, je jedno akeho je nazoru.
Ďalej by ma zaujímalo aké riešenia ponúkaš ty, alebo tvoje obľúbené spolky.
Napr v kratkosit som to zhrnul tu http://www.hojko.com/post1250669.html?h ... t=#1250669

+ moje prispevky v tejto teme.
Ja som konkrétne na túto tému svoje riešenie ( čiastočné ) napísal, stačí si prejsť staršie príspevky.
No nasiel som tu nieco o pridelovani bytov iba ak budu splnat urcite podmienky. Ok, a ako to ma napravit to ich bordelarske chovanie? Ako zabezpecis aby nerobili vzburi aby nerabovali aby jednodcuho nepachal koli tomu viac kriminalnej cinnosti ako teraz? Tvoje riesenie je o tom ze sa im ides vyhrazat ale v konecnom dosledku sa nemas s cim vyhrazat.
Trapné vystupovanie ? Nedokázal obhájiť ? To si myslíš ty a možno partička tvojich 2-3 súkmeňovcov tu, ja tu so svojim vystupovaním problém nemám.
Na druhú stranu, žiadny zo svojich názorov ste mi ty, ani tebe podobní tu pôsobiaci ľudia nevyvrátili.
Tu ani nejslo tak o vyvratenie tvojich nazorov to ani nebolo treba, ale skorej o tvojej neschopnosti si svoje nazory obhajit.
A aby si si nemyslel, že si tu nejaký geroj, prišlo mi do karmy viacero odkazov, aby som si teba a tebe podobných nevšímal, že ste tu známe firmy a že s vami nemám strácať čas.
Tak nestracaj, pomozes nam obom.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

btw: pouzivaju sa vsetky "vojenske pasma" na uzemi Republiky? viem, ze Zahorie a Lest ano, ale co Javorina?
ak sa Javorina nepouziva, co by asi povedal Brusel na moznost presidlenia spoluobcanov tam a vytvorenia "malej Gazy"?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

seth :
Čuduješ sa, keď chodíš na demonštrácie SP, že ťa niekto nazve náckom, aj keď to nemusí byť pravda ? Ja nie. Skús sa sám seba spýtať, prečo.

Určite sa to dá, ale nie je to také ľahké, navyše nie pre sociálne slabých ľudí, ktorí navyše nemusia vedieť ani jazyk atď.
Počul si, čítal si, jeden kamarát povedal, jedna babka povedala, KTO JE RASISTICKÝ?
Ty svoje názory a postrehy berieš odkiaľ ? Ráno sa zobudíš a zas máš v tej hlavne niečo naviac ? :roll:

Ja vôbec nič nepopieram, opäť mi vkladáš do úst niečo, čo som nepovedal.
Úbohé predsudky máš žiaľ ty - všetkých, ktorí nemajú radi cigánov (len kvôli tebe - veď vieš, ktorých myslím), nazývaš rasistami.
Ja som tu nikoho z vás, ktorí jasne napísali, že nemajú radi, alebo sa vyhradzujú len proti problémovým cigánom nenazval rasistami.
Opäť mu tu predhadzuješ niečo, čo som nenapísal.

Spokojnosť so svojím spoločenským a životným okolím podľa mňa funguje tak isto, ako spokojnosť so zakúpeným produktom - ak s niečím získaš dlhodobé negatívne skúsenosti, resp. pár krát sa ti nejaká značka pokazí, viem, že si ju už nikdy nekúpiš a práve to je dôvod môjho názoru na celú túto problematiku. Ak by si mal od malička bývať v prostredí obklopenom cigánmi, veľmi ľahko by si ma pochopil, hoci ja som už sto krát zopakoval, že ja chápem to, že ty s nimi skúsenosti môžeš mať iba dobré, ale nepopieraj, že medzi nimi existuje väčšina, ktorá je horšia ako kobylky. Je to to isté ako ty a skíni - máš s nimi dlhodobo zlé skúsenosti a práve preto tak aktívne prispievaš do témy antifa, hoci mne sú ukradnutí. O tom to všetko je.
Dá sa len súhlasiť, ja som nikdy nepopieral, že existuje s cigánmi problém, dokonca som sem kdesi hodil aj moje skromné návrhy, ako ho riešiť.
Zároveň som za to, aby sa každý človek súdil podľa toho, aký je, aby sa to súdenie nespájalo s rasou, výzorom atď.
Ja chápem, že ty a pár ďalších tu ste tí, ktorí robia rozdiely medzi cigánmi, ale ani ty mi nevyvrátiš, že existuje je veľa ( a je ich naozaj dosť ) obyčajných rasistov s rôznymi prízemnými prejavmi.
To sa však potom spája často už s celkovou inteligenciou daného človeka.

rumunski cigani ubili na smrt ceskeho kamionistu a dalsich troch zranili.
Tatko jazdieval kamiónom cez Rumunsku a mal dosť zážitkov z cigánmi, ale nič z toho nebolo také vážne, jednalo sa skôr o otravné deti, ktoré sa neváhali zavesiť na kabínu a vypytovať cigarety či sladkosti.

Adulko1 : Pinhead ti poradil jasne, asi nie je inej šance, spoliehať sa na nejakú políciu, cha..
Klin sa klinom vyráža.

Tak toto môže fungovať, ale môže to dopadnúť aj nasledovne. Ty zbiješ jedného cigáňa, ktorý sa Ti bude samozrejme chcieť pomstiť, tak zoberie bandu svojich kamošov a proti veľkej presile nemáš šancu aj keby si čo robil. Prinajlepšom by Ťa poriadne zramovali, ak nie rovno zabili. Takže toto by som si ešte premyslel. No ale ten pes by bola dobrá obrana aj proti viacerým...
Aj toto je možnosť, ale ak nič nespraví, šikana bude pokračovať.

kali :
Kto chce nenavidiet bude nenavidiet, je jedno akeho je nazoru.
Ale rozdiel je v tom, že niektoré ideológie k tomu priamo podnecujú či nabádajú.
Napr v kratkosit som to zhrnul
Fakt reálne riešenia. :roll:
A fakt nevidím dôvod, prečo by sa také možnosti ( ak by sa zaviedli ) nemali použiť na kohokoľvek, kto poruší dané normy či zákony.
No nasiel som tu nieco o pridelovani bytov iba ak budu splnat urcite podmienky. Ok, a ako to ma napravit to ich bordelarske chovanie? Ako zabezpecis aby nerobili vzburi aby nerabovali aby jednodcuho nepachal koli tomu viac kriminalnej cinnosti ako teraz? Tvoje riesenie je o tom ze sa im ides vyhrazat ale v konecnom dosledku sa nemas s cim vyhrazat.
Proti kriminálnym živlom jedine tvrdými trestami. Tam nie sú nejaké veľké možnosti.
A potom od deciek, nejaká väčšia osveta.

Tu ani nejslo tak o vyvratenie tvojich nazorov to ani nebolo treba, ale skorej o tvojej neschopnosti si svoje nazory obhajit.
No ak to tebe nestačí, ok, mne takisto nestačia niektoré obhajoby tvojich názorov.
Tak nestracaj, pomozes nam obom.
Na mňa býva väčšinou reagované, niečo napíšem a hneď vás mám na krku. :)
Dokiaľ čas mám strácať ho ( s tebou ) kľudne budem aj naďalej.
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Adulko1 »

Ako pomôže pes, keď oni si zo psov robia večeru. Kamos si našiel v jedním romskom dvore svojho PSA ako ho išli oorcirovat a variť! Aj keď idem po dedine, tak ich veľkí psi nejakú vonku a niekoľkokrát dohryzli ľudí a aj napriek trestnemu oznameniu sa NIC neurobilo. Ani odchyt psov nestíha.

Pinhead dikess moc za rady, ale keby sa pustim do cigana tak na druhý deň mám po dome, po blízkych a pod. Mám mimochodom 24. A zajtra mám pohovor k policajtom, tak dúfam, že sa podarí. Názvy niektorých bojových umení som ešte ani nepočul, tak idem popozerat, ale nerad by som sa pustal do nich, keď už pár ľudí tie tlupy ciganov zabili a nič z toho nemali n:(
kali520
Darca
Darca

hughito napísal:Ale rozdiel je v tom, že niektoré ideológie k tomu priamo podnecujú či nabádajú.
Kazda ideologia ma klady a zapory a kazda ideologia je tvorena clovekom a kazda ieologia je clovekom aj praktizovana. Opat to zavisi od toho daneho jedinca ako sa k ideologii postavi. Napr mnou avizovany NS si za prioritne ciele stavia blaho a stastny zivot domacemu obyvatelstvu na istom teoritoriu s ktorym je historicky spate, v tomto pripade to plati pre bielu rasu v Europe. To akym sposobom tento ciel bude uskutocneny len zavisi od toho daneho jedinca alebo skupiny ktora to uskutocni.

Takze ideologie nesposobuju nenavist sposobuje ju len a len clovek svojimi cinnmi.
Fakt reálne riešenia.
Nerealne len pre liberanlych pseudohumanstov zijucich denno dennym konzumom, najma preto lebo ani nemaju zaujem cigansky problem riesit. A pokial neni zaujem tak sa stavia do role nerealnosti. Ano, problemom su aj tvoje nazori v spolocnosti.
A fakt nevidím dôvod, prečo by sa také možnosti ( ak by sa zaviedli ) nemali použiť na kohokoľvek, kto poruší dané normy či zákony.
Preto lebo riesime cigansky problem.
Proti kriminálnym živlom jedine tvrdými trestami. Tam nie sú nejaké veľké možnosti.
Nebude sa to zneuzivat zo strany policie? Nebude to mat za nasledok to ze sa zavrie do vazenia velke percento ciganov? Nebude o mat za nasledok vzbury? Nebude sa to uz podobat na rasizmus zo strany statu? Ako s tym zmenis ich moralku a uz spominanu ich tendenciu robit vsade bordel? Tvrde tresty urcite nezostanu bez odozvi ciganov a budu to povazovat za vyhlasenu vojnu a to bude mat za nasledok este tvrdsie tresty a to sa uz zacne podobat na nieco proti comu tu vystupujes.
A potom od deciek, nejaká väčšia osveta.
Aka osveta? Rozpis sa.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Adulko1,

nie je pes ako pes..... Správne vychovaný napr. bulmastif sa stáva v rukách majiteľa zbraňou hromadného ničenia, nie večerou pre Cigánov...., Nepochybujem, že Cigáni psov žerú, ale rovnako nepochybujem ani o tom, že určité plemená zase dokážu v potrebnej chvíli Cigána či iného narušiteľa rozčleniť na niekoľko častí behom pár sekúnd.....
Pýtal si sa, čo máš robiť..... Ja som Ti radil sa im postaviť...... Ono sú totiž v živote vždy 2 možnosti...... V tomto prípade buď sa im postaviť a na násilie odpovedať násilím alebo možnosť číslo 2, ktorou je jednoducho spomínané terorizovanie od Cigánov trpieť ďalej a nerobiť nič....... Niekto by povedal, že možnosť číslo 2 je civilizovanejšia a že toto má riešiť štát/polícia..... HOVNO!!!!!.......... Tí nevyriešia nikdy nič...... a tolerancia toho, že Cigáni niekoho terorizujú bude viesť iba k tomu, že svoje aktivity budú robiť čoraz viac a tvrdšie...... Ak chceš aby ich jednanie dospelo až k bodu, že Ti znásilnia priateľku rovno pred Tvojimi očami v Tvojej obývačke, prosím.... je to na Tebe...... Ak sa im človek postaví, je pravda, že riskuje, ale tvárou v tvár určitým skutočnostiam (bezprostredná a blízka hrozba vlastnej smrti) si aj banda Cigánov rozmyslí, či pôjdu konať odplatu po cigánsky, či nie........
K tým bojovým umeniam...... umenia, ktoré som tam vymenoval sú zamerané na rýchlu elimináciu nepriateľa..... Sú použiteľné na ulici s dobrým výsledkom....... a v podstate sú to jednoduché princípy založené na zdravom rozume a rýchlych reakciách...... Pokiaľ máš 24 r., si pevne rozhodnutý brániť seba, svojich blízkych, svoje zdravie a majetok, tak požiadaj o vydanie ZP (príslušnú tému čo a ako nájdeš aj tu na fóre), následne si kúp zbraň, nauč sa ju kvalitne používať a až príde krízová situácia a pôjde o život Tebe či niekomu blízkemu, tak sa nerozpakuj a nemoralizuj a proste ju použi..... Budú potom z toho opletačky, samozrejme, ale stále hovorím, že je lepšie byť súdený ako byť mŕtvy.....

edit. Adulko1, budem riešiť cez SS, lebo nechcem byť OT......

edit2. SlimEm, problémy treba riešiť, nie pred nimi utekať...... A keď človek cíti, že to riešiť sám nedokáže, tak sa má s niekým spojiť, kto to riešiť dokáže..... Viac hláv, viac rozumu a možností......
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Inak ty by si urobil, že vytasis zbraň, udaju ta a ešte aj zavru napriek legalnemu drzaniu zbrane? A keď má priateľku a si zatvoreny, tak nemôžeš ochranivat svojich blízkych. K tej bitke, zbijrs jedného a stretnú ta cela tlupa. A aj keď si sám ... Inak mali sme eapolskeho mastina. :)
SlimEm
Expert
Expert

Príspevok od používateľa SlimEm »

myslim si ze tu ti nepomoze pustat sa do vojny s ciganmi a ani policajti ti nepomozu. Problem vyriesis zrejme len odstahovanim sa :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Kazda ideologia ma klady a zapory a kazda ideologia je tvorena clovekom a kazda ieologia je clovekom aj praktizovana. Opat to zavisi od toho daneho jedinca ako sa k ideologii postavi. Napr mnou avizovany NS si za prioritne ciele stavia blaho a stastny zivot domacemu obyvatelstvu na istom teoritoriu s ktorym je historicky spate, v tomto pripade to plati pre bielu rasu v Europe. To akym sposobom tento ciel bude uskutocneny len zavisi od toho daneho jedinca alebo skupiny ktora to uskutocni.
Ale nekecaj, niektoré to majú priamo v sebe, či priamo alebo nepriamo.
Alebo tu chceš nebodaj porovnávať nejaký pacifizmus a nacizmus ?
Nerealne len pre liberanlych pseudohumanstov zijucich denno dennym konzumom, najma preto lebo ani nemaju zaujem cigansky problem riesit. A pokial neni zaujem tak sa stavia do role nerealnosti. Ano, problemom su aj tvoje nazori v spolocnosti.
Som pseudohumanista a konzument, lebo nesúhlasím s tvojimi chorými názormi ako sterilizácia, vysťahovanie a niečo na spôsob apartheidu.
Preto lebo riesime cigansky problem.
A zaviedol by si vysťahovanie aj pre biele kriminálne živly ? Alebo čo si kúpiť ostrov a tam súkať všetkých neprispôsobivých ? A každú matku, ktorá ma viac ako x detí a nestačí ich živiť a musí poberať rôzne sociálne dávky sterilizovať ?
Nebude sa to zneuzivat zo strany policie?
Aké zneužívanie ? O čom to trepeš ?
Teraz keď niekoho zabiješ, dostaneš trest menší ako za vylúpenie novinového stránku a aj to ta ešte po polke trestu prepustia za slušné správanie.
Proste za vraždu nekompromisné tresty, nebál by som sa zaviesť trest smrti pre nenapraviteľných.
Aka osveta? Rozpis sa.
Už to funguje aj dnes, sú to rôzni sociálni pracovníci v teréne.
Neviem čo presne robia, ale určite sa jedná o nejakú osvetu v cigánskych osadách.
Možno by bolo dobré tieto snahy maximálne podporovať a skupiny týchto ľudí znásobiť.

Adulko1 : Píšeš o radu a nakoniec aj tak všetko odmietaš lebo to a hento.

Ako píše Pinhead, je dobrý pes, napr. ja mám kaukazského ovčiaka, odporúčam.
Ale treba ho vychovať tak, aby bol proste zlý na cudzích, resp. na tých, ktorí by chceli ohrozovať pána. To pes vycíti, nemaj strach.
A ver mi, že keby si mal pri sebe 60 kg psíka, tak by ťa nikto neohuroval.
Neviem akých psov cigáni kradnú z dvorov, ale kaukazského ovčiaka by ukradli sotva.

Druhá možnosť je pišol. Máš 24, sprav si zbrojný pas, kúp si búchačku.
Podľa mňa by stačil výstrel do vzduchu, ak niekoho zabiješ, tak to smrdí basou, aj keď by boli okolnosti neviem aké.
SlimEm
Expert
Expert

Príspevok od používateľa SlimEm »

tato vasa diskusia nikam nevedie a stale je to o tom istom. Zacina to byt nudne.
hughito ty dokazes najst proti-argument na kazdu jednu vetu ktoru niekto vyslovi.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

hughito O tom co si radsej polemizovat nebudeme. Kazdy si tu na teba vytvoril nazor. Neviem ci ktokolvek pozitivny.

Najviac ma fascinuje to ze tvoje reci su bez jedineho vyznamu. Ludia tu s tebou zabijaju cas a to co dostanu od teba je dalsi kybel hovadin bez zmyslu.

Zabit je blbost ... Najlepsie prestrelit kolena ... Nech si kolega pamata do konca zivota.
hughito
Redeemer
Redeemer

Shark NX napísal:hughito O tom co si radsej polemizovat nebudeme. Kazdy si tu na teba vytvoril nazor. Neviem ci ktokolvek pozitivny.

Najviac ma fascinuje to ze tvoje reci su bez jedineho vyznamu. Ludia tu s tebou zabijaju cas a to co dostanu od teba je dalsi kybel hovadin bez zmyslu.

Zabit je blbost ... Najlepsie prestrelit kolena ... Nech si kolega pamata do konca zivota.
Ďakujem za zhodnotenie, ale musím podotknúť, že ma vôbec nezaujíma tvoj názor na mňa.
Prestreliť kolená. Čo tak ešte vypichnúť oči ihlou ? :roll:
Asi moc pozeráš americké filmy...
kali520
Darca
Darca

hughito napísal:Som pseudohumanista a konzument, lebo nesúhlasím s tvojimi chorými názormi ako sterilizácia, vysťahovanie a niečo na spôsob apartheidu.
Ano.
A zaviedol by si vysťahovanie aj pre biele kriminálne živly ? Alebo čo si kúpiť ostrov a tam súkať všetkých neprispôsobivých ? A každú matku, ktorá ma viac ako x detí a nestačí ich živiť a musí poberať rôzne sociálne dávky sterilizovať ?
Ja uz vazne neveim ako ti to mam co najednoduchsie vysvetlit, kedze ty uz ani nechces chapat. Zopakujem sa znova, riesime cigansky problem nie problem bielych.
Aké zneužívanie ? O čom to trepeš ?
Teraz keď niekoho zabiješ, dostaneš trest menší ako za vylúpenie novinového stránku a aj to ta ešte po polke trestu prepustia za slušné správanie.
Proste za vraždu nekompromisné tresty, nebál by som sa zaviesť trest smrti pre nenapraviteľných.
Ty mi chces povedat ze ked ciganom nedas byty alebo volaku podporu kym nesplnia urcite podmienky tak sa ich automaticky budu snazit splnit. Ty vazne neocakavas od nich nejake protesty, vzbury ani nic podobne?
Už to funguje aj dnes, sú to rôzni sociálni pracovníci v teréne.
Neviem čo presne robia, ale určite sa jedná o nejakú osvetu v cigánskych osadách.
Možno by bolo dobré tieto snahy maximálne podporovať a skupiny týchto ľudí znásobiť.
No vela si sa nerozpisal, ale ako vidis v praxi to nefunguje.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

hughito napísal:Ďakujem za zhodnotenie, ale musím podotknúť, že ma vôbec nezaujíma tvoj názor na mňa.
Prestreliť kolená. Čo tak ešte vypichnúť oči ihlou ? :roll:
Asi moc pozeráš americké filmy...
Prípadne niečo vie o americkom "demokratickom" Farmárskom zákone, že? Fakt nič, opakujem - nič iné by som na Slovensku nechcel, iba plnohodnotný Farmársky zákon, presne ten, aký majú v niektorých štátoch USA. Na záhrade by v momente stála veža, prípadne istotne by niektoré stáli na poliach, a bola by zábava. Teórie ako "čo keď postrelíš svojho známeho" a podobné halušky sú scestné, keďže moji známi istotne vedia, že v noci nemajú bez môjho vedomia na mojom pozemku čo hľadať. A myslím, že kriminalita (nie len cigánska, to iba kvôli tebe sa ošetrujem, aby si zasa nemal poznámky o extrémistoch a rasizme) by bola ihneď vyriešená. A že by to u nás potom vyzeralo ako v 19tom storočí na Divokom Západe? To nič - ten stav by bol prechodný a dočasný, postupne by sa to samé poriešilo. Howgh.
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

SlimEm napísal:myslim si ze tu ti nepomoze pustat sa do vojny s ciganmi a ani policajti ti nepomozu. Problem vyriesis zrejme len odstahovanim sa :)
Ale ked ja tu byvam cely zivot, mam tu napr. aj pozemok, cela moja rodina tu tiez byva, mam tu zamestnanie. A oni si pridu, su tu napr. ani nie pol roka a uz sa mam ja stahovat?? :shock: Musia mat proste nejake paky vykonni predstavitelia ci uz obce, ci mesta ... Chcece byt zapeleseni a zit v strachu o rodiny a blizkych alebo nieco preto urobit?
Keby boli normalni a zili by ako "covek", tak nemam absolutne nic proti. Nech si tu byvaju kolki chcu a legalne ...
hughito
Redeemer
Redeemer

Ano.
:lol:
Ja uz vazne neveim ako ti to mam co najednoduchsie vysvetlit, kedze ty uz ani nechces chapat. Zopakujem sa znova, riesime cigansky problem nie problem bielych.
Máš nejaký problém s chápaním alebo odpovedaním na otázky ?
Neodbočuj.
Ty mi chces povedat ze ked ciganom nedas byty alebo volaku podporu kym nesplnia urcite podmienky tak sa ich automaticky budu snazit splnit. Ty vazne neocakavas od nich nejake protesty, vzbury ani nic podobne?
Tak nato je už polícia alebo iné štátne orgány.
To je zaujímavé, strašne chceš riešiť cigánsky problém, ale žiadny z návrhov ( reálnych, tvoje bludy nerátam ) ti už nevyhovuje a hľadáš nejaký zádrhel.
No vela si sa nerozpisal, ale ako vidis v praxi to nefunguje.
No globálne výsledky asi vidieť nie sú, ale nejakí zmeny k lepšiemu u jednotlivcov určite sú.

seth : No bolo by to zaujímavé, ale neviem, či sa dnes ľudia chcú vracať do 19. storočia.
Pinhead
King
King

Odborníci..... k tomu Farmárskemu zákonu... máme aj my v našom právnom systéme niečo podobné.... ale málokto to pozná - §26 trestného zákona 300/2005......
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

keby im bolo mozne neudelovat pasy, tak by nam nemali moznost urobit dalsiu medzinarodnu hanbu... nuz je ta demokracia, ked ma pravo na reisovanie po svete gazo, musi ho mat aj gypo...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Pinhead napísal:Odborníci..... k tomu Farmárskemu zákonu... máme aj my v našom právnom systéme niečo podobné.... ale málokto to pozná - §26 trestného zákona 300/2005......
Ach jaj...myslíš si, že tu poniektorí aspoň trochu nepoznáme zbierku zákonov? Paragraf 26 je diskutabilný, tak ako všetky ostatné u nás. Naša slávna legislatíva by ti v prípade použitia strelnej zbrane (a ublíženia na zdraví, prípadne pri spôsobení smrti) nasolila také problémy, že by ťa veľmi rýchlo omrzelo cez niečo také potom znova prechádzať. Opletačky, súdy, kadejaké iné srágory (viem o čom píšem, skúsenosti jedného z mojich blízkych ) - veľmi by ti to pomohlo. Ak by to bolo jednoduché - teda: si na mojom pozemku, nepoznám ťa? BUM. Dôjdu policajti, spíšu zápisnicu, krátka výpoveď, prípadní svedkovia, prípad uzavretý - v takom prípade by to bolo použiteľné aj na Slovensku. Inak nie. Veď predsa vieme, že u nás zákony nechránia poškodeného, ale toho, kto škodu spôsobil...

Hughito: V USA majú ešte 19te storočie, alebo ako si to myslel? Nie je práve ten štát celosvetovým vzorom demokracie?
Pinhead
King
King

Tak zase je to ďaleko komplikovanejšie ako v USA..... je to obmedzené len na "obydlie" nie na pozemok..... Ale stále je to pomerne jasne napísaný paragraf, na ktorého základe už pár prípadov riešených bolo (toto ale naše humanisticko-trockistické média neuvedú) a polícia/súdy dali za pravdu slušným ľuďom, a nie asociálom..... By si sa divil, ako nám napríklad "bratia Česi" toto zákonné ustanovenie závidia...... Možno to nie je úplne ideálny paragraf, ale stále sme na tom s touto legislatívou lepšie ako väčšina iných krajín Európy......
Napísať odpoveď